Slutna Hörlurar: Välja De Bästa Trådlösa Hörlurarna För Musik. Öppna Vs Slutna Hörlurar - Vad är Skillnaden?

Innehållsförteckning:

Video: Slutna Hörlurar: Välja De Bästa Trådlösa Hörlurarna För Musik. Öppna Vs Slutna Hörlurar - Vad är Skillnaden?

Video: Slutna Hörlurar: Välja De Bästa Trådlösa Hörlurarna För Musik. Öppna Vs Slutna Hörlurar - Vad är Skillnaden?
Video: Lyxigt ljud helt utan sladdar - Sennheiser Momentum True Wireless 2024, April
Slutna Hörlurar: Välja De Bästa Trådlösa Hörlurarna För Musik. Öppna Vs Slutna Hörlurar - Vad är Skillnaden?
Slutna Hörlurar: Välja De Bästa Trådlösa Hörlurarna För Musik. Öppna Vs Slutna Hörlurar - Vad är Skillnaden?
Anonim

Idag brinner alla för musik, så på gatan kan du träffa inte bara tonåringar utan också äldre med hörlurar. Trots att tillverkare erbjuder headset av olika slag, allt från vanliga kontakter och slutar med coola audiofila versioner, är hörlurar av sluten typ mycket efterfrågade bland musikälskare. För att välja dem korrekt måste du inte bara ta hänsyn till storleken, designen utan också enhetens tekniska egenskaper.

Särdrag

Slutna hörlurar är modern typ av enhet för personligt lyssnande på musik, som kännetecknas av en sluten volym. Deras öronkåpor förseglar högtalarnas baksida och förhindrar att ljudet tränger ut . Det betyder att dessa hörlurar ger utmärkt brusreducering. Utformningen av de flesta av dessa enheter har en sken av fasomformare, deras lägre frekvensnivå är 8Hz. Slutna hörlurar har inte särskilt brett scendjup och stereobas.

För att förbättra dessa indikatorer måste du välja rätt dämpning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna typ av headset köps vanligtvis av datorspelare, musiker och ljudingenjörer , eftersom de kan överföra ljud på en hög nivå. Slutna hörlurar anses också vara det bästa valet för att lyssna på dina favoritspår offentligt och på långa resor. Nu på marknaden kan du hitta ett stort utbud av slutna headset, och varje modell kännetecknas av sina egna tekniska funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur skiljer de sig från öppna?

Många musikälskare går vilse när de väljer hörlurar, eftersom de inte vet vilket som är bättre - öppna eller stängda tillbehör. Det är en signifikant skillnad mellan dem, vilket du måste vara medveten om.

  • Öppna modeller kan inte ge fullständig isolering från yttre buller , stängda, tvärtom, produceras med förseglade koppar som förhindrar penetrering av främmande ljud. Därför är det första alternativet idealiskt för att lyssna på klassisk musik, och det andra för rock- och metalälskare.
  • Öppna hörlurar rekommenderas för hemmabruk , där du lugnt kan lyssna på spår och inte störa andra. Låsta anses vara rätt val för kontor och offentliga utrymmen.
  • Det finns också en skillnad i utseende och vikt på enheterna . Stängda modeller är tunga, eftersom de levereras med en hel kropp, de öppna är lätta, deras design består av nät och hål.
Bild
Bild
Bild
Bild

Toppmodeller

Med slutna hörlurar kan du fokusera fullt ut på musiken och "koppla bort" från omvärlden. Idag representeras marknaden av ett elegant sortiment av slutna headset, men trådlösa modeller förtjänar särskild uppmärksamhet. Deras rangordning presenteras enligt följande.

Sony MDR-7506 … Det här är över-ear-hörlurar som är prisvärda och av god kvalitet. De är bra för att lyssna på musik av olika genrer på lång sikt. Fördelar: budgetalternativ, funktionell design, mjukt ljud. Nackdelar: dåligt spelat från en svag källa, ljudet av spåren är "akademiskt".

Bild
Bild
Bild
Bild

Audio-Technica ATH-M50 . On-ear (monitor) hörlurar med bra brusreducering. Finns både med kabel och Bluetooth. Den största fördelen med denna modell är att den inte är krävande för ljudkällan, eftersom den har en fantastisk volym. Du kan köpa dem för att spela in sång. Hörlurarna kännetecknas av hög kvalitet och driftsäkerhet. Nackdelar: när du bär headsetet länge kan du uppleva en obehagskänsla, med tiden förlorar öronkuddar i läder sitt attraktiva utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beyerdynamic DT 770 Pro . Dessa är professionella, slutna hörlurar avsedda för både studioinspelningar och för att njuta av din favoritmusik hemma. De har hög ljudisolering, användbarhet och användarvänlighet. Perfekt för smartphones och mediaspelare för en oförglömlig fördjupning i musikalisk nirvana. Fördelar: solid body, utmärkt valuta för pengarna, bra ljud. Nackdelar: du kan ofta hitta en falsk på rea.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sony MDR-XB950AP . Halvstängda, isodynamiska hörlurar med mikrofon, deras öronsnäckor har en ädel design. Detta akustiska tillbehör ger mjukt ljud utan uttalade stänk och dips. På grund av att dessa hörlurar är fällbara gör det dem lätta att transportera och förvara. Fördelar: närvaron av en inbyggd fjärrkontroll, mikrofon. Nackdelar: Permanent imma öronkuddar, inte lämpliga för att lyssna på tung rock.

Bild
Bild
Bild
Bild

Axelvox HD272 . Detta är ett budget trådlöst headset som låter bra. Denna modell kan väljas för både studio och hemmabruk. Fördelar: bekväm passform, utökat frekvensområde. Nackdelar: tråkig design, bildskärmsljud.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vakuum hörlurar kan slutföra granskningen av de mest populära modellerna. Lägereld jupiter (rekommenderas för jazz- och kammarmusikälskare) och AKG K141 MKII halvöppna hörlurar.

De är trådlösa, men de är tunga på grund av de inbyggda batterierna och ytterligare kretsar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Hörlurar anses vara en av de viktigaste föremålen på listan över föremål som en person bär med sig varje dag. För att spela musik kan de anslutas till en ljudspelare, dator och smartphone, medan du kan njuta av dina favoritspår medan du spelar sport, i transport och hemma. Trots det enorma utbudet av de akustiska headset-sortimenten är efterfrågade hörlurar mycket efterfrågade. För att den här enheten ska fungera på ett tillförlitligt sätt under lång tid och behaga med utmärkt ljud, måste du vara uppmärksam på följande egenskaper under köpet.

  • Ljudvibrationsfrekvens . Dess tillåtna indikator anses vara från 20 Hz till 18 kHz.
  • Ljudtryck . Denna indikator indikerar ljudet. För att säkert lyssna på musik måste du välja hörlurar med ett ljudtryck på upp till 130 dB. Om det är högre, kommer det att leda till gradvis försämring av hörseln.
  • Kraft . Denna parameter bör uppmärksammas basälskare som använder stationära förstärkare för att lyssna på musikaliska kompositioner. Ju högre effekt, desto ljusare och rikare blir ljudet. Om du planerar att lyssna på spår från en smartphone kan strömnivån ignoreras.
  • Motstånd . Denna indikator har en enorm inverkan på ljudets kvalitet och volym. När du ansluter headsetet till stationär utrustning är modeller med ett högt motstånd på 32 ohm lämpliga för smartphones - från 16 ohm.
  • Utnämning . Trådlösa slutna hörlurar, som består av en mottagare och en dockningsstation för sändare, är väl lämpade för datorteknik. Dessutom måste enheten tillhandahålla surroundljud med simulerade 5.1- och 7.1 -konfigurationer. Om du planerar att inte bara lyssna på musik utan också kommunicera på Internet, via telefon, kommer trådlösa modeller med en mikrofon att vara ett utmärkt alternativ.
Bild
Bild
Bild
Bild

Sportfans bör föredra vakuumhörlurar av sluten typ som är resistenta mot fukt. För att lyssna på musik på vägen måste du köpa modeller med aktiv brusreducering, stängda hörlurar i det här fallet kan vara både trådbundna och trådlösa. Innan du köper den eller den här hörlursmodellen, det är nödvändigt att inte bara studera dess tekniska egenskaper, utan också att kontrollera ljudet i ett testläge.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt designfunktionerna; hopfällbara hörlurar anses vara ett bra alternativ. De är lätta att transportera (tar lite plats i påsen, kompletteras med ett specialfodral).

Rekommenderad: