Bästa Förstärkare Av 2021: En översikt över Ljudkvalitet. Hi-End Och Hi-Fi-förstärkare. Topp Budget Kraftfulla Förstärkare Och Betyg Av Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Bästa Förstärkare Av 2021: En översikt över Ljudkvalitet. Hi-End Och Hi-Fi-förstärkare. Topp Budget Kraftfulla Förstärkare Och Betyg Av Andra Modeller

Video: Bästa Förstärkare Av 2021: En översikt över Ljudkvalitet. Hi-End Och Hi-Fi-förstärkare. Topp Budget Kraftfulla Förstärkare Och Betyg Av Andra Modeller
Video: Best Stereo Hi-Fi Amplifiers 2021 [RANKED] | Stereo Amplifier Reviews 2024, April
Bästa Förstärkare Av 2021: En översikt över Ljudkvalitet. Hi-End Och Hi-Fi-förstärkare. Topp Budget Kraftfulla Förstärkare Och Betyg Av Andra Modeller
Bästa Förstärkare Av 2021: En översikt över Ljudkvalitet. Hi-End Och Hi-Fi-förstärkare. Topp Budget Kraftfulla Förstärkare Och Betyg Av Andra Modeller
Anonim

Högkvalitativa och dyra högtalare kan också sluta glädja sin ägare med ett rent och kraftfullt ljud. Det är inte värt att köra efter ett nytt ljudsystem. Mycket bättre och klokare komplettera högtalare eller hörlurar med en högkvalitativ förstärkare … Han kan göra ljudet mer rymligt och rikt. Det finns många kvalitetsmodeller med olika priser.

Granskning av populära märken

Musikförstärkare säljs i ett brett sortiment. Många tillverkare tillverkar produkter för olika prissegment. Förstärkare från Parasound, E4Life, Fostex, Yamaha, Fiio, Magnat är ganska populära . Deras produkter kännetecknas av bra valuta för pengarna. Toppen kan kompletteras med följande namn: AVE, Denon, Magnat . Varje användare visar sina favoriter. Vissa företag gör bra hörlurar förstärkare, medan andra gör bra förstärkare för högtalare. Dessutom finns det produkter med olika priser.

Specifikationer betyder mycket, men inte allt. Många användare bryr sig också om förstärkarens utseende.

Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

De bästa förstärkarna är populära över hela världen, eftersom de avsevärt kan förbättra ljudkvaliteten hos ljudsystem. Jämförelse av högkvalitativa modeller av olika prissegment låter dig hitta något lämpligt beroende på dina behov och kapacitet. Miniförstärkare lämplig för hörlurar och de kraftfulla design i full storlek - för högtalare. Du kan välja mellan Hi-Fi- och Hi-End-modeller.

Budget

Sådana modeller används vanligtvis för hörlurar eller högtalare med liten kapacitet. Särskilt populära modeller kan särskiljas.

E4Life . Tvåkanals lågspänningsanordning med kompakta mått. Modellens maximala effekt är 110 W. Signaler tas emot från olika källor. Förstärkaren kan även användas med en bärbar dator, PC och MP3 -spelare . Fallet är ganska ovanligt i designen. Det övre locket är transparent, du kan se hårdvarukomponenterna med röd LED -bakgrundsbelysning. Ljudet är ganska klart, frekvenserna förvrängs inte. Det finns en strömförsörjningsenhet och skydd mot kortslutning, överhettning. Trots den lätta vikten och storleken är förstärkarens effekt behaglig. Även vid långvarig användning värms modellen väldigt lite.

Det bör noteras att ingångarna inte är särskilt bekväma. Med överbelastning av ljud blinkar de redan ljusa indikatorerna bokstavligen, vilket kan vara irriterande.

Bild
Bild

Astra Audio A10-SE. Budget en cykel modell fungerar på EL34 och 6Zh32P lampor. Det är möjligt att ansluta en förförstärkare. Ljudet, även om det skiljer sig från det vanliga, är fortfarande mycket trevligt för örat. Uppspelningskvaliteten beror mycket på hur låten spelades in på media och vilken genre. Det finns en inbyggd strömförsörjning i fodralet, det är bekvämt. Ljudet är riktigt mjukt. Monteringen är av hög kvalitet till ett överkomligt pris. Designen är ganska enkel. Av bristerna är det möjligt att notera den komplexa installationen av modifieringen. Det är värt att notera att kännare av rörljud inte ångrar köpet.

Bild
Bild

Fiio A. Bärbar modell tillverkad av aluminium är ganska bekväm. Alla portar finns på den nedre panelen, medan toppen har en volymkontroll och en omkopplare för basinställningar. Rekommenderas för användning med ljudkällor med impedans i intervallet 16-150 ohm vid en minsta effekt på 0,45 W. Denna förstärkare täcker hela det hörbara frekvensspektrumet med en liten marginal. Det finns ett standard 3,5 mm hörlursuttag. Det inbyggda batteriet på 14000 mAh gör att du kan använda enheten autonomt i 16 timmar. Förstärkaren gör ljudet rikare, rymligare och korrigerar basen . Aluminiumhölje eliminerar elektromagnetisk störning. Det bör noteras att enheten är så kompakt att den kan bäras i en ficka. Den enda nackdelen är den korta AUX -kabeln.

Bild
Bild

Astell & Kern AK XB10 . Förstärkaren är specialdesignad för anslutning av trådlösa hörlurar . Intressant nog kan modellen spela rollen som en headsetmikrofon. Förstärkaren är utformad för enheter med låg impedans. I det här fallet kan modellen fungera med både aptX och aptX HD. Detta gör att du kan få riktigt högkvalitativt ljud. Det bör noteras att batteritiden är liten.

Bild
Bild

Mellanprissegment

Sådana förstärkare är redan mer intressanta. De kan användas med kraftfullare ljudkällor. Populära modeller visas nedan.

Laconic Lunch Box Pro . Ganska attraktiv tvåkanals förstärkare och har två 6N24P-rör, en 6N3P. Modellen fungerar i ett frekvensområde på 10-10000 Hz. Det finns ett 6,3 mm hörlursuttag. Modellen är tillverkad av stål och svartmålad. Formen påminner något om en resväska. Denna typ av vintage design lockar många användare. Ljudet är ganska mjukt, slätt . Strömförsörjningen är inbyggd i fodralet. Monteringen är ganska högkvalitativ, själva modellen är kompakt och lätt. Med hörlurar med låg impedans försämras ljudet något. Strömkabeln är av dålig kvalitet och måste bytas ut snart.

Bild
Bild

Fostex HP-V1 . Den kombinerade förstärkaren har ett aluminiumhus. På framsidan finns en linje in, en 3,5 mm port, en switch och en volymkontroll. Förstärkaren återger alla hörbara frekvenser. Ganska intressant modell tillfredsställer med en effekt på 200 mW med ett motstånd på 32 ohm. Kombinationen av olika drivrutiner garanterar ett rikt och tydligt ljud . Det inbyggda batteriet gör att förstärkaren kan användas autonomt i 10 timmar. Fungerar lika bra oavsett vilka hörlurar den används med. Det bör noteras att den kompakta enheten inte är särskilt bekväm att ta ur fickan.

Bild
Bild

Yamaha A-S801 … Ganska modern modell, kraftfull, fungerar med frekvenser på 10-100000 Hz. Ljudet är praktiskt taget inte förvrängt med ett motstånd på 4-8 ohm. Det är möjligt att anpassa uppspelningsparametrarna. Massor av linje och andra portar. Reproducerar musik bra i vilken genre som helst . Det finns en fjärrkontroll, en inbyggd strömförsörjning. Attraherar detaljerat ljud utan störningar och störningar. Volymkontrollen vänder ibland.

Bild
Bild

Emotiva PT-100 … Intressant förförstärkare till ett bra pris. Ganska många portar med intressanta funktioner. Så PT-100 kan ta emot en linjesignal från två källor och har ett inbyggt fonosteg. Förstärkaren kan också användas med en dator som ljudkort. Förförstärkaren låter trevlig, ger inget ljud eller störningar. Den breda funktionaliteten och byggkvaliteten är mycket tilltalande. Bland bristerna noteras att Bluetooth bara fungerar via en valfri dongel .

Bild
Bild

Dyraste

Det är dessa förstärkare som kommer att glädja musikälskare. De kan användas med studioutrustning.

Fostex HP-A8C . Anordning varje dag, men mycket avancerat . Det finns två hörlursuttag och många olika ingångar / utgångar. Dessutom innehåller arsenalen optiska, koaxiala och linjära. Rekommenderat motstånd för optimal prestanda är 16-600 ohm. Med en indikator på 32 ohm ger den en effekt på 7 watt. Fungerar i frekvensområdet 10-80000 Hz. Nöjd med ett ganska lågt harmoniskt index - 0, 002%. Austere design, glas- och aluminiumkropp med OLED -display. Jag är glad att det finns en fjärrkontroll, en DAC, en USB -typ B -port. Kvalitetsmaterial och pålitlig montering säkerställer att förstärkaren håller länge . En mängd olika inställningar och gränssnitt gör att du kan få levande och klart ljud. Höga frekvenser låter dock hårda och hårda. Användare noterar att modellen inte är mycket sämre än professionella förstärkare.

Bild
Bild

Rotel RA-157 Japanska produkter för hemmabruk känd för sin mångsidighet … Låter tydligt och kraftfullt när det är ihopkopplat med någon källa. Med en belastning på 8 ohm levererar varje utgång upp till 120 watt. Förvrängningsnivån är ganska låg. Det finns verkligen många portar, förstärkaren kan paras med vilken enhet som helst. Modellen kommer ihåg volymnivån för varje signalkälla, vilket kommer att förenkla ytterligare användning. Förstärkaren anses vara den bästa när det gäller pris och kvalitetsförhållande i detta segment . Även vid hög effekt garanterar modellen klart och rymligt ljud. Förstärkaren är verkligen mångsidig.

Den inbyggda phono-scenen är ganska svag, vilket är värt att överväga. Det finns ingen koaxial digital port.

Bild
Bild

YAMAHA A-S1100 . Intressant nog finns det analoga indikatorer på frontpanelen. Ser coolt och nostalgiskt ut. Strömförsörjningen tillsammans med radiatorerna tar upp det mesta av utrymmet i fodralet. Med en belastning på 4 ohm levererar utgångarna upp till 160 watt. Det är sant att ljudet förvrängs vid hög effekt. Uppsättningen av ingångar är mager, några "tulpaner", ett fonostad och det är det. Resten måste anslutas via en extern DAC. Förstärkaren fungerar uteslutande med en analog signal, men det låter riktigt hög kvalitet . En kraftfull strömförsörjning garanterar en högkvalitativ undersökning av alla frekvenser. Retrodesignen ser riktigt intressant ut.

Bild
Bild

Marantz PM-KI Pearl Lite . De många kontrollerna på den kraftfulla modellen är mycket attraktiva. Förstärkaren är bättre lämpad för proffs som har erfarenhet av liknande enheter. Enheten fick en bekväm LCD -skärm och andra tillägg. Ljusindikationen är implementerad ganska bra. En utgång ger upp till 100 watt. Hög byggkvalitet garanterar tillförlitlighet . Kopparplätering kompletterar det övergripande utseendet. Många rattar låter dig justera parametrarna så fint som möjligt. Kontrollpanelen är enkel, man kan till och med säga för mycket. Den eleganta förstärkaren kan användas med en mängd olika signalkällor.

Bild
Bild

Urvalstips

Till att börja med bör du förstå det förstärkare är preliminära, effekt och integrerade . Den förra kan samla in ljud från flera källor och förbättra det. Effektförstärkaren är utformad för att göra signalen från den ursprungliga källan bättre. Detta görs med inbyggda kondensatorer och transformatorer. Integrerade modeller kombinerar egenskaperna hos de två tidigare alternativen.

Det är nödvändigt att välja en högkvalitativ och kraftfull förstärkare noggrant, med hänsyn till alla tekniska egenskaper

  • Det är viktigt att överväga syftet med användningen. Var kommer förstärkaren att stå och hur många enheter planeras anslutas samtidigt.
  • Antal kanaler. Deras antal kan vara från 1 till 5.
  • Nominell effekt. Det ska vara samma som ljudkällan som ska anslutas. Alternativt kan förstärkarens effektvärde vara något lägre.
  • Ytterligare funktioner. Vi talar om antalet hamnar, närvaron eller frånvaron av en crossover. Du bör också tänka på fjärrkontrollen för låga frekvenser, arbeta med 1-2 ohm och liknande.
  • Förstärkarklass. Det finns bara två av dem: AB och D. I det andra fallet beror ljudkvaliteten direkt på insidan.

Du kan vanligtvis navigera efter pris. Ju dyrare en förstärkare är, desto bättre låter den.

Rekommenderad: