De Bästa Högtalarna För Hemmet: Betyg För Hemmahögtalare. Hur Väljer Man Ett Ljudsystem Med Bra Bas? Toppmodeller Av Högsta Kvalitet

Innehållsförteckning:

Video: De Bästa Högtalarna För Hemmet: Betyg För Hemmahögtalare. Hur Väljer Man Ett Ljudsystem Med Bra Bas? Toppmodeller Av Högsta Kvalitet

Video: De Bästa Högtalarna För Hemmet: Betyg För Hemmahögtalare. Hur Väljer Man Ett Ljudsystem Med Bra Bas? Toppmodeller Av Högsta Kvalitet
Video: Teachers, Editors, Businessmen, Publishers, Politicians, Governors, Theologians (1950s Interviews) 2024, Maj
De Bästa Högtalarna För Hemmet: Betyg För Hemmahögtalare. Hur Väljer Man Ett Ljudsystem Med Bra Bas? Toppmodeller Av Högsta Kvalitet
De Bästa Högtalarna För Hemmet: Betyg För Hemmahögtalare. Hur Väljer Man Ett Ljudsystem Med Bra Bas? Toppmodeller Av Högsta Kvalitet
Anonim

Ett hemmahögtalarsystem har länge upphört att vara någon form av lyx och har blivit ett viktigt attribut för både hemmabiosystem och enkla TV -apparater och datorer. Det finns många olika lösningar på marknaden som du kan överväga utifrån dina preferenser och budget.

Vad ska man tänka på när man väljer?

Moderna högtalarsystem är inte längre de svarta lådorna som låter på konserter och på bio. De kan med säkerhet kallas en separat typ av musikinstrument. Deras huvuduppgift är att omvandla signalen som kommer till dem till ljudvågor som hörs för det mänskliga örat . Alla högtalare kan kategoriseras enligt flera kriterier.

Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis är det första kriteriet systemets utseende. Det finns följande typer:

  • upphängd;
  • konsert;
  • golv;
  • tak;
  • inbyggt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kolumnerna kan också delas med antalet band i:

  • enkelfilig;

  • tvåfilig;
  • trefilig.

Denna räckvidd kan utökas till sju, eftersom detta är det maximala antalet band i högtalare. Det är värt att veta att ju färre band, desto lägre är kvaliteten på ljudet som återges av högtalarsystemet. Ju fler band det finns, desto fler kombinationer av höga, mellan och låga frekvenser kan högtalaren återge … Men vilket högtalarsystem ska du välja för ditt hem? Detta är en vanlig fråga bland köpare. Bestäm dig innan du köper vad exakt du behöver ett högtalarsystem för? Är det värt att ge mycket pengar för högtalare, vars ljudkvalitet du inte ens kan känna på grund av driftens särdrag?

Bild
Bild

Innan du väljer dina högtalare, svara på några enkla frågor själv

  1. Var kommer systemet att placeras och vilka dimensioner bör förväntas? Kommer du att placera den direkt på golvet eller bädda in den i väggarna? När du beslutar om måtten, utgå från storleken på rummet där systemet kommer att placeras. Ju större dess dimensioner, desto större dimensioner av högtalarna. Men mycket små alternativ bör inte väljas ens för små rum, eftersom de kan ha problem med ljudets klarhet på grund av deras arkitektoniska kapacitet. Små högtalare kan hantera höga frekvenser dåligt.
  2. Vad ska systemet vara gjord av? Utan tvekan kommer alla som förstår åtminstone något inom musik att säga att du bara måste välja ett högtalarfodral från trä, plywood, MDF och dess andra derivat. De ger inte onödigt ljud och är ganska hållbara. Billigare högtalare är gjorda av plast och andra analoger, men när de används i liten skala är det ganska svårt att fånga skillnaden mellan ett trähus och en välmonterad analog, eftersom teknologier inte står stilla och försöker minska kostnad för att producera högkvalitativ akustik.
  3. Volymen på de främre högtalarna. För högkvalitativt ljud är det bättre att välja de modeller där känsligheten hos de aktiva högtalarna är minst 90 dB.
  4. Utbudet av reproducerbara frekvenser. Detta är kanske huvudkarakteristiken när man väljer ett system. Det mänskliga örat kan ta upp ljud i intervallet 20 till 20 000 Hertz, så tänk på detta när du väljer högtalare.
  5. Ljudsystemets effekt. Två huvudparametrar spelar en roll här - toppeffekt, eller den där högtalarna bara fungerar under en kort tid, och långsiktigt - den effekt vid vilken akustiken fungerar under större delen av sin driftperiod.

Det är värt att ta hänsyn till det faktum att om ditt ljudsystem är 25-30% kraftfullare än förstärkaren, är du garanterad högkvalitativt ljud.

Många trådlösa system kan fungera med smartphones genom att ansluta till dem via Bluetooth.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av populära ljudsystem

Budget

I denna kategori presenteras de mest prisvärda högtalarsystemen för den genomsnittliga personen i priskategorin upp till 10 000. De är lämpliga för dem som ännu inte är särskilt bra på att låta, så det finns inget behov av att kräva högkvalitativt ljud från dessa modeller.

Defender Hollywood 35 . Den största skillnaden mellan detta system och många liknande är möjligheten att justera volymen separat för var och en av dess delar: center, subwoofer och andra högtalare och den totala volymen som helhet. Ett utmärkt alternativ för installation i ett litet rum upp till 25 kvm. meter. Alla element i systemet är tillverkade i träfodral med speciell magnetisk skärmning, vilket inte orsakar störningar på TV -apparater eller bildskärmar i närheten. Av tillbehören - bara en kabel som du kan ansluta till en DVD. Systemet kan styras både från fjärrkontrollen och från subwoofern.

Ägare av dessa ljudsystem berömmer tydligheten i deras ljud, användarvänlighet och möjligheten att ansluta till en DVD -spelare och en dator samtidigt. Av nackdelarna kan det noteras att det är omöjligt att hänga högtalarna på väggarna på grund av bristen på fästelement och för korta ledningar.

Bild
Bild

Yamaha NS-P150 . Yamaha har länge förtjänat titeln som den mest populära tillverkaren av högkvalitativa och billiga musikinstrument och ljudelement för dem. Och hemmaljudssystem är inget undantag. Det finns två färgalternativ för denna akustik - mahogny och ebenholts. Alla element är gjorda av MDF. Väggfästen medföljer dessa högtalare. För en vanlig hemmabio är systemets frekvensområde ganska tillräckligt, liksom för spel och för att lyssna på musik. Det bör dock förstås att huvudfunktionen för detta system är en enkel förlängning av ett befintligt system. Baserat på användarrecensioner kan det fastställas att den överväldigande majoriteten av ägarna är extremt nöjda med detta ljudsystem. Ett välkänt varumärke väcker omedelbart förtroende, och förhållandet pris-kvalitet är ganska optimalt.

Bland bristerna noteras oftast behovet av konstant vård, eftersom allt damm är omedelbart synligt på ytan, otillräcklig ljudkvalitet för låga frekvenser och för korta högtalartrådar.

Bild
Bild

BBK MA-880S . Detta system kan med rätta ges första plats bland budgetljudsystem. För lite pengar får användaren ett kit av hög kvalitet som också ser bra ut. Träfodralen är inredda i en ibenholt design och ser ganska moderna ut. Ett sådant diskret utseende passar bra in i vilken inredning som helst. Setet innehåller 5 högtalare och en subwoofer. Kitens totala effekt är upp till 150 W. Även i en rymlig lägenhet kommer detta att vara tillräckligt för bekväm användning. Systemet har en ingång för USB-bärare, och en fjärrkontroll ingår i paketet. Den inbyggda avkodaren kan bryta ner stereon i 5 kanaler och fördela dem mellan högtalarna.

Användarna noterar utmärkt ljud, möjligheten att bekvämt titta på filmer och spel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mellanklass

Det finns redan en mängd olika system att välja mellan. Det finns både enkla billigare modeller och alternativ för finsmakare och finsmakare av bra ljud. Ljudkvaliteten och frekvensområdet är mycket bättre än för lågkostnadssegmentet, men faller fortfarande under premiummodellerna.

Samsung HW-N650 … Hela systemet är en enkel soundbar och subwoofer. Men trots sin uppenbara enkelhet är den populär på grund av dess utmärkta ljud. Dessutom ser satsen snygg och modern ut. Dess effekt når 360 watt på sin topp. Soundbar och subwoofer är inte trådbundna så det är inga problem med deras längd. De är utrustade med ett 5.1 -ljudsystem. Dessutom är det möjligt att ansluta ett extra akustiskt kit till dem för större ljudvolym. Frekvensområdet lämnar mycket att önska - bara 42-20000 Hz.

Detta har dock nästan ingen effekt på ljudets ljusstyrka och djup. Systemet styrs via fjärrkontrollen, och anslutningen sker via en vanlig optisk kabel eller, om så önskas, HDMI. Du kan ansluta systemet med en smartphone eller spela upp skivor från en flash -enhet.

Bild
Bild

CANTON FILM 75 . Detta kit kännetecknas av sin kompakthet. Trots sin storlek är systemet dock ganska kraftfullt och ger högsta effekt upp till 600 watt. Detta är bekvämt nog för en genomsnittlig lägenhet. Det tyska akustiska setet uppfyller helt utländska kvalitetsstandarder. Många användare berömmer systemet för dess ljudkvalitet och sofistikering. Men proffs noterar bristen på bas i systemet och för "höjda" höga frekvenser. Men i allmänhet kan systemets ljudkvalitet med säkerhet kallas nära studio.

Bild
Bild

VECTOR HX 5.0 . En av de bästa uppsättningarna i mellansegmentet. Även om det är ganska omfattande, är det utrustat med ett 5,0 -ljudsystem och täcker ett intervall från 28 till 33000 Hz, vilket mer än täcker mänsklig uppfattning. Användare berömmer systemet för sitt solida utseende tillsammans med detaljerat, balanserat ljud. Men här är förhållandet och omsorgen, yttre dekoration kräver mycket noggrann uppmärksamhet.

Om den utsätts för frekvent eller långvarig mekanisk belastning, börjar den med tiden glida. För att kombinera satsen till ett system och leda ljud från flera källor måste du köpa en lämplig mottagare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Premiumklass

MT-POWER-PRESTANDA 5.1 . Redan från namnet på högtalarna är det klart att de är utrustade med ett 5.1 -ljudsystem. Födelselandet för detta ljudsystem är Storbritannien, men det unga märket har redan vunnit respekt för sina användare. Effekten når 1190 W. Spalten visar sig perfekt både i små rum och i rymliga hallar. Frekvensområdet är från 35 till 22000 Hz. Det finns 4 olika kombinationer av svart och vitt i design att välja mellan. I sina recensioner berömmer användarna systemet för dess utmärkta ljud och utseende, men klagar över dess storlek.

Bild
Bild

WHARFEDALE MOVIESTAR DX-1 . Modellen avslöjar sina bästa egenskaper när man tittar på en film. Den trevliga ljusdesignen i kombination med den lilla storleken gör systemet idealiskt för både små och rymliga rum. Området från 30 Hz till 20 000 Hz täcker hela spektrumet av mänsklig uppfattningsförmåga. Full nedsänkning i filmer eller dataspel garanteras. Dessutom är satsen helt trådlös, vilket innebär att det kommer att vara möjligt att undvika en spindelväv av ledningar i hela rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Topp 10 modeller av högsta kvalitet

Vi inbjuder dig att se en översikt över moderna musiksystem av högsta kvalitet.

Bästa bärbara högtalare

Om du också överväger att köpa ett bärbart ljudsystem, då vi råder dig att uppmärksamma följande modeller:

  • JBL Boombox;
  • JBL Xtreme 2;
  • Sony SRS-XB10;
  • Marshall Stockwell;
  • DOSS SoundBox Touch.

Rekommenderad: