Smarta "högtalare" Xiaomi: Granskning Av Högtalarna Mi AI Speaker Och Mi AI Speaker Mini. Urvalsrekommendationer

Innehållsförteckning:

Video: Smarta "högtalare" Xiaomi: Granskning Av Högtalarna Mi AI Speaker Och Mi AI Speaker Mini. Urvalsrekommendationer

Video: Smarta
Video: IKEA ENEBY Portable - snabb koll på IKEAs billigaste blåtandshögtalare 2024, Maj
Smarta "högtalare" Xiaomi: Granskning Av Högtalarna Mi AI Speaker Och Mi AI Speaker Mini. Urvalsrekommendationer
Smarta "högtalare" Xiaomi: Granskning Av Högtalarna Mi AI Speaker Och Mi AI Speaker Mini. Urvalsrekommendationer
Anonim

Bärbara hemmahögtalare dök upp på teknikmarknaden ganska nyligen, men de har redan blivit en favorituppfinning av många familjer. Xiaomi -produkter är mycket efterfrågade. I artikeln kommer vi att analysera fördelarna och nackdelarna med produkterna, överväga de mest populära modellerna och ge användbara rekommendationer för att välja.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Det kinesiska varumärket Xiaomi är världsberömt som tillverkare av kvalitetsteknik. Enheter av märket har upprepade gånger blivit ägare till kvalitetscertifikat, och det är inte nödvändigt att prata om användarnas tacksamhet alls. Hög byggkvalitet och material som används, i kombination med noggrann kontroll i varje produktionsskede, gör att Xiaomi kan producera pålitliga enheter som fungerar i många år.

"Smart" högtalare Xiaomi kommer att vara ett utmärkt köp för alla hem. Produkterna har en elegant och lakonisk design, tack vare vilka de är i harmoni med olika interiörer. Den bärbara enheternas kompakta storlek och bärbarhet gör det möjligt att installera var som helst, även på den minsta hyllan eller i hörnet av skrivbordet.

Enheterna styrs med hjälp av röst eller knappar på en specialpanel.

Sortimentet av det kinesiska märket innehåller också pekskärmsmodeller med en färg -LED -display.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med hjälp av Xiaomi smarta högtalare kan du ta reda på vädret, information om trafikstockningar, slå på din favoritmusik och till och med beräkna hur mycket 2 + 2 blir. När den synkroniseras med andra liknande enheter hjälper enheten till att reglera TV: n, tvättmaskinen och till och med ljuset.

Den stora fördelen med röstprodukter är det utökade akustiska fältet, vilket garanterar optimal hörbarhet från alla delar av rummet. Vissa modeller är utrustade med toppmoderna subwoofers för att förbättra ljudfältet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelen med de bärbara högtalarna av det kinesiska märket är den snabba anslutningen till en telefon eller surfplatta via Bluetooth. Detta låter dig lyssna på din favoritmusik utan att använda diskar eller flash -enheter. Det räcker med att slå på ditt favoritspår i telefonen, och det sänds omedelbart av högtalaren. Dessa mini -enheter är mycket populära bland unga människor.

Av recensionerna på nätverket att döma finns det praktiskt taget inga nackdelar med bärbara högtalare. Det finns dock en liten hak i hanteringen av "smarta" enheter, över vilka du måste krossa huvudet. Faktum är att produkten svarar bara på kinesiska För att ge honom instruktioner måste du därför först tala till honom på kinesiska. För att styra ett smart hem måste du ge varje enhet ett kinesiskt namn i Mi Home -applikationen, annars kommer enheten inte att förstå dig.

En annan nackdel är obligatorisk internetuppkoppling för full användning av enheten … Utan detta blir den "smarta" högtalaren till en vanlig Bluetooth -ljudenhet för att spela musik. Närvaron av mikrofoner väcker oro över bevarandet av personlig information bland många. Tyvärr finns det idag för många misstankar om insamling av konfidentiell data från skrupelfria människor. Detta är naturligtvis inte ett bekräftat faktum.

Bild
Bild

Modellöversikt

Tänk på de populära "smarta" högtalarna från ett kinesiskt märke.

Mi AI -högtalare

Den kompakta produkten med måtten 88x210x88 mm har en ljudeffekt på 5 W och drivs från elnätet. Den ursprungliga vita designen med blå bakgrundsbelysning längs överkanten kommer att se harmonisk ut i alla interiörer. Modellen börjar fungera så fort du kallar henne "Xiao Ai". Hon kan spela sin favoritlåt, läsa en saga för ett barn, prata om trafikstockningar och vädret i staden."Xiao Ai" hjälper till att hantera ett "smart" hem - om enheterna ingår i minnet.

Du kan lägga till några funktioner själv och anpassa dem efter önskemål med hjälp av smartphone -appen.

Bild
Bild

Modellen är utrustad med sex inbyggda mikrofoner , vilket gör att du kan ge order var som helst i rummet. Kostnaden för produkten är 5990 rubel.

Mi AI Speaker Mini

Minihögtalaren med artificiell intelligens har dimensioner på 90x90x50 mm. Det passar enkelt i alla hörn av huset och blir en oumbärlig assistent. Fyra inbyggda mikrofoner lyhörd för varje ljud. Produkten hjälper dig att ta reda på vädret, beräkna ett matematiskt exempel, slå på larmet och påminna dig om din släktings födelsedag.

Produkten har en inbyggd högtalare med en effekt på 2 W, vilket inte är mycket, men lagom för en sådan "baby". Den övre panelen innehåller knappar för volymkontroll och mikrofonaktivering. Enheten drivs via USB. För att arbeta med enheten måste du ladda ner appen Mi Home , som hjälper dig att hantera ditt smarta hem. Kostnaden för en smart box är 2990 rubel.

Bild
Bild

Mi AI -högtalare HD

Modellen är 150x150x234 mm i storlek med en intressant design och en mjuk kropp och har en 30W högtalare. Produkten är tillverkad i grå och svarta färger. Kroppen är täckt med ett tyg, vilket inte bara gör enheten mer estetiskt tilltalande, utan också skyddar interiören från damm. Ett brett ljudomfång tillhandahålls av en inbyggd frekvensdelare som tydligt skiljer låg och hög bas för en uppslukande upplevelse … Detta gör att du kan njuta av djupet av din favoritmusik och känna dig själv i mitten av evenemanget.

Den "smarta" högtalaren ger tillgång till all information i nätverket och hjälper till att styra andra smarta enheter i huset.

Bild
Bild

Sex inbyggda mikrofoner har hög känslighet, så enheten kommer att svara på dina instruktioner, var du än är. Kostnaden för produkten är 7990 rubel.

Urvalstips

När du köper en Xiaomi smart högtalare är det första du ska komma ihåg att det här inte bara är en bärbar enhet som spelar musik. Denna enhet kommer att bli en riktig röstassistent för hemmet. För att göra ett riktigt rätt val och inte ångra det i framtiden bör du ta reda på vilka kriterier du måste uppmärksamma först.

Bild
Bild

Funktioner

Ta reda på exakt vad din assistent kan göra. De flesta modellerna kan söka efter nödvändig information på Internet och rösta den hittade informationen. Kolumnen "smart" hittar snabbt svaret på din fråga och berättar i detalj om alla detaljer. Det är absolut nödvändigt att ha en påminnelsesfunktion som gör att du inte kan glömma viktiga frågor, möten eller födelsedagar för släktingar. "Larm" -funktionen är användbar för dem som gillar att stänga av ringsignalen i telefonen.

Om smarttelefonen vanligtvis ligger i närheten måste du fortfarande ta dig till högtalaren för att stänga av den. Eftersom högtalarna kan läsa böcker och berättelser för barn, lyssna på rösten i förväg och ta reda på alternativen för att justera denna parameter.

Läs noga igenom bruksanvisningen för att se till att det är möjligt att styra ditt smarta hem med enheten.

Bild
Bild

Pris

Moderna butiker kan inte erbjuda ett för brett sortiment av "smarta" prylar, men även om du köper från dina händer kommer du inte att kunna köpa en enhet som kostar mindre än 3-4 tusen rubel. I denna prisklass kan du köpa enheten med den enklaste uppsättningen funktioner. Mer avancerade modeller kostar från 5-10 tusen rubel, och produkter med ett pris på 15 000 och mer tillhör premiumklassen och har maximal prestanda med hög ljudkvalitet och känsliga mikrofoner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljud

Den viktigaste parametern för alla bärbara högtalare är ljudkvalitet. Tyvärr kan inte alla modeller skryta med bra prestanda. Dyra enheter har sofistikerade ljudsystem, en subwoofer och flera högtalare. De senaste enheterna har en ljudeffekt på mer än 50 watt. Vissa prylar kan kombineras till ett stereopar genom att synkronisera med en smartphone.

När det gäller ljudet av billiga produkter är allt mer komplicerat. Ljudet bromsar ibland, i bakgrunden kan du höra sprakande eller väsande.

För bra akustik måste du betala en avsevärd summa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gränssnitt

Arbetet med den "smarta" högtalaren är helt beroende av Internet, så moderna produkter har möjlighet att ansluta till Wi-Fi. Det finns modeller som stöder Bluetooth -anslutning, och med sällsynta undantag kan du hitta enheter med ett 3,5 mm ljuduttag för utmatning av ljud till extern akustik.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mat

Få människor uppmärksammar denna punkt, vilket kan orsaka problem i framtiden. En högtalare som bara drivs från ett 220 W nätverk förlorar sin rörlighet och beror alltid på uttagets placering. Produkter med ett USB -uttag är praktiska eftersom de kan anslutas till en bärbar laddare … Tyvärr finns det väldigt få enheter med inbyggda batterier, men du kan hitta dem om du vill.

Rekommenderad: