Hörlurskort: Vi Väljer Delare Med USB, För Två Par Hörlurar Och Andra Modeller. Hur Ansluter Jag?

Innehållsförteckning:

Video: Hörlurskort: Vi Väljer Delare Med USB, För Två Par Hörlurar Och Andra Modeller. Hur Ansluter Jag?

Video: Hörlurskort: Vi Väljer Delare Med USB, För Två Par Hörlurar Och Andra Modeller. Hur Ansluter Jag?
Video: 3 EASY WAYS TO CONNECT ANY HEADSETS HEADPHONES TO PS4 2024, April
Hörlurskort: Vi Väljer Delare Med USB, För Två Par Hörlurar Och Andra Modeller. Hur Ansluter Jag?
Hörlurskort: Vi Väljer Delare Med USB, För Två Par Hörlurar Och Andra Modeller. Hur Ansluter Jag?
Anonim

Nästan alla människor älskar att lyssna på musik. Och om du tidigare var tvungen att slå på radion eller TV: n för att njuta av din favoritmelodi, nu kan detta göras med hjälp av andra, små och oansenliga enheter. Du behöver bara ansluta hörlurarna till antingen din dator eller din telefon. Och om du vill dela din favoritmelodi med någon, kommer adaptrar till undsättning. De är så praktiska att många föredrar att ha ett sådant tillbehör i väskan eller fickan för säkerhets skull.

Bild
Bild

Särdrag

En hörlursadapter eller, som det också kallas en splitter, är en enhet som kan anslutas till en eller flera enheter samtidigt. Med den kan du lyssna på musik med en älskad eller älskad och inte störa människorna runt dig . Ljudkvaliteten är densamma i båda par hörlurar.

Bild
Bild

Adapter kan anslutas till en mängd olika enheter . Det kan vara telefoner, datorer, bärbara datorer och andra enheter. Det viktigaste är att det finns en lämplig 3,5 mm kontakt. Men även om det inte finns någon sådan kontakt, kommer detta inte att vara ett hinder. Trots allt en annan speciell RCA till mini jack -adapter kan köpas från specialaffärer . Trots svårigheterna är resultatet ganska tilltalande.

Om delarna är av god kvalitet kommer ljudet att vara av mycket hög kvalitet.

Att använda ett tillbehör förvränger inte ljudet på något sätt. Det enda undantaget är lågkvalitativa tillbehör köpta från kinesiska onlinebutiker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Nu finns det ett stort antal sådana till synes inte särskilt viktiga enheter, till exempel adaptrar. När allt kommer omkring försöker nästan alla företag som är engagerade i produktion av ljudutrustning att släppa sina egna splittmodeller . Dessutom säljs de oftast komplett med en telefon eller bärbar dator. Alla adaptrar kan enkelt anslutas via USB -kontakten. De skiljer sig från varandra bara i inredning och pris.

Bild
Bild

Bland ett så stort antal adaptrar finns det tre huvudtyper av enheter. Adapter kan vara följande:

  • för två par hörlurar;
  • för två eller flera par hörlurar;
  • nav för mikrofon och hörlurar.

Förutom dessa produkter kan du också markera hörlursadapterkabeln, men det är vanligtvis bara en långsträckt version av alternativen som beskrivs ovan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att förstå vad alla dessa enheter är måste du överväga dem mer detaljerat.

Adapter för två par hörlurar

En sådan enhet är den mest mångsidiga och utbredda bland andra. Det anses av många vara nästan oumbärligt, särskilt när man reser . När allt kommer omkring kan du med dess hjälp inte bara lyssna på musik utan att irritera dina grannar, utan också spara batteri i din telefon eller spelare. Och detta är mycket viktigt på långa resor, särskilt om det inte finns något uttag i närheten. Med denna splitter kan du lyssna på musik eller titta på en film med en annan person utan att störa alla andra.

Om enheten har en "socket" -storlek på 3,5 millimeter kan en liknande adapter enkelt anslutas till den.

Bild
Bild

Adapter för två eller flera par hörlurar

Denna typ av splitter skiljer sig från ovan endast i ett stort antal uttag. Tack vare sådana adaptrar kan flera hörlurar anslutas till önskad enhet samtidigt . Oftast används dessa delare i klassrum där barn eller vuxna lär sig främmande språk. När allt kommer omkring kan du på detta sätt dela upp klassen i grupper och undervisa var och en för dem separat.

Förutom, På så sätt kommer eleverna att kunna fokusera fullt ut på nödvändigt material och inte bli distraherade av främmande ljud som hörs runt dem . Detta tillvägagångssätt gör det också möjligt för läraren att övervaka lektionen och lyssna på om det nödvändiga materialet har lärt sig fullt ut.

I vardagen gör sådana hörlurar det möjligt att samtidigt lyssna på låtar i företaget, vilket inte bara är bekvämt, utan också praktiskt.

Bild
Bild

Adapter för mikrofoner och hörlurar

Idag har videosamtal över Internet blivit särskilt populära. Därför letar många efter ett bekvämt alternativ för ett kommunikationsverktyg. Moderna bärbara datorer och datorer har inte bara ett separat hörlursuttag, utan också ett separat mikrofonuttag . Dess storlek är 3,5 mm. Men de flesta surfplattor och telefoner har bara ett hörlursuttag. Därför hjälper en sådan adapter att ansluta båda enheterna till enheten samtidigt. Plus är att du kan lyssna och ha en konversation samtidigt. Dessutom kan du enkelt kommunicera och lyssna på ett musikspår i bakgrunden. Detta är också mycket bekvämt i vissa fall.

Bild
Bild

Hur ansluter jag?

Som följer av allt ovanstående kan adaptern oftast användas för hörlurar med kabel. Anslutning kommer inte att kräva för mycket ansträngning från personen. I vilket fall som helst måste trådbundna hörlurar ha ett analogt ljuduttag. Anslutningsprincipen är följande.

  1. Först måste du ansluta själva adaptern till en speciell kontakt. Det är så enkelt som möjligt att göra detta, eftersom det som regel bara finns en motsvarande kontakt.
  2. Sedan kan du omedelbart ansluta hörlurarna till en redan ansluten enhet. Det är bekvämt och mycket enkelt. Du kan ansluta två par hörlurar samtidigt.
  3. Sedan återstår bara att justera ljudet till önskad volym och börja lyssna på musik eller titta på din favoritfilm.
Bild
Bild

Om hörlurarna är trådlösa blir anslutningsproceduren något annorlunda. Trådlösa hörlursdelare gör att du kan ansluta denna enhet till valfri källa som "inte svarar" på ett modernt tillbehör. Själva anslutningsprincipen skiljer sig praktiskt taget inte från ovanstående. Det räcker bara att göra samma manipulationer, det vill säga ansluta en enhet till en annan med en USB -adapter. Men då kommer ytterligare "operationer" att krävas. Processen ser ganska enkel ut.

  1. Till att börja med måste enheten identifieras av datorn.
  2. Då söker den efter förare. Det tar bara några minuter.
  3. Nästa objekt är deras installation. Det vill säga, datorn måste känna igen adaptern. Annars kan ljudet inte bearbetas med det.
Bild
Bild

Om du ska använda en Bluetooth -adapter för din TV krävs ingen konfiguration. I detta fall, för att systemet ska kunna fungera fullt ut måste du ansluta sändaren till linjeingången, som ligger direkt på höljet till ljudsignalkällan . Det finns tillfällen då TV: n inte har ett 3,5 mm -uttag. Här behöver du en annan adapter från RCA till minijack. När adaptern fungerar och bestäms av den anslutna enheten kan du försöka slå på hörlurarna. De måste ansluta till sändaren själva. Som ett resultat måste ljudsignalen matas till ljudenheten. Ett sådant till synes komplext system fungerar ganska enkelt och effektivt.

Sammanfattningsvis kan vi säga det Hörlurskort kan behövas i helt olika situationer: hemma, på jobbet, i skolan och till och med på semester . Det är också värt att notera att deras anslutning på inget sätt påverkar ljudkvaliteten för den valda enheten. Därför kan du vid behov köpa ett sådant tillbehör.

Rekommenderad: