Hjälmkameror: En översikt över Modeller Med Hjälmfäste För En Motorcykel, För Skidåkning Och Andra Sporter, Hur Fixar Jag Kameran På Rätt Sätt?

Innehållsförteckning:

Video: Hjälmkameror: En översikt över Modeller Med Hjälmfäste För En Motorcykel, För Skidåkning Och Andra Sporter, Hur Fixar Jag Kameran På Rätt Sätt?

Video: Hjälmkameror: En översikt över Modeller Med Hjälmfäste För En Motorcykel, För Skidåkning Och Andra Sporter, Hur Fixar Jag Kameran På Rätt Sätt?
Video: THIS is THE BEST Helmet GoPro Setup!! | Motorcycle Helmet Camera 2024, Maj
Hjälmkameror: En översikt över Modeller Med Hjälmfäste För En Motorcykel, För Skidåkning Och Andra Sporter, Hur Fixar Jag Kameran På Rätt Sätt?
Hjälmkameror: En översikt över Modeller Med Hjälmfäste För En Motorcykel, För Skidåkning Och Andra Sporter, Hur Fixar Jag Kameran På Rätt Sätt?
Anonim

Actionkameran kan fotografera som vanliga videokameror och moderna smartphones aldrig drömt om - på grund av strukturens ökade vattenmotstånd och chockmotstånd klarar den riktigt extrema situationer och de mest allvarliga driftförhållandena. För att det ska kunna filma allt som händer under nedstigningen från det branta berget, genomgången av kraftfulla flodforsar på en båt, liksom vid körning i höga hastigheter på en motorcykel, måste det fixeras på huvudbonaden. I vår recension kommer vi att fördjupa oss i funktionerna hos actionkameror för en hjälm och hjälpa dig att välja den bästa modellen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Ett kännetecken för hjälmkameran är den ökade vattentäthet skrov, eftersom en sådan design utsätts för en mängd yttre påverkan, såsom vind, regn, konstant skakningar och många andra ogynnsamma faktorer.

DVR av denna typ kan anslutas till vilken dator som helst, se film och överföra data.

Vanligtvis, actionkameror har ett kraftfullt batteri , tack vare vilken enheten kan fungera utan laddning i upp till flera timmar.

En bra actionkamera för en hjälm måste absolut vara hermetiskt försluten , ogenomtränglig för stötar och hög vibration . Det är viktigt att enheten är lätt och kompakt för att inte hindra användarens rörelser.

Bild
Bild
Bild
Bild

TILL mikrofon enheten och dess objektiv presenteras för Krav på tillförlitlighet och praktiska egenskaper , eftersom sådana enheter ibland blir bevis på användarens oskuld i händelse av en olycka eller annan nödsituation.

En högkvalitativ enhet förutsätter stötsäkra system, liksom speciella sensorer, tack vare vilka data sparas även vid allvarliga skador på själva strukturen.

Tja, naturligtvis, actionkameror tar mycket bättre video än vanliga DVR.

Den enda nackdelen med sådana enheter är deras pris - kostnaden för även den enklaste modellen är mycket högre än de flesta andra typer av registratorer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

De mest sålda modellerna inkluderar flera populära kameror.

GoPro Hero 6 Svart

Idag är GoPro kanske synonymt med en actionkamera, och en av de bästa versionerna av tillverkaren är modell Hero 6 Black … Dess kännetecken har blivit ny kraftfull GP1 -processor , vilket gjorde det möjligt att fördubbla enhetens prestanda i jämförelse med alla tidigare versioner.

Den otvivelaktiga fördelen med Hero 6 Black är möjligheten att arbeta i slowmotion -läge - användare kan skjuta i 4K -upplösning med en given frekvens på 60 bilder per sekund.

Resten av förbättringarna innebär förbättrad ljudbakgrund, högkvalitativ fotografering i svagt ljus och utökat dynamiskt omfång … Dessutom ger modellen förbättrad bildtagning i HDR -läge.

Bild
Bild
Bild
Bild

En av de viktigaste förbättringarna anses vara alternativet digital bildstabilisering därför, även under de svåraste fotograferingsförhållandena och med kraftig skakning, förblir bilden i ramen så stabil som möjligt. Säker, detaljering av ramar samtidigt, inte på den högsta nivån, präglas den ändå av sin enhetlighet i alla fragment. Som ett resultat är fotograferingskvaliteten verkligen fantastisk och levande.

Bild
Bild

Sony FDR-X3000R

Denna kamera är en av dyraste bland modellerna på marknaden, men samtidigt en av de bästa i världen.

Det höga priset motiveras fullt ut av närvaron optiska bildstabiliseringsfunktioner … Den har ett flytande linssystem som balanserar rörelserna och håller bilden i ramen stabil. Den största fördelen är att bildstabilisering fungerar även vid fotografering med 4K -upplösning.

Kamerasatsen levereras med en avtagbar fjärrkontroll, det är möjligt att lägga den på handleden med ett speciellt band - detta är särskilt bekvämt när kameran är monterad på en hjälm.

Den nya funktionen var möjligheten ta bort skärmen och fixa den till andra tillbehör . Till exempel på en fingerstöd. Det finns vattentätt lock förvaring är ett ganska praktiskt tillbehör om du tar med dig kameran på en turistresa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Videor och foton som tagits med denna kamera är av högsta kvalitet . Användaren kan alltid välja alternativ behörigheter och bildhastighet - denna egenskap är inneboende endast i actionkameror i det högsta segmentet.

Bild
Bild

Yi 4K

När den här kameran först visade sig på marknaden placerades den som en billig analog av modellen GoPro Hero 4 Black . Denna actionkamera var och förblir den bästa lösningen för sin prisklass.

Modellens pekskärm är bekväm för inställningar

Det finns möjlighet till en trådlös Wi-Fi-anslutning, medan parning med en speciell applikation för smartphones anses vara en av de mest pålitliga av alla.

Kvaliteten på foton och videor är utmärkt … När du köper en sådan kamera måste du dock tänka på att du med en hög grad av sannolikhet kommer att behöva några extra kostnader - i synnerhet grundpaketet innehåller inte ett vattentätt fodral.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Kända actionkameratillverkare arbetar outtröttligt med att förbättra pålitlighet och förbättrad funktionalitet deras DVR. Det är därför den moderna marknaden erbjuder ett brett utbud av modeller med en mängd olika tekniska och operativa egenskaper. Vanligtvis har användare följande krav för enheter:

  • lättviktig;
  • liten storlek;
  • pålitligt skydd mot fall och mekaniska skador;
  • videoinspelning av hög kvalitet;
  • möjligheten att spela in med aktuellt datum.
Bild
Bild
Bild
Bild

Viktiga kriterier inkluderar tillgänglighet av speciella fästen för hjälmen , såväl som ökad vattentäthet … En sådan parameter som synvinkel spelar också en viktig roll. Trots att tillverkare ofta rekommenderar inspelning av video i en 360-graders vinkel, anser användarna ändå att en betraktningsvinkel som inte överstiger 100 grader är det bästa alternativet, eftersom en större parameter inte har den bästa effekten på videokvaliteten.

En hög upplösning och en bildhastighet är ett måste för de flesta DVR. Men ju större de är, desto högre pris - kameror med högsta upplösning kommer att kosta köparen en snygg summa.

En annan grundläggande indikator när du väljer kamera är dropp- och vibrationsmotstånd … När du rör dig snabbt eller vandrar över ojämn terräng kommer en kamera av dålig kvalitet helt enkelt inte att kunna spela in vissa stunder tydligt.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt Batterikapacitet . Registraren måste tyst spela in video i flera timmar offline.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man fixar?

Fixeringsmetoden bör väljas individuellt för varje hjälm

För cyklister fästen som säkrar kameran genom små ventiler är idealiska. Om så önskas kan användaren alltid justera den vertikalt och därigenom justera den optimala fotograferingsvinkeln.

För motorcykelhjälmar kan strukturen monteras på toppen av hjälmen, det är bäst att använda en J-bult eller ett speciellt vridbart fäste, tack vare vilket du kan öka avståndet från plattformen till själva kameran något så att hjälmen hindrar inte sikten på linsen.

Hockey, skidhjälmar liksom modeller för snowboardåkare är också anslutna till kameran med hjälp av en självhäftande plattform. Vanligtvis placeras den framför - den här positionen anses vara en av de mest framgångsrika, eftersom kameran i detta fall kan fixeras tätt även under de svåraste fotograferingsförhållandena.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kamera för åkare kan placeras på toppen av hjälmen - i det här fallet kan du uppnå maximal stabilisering av videosekvensen, samtidigt som du ändrar kamerans riktning: du kan skjuta både bakom ryggen och framför.

Bild
Bild

Plattformsfästen förtjänar särskild uppmärksamhet . Modeller av de mest kända tillverkarna ger närvaro av tjockt tejp vid basen. Om hjälmen har en rundad form är det bättre att ge företräde böjda plattformar - de sitter rätt på hjälmen och neutraliserar överdriven vibration, bidrar till att skapa en tydligare bild, vilket i allmänhet gör videon så bekväm som möjligt för visning. Ett sådant fäste kan hålla även när det är nedsänkt i vatten och faller inte av med hastigheter över 300 km / h.

Rekommenderad: