Musikaliska Gatuhögtalare: Valet Av En Högtalare Med Ett USB -minne För Musik. Stor Allväderakustik Och Andra Utomhusmodeller

Innehållsförteckning:

Video: Musikaliska Gatuhögtalare: Valet Av En Högtalare Med Ett USB -minne För Musik. Stor Allväderakustik Och Andra Utomhusmodeller

Video: Musikaliska Gatuhögtalare: Valet Av En Högtalare Med Ett USB -minne För Musik. Stor Allväderakustik Och Andra Utomhusmodeller
Video: Is the Bose L1 Compact really that good? - Review and Demo 2024, Maj
Musikaliska Gatuhögtalare: Valet Av En Högtalare Med Ett USB -minne För Musik. Stor Allväderakustik Och Andra Utomhusmodeller
Musikaliska Gatuhögtalare: Valet Av En Högtalare Med Ett USB -minne För Musik. Stor Allväderakustik Och Andra Utomhusmodeller
Anonim

Högtalarsystemen för alla väder är utformade med en speciell teknik som låter dig njuta av dina favoritmusikspår utomhus utan rädsla för regn och snö. Gatahögtalare kan tas till gården, till lanthuset, till parken. Ofta används högtalare för alla väder på öppna scener i små format och eventuella utomhusevenemang. Sådana strukturer är inte rädda för ultraviolett ljus, temperaturfluktuationer och andra klimatfenomen, vilket är mycket viktigt för utomhusentusiaster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Egenskapen hos alla väderakustiska system bestäms av driftsförhållandena . Oftast används högtalarna utomhus. Till exempel på små konsertlokaler, trädgårdstomter, parker och andra rekreationsområden.

Designare av bärbara utomhushögtalare lägger stor vikt vid deras skyddande prestanda. Var noga med att fokusera på säkerhetsindex ip . Dess digitala värde indikerar skyddet av högtalarsystemet från de negativa effekterna av yttre faktorer. Och vi pratar inte bara om säkerheten för inre delar, utan också om att upprätthålla integriteten i fodralet från mekaniska skador.

Bild
Bild

Dessutom gatuakustik måste ha ett universalfäste e, på grund av vilken designen sitter fast på handen eller på kläderna. Till exempel, säkerhetsindex ip55 - denna indikator indikerar att kolonnen lätt kan arbeta i en fuktig miljö, har dammavvisande egenskaper och motstår smutsavlagringar . För att bibehålla den maximala styrkan i musikstrukturer använder ingenjörer kompositmaterial vid skapandet.

När det gäller dess tekniska egenskaper är kompositen ett ganska hållbart material med låg vikt. Det betyder att det inte blir svårt att flytta musikhögtalaren hemifrån till parken.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Idag är marknaden fylld med en stor variation av variationer i ljudsystem i alla väder. Alla dessa representanter för segmentet är konventionellt uppdelade i flera separata grupper. Nämligen - bärbara modeller med laddningsbart batteri, fullfjädrade klassiska högtalare och hornenheter.

Bärbara modeller kräver i allmänhet inga speciella driftsförhållanden och plats … De kan läggas på ett bord eller läggas på gräset. Ett särdrag hos bärbara högtalare är närvaron av Bluetooth -teknik, som är ansvarig för trådlös anslutning till källan till musikfiler.

Det laddningsbara ljudsystemet är litet. Perfekt för vänliga sammankomster i naturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utformningen av musikalisk akustik i full längd innehåller en uppsättning med flera högtalare och en subwoofer, tack vare vilken du kan skapa atmosfären av en riktig konsert i trädgården … Det är denna typ av ljudsystem som oftast används vid poolpartier. Om det behövs kan du anslut förstärkaren , tack vare vilka musikspår som ackompanjeras av effektiv bas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Horntypen för akustiska system, när det gäller tekniska egenskaper och arbetssätt, liknar modeller i full storlek . Det har dock vissa funktioner. För det första sprider hornakustik effektivt ljudfrekvenser. För det andra har den en mer solid grund för utomhusplacering. Det ska noteras att de flesta ljudljudsystem kombineras med en mikrofon … Så du kan inte bara lyssna på dina favoritlåtar utan också sjunga med dem. Men på den tekniska sidan är gatumusikhögtalare uppdelade i aktiva och passiva.

Bild
Bild
Bild
Bild

Aktiva

Aktiva högtalarmodeller är utrustade med inbyggda mottagare, på grund av vilka de automatiskt faller i gruppen universella mönster, eftersom de inte kräver köp av en förstärkare. Ett viktigt kännetecken för aktiva ljudsystem är mindre mättnad av intermodulationsbrus och ett effektivt dynamiskt spektrum . Enkelt uttryckt, ägare till en aktiv högtalare kommer att kunna njuta av surround- och högkvalitativt ljud av dina favoritlåtar vid låga effektnivåer av ljudutrustning … Glöm inte den ökade effekten av ljudsignalöverföring mellan flera sändare. Denna nyans omvandlar ljudfrekvenserna och tar bort belastningen från högtalarna.

Tyvärr, aktiva högtalare är inte idealiska mönster eftersom de har flera nackdelar … Först måste uttagen för anslutning av aktiva högtalare jordas. Annars kan användningen av enheten leda till allvarliga konsekvenser. För det andra, för att få det perfekta ljudet, behöver du bara använda en högkvalitativ källa. Enkelt uttryckt, om ägaren till en aktiv högtalare plötsligt bestämde sig för att göra en bärbar dator eller stationär dator till en musikkälla, är det viktigt att dessa enheter har ett kraftfullt ljudkort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Passiv

Skillnaden mellan passiva högtalare och aktiva strukturer är i avsaknad av en inbyggd förstärkare . Men denna egenskap är inte en nackdel. Passiva högtalare kan anslutas till tredjepartsmottagare. En viktig fördel med passiva högtalardesigner är att de kan användas både inomhus och utomhus. Du behöver inte jorda uttaget . Prismässigt är passiva modeller mycket billigare än aktiva högtalare.

Nackdelarna inkluderar låg ljudkvalitet, stor storlek och behovet av att köpa en förstärkare som låter dig öppna maximal potential för den passiva högtalaren.

Bild
Bild

Toppmodeller

Idag är ljudmarknaden fylld med en mängd olika bärbara utomhushögtalare. Men inte alla modeller är redo att skryta med en hög kvalitet och tillförlitlighet. Tack vare kommentarerna och feedbacken från nöjda ägare av bärbara ljudsystem var det möjligt att ranka de bästa högtalarna. Bland dem finns kraftfulla modeller, produkter med låg potential, men utmärkta parametrar, mönster utrustade med en flash -enhet och en utgång för USB -enheter.

Bild
Bild

Sony GTK-XB60

En mångsidig högtalare med tvåvägs uppspelning. Systemets kraftfulla potential, konstruerad för 150 watt, gör att en liten grupp människor kan känna att de är på en riktig konsert . Enheten väger 8 kg. En sådan påtaglig vikt kommer att vara extremt oönskad för vandring i bergen. Men en picknick i naturen med leverans med bil gör att du kan transportera strukturen även i bagageutrymmet.

De obestridliga fördelarna med denna modell är fullständig frånvaro av ledningar, inbyggt batteri, enkel användning, hög ljudkvalitet . Ytan på högtalarfodralet är täckt med ett matt material, som inte bara skyddar strukturen från mekaniska skador, utan också stöter bort fukt, smuts och damm.

Den enda nackdelen anses vara dåligt ljud i slutna rum. Men å andra sidan är denna modell utformad för att fungera i öppet utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Jbl xtreme

Perfekt för utomhusentusiaster. Bärbart högtalarsystem utrustat med ett polymerbatteri på 5000 mAh . Detta är tillräckligt för att kolumnen ska fungera utan att stanna i 15 timmar. Tack vare det JBL-anslutna alternativet kan ljudsystemet anslutas till andra högtalarmodeller. En särskiljande egenskap hos JBL Xtreme är möjligheten att ansluta till flera media med musikfiler samtidigt.

Viktiga fördelar med den presenterade modellen är högkvalitativt ljud, pålitlig och hållbar konstruktion, intressant design, förmågan att arbeta tillsammans med flera liknande multimediaenheter och motståndskraft mot fuktiga miljöer. Den enda nackdelen är den långa tiden för parning av högtalaren med andra enheter.

Bild
Bild

Marshall kilburn

I serien av Marshall -högtalare var den presenterade akustikmodellen den första som hade sitt eget batteri. Det är denna design som har erkänts för ljudstyrkan och kvaliteten på musikåtergivning i ett antal trådlösa högtalarsystem. Ett särdrag hos denna modell är dess retro -design. Fördelarna med den presenterade kolumnen inkluderar högkvalitativt ljud, extern data och batterikraft, som håller produkten igång hela dagen.

Nackdelarna inkluderar mycket vikt och form, på grund av vilket det är mycket svårt att bära pelaren under lång tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

GZ elektronik LoftSound GZ-44

Ganska intressant budget ljudsystem med en maximal effekt på 6 watt. Fördelarna med modellen inkluderar attraktiv design, låg vikt och attraktivt pris. Nackdelen med produkten är mättad LED längst ner i strukturen och låg basfrekvens.

Bild
Bild

Philips BT6000

En mycket populär modell när det gäller kostnad och prestanda. Det gör det möjligt att inte bara njuta av dina favoritlåtar, utan också titta på intressanta filmer. Ljudstyrka och ljudkvalitet är indelade i höga och mellanfrekvenser. Men viktigast av allt är att den här modellen kan fungera utan avbrott i 8 timmar . Fördelarna med den presenterade kolonnen inkluderar unika design, hög byggkvalitet, fuktbeständighet, hög känslighet. Den enda nackdelen är bristen på baseffekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Att välja en högtalare för alla väder är inte lätt. För att göra detta måste flera kriterier beaktas .… Bestäm först för vilket syfte det behövs. Till exempel för att lyssna på musik eller uppträda på scen. För det andra är det nödvändigt att välja en design när det gäller effekt, ljuddesign, systemtyp, storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Följande är några av de viktigaste riktlinjerna för att välja en bärbar högtalare

  • Det är absolut nödvändigt att kontrollera effektvärdet . Denna parameter är ansvarig för enhetens tekniska potential. Ju starkare belastningen på kolonnen, desto mer bör dess effekt vara.
  • Typerna av ljuddesign är indelade i kroppar, nämligen basreflex och sluten . Det första alternativet låter mycket bättre, och allt tack vare den mindre resonansen.
  • Känslighetsparametern berättar om volymen för ljuduppspelning . Den optimala siffran är 88 dB. Ju lägre digitalt värde desto tystare låter enheten.
  • Kolumnstorlek spelar också en viktig roll … En stor storlek indikerar en stor diameter på sändaren. För den professionella sfären bör du välja de största dimensionerna.
  • Flerbandshögtalaren talar om ljudets renhet . Högkvalitativa modeller är utrustade med två- och trevägsuppspelning.

Recension av gatuhögtalaren i videon.

Rekommenderad: