Betyg Av De Bästa Smart TV-mottagarna: En översikt över TV-modeller, Den Bästa Budgeten Och Högkvalitativa Digitalboxar. Hur Väljer Man?

Innehållsförteckning:

Video: Betyg Av De Bästa Smart TV-mottagarna: En översikt över TV-modeller, Den Bästa Budgeten Och Högkvalitativa Digitalboxar. Hur Väljer Man?

Video: Betyg Av De Bästa Smart TV-mottagarna: En översikt över TV-modeller, Den Bästa Budgeten Och Högkvalitativa Digitalboxar. Hur Väljer Man?
Video: The TV Buying Guide 2021 - What You Need to Know! | The Tech Chap 2024, April
Betyg Av De Bästa Smart TV-mottagarna: En översikt över TV-modeller, Den Bästa Budgeten Och Högkvalitativa Digitalboxar. Hur Väljer Man?
Betyg Av De Bästa Smart TV-mottagarna: En översikt över TV-modeller, Den Bästa Budgeten Och Högkvalitativa Digitalboxar. Hur Väljer Man?
Anonim

En konventionell TV är en TV -sändare. Vårt val är begränsat till att se de program som erbjuds. Om du ansluter en Smart TV-mottagare till den blir utrustningen "smart", får tillgång till Internet och med den avancerade funktioner:

  • du kan titta på dina favoritfilmer på den stora skärmen;
  • spela spel;
  • lyssna på musik;
  • besöka alla webbplatser;
  • chatta med vänner på sociala nätverk.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan du se informationen som finns inspelad på minneskortet. Med hjälp av Smart -enheten är det möjligt att ladda ner TV -programmet direkt från TV: n och titta på det senare, när det finns tid.

Vissa set-top-boxar kompletteras med ett tangentbord eller fjärrkontroll, detta förenklar arbetet mycket med en "smart" TV.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ledande tillverkare

Varje större elektronikföretag erbjuder sina egna smart-TV-boxar. Tänk på den mest populära av dem, vars produkter länge har lett världsmarknaden.

Samsung

Det sydkoreanska företaget, grundat 1938, har utvecklat sina smarta enheter för att komplettera TV -apparater. Externt är lådorna små svarta moduler med ett elegant utseende. De är utrustade med sidokontakter, som styrs av fjärrkontrollen och joysticks. Enheterna erbjuder format för läsning och lagring av data - MP4, MKV, WMV, WMA . Internetanslutningar görs via Wi-Fi-router och kabel.

Företaget producerar modeller med 6 operativsystem att välja mellan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Äpple

Det amerikanska företaget Apple Computer bildades den 1 april 1976. Med tiden, förutom datorer, började företaget producera annan utrustning, så 2007 förkortades dess namn till ordet Apple (översatt som "äpple"). Under åren har företaget fått ett rykte som en unik tillverkare av avancerad konsumentelektronik. Produktlistan omfattade främst telefoner, datorer och deras komponenter.

Idag släpper företaget Apple TV set-top box . Den kombinerar snygg design och oändlig funktionalitet och förvandlar din vanliga TV till en smart -TV med en dators funktioner. Gadgeten styrs av en fjärrkontroll, som också kan användas som mus. Enheten är utrustad med flerkanaligt ljud, innehållet återges utan fördröjningar, har ett flashminne på 8 GB.

Bild
Bild

Sony

Det japanska företaget Sony bildades 1946. Hon är specialiserad på hem och professionell elektronik. Detta företag äger en miniatyr -gadget som kallas Bravia Smart Stick, som enkelt utökar TV: ns funktioner och ger tillgång till webben . Enheten är ansluten via HDMI och körs på Google TV -plattformen. Med PIP kan du samtidigt surfa på Internet i din webbläsare utan att avbryta dina favorit -tv -program.

Set-top-boxen svarar på röstkommandon, kompletterad med en kontrollpanel.

Bild
Bild

Topp mest populära "smarta" konsoler

Den senaste generationens TV-apparater utan Smart behöver högteknologiska digitalboxar. För att avgöra vilken som är bättre att köpa föreslår vi att du överväger betyget för de mest populära mediaspelarna.

Nvidia Shield TV

Låt oss börja vår recension med en ultramodern set-top-box utformad för spelare som föredrar att spela spel på en stor TV-skärm. Enheten är lämplig för 4K -TV, den kommer inte att kunna öppnas helt på budgetmodeller. Visar utmärkt prestanda, stabil internetanslutning, stereoljudmatning . Set-top-boxen har en kraftfull kylare och överhettas faktiskt inte, 8-kärniga processorn har 16 GB permanent minne, men det finns ingen minnesutvidgning. Komplett med fjärrkontroll och gamepad, väger bara 250 g.

De negativa aspekterna är bristen på ett 3D -format, oförmågan att använda HDR -funktionen i YouTube -tjänsten och den orimliga kostnaden.

Bild
Bild

Apple TV 4K

Företaget producerar endast två modeller av en 6-kärnig digitalbox med ett eget operativsystem tvOS, med ett permanent minne på 32 och 64 GB. Mediaspelaren stöder utmärkt 4K -kvalitet.

Den enda nackdelen med prylen är att vara före sin tid . Idag finns det inte mycket innehåll på 4K, men om några år kommer det redan att räcka för att aktivt diversifiera din fritid. Enheten väger bara 45 g.

Bild
Bild
Bild
Bild

Iconbit XDS94K

Set-top-boxen är utformad för att fungera i 4K-format, utrustad med en bra processor, men en liten mängd permanent minne. Iconbit XDS94K -modellen har funktionen att spela in TV -program för senare visning på fritiden . Mediaspelaren utmärks av en fantastisk presentation av bilden, färgdjupet och ett stort antal funktioner.

Den negativa punkten är bristen på minne, vilket påverkar lanseringshastigheten för 4K- och Full HD -videor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Minix Neo U9-H

Smart TV Box är en av de bästa prylarna för att utöka din TV -upplevelse. Mediaspelaren återger ljud av utmärkt kvalitet av alla kända standarder . Den har 4 antenner samtidigt, vilket inte är vanligt, detta gör att Wi-Fi-routern kan fungera med hög kvalitet och oavbruten drift. Set-top-boxen bör användas med en 4K-TV, annars kommer alla dess fördelar att vara begränsade. Enheten kommer att uppskattas av både spelare och videovisare. Systemet fungerar med bra hastighet, utan att hänga.

Av nackdelarna kan bara den höga kostnaden kallas, men den höga tillverkningsförmågan hos digitalboxen överensstämmer helt med det tilldelade priset.

Bild
Bild

Nexon MXQ 4K

Set-top-boxen är lämplig för nya generationens TV-apparater med 4K-videouppspelning. Har en kraftfull processor, men litet skrivskyddat minne. Designad för att utöka mängden minne från externa medier. Utrustad med Android -operativsystem . Mediaspelaren fungerar online, stöder Skype. Komplett med fjärrkontroll, tangentbord och mus. Ett bra tillägg till enhetens fördelar är budgetkostnaden.

Av nackdelarna bör det noteras den lilla mängden permanent minne, vilket leder till långsam start av högupplöst video, dessutom kan fallet överhettas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beelink GT1 Ultimate 3 / 32Gb

Lådans rustika utseende bedrar, lådan med 8 kärnor fungerar faktiskt snabbt, utan fel, och är mycket bekväm att använda. Den har 32 GB permanent minne och är anpassad för att utöka minnet på externa medier . Med hjälp av digitalboxen kan du titta på videor med bra upplösning och använda spel med 3D-stöd. Enheten använder operativsystemet Android TV 7.1. Av nackdelarna bör det noteras att digitalboxen inte kan stödja Wi-Fi.

Bild
Bild

Xiaomi Mi Box

Set-top-boxen har en bra design i minimalistisk stil, men för dess skull var jag tvungen att offra ytterligare kontakter som skapar bekvämlighet för användaren. Enheten har ett permanent minne på 8 GB, en 4-kärnig processor som kan dra både 4K-upplösning och 3D-spel med en genomsnittlig resurskapacitet . Nöjd med ett brett utbud av alternativ, rimlig kostnad.

Av nackdelarna kan vi notera bristen på möjlighet att expandera minne.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ska man leta efter när man väljer?

Smarta digitalboxar, även kallade en mediaspelare, köps för att kombinera en TV med internetets funktioner. Det är nödvändigt att välja en enhet med en kraftfull processor (två kärnor eller mer) - detta kommer att bidra till att säkerställa hög prestanda och god databehandlingshastighet.

Set -top -boxen i sig kan ha olika parametrar - från storleken på en flash -enhet till stora bilagor . Volymerna påverkar inte arbetets kvalitet. Mått krävs för att innehålla ytterligare kontakter som gör att du kan ansluta externa enheter.

När du väljer ett smart prefix bör du ta hänsyn till många komponenter, vi kommer att överväga dem mer detaljerat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Chipset

Mottagning och överföring av informationsdata beror på processorns funktioner:

  • ljud och video;
  • aktivering av någon form av minne;
  • kabelanslutning och via luften (Wi-Fi);
  • hastigheten på uppfattning och laddning av information, liksom dess kvalitet.

Äldre TV -apparater använder en Rockchip -processor. Det är energikrävande och inte särskilt effektivt, men det är den här modellen som installeras i billiga set-top-boxar.

För nya modeller används en mer avancerad Amlogic -processor, den utmärks av hög bildkvalitet och utmärkta grafiska effekter. Men sådana konsoler är dyra och benägna att överhettas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Senaste generationens 4K-TV kräver följande specifikationer från digitalboxar:

  • teknik för att arbeta med bilder och video - HDR;
  • antagande av formatet H264 och H265;
  • närvaron av en DTR -mottagare för att upprätthålla strömmande internettjänster;
  • HDMI -port för högupplöst multimedia.
Bild
Bild

Grafikkort

Grafikprocessorn spelar en viktig roll vid bearbetning och visning av datorgrafik. I de senaste generationerna av videoadaptrar används grafikkortet som en 3D -grafikaccelerator. I Smart TV -apparater är det oftast inbyggt i SoC . Billiga chipset använder Mali-450 MP-kärnan eller dess underarter.

4K -TV -apparater behöver Ultra HD -stöd, så leta efter ett Mali T864 -grafikkort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Minne

När du köper en Smart set-top box är det viktigt att vara uppmärksam på mängden minne. Ju större den är, desto mer aktivt fungerar enheten. Tänk på att en betydande del av minnet innehåller operativsystemet . Den återstående volymen kan inte ladda ner innehållet och de nödvändiga programmen.

Lösningen är att utöka det inbyggda minnet: nästan varje modell är utrustad med liknande egenskaper, det räcker med att använda TF-kort eller andra enheter.

Slumpmässigt åtkomstminne (RAM) implementerar funktionerna i slumpmässigt åtkomstminne . I konsoler ligger det oftast på en enda kristall med en processor, men det kan också vara en separat enhet.

Om enheten bara kommer att användas för att titta på YouTube -videor eller surfa på webbplatser kan en billig modell köpas som stöder upp till 1 GB RAM. Men i hastighet är det mer märkbart sämre än kraftfullare konsoler.

Bild
Bild
Bild
Bild

För 4K -TV -apparater behöver du en enhet med minst 2 GB RAM plus en expansion på enheter upp till 8 GB. Huvudvideoströmmen laddas in i RAM -minnet. Förutom volymer har den en större reserv för registrering av information och en högre arbetshastighet.

Med Smart TV kan du använda PC -spel . För detta har enheten alla funktioner: bra kylning, konstant strömförsörjning och utökade RAM -funktioner.

Förutom volymer är typen av minne viktig, eftersom RAM kan ha olika format och generationer. Moderna konsoler har DDR4 -standarden och internt eMMC -minne. Det är snabbare än den tidigare generationen DDR3 -RAM med NAND Flash.

Den nya standarden har många fördelar: hastigheten att skriva, läsa, installera applikationer är mycket snabbare, strömförbrukningen är mindre, enheten värms nästan inte upp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nätverk

När du väljer en digitalbox bör du studera typen av dess internetanslutning. Inte alla enheter stöder Wi-Fi, och detta är extra komfort, trots dess nackdelar. Det är bättre att använda Wi-Fi utöver internetkabeln (hastighet från 100 Mbps). Som en oberoende adapter har den ett antal nackdelar:

  • det kan fastna av angränsande anslutningar;
  • Wi-Fi är dåligt för HD-video;
  • ibland saktar det ner, fryser när det tar emot och överför information.

I de fall där det inte finns någon annan anslutning än Wi-Fi är det bättre att välja en digitalbox med en 802.11 ac-anslutning-detta gör det möjligt att växla till frekvensområdet från 2,5 till 5 GHz, vilket garanterar en stabil anslutning. Men i det här fallet bör standarden för Wi-Fi-routern vara densamma. Om du tänker ansluta trådlösa hörlurar måste mediaspelaren kunna känna igen Bluetooth -enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Andra egenskaper

Du bör också vara uppmärksam på de ytterligare tekniska egenskaperna hos digitalboxen

  1. När du väljer en Smart TV måste du veta hur den ansluter till din TV. För nya generationens modeller görs anslutningen via HDMI -porten, vilket möjliggör en god signalöverföringskvalitet. För gamla TV-apparater köps en digitalbox med anslutning via en VGA, AV-port. Användningen av adaptrar kan påverka signalkvaliteten negativt.
  2. Mediaspelaren kan ha ett brett urval av operativsystem: olika typer av Windows, Android eller det egna OS för Apple -enheter - tvOS. De mest populära konsolerna på Android -plattformen idag, de har en vanlig firmware. Ju mindre välkänt operativsystem, desto svårare är det att installera applikationer på det och använda innehåll från Internet.
  3. Det är viktigt att ha ett tillräckligt antal kontakter. Genom att känna till möjligheterna hos en Smart TV-mottagare för att läsa olika format måste du bestämma vilka kontakter du kan behöva-en kortläsare, USB eller mini-USB. Bekvämt, genom att ansluta ett USB -minne, se de filer du behöver. Andra viktiga enheter används också, det är bättre om de bestämmer mängden externt RAM -minne minst 2 GB.
  4. När du köper kan du vara uppmärksam på strömförsörjningen. Det kan vara externt eller inbyggt. Detta påverkar inte konsolens kvalitet. För vissa kanske det inte känns så bekvämt att driva från en TV via USB.
  5. Kontrollera hela uppsättningen, förekomsten av alla sladdar, adaptrar etc. Det är trevligt om modellen är utrustad med en PU och ett tangentbord.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du köpte en TV utan Smart TV och sedan ångrade dig, oroa dig inte. Det är alltid möjligt att köpa en utomhusmediaspelare, med hjälp av vilken TV: n blir "smart", och ägaren kommer att få funktioner för en dator ansluten till en stor skärm.

Rekommenderad: