Soundbar -betyg 2022: Toppen Av De Bästa Premium- Och Budgetljudbaren. Hur Väljer Man Bästa Ljudkvalitet?

Innehållsförteckning:

Video: Soundbar -betyg 2022: Toppen Av De Bästa Premium- Och Budgetljudbaren. Hur Väljer Man Bästa Ljudkvalitet?

Video: Soundbar -betyg 2022: Toppen Av De Bästa Premium- Och Budgetljudbaren. Hur Väljer Man Bästa Ljudkvalitet?
Video: Top 5 BEST Soundbars of (2021) 2024, Maj
Soundbar -betyg 2022: Toppen Av De Bästa Premium- Och Budgetljudbaren. Hur Väljer Man Bästa Ljudkvalitet?
Soundbar -betyg 2022: Toppen Av De Bästa Premium- Och Budgetljudbaren. Hur Väljer Man Bästa Ljudkvalitet?
Anonim

Alla vill skapa en personlig biograf i sitt hem. En högkvalitativ TV ger en trevlig bild, men detta är bara halva striden. Maximal nedsänkning i det som händer på skärmen kräver en annan viktig punkt. Högkvalitativt ljud kan göra en riktig hemmabio av en vanlig plasma-TV. För maximal effekt bör du välja rätt soundbar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära märken

Soundbar är ett kompakt högtalarsystem. Denna kolumn är vanligtvis horisontellt orienterad. Enheten var ursprungligen utformad för att förbättra LCD -TV: ns ljudfunktioner . Systemet kan vara passivt, som endast är anslutet till utrustning, och aktivt. Den senare behöver dessutom ett 220V -nätverk. Aktiva ljudfält är mer avancerade. Thomson anses vara den bästa tillverkaren. Modellerna för detta företag kännetecknas av sin kraft och hållbarhet, i kombination med en acceptabel kostnad.

Phillips är också populärt bland konsumenter . Modeller av detta märke anses bokstavligen exemplifierande när det gäller värde för pengarna. Det är värt att notera att det finns företag som tillverkar universella enheter. Till exempel kan ljudfält från JBL och Canton användas med vilken TV som helst. Samtidigt rekommenderas att komplettera utrustningen från Lg med en högtalare från samma företag. Samsung soundbars för en sådan TV skulle vara för dyrt, men inte tillräckligt kraftfullt.

Innan du köper en specifik högtalarmodell för en specifik teknik bör du dock vara uppmärksam på översikten och egenskaperna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Jämförande tester utförs för att sammanställa ett soundbar -betyg. De låter dig identifiera favoriter bland representanter för olika priskategorier. Jämförelsen bygger på ljudkvalitet och byggkvalitet, kraft och hållbarhet . Nya artiklar kommer ut ganska ofta, men konsumenterna har sina egna favoriter. Det är värt att notera att en högkvalitativ soundbar för TV kan väljas både i budgetsegmentet och i premiumklassen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Budget

Ganska billiga högtalare kan vara av bra kvalitet. Naturligtvis kan du inte jämföra dem med premiumsegmentet. Det finns dock några ganska kraftfulla modeller tillgängliga till ett överkomligt pris.

JBL Bar Studio

Den totala akustiska effekten i denna modell är 30 W. Detta är tillräckligt för att förbättra ljudkvaliteten för en TV i ett rum med en yta på 15-20 kvadratmeter. m. Tvåkanals soundbar ger ett ganska rikt ljud när den inte bara är ansluten till en TV, utan också till en bärbar dator, smartphone, surfplatta . Det finns USB- och HDMI -portar för anslutning, en stereoingång. Tillverkaren har förbättrat denna modell i jämförelse med de tidigare. Det finns möjlighet till trådlös anslutning via Bluetooth, där ljud och bild synkroniseras. JBL Bar Studio -användare tycker att det är bäst för små utrymmen.

Det är värt att notera att ljudets klarhet till stor del beror på kabeln som ska användas för anslutning. Modellen är kompakt och pålitlig, med en snygg design. Du kan styra högtalaren med en fjärrkontroll för TV.

De främsta fördelarna anses vara högkvalitativ montering, brett gränssnitt och acceptabelt ljud. För ett stort rum kommer en sådan modell inte att räcka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Samsung HW-M360

Modellen har länge varit känd i världen, men den tappar inte popularitet. 200 W högtalare låter dig njuta av högkvalitativt ljud i ett stort rum. Soundbaren fick ett basreflexhölje, vilket förbättrar mitten och höga frekvenser avsevärt . Enheten är tvåkanalig, lågfrekvensradiatorn kan installeras separat. Detta kommer att lägga till volym till även tysta ljud. Låga frekvenser är mjuka men skarpa. Högtalaren är inte lämplig för att lyssna på rockmusik, men för klassiker och filmer är den praktiskt taget idealisk. Modellen har en display som visar volym och port för anslutning.

HW-M360 från Samsung har en fjärrkontroll, som avsevärt skiljer sig från sina motsvarigheter i detta prissegment . Soundbarn slås på automatiskt med TV: n. Gränssnittet har alla nödvändiga portar. Koaxialkabel medföljer enheten.

Det är värt att notera att soundbaren fungerar bra när den är ihopkopplad med en 40-tums TV. För större utrustning räcker inte kolumnens kraft.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sony HT-SF150

Tvåkanalsmodellen har kraftfulla basreflexhögtalare. Detta låter dig njuta av det förbättrade ljudet av filmer och sändningar till fullo. Plastkroppen har förstyvningsribbor. En HDMI ARC -kabel används för anslutning och en fjärrkontroll för TV används för kontroll . Tekniken som används i denna modell ger ljudåtergivning utan störningar och störningar.

Den totala effekten når 120W, vilket är ganska bra för en budget soundbar. Modellen är väl lämpad för ett litet rum, eftersom det inte finns någon subwoofer, och de låga frekvenserna låter inte särskilt bra . Det finns en Bluetooth -modell för trådlös anslutning. Designen är snygg och diskret.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Polk Audio Signa Solo

En av de mest tekniskt avancerade modellerna i detta prissegment. Amerikanska ingenjörer arbetade med utvecklingen, så egenskaperna är ganska bra. Högkvalitativ montering kombineras med en snygg och ovanlig design. Även utan en extra subwoofer kan du få kvalitetsljud. SDA -processorn garanterar rymliga frekvenser . En speciell egen teknik gör att du kan anpassa talåtergivning, göra det tydligare. Equalizer fungerar i tre lägen för olika innehåll. Det är möjligt att ändra volymen och intensiteten för basen.

Det är anmärkningsvärt att soundbaren har en egen fjärrkontroll … För att installera, anslut bara högtalaren till TV: n och elnätet. Soundbar har en överkomlig prislapp. Kolonnens kraft räcker för ett rum på 20 kvm. m. Även med en trådlös anslutning förblir ljudet klart, vilket på ett fördelaktigt sätt skiljer modellen mot bakgrunden av budgetmotstånd. Bland bristerna kan vi bara notera att enheten är ganska stor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

LG SJ3

Denna monohögtalare har en ganska attraktiv design. Modellen är platt, något långsträckt, men inte hög. Högtalarna skyddas av ett metallgaller genom vilket den bakgrundsbelysta displayen kan ses . Modellen har gummerade fötter, vilket gör att den kan placeras även på hala ytor. Dessutom säkerställer denna detalj att det inte sker någon försämring av ljudkvaliteten för låga frekvenser vid höga volymer. Själva soundbar -kroppen är gjord av plast. Monteringen är genomtänkt, alla element är välmonterade. Det är värt att notera att monokolumnen inte tål fallet bra.

Anslutningsportarna finns på baksidan . De fysiska knapparna på kroppen används för att styra modellen. Enheten fick 4 högtalare med en total effekt på 100 watt och en basreflex subwoofer för 200 watt. Låga frekvenser låter ganska bra. Hög effekt kombinerat med ett överkomligt pris. Snygg design pryder alla interiörer. Samtidigt tar modellen ganska mycket plats.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mellanprissegment

Högre prissatta ljudfält förbättrar ljudet på TV -apparater mer märkbart. Mellersta prissegmentet är känt för den perfekta balansen mellan kvalitet och värde.

Samsung HW-M550

Soundbaren ser strikt och lakonisk ut, det finns inga dekorativa element. Fodralet är av metall med en matt yta. Detta är ganska praktiskt, eftersom enheten är praktiskt taget osynlig för olika smuts, fingeravtryck. Det finns ett metallnät framtill som skyddar högtalarna. Modellen kännetecknas av sin tillförlitlighet och hållbarhet, högkvalitativ montering . Det finns en display som visar data om den använda anslutningsingången. Skruvpunkter på botten av skåpet låter dig fästa soundbaren på väggen. Den totala effekten är 340 watt. Själva systemet består av en basreflex subwoofer och tre högtalare. Enheten låter dig njuta av balanserat ljud i praktiskt taget alla delar av rummet. Mittkolumnen är ansvarig för tydligheten i talåtergivning.

Det bör noteras att modellen ansluts till TV: n trådlöst. Den höga effekten gör att du kan njuta av att ens lyssna på musik. Ett av de proprietära alternativen ger ett ganska brett hörbart område. Med Samsung Audio Remote App kan du styra din soundbar även från din surfplatta eller smartphone . Den största fördelen kan betraktas som ett pålitligt metallhölje. Modellen fungerar bra med TV -apparater i vilken produktion som helst. Ljudet är klart, det finns inget främmande brus.

Det är värt att notera att baslinjen kräver ytterligare inställning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kanton DM 55

Modellen lockar användare med sitt balanserade och surroundljud. Ljudet fördelas jämnt i rummet. Baslinjen är djup, men försämrar inte kvaliteten på andra frekvenser. Soundbaren återger tal perfekt. Det ska noteras att modellen fick ingen HDMI -kontakt, det finns bara koaxiala och optiska ingångar . Anslutning via Bluetooth -modell är också möjlig. Tillverkaren tog hand om en informativ display och en bekväm fjärrkontroll. Signalen genom den optiska ingången passerar bra, eftersom själva kanalen är ganska bred.

Själva modellens kropp är gjord på en hög nivå . Huvudpanelen av härdat glas ser attraktiv ut och är praktiskt taget motståndskraftig mot mekanisk påfrestning. Metallbenen är täckta med ett tunt lager av gummi för att förhindra glidning. De främsta fördelarna med modellen är bred funktionalitet och hög ljudkvalitet. Alla frekvenser är balanserade.

Bild
Bild
Bild
Bild

YAMAHA MusicCast BAR 400

Denna soundbar tillhör en ny generation. Modellen har en huvudenhet och en fristående subwoofer. Designen är ganska återhållsam, det finns ett krökt nät framför och själva kroppen är av metall, dekorerad med en matt finish. Den lilla formfaktorn gör att du kan installera enheten på en lämplig plats. Soundbar fick 50 W högtalare, Bluetooth och Wi-Fi-modeller . Subwoofern är separat och har samma design som huvuddelen. Inuti finns en 6,5-tums högtalare och en 100-watts förstärkare. Touchkontroller finns direkt på kroppen.

Dessutom kan du använda fjärrkontrollen från soundbaren eller från TV: n, programmet för smarttelefonen på ryska. I programmet har förmågan att finjustera ljudet. En atypisk ingång för denna teknik - 3,5 mm - låter dig ansluta ytterligare högtalare eller ett fullfjädrat ljudsystem. Det är möjligt att använda en Bluetooth -modul. Soundbar kan fungera med alla ljudformat.

Dessutom är det möjligt att lyssna på internetradio och alla musiktjänster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bose Soundbar 500

Ganska kraftfull soundbar är utrustad med en inbyggd röstassistent, vilket är extremt ovanligt. Wi-Fi-stöd finns. Du kan styra systemet med en fjärrkontroll, röst eller via Bose Music -programmet . Enheten håller ganska hög kvalitet både i ljud och montering. Det finns ingen subwoofer i denna modell, men ljudet är fortfarande ganska högkvalitativt och omfattande.

Även när den är ansluten trådlöst och med hög volym låter basen djupt . Den amerikanska tillverkaren har tagit hand om den attraktiva designen. Det är ganska enkelt att konfigurera modellen, liksom att sätta upp den. Det är möjligt att lägga till en subwoofer till systemet. Det är värt att notera att det inte finns något stöd för Atmos.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Premie

Med Hi-End-akustik förvandlas alla TV till en fullvärdig hemmabio. Dyra ljudfält ger klart, rymligt och högkvalitativt ljud. Premium monohögtalare har hög byggkvalitet och hög tillförlitlighet.

Sonos playbar

Soundbaren fick nio högtalare, varav sex är ansvariga för mellanregistret och tre för den höga. Två ljudkällor finns på skåpets sidor för maximal ljudvolym. Varje högtalare har en förstärkare. Metallhöljet är dekorerat med plastinsatser, vilket ser väldigt imponerande ut . Tillverkaren såg till att du kan använda Internet och Smart-TV. Den optiska ingången låter dig kombinera ljudfältet med din TV. Du kan använda modellen själv som ett musikcenter. Det finns mer än tillräckligt med ström för dessa ändamål.

Soundbar tar emot och distribuerar signalen från TV: n automatiskt. Det finns ett Sonos Controller -program för kontroll, som kan installeras på en gadget med alla operativsystem . Högkvalitativ och pålitlig monohögtalare ger klart ljud. Att installera och konfigurera modellen är så enkelt som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sony HT-ZF9

Soundbar har en ganska intressant design. En del av fodralet är matt, den andra delen är blank. Det finns ett attraktivt galler som är magnetiserat. Hela designen är ganska liten och lakonisk. Systemet kan kompletteras med trådlösa bakre högtalare. Slutresultatet är ett 5.1 -system med ZF9 -ljudbehandling. Om en DTS: X- eller Dolby Atmos -ström kommer in aktiverar systemet automatiskt motsvarande modul . Soundbar kommer också att känna igen alla andra ljud på egen hand. Dolby Speaker Virtualiser förbättrar ljudscenformatet i både bredd och höjd.

Vi rekommenderar att du placerar modellen på öronhöjd för att njuta av systemets fulla funktionalitet. Subwoofern ansvarar för högkvalitativa lågfrekvenser. Det finns moduler för trådlös anslutning. Kroppen har ingångar HDMI, USB och kontakter för högtalare, hörlurar . Det bör noteras att modellen fick ett speciellt talförstärkningsläge på två nivåer. Hög effekt och maximal volym gör att ljudfältet kan installeras i ett stort rum. En högkvalitativ höghastighets -HDMI -kabel ingår.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dali KATCH ONE

Soundbarn fungerar med 200 watt. Setet innehåller en fjärrkontroll. Nio högtalare är gömda i kroppen. Enheten är stor och snygg och kan vara väggmonterad eller stativmonterad. Gränssnittet är mångsidigt, tillverkaren har tagit hand om ett stort antal olika ingångar för anslutning . Dessutom är en Bluetooth-modul inbyggd. Det rekommenderas att installera soundbar nära den bakre väggen för bättre ljudåtergivning.

Det bör noteras att modellen inte ansluter till Wi-Fi. Dolby Atmos -ljudfiler och liknande stöds inte.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Yamaha YSP-2700

Systemet har en total högtalareffekt på 107 W och en 7,1 -standard. Du kan styra modellen med fjärrkontrollen. Det är anmärkningsvärt att enheten är låg och har avtagbara ben. Designen är lakonisk och stram. En kalibreringsmikrofon används för att ställa in surroundljud . Det räcker med att placera den på rätt plats, och själva systemet aktiverar alla nödvändiga alternativ. Mikrofonen ingår. När du tittar på film får du en känsla av att ljudet bokstavligen dyker upp från alla håll.

Det finns ett Musiccast -program för kontroll via gadgeten . Applikationsgränssnittet är så enkelt och intuitivt som möjligt. Det är möjligt att använda Bluetooth, Wi-Fi och AirPlay. Instruktionen på ryska är endast tillgänglig i elektronisk form.

Det bör noteras att väggfästen måste köpas separat, de ingår inte i uppsättningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Innan du köper en soundbar för en lägenhet finns det många kriterier att utvärdera. Det är viktigt att tänka på effekten, monohögtalartyp, antal kanaler, bas och talkvalitet. Så för musik och filmer behöver du en annan uppsättning egenskaper. Kriterier för att välja en soundbar för hemmet, som är viktiga.

  • Kraft . Denna egenskap är en av de mest betydande. Systemet kommer att producera surround, hög kvalitet och högt ljud med hög effekt. För en lägenhet med små rum kan du välja en soundbar för 80-100 watt. Det maximala värdet når 800 watt. Dessutom måste du överväga graden av förvrängning. Till exempel, om denna siffra når 10%, kommer lyssna på film och musik inte att ge nöje. Förvrängningsnivån ska vara låg.
  • Se . Soundbars är aktiva och passiva. I det första fallet är det ett oberoende system med en inbyggd förstärkare. För surround och högkvalitativt ljud behöver du bara ansluta monohögtalaren till TV: n och strömförsörjningen. En passiv soundbar kräver en extra förstärkare. Ett aktivt system är mer relevant för hemmet. Passiv används endast i de fall det inte är möjligt att installera det tidigare alternativet på grund av den lilla ytan i rummet.
  • Subwoofer . Ljudets mättnad och rymlighet beror på bredden på frekvensområdet. För bästa basljud installerar tillverkarna en subwoofer i soundbaren. Dessutom kan denna del vara i ett fodral med högtalare eller vara fristående. Det finns modeller där subwoofern är placerad separat och kombinerad med flera trådlösa högtalare. Välj det senare alternativet för filmer med komplexa ljudeffekter och rockmusik.
  • Antal kanaler . Denna egenskap påverkar avsevärt enhetens kostnad. Soundbars kan ha från 2 till 15 akustiska kanaler. För en enkel förbättring av TV: ns ljudkvalitet räcker det med standard 2.0 eller 2.1. Modeller med tre kanaler återger bättre mänskligt tal. Monokolumner med standard 5.1 är optimala. De kan reproducera alla ljudformat av hög kvalitet. Fler flerkanalsenheter är dyra och är utformade för att spela Dolby Atmos och DTS: X.
  • Mått och monteringsmetoder . Storlekar beror direkt på preferenser och antalet inbyggda noder. Soundbar-montering kan vara väggmonterad eller horisontell. De flesta enheter låter dig välja installationsmetod själv.
  • Ytterligare funktioner . Alternativ beror på destination och prissegment. Bland de intressanta är möjligheterna att ansluta flash -enheter och diskar. Det finns ljudfält som stöder karaoke, Smart-TV och har en inbyggd spelare.

Dessutom kan Wi-Fi, Bluetooth, AirPlay eller DTS Play-Fi finnas.

Rekommenderad: