Isodynamiska Hörlurar: Vad är Det? Välja Ortodynamiska Hörlurar

Innehållsförteckning:

Video: Isodynamiska Hörlurar: Vad är Det? Välja Ortodynamiska Hörlurar

Video: Isodynamiska Hörlurar: Vad är Det? Välja Ortodynamiska Hörlurar
Video: How To Use Your MW65 Active Noise-Cancelling Headphones 2024, Maj
Isodynamiska Hörlurar: Vad är Det? Välja Ortodynamiska Hörlurar
Isodynamiska Hörlurar: Vad är Det? Välja Ortodynamiska Hörlurar
Anonim

För de flesta har hörlurar blivit ett integrerat akustiskt tillbehör som gör att du helt kan fördjupa dig i datorspel och musik, utan att bli distraherad av yttre ljud. Idag representeras marknaden av ett elegant sortiment av headset, medan isodynamiska hörlurar är mycket efterfrågade … De är praktiska att använda, av hög kvalitet och ger utmärkt ljud, men för att välja rätt tillbehörsmodell måste du ta hänsyn till dess tekniska funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Isodynamiska hörlurar är bärbar enhet för att lyssna på ljudsignaler . De skiljer sig från vanliga typer av headset genom att de har en inbyggd plan förstärkare i sin design, som ser ut som ett tunt membran på vilket en röstspole appliceras. Således kombinerar enheten alla fördelar med dynamiska (möjligheten att använda med valfri förstärkare) och elektrostatiska (snabbt rörliga lättmembran) modeller.

Tack vare membranet i sådana hörlurar har en stor yta , det kan tillhandahålla högkvalitativ återgivning av alla ljudeffekter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare producerar isodynamiska hörlurar av flera typer . Dom är stängd, öppen typ och också urskilja konventionella och ortodynamiska modeller … Huvuddragen i dessa hörlurar anses vara låg känslighet, vilket är viktigt att tänka på när du väljer dem för en specifik bärbar enhet. Om enheten som fungerar som en ljudkälla är obetydlig måste du köpa en extra förstärkare.

De främsta fördelarna med isodynamiska modeller inkluderar ett utökat frekvensområde, som låter dig lyssna på digitala inspelningar i hög kvalitet. Dessa hörlurar har inga nackdelar.

Det enda undantaget är det höga priset för vissa modeller, men budgetalternativ finns också på marknaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Toppmodeller

Innan du köper isodynamiska hörlurar är det viktigt att inte bara klargöra deras tekniska egenskaper, utan också att vara uppmärksam på recensionerna. Följande modeller har alltså visat sig bra på marknaden för akustisk utrustning.

HiFiMan Susvara (Kina) . Dessa är några av de finaste isodynamiska hörlurarna av öppen typ som levererar verklighetstrogna, exakta ljud. De har ett utmärkt arrangemang av musikaliska delar, som låter dig lyssna inte bara på sångkompositioner utan också på klassisk musik. Dessutom är headsetet bekvämt att montera. Den enda nackdelen är att denna modell är mycket krävande för kvaliteten på förstärkning och effekt hos den bärbara enheten.

Bild
Bild

Abyss AB-1266 (USA) . Att lyssna på musik med dessa hörlurar är ett nöje, eftersom enheten perfekt överför transparent och detaljerat ljud. Denna modell är väl lämpad för djupa basälskare. Nackdelen är en obekväm passform.

Bild
Bild

Audeze LCD-4 (USA) . Dessa isodynamiska hörlurar rekommenderas att köpas för alla musikälskare, enheten förmedlar väl kompositioner av rock och sång. Att lyssna på musik i sådana headset ger intrycket av verkligheten att allt händer på en konsertscen. Den eleganta konstruktionen förtjänar också särskild uppmärksamhet. Nackdelen är de höga kraven på förstärkarens kvalitet och effekt.

Bild
Bild

Kennerton Thror (Ryssland) … Det här är ryskmonterade hörlurar som har bevisat sig på marknaden för hög kvalitet och lång livslängd. De ger ett levande och rikt ljud. Den största fördelen med modellen är dess mångsidighet, eftersom hörlurarna kan användas för att lyssna på musikaliska kompositioner av vilken genre som helst, från klassiska reproduktioner till heavy metal.

Denna modell kan anslutas till alla bärbara enheter, oavsett deras effekt. Det finns inga nackdelar.

Bild
Bild

Meze Empyrean (Rumänien) … De är en otroligt bekväm enhet för att lyssna på musik. Denna modell anses inte bara vara av högsta kvalitet, men också snygg. Ljudet har både klar bas och dämpade frekvenser. Nackdelen är den höga kostnaden.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Isodynamiska hörlurar, liksom alla andra tekniska enheter, måste väljas utifrån användaregenskaper. Om headsetet köps för första gången rekommenderar experter att uppmärksamma följande indikatorer.

  • Känslighet . Det beror direkt på storleken på den magnetiska kärnan som är inbyggd i strukturen och är ansvarig för ljudvolymen. Hörlurar kan ha en känslighet på 20 till 130 dB. Ju högre känslighetsnivå, desto högre blir tillbehöret.
  • Motstånd . Hörlurar finns i hög och låg impedans, för den förstnämnda kan motståndet vara upp till 100 ohm och för det senare upp till 32 ohm. Ju lägre motståndsnivå desto högre volym på enheten, men ju högre den är, desto mer ekonomiskt blir batteriet (i trådlösa modeller).
  • KGI . Denna parameter anger ljudets klarhet och renhet, den mäts som en procentandel. För hörlurar av hög kvalitet bör förhållandet inte överstiga 0,5%.
  • Kraft … Dess tillåtna intervall är från 1 till 5000 mW. För att lyssna på musik i hög kvalitet är det inte nödvändigt att köpa tunga hörlurar, det räcker med några milliwatt. Modeller med hög effekt ger utmärkt ljud, men under en sådan belastning laddas gadgetens batteri snabbt ur.
  • Tillgänglighet för anpassning för användaren … Tack vare närvaron av sådan programvara får headset ytterligare funktioner. Så, till exempel, kan du skapa ett personligt "auditivt fingeravtryck", med hänsyn till de individuella egenskaperna hos användarens hörsel. En stor roll spelas av förmågan att analysera att lyssna på spår. Dessutom är det bäst att föredra modeller som är utrustade med kommandokontroller på pekskärmen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det anses också viktigt enhetens syfte … Om du planerar att köpa hörlurar för en TV måste du välja modeller med en frekvens på 20 till 20 000 Hz, de kan antingen vara öppna eller stängda. För dator isodynamiska hörlurar med låg frekvens är väl lämpade, det är önskvärt att deras design ger närvaron av en mikrofon. För MP3 -spelare och smartphones i fickan du måste välja ett tillbehör med en bekväm passform, medeleffekt. När det gäller professionellt arbete med ljud, är ortodynamiska hörlurar, i vars design det finns 2 magneter och ett membran, perfekta för detta.

Det är bäst att ge företräde åt modeller med öronkuddar i läder, som smyger sig väl till öronen och inte låter främmande ljud passera igenom. Deras kabel ska vara tjock, lindad och lång.

Rekommenderad: