"Smarta" Högtalare Google Home: En översikt över Stationen Med En Assistent, Dess Funktioner, Inställning

Innehållsförteckning:

Video: "Smarta" Högtalare Google Home: En översikt över Stationen Med En Assistent, Dess Funktioner, Inställning

Video:
Video: Google Home Review: Assistant in a Box! 2024, Maj
"Smarta" Högtalare Google Home: En översikt över Stationen Med En Assistent, Dess Funktioner, Inställning
"Smarta" Högtalare Google Home: En översikt över Stationen Med En Assistent, Dess Funktioner, Inställning
Anonim

"Smarta" högtalare Google Home tävlar allvarligt med andra enheter med röststyrning: tillgång till avancerad teknik och medietjänster ger dem många fördelar, och med tillkomsten av den russifierade versionen har enheternas attraktivitet ökat ännu mer. En översikt över stationen med en assistent, dess funktioner, inställningar hjälper till att uppskatta alla möjligheter med denna teknik. Google Home-modellen i full storlek och dess kompakta mini-version kan mycket väl vara ett bra komplement till inredningen i ett modernt hus eller en lägenhet ., kommer att avsevärt underlätta interaktion med andra enheter baserade på Android -plattformen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Premiären för den smarta högtalaren Google Home ägde rum 2016 och Mini-versionen av enheten dök upp 2018.

Inledningsvis riktades tekniken till dem som drömde om att förkroppsligar idén om ett "smart hem" i sitt hem, men med tiden uppskattades dess fördelar inte bara av avancerade användare av företagets tjänster.

Officiellt sker försäljningen av Google Home -kolumnen i Ryssland fortfarande inte . Du måste köpa den från mellanhänder eller i den amerikanska och europeiska officiella butiken hos internetjätten.

"Smart kolumn" kännetecknas av kompakta mått: 96,4 mm i diameter och 142,8 mm i höjd … Den nedre högtalarfästet har en magnetisk bas. Stativet är inte halt, enheten är ganska stabil. I den övre delen finns en mikrofon och 4 lysdioder på kroppen. Den fullstora versionen har en fysisk samtalsknapp, presenterad i 7 färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mini -versionen är mer kompakt … Google Home Mini har en diameter på 98 mm och en höjd av 42 mm, en rundad form och ett kompakt stativ längst ner. Enhetens vikt överstiger inte 173 g. Modellen finns i 3 färger: korall, mörkgrå, ljusgrå. Den övre texturerade ytan är täckt med tyg, under vilket det finns LED -indikatorer och en pekskärm; denna utrustning har ingen fysisk samtalsknapp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de särdrag hos enheterna i Google Home -serien finns:

  • omfattande funktionalitet;
  • direkt integration med röstassistenten Google Assistant;
  • kompatibilitet med Android OS -enheter;
  • stöd för IFTTT -gränssnittet för att skapa ett enhetligt system med smarta enheter;
  • länka till ett Google -konto - du kan kontrollera kalenderposter, lära dig om bokstäver, skapa anteckningar;
  • taligenkänning;
  • hög sökeffektivitet;
  • valet mellan manlig och kvinnlig röst för assistenten;
  • ljud av högsta kvalitet i sitt segment;
  • utmärkt montering, utrustningens tillförlitlighet, överensstämmelse med standarder.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inte utan små nackdelar . Russifiering av röstassistenten måste göras i manuellt kontrolläge. Dessutom måste vissa kommandon fortfarande ges på engelska. Fel uppstår också vid uppspelning av musik, uppspelningen av spår avbryts när signalen försvagas.

Paketets innehåll och funktioner

Utrustningspaketet är ganska minimalistiskt. Stationen med Google Assistant är utrustad med en Wi-Fi-modul, har 2 högtalare och behöver konstant ström från nätverket.

Detta är ett stereosystem som låter dig tillhandahålla högkvalitativ återgivning av musikspår och ljudfiler.

Den inbyggda mikrofonen och bakgrundsbelysningen skapar en bekväm arbetsmiljö. Den fullt fungerande modellen levereras komplett med en manual och en nätverkskabel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den "smarta" högtalaren Google Home Mini har bara en kabel för anslutning till ett uttag, utan några ytterligare komponenter . Det finns inga kontakter på fodralet: all kontroll utförs med röst, om mikrofonen kopplas bort från knappen blir det omöjligt att ringa enheten.

Bild
Bild

Bland de användbara funktionerna hos "smarta högtalare" Google Home finns följande punkter

  1. Chromecast -kompatibel . När du ansluter en "smart högtalare" till det här systemet kan du styra din TV med Smart-funktion med röst utan att använda fjärrkontrollen.
  2. Hantering av musikspår . Det finns vissa svårigheter med att känna igen ryska namn, men engelskspråkiga spår är lätta att hitta. För att spela musik måste du ha ett Google Play Musik -konto eller sända låtar från en smartphone eller surfplatta via Bluetooth.
  3. Skickar aviseringar … Högtalaren kan skicka signaler till alla enheter i Googles hemnätverk. Du kan väcka barn i olika rum, föra ihop familjen.
  4. Använda Tunelin -tjänsten för att lyssna på radio . Du kan välja vilket alternativ som helst från de tusentals stationer som finns tillgängliga runt om i världen.
  5. Ange påminnelser och schemaläggning . Timer, väckarklocka, anteckningsbok aktiveras nu med röst. Du kan också lyssna på de meddelade kalenderanteckningarna, ta reda på väderprognosen och kolla efter trafikstockningar. För familjeanvändning hjälper röstigenkänningsfunktionen dig att undvika förvirrande konton.
  6. Google Sök . Röstförfrågningar får detaljerade svar i form av citat från encyklopedin eller från internetkällor.
  7. Spellägesstöd . Med den smarta högtalaren kan du spela städer eller ord.
  8. Ringer en taxi . Kompatibel med Uber.
  9. Textöversättning … Integration med Google Translate stöds.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa är de viktigaste funktionerna som är tillgängliga för ägare av Google Home smarta högtalare.

Hur fungerar det?

"Smarta högtalare" Google Home kan enkelt integreras i det befintliga systemet som ansluter smarta enheter eller bli oersättliga assistenter vid användning av Googles tjänster. Du kan också använda enheten som en del av ett ljudsystem. Utan att ansluta till ett konto och en speciell applikation har kolumnen begränsad funktionalitet.

När du har aktiverat alla nödvändiga alternativ kan du ringa enheten med kommandot: "Ok", "Hej Google", "Google".

En räckvidd på 10 meter räcker för mikrofonen att hämta ett kommando från andra änden av rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ställer jag in?

Processen att konfigurera en Google Smart Speaker tar inte lång tid. Du måste ansluta enheten till ett Wi-Fi-nätverk, ge den åtkomst till ett användarkonto.

Efter den första uppstarten rekommenderar enheten att du laddar ner en speciell Google Home -applikation - den finns i butiker för Android och iOS.

Efter att ha installerat den på en smartphone eller surfplatta kan du fortsätta med installationen. Högtalaren måste vara ansluten till ett vägguttag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Proceduren kommer att vara följande

  1. Öppna programmet . Klicka på "Start" -ikonen på startdisplayen.
  2. Logga in på ditt Google -konto . När du har angett e -postmeddelandet och lösenordet visas det i listan över tillgängliga för användning.
  3. Hitta högtalaren snabbt hjälper dig att slå på Bluetooth -funktionen på enheten … En sådan ledtråd kommer att visas i ansökan. Om det inte finns något alternativ måste du använda ett tillfälligt Wi-Fi-nätverk för installation. Programmet kommer att skapa det med avsikt, men det kan göras mycket snabbare via Bluetooth.
  4. Vänta på meddelandet om att Google Home -kolumnen har upptäckts … Välj "Nästa". Vänta på ett kort pip från enheten. Om det inte följer måste du fortsätta sökningen, annars finns det en möjlighet att någon annans kolumn faller in i täckningsområdet.
  5. Få ett meddelande om att utrustningen inte officiellt levereras till Ryska federationen … Välj "Ok", bekräfta mottagandet av information.
  6. Om systemet använder flera Google Home -enheter , det är värt att ange motsvarande rum för dem i listrutan.
  7. För att den smarta högtalaren ska fungera korrekt måste du ha en stabil Wi-Fi-anslutning … Det måste väljas från listan bland de tillgängliga alternativen. Google rekommenderar att du skyddar ditt hemnätverk med ett lösenord.
  8. Välj språk . Engelska, franska, japanska, tyska är officiellt tillgängliga. Du måste russifiera kolumnen separat genom att ändra assistentens inställningar. Först måste du fortfarande bestämma basfallet.
  9. Konfigurera Google Assistant . Aktivera sökmotorbehörighet för att behandla frågor och data.
  10. Välj en röst genom att lyssna på provet . Manliga och kvinnliga versioner finns tillgängliga.
  11. Tillåt åtkomst till kalendern, ange den exakta platsen . Alternativt kan du länka musiktjänster. För att göra detta måste du ha ett abonnemang i dem eller registrera det.
  12. Kontrollera om inställningarna är korrekta , testa röststyrning med ett enkelt kommando som erbjuds av tjänsten. Slutför sedan proceduren.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att russifiera kontrollen av Google Home-kolumnen via den inbyggda assistenten måste du ändra språkinställningarna.

För att göra detta, välj logotypikonen i det övre högra hörnet i Google Assistant -appen eller -tjänsten. Gå sedan till objektet med språkval. Du måste ställa in två samtidigt - "engelska" (USA) och "ryska" (Ryssland). Ibland är det möjligt att aktivera alternativet först efter att telefonen eller surfplattan har överförts till engelskspråkig kontroll.

Bild
Bild

För att högtalaren ska fungera framgångsrikt med andra delar av systemet "smarta hem" måste du också göra några ändringar i inställningsmenyn i programmet. I Google Assistant måste du välja en enhet, sedan "växeln" i det övre högra hörnet av skärmen och ställa in en ny enhetsadress.

Rekommenderad: