Bluetooth -headset För Telefon: Hur Använder Jag Trådlösa Hörlurar Med Mikrofon? Hur Väljer Du Dem För Din Smartphone Och IPhone?

Innehållsförteckning:

Video: Bluetooth -headset För Telefon: Hur Använder Jag Trådlösa Hörlurar Med Mikrofon? Hur Väljer Du Dem För Din Smartphone Och IPhone?

Video: Bluetooth -headset För Telefon: Hur Använder Jag Trådlösa Hörlurar Med Mikrofon? Hur Väljer Du Dem För Din Smartphone Och IPhone?
Video: Avancerad Hörteknik med legitimerade audionomer - Föreläsning för Hörselskadades förening Stockholm 2024, April
Bluetooth -headset För Telefon: Hur Använder Jag Trådlösa Hörlurar Med Mikrofon? Hur Väljer Du Dem För Din Smartphone Och IPhone?
Bluetooth -headset För Telefon: Hur Använder Jag Trådlösa Hörlurar Med Mikrofon? Hur Väljer Du Dem För Din Smartphone Och IPhone?
Anonim

Ett Bluetooth-headset för din telefon är ett oumbärligt tillbehör för handsfree-konversationer. Det är bara hur man använder trådlösa hörlurar med en mikrofon, hur man väljer dem för en smartphone och iPhone - användarna har många frågor om allt detta. För att förstå detaljerna i Bluetooth -headset bör du först lära dig mer om dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Bluetooth -headset för telefonen är en mängd olika tillbehör för mobila enheter med inbyggd mikrofon och högtalare för att lyssna på samtalspartnerens tal . Enheten är monterad på en speciell klämma som bärs på örat, eller är gjord i form av en inbäddad hörlur, i mono- eller stereoföreställning. Vissa headset är uteslutande ensidiga, speciellt utformade för att tillåta olika mikrofonlägen, de används främst av dem som behöver kommunicera mycket och ofta i telefon.

Bild
Bild

Trådlösa hörlurar med mikrofon är ett slags headset, men med deras hjälp kan du dessutom lyssna på musik och annat medieinnehåll.

Utförandet är också annorlunda: från modeller i full storlek med stora overheadkoppar till miniatyr öronsnäckor med en kant runt halsen. I alla fall har ett Bluetooth -headset alltid en trådlös modul, med vilken det upprättar en anslutning med en smartphone eller surfplatta. Det finns också kontroller för att ta emot samtal.

Bild
Bild

Funktionsprincip

Trådlös anslutning används ganska aktivt i moderna mobila enheter. Ett Bluetooth -headset fungerar för att ta emot och överföra en signal över en separat kanal. En extern enhet fungerar som översättare - en smartphone, surfplatta, bärbar dator, där motsvarande modul är installerad. Han utför sändtagarens huvudroll.

Headsetet har en Bluetooth -mottagare som tar emot radiovågor . För framgångsrik drift kräver en sådan enhet ett eget batteri - ett batteri som placeras i kroppen själv eller i ett speciellt nackband. Till skillnad från en telefon, efter att ha slagit på hörlurarna, förblir deras Bluetooth -modul aktiv under hela drifttiden. I vänteläge är strömförbrukningen minimal; i den aktiva fasen av användning kan headsetet fungera under en begränsad tid.

Bild
Bild

Bluetooth -anslutning liknar radiomottagning, men dess räckvidd är mycket mindre: från 2 till 10 m från sändaranordningen . Den kännetecknas av högre signalkvalitet, anslutningsstabilitet och störningsmotstånd. Dessutom är Bluetooth -headset verkligen bärbara och kompakta. Det är värt att lägga till det dataöverföring sker via en krypterad kanal, kräver parning med huvudenheten.

Bild
Bild

TWS -headset I likhet med vanliga Bluetooth -hörlurar har de ingen kabelanslutning. Äkta trådlös stereo (så här står tekniknamnet) ger fullständigt oberoende av kablar. Även sådana enheter debiteras genom att sätta dem i ett specialfodral. Den fungerar själv som en powerbank, och den drivs av en kabel och kan ge upp till 3-4 laddningar för headsetet utan kabelanslutning på grund av den redan ackumulerade energin.

Bild
Bild

Översikt över arter

Alla Bluetooth -headset kan kategoriseras enligt flera kriterier. Det enklaste tecknet är efter typen av den överförda signalen.

Fördela monofoniska alternativ , optimala för samtal och kommunikation, förmedlar de rösten ganska tydligt och rent. Stereo headset passar inte bara för konversationer. De kan användas som vanliga hörlurar för att lyssna på musik och ljudböcker; mikrofonen i dessa versioner kan vara stationär eller infällbar.

Bild
Bild

Plug-in

Dessa headset skiljer sig från andra i det hörseln själv har spetsar som inte sätts in i örons yttre del, utan inuti, i hörselgången … Detta ger isolering från yttre brus, eliminerar störningar. Mikrofonen och mottagaren är inbyggda i halsbandet som förbinder båda elementen. Dessa modeller väljs av idrottare såväl som stadsbor, som ofta tvingas prata i telefon under starkt yttre buller; det kommer inte att skada att höra samtalspartnern.

Bild
Bild
Bild
Bild

Över huvudet

Klassisk hörlur med slutna öronkåpor och inbyggd mikrofon … De ger ljud av högsta kvalitet, bra störningsisolering och mångsidighet. Dessa modeller är bra för hemmabruk, men de är också ganska bekväma utomhus. Ett sådant headset har vanligtvis ett inbyggt högkapacitetsbatteri och fullfjädrade funktionskontroller på kroppen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Öronproppar

Denna typ av Bluetooth -headset har ett klipp som är fäst på utsidan av örat. De är ofta vikbara för enkel förvaring och transport.

Vid användning täcker ett sådant tillbehör inte örat helt, vilket gör det möjligt att garantera användarens säkerhet - en person har möjlighet att övervaka trafiksituationen, kan snabbt reagera på dess förändring när du är på språng eller under en resa.

I allmänhet övervägs sådana headset det bästa valet för röstanvändning , de är utrustade med kraftfulla sändare som gör att du med säkerhet kan ta emot en signal från en smartphone.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Toppen, som innehåller trådlösa enheter i olika priskategorier, klasser och ändamål, hjälper dig att hitta de bästa modellerna av Bluetooth-headset för din telefon. Bland de säljledare och modeller som förtjänat användarnas förtroende kan följande alternativ särskiljas.

Samsung Gear Iconix 2018 … Inte en dålig modell av ett stereo trådlöst headset, påstår sig vara det mest lönsamma valet när det gäller pris och kvalitet. Dessa är in-ear-hörlurar med Bluetooth 4.2-modul, med ett laddningsfodral och ytterligare öronkuddar. Modellen fungerar upp till 5 timmar utan laddning, batteriet är inte för rymligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Apple AirPods MMEF2 . Ett trådlöst headset utformat för användning med gadgets från Apple. Den har en elegant design, ett powerbank -fodral ingår och använder Bluetooth 4.0. För aktiva konversationer - inte det bästa alternativet, efter 5 timmar måste batteriet laddas. Fungerar inte med iOS -enheter under version 10.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sony WI-SP500 . Spillbeständigt sportheadset med nackkabel. Ser snygg ut, utrustad med 2 mikrofoner, NFC -modul för snabb anslutning. Hörlurarna ansluts ännu snabbare, fungerar upp till 8 timmar utan laddning, väger 32 g. Modellen har inte utbytbara öronkuddar eller ett fodral. Du behöver Android 4.4 eller högre för att upprätta en anslutning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Xiaomi Mi Collar bluetooth -headset . Stereoheadset för den ivriga idrottaren, med inbyggd mikrofon och högkvalitativa högtalare. Halsbandet fungerar som en signalmottagare och kontrollknapparna finns här. Modellen tål upp till 10 timmar i aktivt läge utan laddning, den fungerar med Bluetooth 4.0. Nackdelarna inkluderar vikt (40 g), men uppsättningen innehåller ett rymligt laddningsbart batteri i 137 timmar, det finns en Quick Charge -funktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sony MBH22 . En modell av ett Bluetooth -headset från en känd tillverkare. Kompakt, tillverkad i form av en mono -enhet som bara väger 9,3 g, med fixering inuti örat. Headsetet hålls säkert när du går, ger tillräcklig volym när du kommunicerar med en röst, batteriet räcker i 6 timmar. Detta är en bra modell för musikälskare, ljudkvaliteten på Sony -enheter är traditionellt hög.

Bild
Bild
Bild
Bild

Jabra Talk 45 … Ett headset som säljs i premiumsegmentet. Den har högre känslighet, räckvidden ökas till 30 m, men driftsfrekvensområdet reduceras till 100-8000 Hz. Kvaliteten på att lyssna på musik lämnar mycket att önska, men du kan lita på komfort under ett samtal, främmande ljud kommer inte att störa.

Modellen är anpassad för att fungera med iOS- och Android -smartphones och är mer inriktad på röstkommunikation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Xiaomi Mi Bluetooth -headset Ungdom … Ett billigt och välgjord headset med en stilren design och en uppsättning öronkuddar ingår, stöder parning med 2 telefoner samtidigt och röstuppringning. Finns i svartvita plastfodral och tillhör kategorin monoklämmor. Modellen använder aktivt brusdämpning, det finns knappar på fodralet. Den enda allvarliga nackdelen är att varaktigheten av aktiv användning inte överstiger 4 timmar, upp till 100 timmar i vänteläge, röststyrning implementeras endast på kinesiska.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plantronic Explorer 80/85 . En kompakt modell av ett telefonheadset med ett bra utbud av stödda frekvenser (från 20 till 20 000 Hz) och möjligheten att ansluta till 2 telefoner, har ett klämfäste med ett ganska bekvämt klipp. Dessutom tillhandahåller modellen användning av brusreducering, inget eko hörs, enheten är utrustad med ett rymligt batteri för 11 timmars kontinuerligt aktivt arbete. Paketet innehåller en USB -kabel och en biladapter, fästet är anpassat för att bäras på alla öron, det finns en röstuppringning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Harper HBT-1707 . "Långspelande" trådlöst headset, kan hålla ut utan att ladda upp till 10 timmar när du arbetar i aktivt läge. Enhetens känslighet är genomsnittlig, kvaliteten och djupet av ljudöverföring är inte på högsta nivå. Detta headset kan rekommenderas för bilister som vill frigöra händerna.

Utrustningen tar lång tid att ladda - upp till 3 timmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Att välja rätt telefonheadset till din smartphone beror på många faktorer. Det är många saker som spelar roll - från enhetens modell till de egenskaper som tillbehöret själv har. De viktigaste urvalskriterierna presenteras nedan.

  1. Produktstorlek och vikt . Ett kompakt headset kan väga från 3 g, ett fullstort headset för två öron når ibland en vikt på 200 g, skillnaden med långvarigt slitage känns kolossal. Dessutom är överdimensionerade produkter inte särskilt praktiska för en mobiltelefon, men tillverkare producerar dem för hemmabruk - titta på TV, röstkommunikation.
  2. Ergonomi . Bakom örat Bluetooth-headset har ett externt fäste som kan störa glasögon. Det är bättre att bedöma bågens tjocklek och den övergripande komfortnivån med hjälp av ramen där en person ständigt går. Inomhusvakuummodeller har också sina egna specifika funktioner. Ibland är det helt enkelt omöjligt att vänja sig vid dem - detta bör beaktas om du inte vill slösa pengar.
  3. Mångsidighet . Tillbehör "vässade" för ett visst märke är på modet. Å ena sidan ger detta full kompatibilitet med specifika enheter, å andra sidan komplicerar det sökningar. Om det är möjligt att välja ett headset för ett specifikt telefonmärke är det värt att dra nytta av det. I andra fall är ett universellt alternativ också lämpligt.
  4. Bluetooth -version . Energiförbrukningen och några andra faktorer beror på den. Versioner 2.0 och 2.1 anses vara helt föråldrade och förbrukar batteri mycket snabbt. 3.0 och 4.0 är ganska jämförbara med Wi-Fi när det gäller stabilitet och signalöverföringshastighet. I Bluetooth 4.1 har dataöverföringsområdet ökats, 5.0 anses vara det mest relevanta alternativet, men det viktigaste är att telefonsändaren också måste följa dessa värden.
  5. Mono eller stereo . Här är det värt att fokusera på de mål och mål som ställs upp när du använder headsetet. Om du bara behöver det för röstkommunikation räcker det med en enkelriktad monomodell. För kommunikation och för att lyssna på musik är det bättre att omedelbart välja stereoheadset, som kännetecknas av bred funktionalitet och bättre ljudkvalitet.
  6. Arbetets varaktighet . För Bluetooth -headset bestäms det i två lägen - standby och aktiv användning, beroende på strömkällans kapacitet. För en så kompakt enhet används 80-110 mAh batterier. De lägsta priserna kommer att säkerställa möjligheten att kontinuerligt fortsätta en konversation i upp till 2-3 timmar, maximalt gör att du kan hålla kontakten i upp till en tredjedel av dagen, och i standby-läge kommer de att kunna stå emot en vecka.
  7. Maximal verkningsradie . Det är viktigt om du vill använda headsetet bort från signalkällan. Till exempel på ett avstånd av 3-5 m. Sådana räckviddsindikatorer stöds av alla moderna enheter. Några av dem kan tas bort även med 10-15 m, men den verkliga radien är vanligtvis mindre, eftersom störningar har sin effekt.
  8. Varaktighet för påfyllning av laddning . Även om batteriet i det mobila headsetet tar slut kan du alltid återuppliva det. Men bara vissa enheter lägger flera timmar på detta, medan andra behöver från 10 minuter till en halvtimme. Om du aktivt måste använda ett headset bör du definitivt ta hänsyn till denna faktor.
  9. Konstruktionstyp . Om det huvudsakliga målet är att lyssna på musik trådlöst, bör du vara uppmärksam på modeller av sluten typ, overhead eller plug-in. Klämmor (öronsnäckor) är de mest obekväma, de rör sig ofta ur sin plats, ljudkvaliteten i ett bullrigt rum kanske inte är för högt.
  10. Förekomsten av knappar . Naturligtvis finns det redan modeller med pekskontroller, men de allra flesta headset styrs fortfarande med knapparna på kroppen. Optimalt, om enheten har en knapp för att ta emot och avbryta ett samtal, en volymkontroll. Med stöd för röststyrning är det också bekvämare att ringa assistenten från knappen.
  11. Headsetprofiltyp . Headset - det vanligaste, du kan lyssna på både musik och samtalspartiets röst. Med headsetet kan du ringa samtal och ändra volymnivån. AptX är en codec, vars närvaro indikerar förmågan att lyssna på ljud i utmärkt kvalitet. A2DP behövs för att lyssna på stereo, inte mono. AVRCP är en av de mest multifunktionella codecerna, den klarar sig enkelt även med röststyrningen på en smartphone.
  12. Ytterligare funktioner . Till exempel kan ett headset med stöd för Multipoint synkronisera med flera enheter samtidigt, det avgör själv var det ska anslutas. Vattentät eller USB -laddning kan också betraktas som mycket användbara alternativ. Batteriindikatorn kommer inte att vara överflödig, med hjälp av vilken du enkelt kan kontrollera när det är dags att fylla på sina energireserver.
  13. Priskategori . Den svåraste punkten, eftersom individuella preferenser spelar in här. Ett märkes headset med Bluetooth-stöd och en inbyggd mikrofon är inte billigt, men att köpa ett är en bra investering i din egen komfort. Det är definitivt inte värt att köpa billiga kinesiska headset av anonyma eller föga kända märken - det är stor risk att enheten inte fungerar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan förstå att ett Bluetooth -headset är lämpligt för en iPhone på grund av dess egenskaper. Versionen av den trådlösa modulen måste vara minst 4,0, annars fungerar adaptern helt enkelt inte.

Hur man använder?

De flesta Bluetooth -headset är utformade för användning med smartphones som körs på Android -operativsystemet. Första gången du ansluter en ny enhet måste du para ihop den manuellt. I framtiden utförs igenkänning och aktivering av arbetsförbindelsen automatiskt. Steg-för-steg installationsprocessen är följande.

  1. Bluetooth måste vara aktiverat i smartphone -inställningsmenyn . Om det finns ett läge för minskad synlighet bör det inaktiveras.
  2. Headsetet måste vara på … Håll ned parningsknappen - i genomsnitt tar detta inte mer än 15 sekunder. Det är nödvändigt att vänta till det ögonblick när indikatorn börjar ge intermittenta ljussignaler.
  3. Hitta en upptäckt ny enhet i smartphone -menyn … När du uppmanas att ange en PIN -kod måste du ange den som anges i bruksanvisningen. Om den inte finns där kan du som standard ange kombinationen 0000 eller 1234.
  4. Vänta tills enheterna kopplas ihop . Detta kan ta upp till 1 minut.
  5. I inställningsmenyn i telefonen väljer du den ihopparade enheten … Markera i dess parametrar användningen för konversationen. Om du har den profil du behöver kan du också bekräfta att du vill lyssna på ljudfiler. Installationen är klar. Du kan ringa ett test.
  6. Om du behöver ansluta headsetet till en ny enhet måste du koppla bort den föregående . För att göra detta klämmer parningsknappen på den, hålls tills korta indikeringssignaler visas vid övergången till detektionsläget.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att överväga att de flesta anslutningsproblemen uppstår just på sidan av headsetet. I telefonen, för parning, är bara kommunikationsmodulen påslagen.

Den andra enheten kan ha ytterligare strukturella element för mer finjustering. Till exempel kan den utrustas med ytterligare profiler inom vilka driftsättet bestäms.

Du kan bara lyssna på musik via headset, där den ursprungligen levererades . Om det inte finns någon sådan funktion kan du starta den via appen på telefonen, men uppspelningskvaliteten blir lägre än förväntat. Parningsknappen, om den finns på headsetet, kan användas för att utfärda olika kommandon, beroende på pressens frekvens och varaktighet.

Rekommenderad: