Bästa Spelare: Vilken Ljudspelare Ska Du Välja För Musik? Toppföretag. Vilka är De Bästa Digitala MP3 -spelarna? Betyg För Pris Och Ljudkvalitet

Innehållsförteckning:

Video: Bästa Spelare: Vilken Ljudspelare Ska Du Välja För Musik? Toppföretag. Vilka är De Bästa Digitala MP3 -spelarna? Betyg För Pris Och Ljudkvalitet

Video: Bästa Spelare: Vilken Ljudspelare Ska Du Välja För Musik? Toppföretag. Vilka är De Bästa Digitala MP3 -spelarna? Betyg För Pris Och Ljudkvalitet
Video: Best MP3 Players in 2021 2024, Maj
Bästa Spelare: Vilken Ljudspelare Ska Du Välja För Musik? Toppföretag. Vilka är De Bästa Digitala MP3 -spelarna? Betyg För Pris Och Ljudkvalitet
Bästa Spelare: Vilken Ljudspelare Ska Du Välja För Musik? Toppföretag. Vilka är De Bästa Digitala MP3 -spelarna? Betyg För Pris Och Ljudkvalitet
Anonim

Även utbredningen av mobiltelefoner och surfplattor har inte gjort MP3 -spelare mindre önskvärda enheter. De har just flyttat till en annan marknadsnisch. Därför är det mycket viktigt att veta hur man väljer den bästa spelaren för personligt bruk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Granskning av populära märken

Det finns många företag som producerar ljudspelare. Men bara några av dem faller med säkerhet i toppen av de bästa tillverkarna. IBasso -produkter är i synnerhet ett bra val . Detta företag är en av världens ledande tillverkare. Redan då, när hon inte lyckades komma in i betyg på de bästa, utmärkte sig hennes produkter med teknisk kvalitet; populariteten hindrades inte av det mycket höga priset.

Cayins produkter skickas till 20 olika länder … Ursprungligen, sedan 1993, har företaget försökt skapa Hi-Fi-utrustning. Förutom sin stora erfarenhet drivs Cayins framgångar av dess förmåga att kreativt omarbeta standardlösningar.

Företaget har ett eget forsknings- och utvecklingscenter, som redan har skapat ett antal originella innovationer. Detta är ett utmärkt exempel på högkvalitativa akustiska produkter från Kina.

Bild
Bild
Bild
Bild

Under många decennier har Sony -produkter otvetydigt ansetts vara en av de bästa spelarna . Det är detta företag som har äran att presentera många av de utvecklingar som tidigare "vände" konsumentelektronik. Och även nu har detta märke själv obestridlig auktoritet över hela världen. Dess produkter uppskattas för sin kvalitet, stabilitet och förbättrade funktionalitet. Men dessa tre alternativ slutar inte där.

Sydkoreanska produkter Cowon -märke … Det här företaget arbetar flitigt med både spelare och andra personliga prylar. Mycket av denna framgång beror på samarbetet med BBE, en av de internationella ledarna inom akustisk teknik. Företaget producerar nu flera modeller av Hi-Fi-spelare samtidigt. Utvecklingen förbättras ständigt, deras tekniska utrustning och funktionalitet ökar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom dessa märken kan du vara uppmärksam på produkter:

  • Colorfly;
  • Äpple;
  • Hidisz;
  • Fiio;
  • HiFiMan;
  • Astell & Kern.
Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Det vore mer korrekt att dela de bästa utmärkta spelarna efter priskategori och kvalitet.

Budget

En billig MP3 -spelare betyder inte att det är en dålig enhet . Tvärtom, med den nuvarande tekniken har det aldrig varit enklare att göra anständiga bärbara skivspelare. Ett bra exempel på en billig spelare är Ritmix RF 3410 … Detta är en klassisk modell som liknar ett USB -minne och utrustad med en liten svartvit skärm. Standardminneskapacitet är 8 GB; det kan kompletteras med SD -kort.

Funktionen att läsa TXT -filer är förvirrande - knappt någon kommer att vilja göra detta på en 1 -tums skärm. Modellens popularitet underlättas av:

  • gummerad kropp;
  • möjligheten att fästa på kläder med hjälp av ett klipp;
  • förekomsten av ett bokmärkesalternativ;
  • ganska bra ljud;
  • rymligt batteri (laddningen varar cirka 10 timmar).
Bild
Bild
Bild
Bild

På tal om de bästa MP3 -spelarna kan man inte låta bli att nämna en sådan representant för budgetkategorin som Digma R3 . En liten svartvit skärm används igen. Formatet "USB -minne med klipp" används igen. Och återigen 8 GB internt minne. Det finns ett alternativ för att ta emot radiosändningar med lagring av upp till 20 stationer; kostnaden för enheten är låg.

En mycket billig musikspelare är Ritmix RF 1015 . Utseendet återges fullt ut av den en gång populära Apple iPod Shuffle. Det finns inget eget minne i princip, ytterligare kort med en kapacitet på upp till 16 GB används.

Batterikapaciteten är tillräcklig för 4-5 timmars kontinuerlig drift. Dessutom överstiger kostnaden för en kvalitetsenhet inte 500 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mellanprissegment

En annan ikonisk ljudspelare - Sony NW WS413 Walkman . Det ser ungefär ut som ett vanligt Bluetooth -stereoheadset. All funktionalitet är begränsad till MP3 -uppspelning. Ljudutmatning tillhandahålls av ett par mikrofoner. Skydd av elektriska komponenter tillhandahålls enligt IP65 -standarden mot damm och enligt IP68 -standarden mot fukt.

Bland digitala enheter förtjänar uppmärksamhet Fiio X1 Mark II . Denna enhet kännetecknas av utmärkt ljudkvalitet samt en perfekt monterad kropp. Ett Bluetooth -gränssnitt finns. Det finns olika förlustfria format. En 7-bands equalizer kan användas för att justera ljudet. Värt att nämna också:

  • möjligheten att ansluta trådlösa hörlurar;
  • alternativ för fjärrkontroll;
  • möjligheten att använda trådlösa hörlurar med en impedans på upp till 100 ohm;
  • rymligt batteri (konstruerat för 12 timmars kontinuerlig drift);
  • brist på ditt eget minne;
  • möjligheten att använda minneskort upp till 256 GB.
Bild
Bild
Bild
Bild

För ljudkvaliteten i musik- och talverk sticker det ut Ritmix RF-5100BT 8Gb … Utåt ser enheten ut som en långsträckt flash -enhet. Tillverkarna har tillhandahållit en skärm med 4 rader. Samtidigt bevaras kompaktheten fortfarande. Sju av tio köpare blir nöjda.

Inte ett dåligt alternativ - det är det också Colorfly C3 8Gb … Denna spelare är utrustad med en pekskärm. Ljudet fördelas jämnt. Det har en tredimensionell effekt. Kroppen är helt gjord av metall. Det elektroniska kortet är pläterat med nedsänkningsguld i 4 lager, vilket ökar immuniteten mot störningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Premiumklass

Det är användbart att uppmärksamma de dyraste spelarna i världen. Det finns olika nya saker som har dykt upp nyligen och som redan har bevisat sig från den bästa sidan. Detta är exakt modell Lyx och precision 13 . Den har en balanserad utgång och programmerbara knappar. Denna enhet stöds också av det avancerade USB DAC -läget. Det är värt att notera att spela musik genom en balanserad utgång helt avslöjar alla befintliga brister och inspelningsfel. Gadgeten drivs av kabeln som den är ansluten till. Men du måste förstå det uteffekten är låg . Därför kan man inte räkna med ett högt ljud. Men utgångsimpedansen är mycket hög.

Alternativt kan du överväga iBasso DX200 … Det är ingen slump att flaggskeppsmodellen tog sig till den här listan. Den har till exempel högprecisionsmotstånd. Det finns också reducerade ESR -kondensatorer. Komponenterna som används ändrar ljudet mycket effektivt.

Dessutom noterar experter att en sådan enhet är mycket lätt att uppgradera efter behov.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skärmen för att visa information är stor. Bilden på den är alltid tydlig, inte suddig eller bländar. Användare kan vända sig till olika molntjänster, vilket gör livet mycket enklare. Utgångsförstärkarna kan bytas ut vid behov. Men samtidigt:

  • produktens massa är stor;
  • spelaren återger väl endast felfria inspelningar (och alla ljudfel visas korrekt);
  • den ursprungliga firmware har ett antal brister.

DX150 -modellen från samma tillverkare skiljer sig åt i nästan universell signalleverans . De mellersta frekvenserna har en något "monitor" -karaktär. Endast i det övre frekvensområdet märks en liten förenkling. Tillverkaren hävdar att effektförstärkarna är lätta att byta. Det är sant att AMP6 som ingår i grundpaketet är ganska bra, och även om det är användbart, finns det knappast någon tanke på att ändra någonting.

Bild
Bild
Bild
Bild

En solid konkurrent - Hidisz AP200 med 64 GB minne. Enheten är lämplig för älskare av bra ljud som vill njuta av molntjänster. Det är ganska enkelt att komma åt dem från Android -OS. Men samma operativsystem introducerar en viktig nackdel - det förbrukar mycket ström. Dessutom kan Android -enheter, även med perfekt felsökning, inte skryta med prestanda. Men det finns separata DAC: er för varje kanal. Det finns också parade kristalloscillatorer som säkerställer noggrannheten vid konvertering av digitala dataströmmar. Bristen på en balanserad effekt kan också anses vara en nackdel. Wi-Fi och Bluetooth är tillgängliga för användare (om aptX-codec är tillgänglig). Det är dock värt att notera otillräcklig bekvämlighet med knappar och hög utgångsimpedans.

Betonade prestigefylld utseende - ett karakteristiskt drag hos Cowon Plenue J . Dessutom kan den här enheten hålla ut länge under en enda batteriladdning. Det finns ingen anledning att räkna med utökad funktionalitet: gadgeten spelar bara musik via hörlurar.

Ett specialpaket med specialeffekter kan ge glädje för nybörjare musikälskare. Det är sant att erfarna audiofiler inte alltid behandlar honom som positivt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilket ska man välja?

Valet av spelare är naturligtvis till stor del en individuell fråga. Men även om du köper den som en present till musikälskare, kan du välja det bästa alternativet på några minuter . Det kanske viktigaste urvalskriteriet är displayen. Information kan visas både på en enkel svartvit skärm och på en pekskärm med en relativt hög upplösning. Du kan bekanta dig med innehållet i spåren på båda versionerna av skärmarna, men det är fortfarande bättre att ge företräde åt den mer avancerade typen.

Men ibland kommer ekonomiska begränsningar i vägen. Då måste du leta efter det bästa bland monokroma spelare. Om det inte finns något sådant problem kommer det att vara möjligt att hitta en enhet som kan spela korta videoklipp och till och med hela filmer . Kontroll i moderna modeller implementeras också alltmer med hjälp av sensorelement. Tack vare detta försvinner gradvis skillnaden som en gång fanns mellan spelare och smartphones i utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa viktiga punkt när du väljer är att bestämma skärmens diagonal . Den minsta siffra som i allmänhet är värd att överväga är 2-3 tum. Då är det möjligt att bekvämt studera informationen om spåren som spelas, batteriladdningen och ställa in equalizerinställningarna. Det blir mer bekvämt att titta på filmer och olika bilder på en 3-4, 3-tums skärm. Därefter är det dags att undersöka enhetens upplösning.

Lågupplösta spelare visar en suddig, suddig bild. Om du tittar mycket noga kan du till och med se enskilda pixlar . Ökning av upplösningen gör övergångar mjukare och mer detaljerade. Om spelarens diagonal är stor kan du genast söka efter modeller med en tydlighet på minst 480x800 pixlar. När du räknade ut denna parameter är det dags att ta reda på detaljerna i datalagring.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hårddiskar kan lagra upp till 320 GB. De är dock inte tillräckligt pålitliga. Ett mycket mer praktiskt alternativ är lagring på solid state-media . Om spelaren köper en finsmakare av kvalitetsmusik kommer han utan tvekan att vara nöjd med en produkt som lagrar minst 64 GB. Detsamma kan sägas för fans av hela diskografigrupper. Observera: vissa spelare kanske inte innehåller något inbyggt minne. De använder tillägg i form av minneskort. Moderna modeller hanterar ibland SD -kort upp till 256 GB. Minneutvidgning är ibland möjligt på enheter med en liten mängd inbyggt lagringsutrymme. En tydlig åtskillnad bör göras mellan ljudspelare och multimediaspelare.

De liknar varandra och till och med tillverkas av samma företag. Multimediautrustning kommer dock att kunna visa bilden och visa undertexter, och videoklippet kan ses. Vissa modeller kan till och med läsa textfiler.

När det gäller Hi-Fi-modeller värderas de inte för sin sofistikerade funktionalitet, utan för deras förmåga att visa ljud av mycket hög kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana modeller kan exakt återge följande format (förutom de vanliga, förstås), med iakttagande av det vanliga dynamiska intervallet:

  • Flac;
  • AIFF;
  • APA;
  • DFF;
  • Förlust mindre;
  • AAC;
  • ALAC;
  • DSF;
  • DSD;
  • OGG.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa på raden är valet av en strömkälla. Både budgeten och de dyraste spelarna använder batterier . Skillnaden mellan de två har att göra med kapacitet och design. Litiumjonlagringsenheter tål upp till 1000 laddningscykler och har ingen "minneeffekt". Det är dock oönskat att hålla spelare med denna typ av batterier urladda och kalla. Ett bra alternativ är en litiumpolymer lagringsenhet. Sådana batterier används relativt nyligen. De kan uthärda ännu fler laddningscykler. Polymerbatterier har samma energilagringstäthet som litiumjonbatterier. De är dock tunnare och mindre.

Otvivelaktigt, en radiomottagare är ett användbart tillägg . Även de mest älskade kompositionerna tröttnar på tiden. Möjligheten att lyssna på program eller färska konsertprogram är alltid relevant. Förutom att få information om incidenter, dock. Röstinspelningsalternativet kommer att tilltala dem som hela tiden behöver spara lite information.

Bild
Bild
Bild
Bild

TV -tunern introducerades en gång i en mängd olika mönster . Men nu kan ett sådant alternativ bara hittas hos spelare ibland. Hon kommer att gilla det om du måste resa ofta, eller vänta länge på olika mottagningar, på andra ställen. Vissa multimediaspelare kan ta foton och till och med videor. Kvaliteten på sådana bilder är inte särskilt hög, men som underhållning eller i avsaknad av andra enheter är den lämplig för fotografering. Vissa spelare kan fjärrstyras. Sådan kontroll är enklare än standardläget och minskar antalet nödvändiga manipulationer . Det finns också Bluetooth -aktiverade enheter. Tack vare det här läget är det lättare att synkronisera gadgeten med trådlösa hörlurar. Och det kommer också att vara möjligt att överföra, ta emot ljudfiler.

Utvecklarna ägnar också stor uppmärksamhet åt spelarens estetiska egenskaper. Det finns modeller i en mängd olika färger. Men de allra flesta modifieringarna är svart, rött, vitt eller silver.

Viktigt: ljudspelare ska helst vara gjorda av metall. Även den bästa plasten tål inte tung belastning eller kraftiga stötar.

Rekommenderad: