Mikrofoner För Kameran (32 Foton): Välj En Mikrofon På Kameran För Kameran. Trådlösa "lapels" För En Videokamera Och Andra Modeller För Videofilmning

Innehållsförteckning:

Video: Mikrofoner För Kameran (32 Foton): Välj En Mikrofon På Kameran För Kameran. Trådlösa "lapels" För En Videokamera Och Andra Modeller För Videofilmning

Video: Mikrofoner För Kameran (32 Foton): Välj En Mikrofon På Kameran För Kameran. Trådlösa
Video: Wireless USB Microphones, Lapels, Handhelds and head sets - Reviewed - EP 32 2024, April
Mikrofoner För Kameran (32 Foton): Välj En Mikrofon På Kameran För Kameran. Trådlösa "lapels" För En Videokamera Och Andra Modeller För Videofilmning
Mikrofoner För Kameran (32 Foton): Välj En Mikrofon På Kameran För Kameran. Trådlösa "lapels" För En Videokamera Och Andra Modeller För Videofilmning
Anonim

Utbudet av kvalitet och mångsidiga kameror växer obevekligt, liksom valet av pålitliga mikrofoner. Numera producerar många stora tillverkare praktiska mikrofoner som gör ett utmärkt jobb. I den här artikeln kommer vi att ta reda på vilka sorter de är indelade i och hur de ska väljas korrekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Mikrofoner för moderna kameror har många funktioner som lockar användare

  1. Mikrofoner finns i både stora och miniatyrstorlekar. Det är särskilt bekvämt att arbeta med sådan utrustning, och i transportfrågor visar det sig vara praktiskt och icke-nyckfullt.
  2. Kameramikrofoner från nuvarande märken har perfekt byggkvalitet. I de ursprungliga märkesmodellerna hittar du inte ett enda fel. Utrustningen är tillverkad av starka och hållbara material, så den behöver inte repareras ofta eller bytas ut mot en ny.
  3. I drift är mikrofoner för kameror väldigt enkla. Det är inte svårt att förstå hur den eller den utrustningen fungerar.
  4. Speciella modeller av mikrofoner av hög kvalitet används ofta i professionella aktiviteter. Journalister och korrespondenter kan inte föreställa sig sitt arbete utan sådana enheter. Detta talar om mikrofonernas höga funktionalitet och den utmärkta kvaliteten på ljudinspelning.
  5. Mikrofoner för kameror finns i ett rikt sortiment. En köpare med alla krav och önskemål kan välja en användbar och praktisk typ av enhet. Det kan vara både en amatör och en professionell.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mikrofoner för kameror har som regel inga allvarliga brister och brister. TILL brister funktioner i vissa modeller kan tillskrivas. Till exempel måste populära små knapphål fästas noggrant och noggrant så att de inte kommer i kontakt med kläder. Annars spelas ljudet in med mycket brus. Om en sådan enhet är installerad strax under önskad markering spelas ljudet in mycket tystare.

Det finns en så kallad on-camera kanonmikrofon . Main minus - denna enhet - för att spela in brus när användaren rör sig eller i blåsiga förhållanden. Med sådan utrustning rekommenderas det inte att flytta för snabbt från plats till plats, eftersom detta nödvändigtvis kommer att påverka renheten och kvaliteten på ljudinspelningen negativt. De listade nyanserna kan snarare hänföras till driftens särdrag snarare än till allvarliga brister i utrustningen.

Det viktigaste är att använda de valda mikrofonerna korrekt för att inte stöta på onödiga problem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Som nämnts ovan finns nuvarande kameramikrofoner i en mängd olika ändringar … Varje underart har sina egna särdrag, driftsfunktioner och tekniska funktioner. Köparen måste ta hänsyn till alla ovanstående nyanser när han väljer den optimala enheten. Låt oss titta närmare på olika typer av kameramikrofoner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kabeldragning

Oftast mikrofonen, vilket är populärt kallas "knapphål ", görs i alla riktningar, även om du också kan hitta exemplar riktade till en försäljningsplats. En sådan enhet blir en utmärkt lösning om du behöver spela in högkvalitativt ljud, men utan onödigt omgivande brus. Många av lavaliermikrofonerna är utformade för att fungera tillsammans med kameror (digital SLR), smartphones, videokameror.

När du arbetar med en sådan enhet bör högtalaren inte vidröra dess yta (brus kommer att visas), och för att minska störningar rekommenderas att du använder en speciell vindruta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Radiomikrofon

I denna modell, till skillnad från den föregående, finns det både en mottagare och en sändare . Det senare måste fixeras på bältet, varefter ett knapphål fästs på det. När det gäller mottagaren är den installerad i den så kallade skon. När du använder en sådan enhet bör sändaren från mottagaren hållas på ett minsta avstånd, och vid ljudförlust måste du vara uppmärksam på justeringen av mottagaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Manuell

Den vanliga modellen för allmänt bruk är av traditionell typ. Det finns både trådbundna och trådlösa (med Bluetooth -modul) modifieringar . Den har en högkvalitativ ljudavkodare, där en stötdämpare ska vara inbyggd för att minimera främmande brus. Handhållna mikrofoner för kameror är utformade för att vara så tillförlitliga och hållbara som möjligt så att de tål fysisk påverkan utan problem och inte går sönder. Det är lämpligt att använda rundstrålande handhållna mikrofoner.

Bild
Bild
Bild
Bild

En pistol

Enheten bär detta namn på grund av ett långt interferensrör, som har slitsar framför patronen, som liknar ett hagelgevär. Tack vare rörets verkan är det möjligt att eliminera ljud som utgår mer än 30 grader åt sidorna, men ljudet framifrån fångas perfekt av tekniken. Det måste man komma ihåg " Pistolen" är en extern mikrofon, som är mycket känsligare för vindens påverkan, så det rekommenderas inte att röra sig för snabbt med det i händerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Toppmodeller

Varje kategori har sina egna toppmoderna kameramikrofoner som är mycket populära och efterfrågade bland konsumenter. Låt oss ta en titt på ett litet betyg av de bästa enheterna med utmärkt kvalitet.

MBK-M022

En populär enhet som kännetecknas av små dimensioner och utmärkt frekvensprestanda . Mikrofonen är speciellt utformad för moderna CCTV -kameror, men kan enkelt integreras i vilken teknisk enhet som helst med en 12 V. matningsspänning. Den här enhetens strömförbrukning är 6 mA. Modellen är billig, vilket lockar många konsumenter.

Bild
Bild

Azden WMS-PRO + i

Högkvalitativt radiosystem med ett litet fotavtryck … Har både reporter- och lavaliermikrofoner . Du kan ansluta utrustningen till en surfplatta eller smartphone. Utrustningen är av den trådbundna typen, riktningsmönstret är cirkulärt. En 3,5 mm mini-jack-kontakt tillhandahålls. Mikrofonens vikt når 226 g.

Bild
Bild

Rode VideoMic Me

Mikrofon utformad för att ansluta till moderna smartphones . Ger ljudinspelning av god kvalitet. Den kännetecknas av mycket små dimensioner, vilket gör den bekväm att använda och transportera. Mikrofonen är pålitlig, hållbar och praktisk. Det finns 1 vindruta, trådbunden typ. Riktningsmönster - kardioid.

Bild
Bild

Boya BY-M1

Miniatyr högkvalitativ lavaliermikrofon. Den kan interagera med moderna DSLR -kameror, externa avkodare, videokameror, smartphones och surfplattor . Tekniken är universell används och har en demokratisk kostnad. Enheten är trådbunden och väger endast 20,5 g.

Bild
Bild

Boya BY-WM8

Slutför toppen av de bästa exemplaren populärt trådlöst system , kännetecknas av utmärkt bygg- och inspelningskvalitet. Kan spela in ljud även från fjärr- eller mobilkällor. Mikrofonen är rundstrålande, lämplig för både videokameror och SLR -kameror. Den har ett cirkulärt riktningsmönster och är utrustad med en 3,5 mm mini-jack-kontakt.

Naturligtvis är mikrofonmodellerna som beskrivs i detta betyg långt ifrån alla existerande exemplar med anständiga tekniska egenskaper. Det finns många lika attraktiva enheter till salu. Det viktigaste är att noggrant välja önskat alternativ.

Bild
Bild

Valbara kriterier

Utbudet av moderna mikrofoner avsedda för videokameror, kameror, smartphones och surfplattor är stort. På grund av det bredaste valet är många konsumenter "vilse" på jakt efter den optimala modellen som uppfyller alla krav. Låt oss ta reda på vilka kriterier för att välja en kameramikrofon som ska beaktas.

  1. Det är viktigt att på förhand bestämma hur och för vad tekniken ska användas . För professionell videofilmning bör du hitta en dyr och högkvalitativ modell som spelar in ljud så tydligt och rent som möjligt. Du bör inte snåla med sådan utrustning. Om mikrofonen väljs för amatör- och hemmabruk är det ingen idé att betala för mycket för en förbättrad enhet - välj något mer prisvärt, men inte mindre bra kvalitet.
  2. Bestäm själv, teknik vilken typ kommer att vara mest användbart för dig: aktiv eller passiv, trådbunden eller trådlös. Inledningsvis är det lättare att hitta den perfekta kopian till försäljning när du vet vilken enhet du verkligen behöver.
  3. Viktigt och tekniska egenskaper för den valda utrustningen … Var uppmärksam på mikrofonkänslighet, strömförsörjningar, tillgängliga kontakter och andra viktiga parametrar. Se till att den teknik du väljer matchar den teknik som du vill synkronisera med, eftersom det är möjligt att göra misstaget att köpa en mikrofon endast för smartphones om du vill använda den i kombination med en videokamera.
  4. Hitta rätt mikrofonstorlek . Enheten ska vara enkel att använda och transportera. Det är lämpligt att se till detta innan betalning, så att du inte senare ångrar det perfekta köpet.
  5. Ett viktigt kriterium är ljudinspelningskvalitet . Försök att bara välja mikrofoner för kameror som inte spelar in yttre omgivande brus, inte knarrar, väsande eller uppvisar fula ljudförvrängningar. Att använda denna teknik kommer att vara mycket obekvämt. Det är lämpligt att kontrollera hur mikrofonen "skriver" medan den fortfarande är i butiken för att se till att den fungerar korrekt och "samvetsgrant".
  6. Efter att ha valt det perfekta, enligt din mening, modell, skynda dig inte att betala. Undersök mikrofonen så noggrant och noggrant som möjligt. Undersök alla dess ytor, funktionella enheter, kontakter och kablar (om sådana finns) . Ta en närmare titt på enhetens byggkvalitet. Mikrofonen ska vara i perfekt skick, du bör inte märka några repor, chips, skadade ledningar eller trasiga delar på den. Om du ändå märker några brister är det bättre att vägra att köpa.
  7. Föredrar kameramikrofoner med märke . Endast produkter från ett välkänt företag kommer att tjäna i många år "troget", kommer inte att utsättas för frekventa störningar och kommer att glädja användaren med utmärkt inspelningskvalitet. Tvivelaktiga och oöverkomligt billiga kopior från "hemliga" kinesiska tillverkare är starkt avskräckta - deras kvalitet kommer uppenbarligen inte att glädja användaren, liksom det inspelade ljudet.

Det rekommenderas att endast köpa sådan utrustning i specialaffärer. Du ska inte leta efter en högkvalitativ modell från ett välkänt märke på marknaden eller i en tveksam butik med ett obegripligt namn. Här hittar du de billigaste produkterna, men deras kvalitet passar osannolikt inte.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ansluter jag?

Det är viktigt att korrekt ansluta den valda mikrofonen för att utvärdera kvaliteten på dess arbete. Låt oss överväga hur man gör det korrekt med exemplet på ett kompakt "knapphål ".

  1. Säkra mikrofonen korrekt. Det bästa stället är området i mitten av bröstet (platsen för utklippet på tröjan eller den andra knappen på skjortan). Om mikrofonen är placerad lägre kommer ljudet att spelas in betydligt tystare.
  2. Det finns en uppfattning om att kappmikrofonen inte ska monteras precis i mitten, utan närmare en av sidorna. Detta undviker reflektion av ljudvågor inuti bröstet och deras upphämtning av enheten.
  3. Fäst knapphålet så att vindrutan och kapseln inte kommer i kontakt med kläder.
  4. När du väl sätter knapphålet i mitten av bröstet kommer en viss trådlängd att sträcka sig ner från den till inspelaren eller kameran. Om presentatören har på sig en tätt passande T-shirt eller skjorta, kommer tråden att vara tydligt synlig och fånga ögonen på videon.
  5. Experter gör saker annorlunda. Istället för att hänga ner kabeln, förs den framifrån längs presentatörens kropp, lindad över nyckelbenet och axeln på baksidan. Redan på baksidan går tråden ner till inspelaren.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Anslut kabeln till rätt ingång på din kamera. För att undvika misstag vid anslutning och användning av mikrofonen för kameran, det är nödvändigt att läsa bruksanvisningen.

Även om du är säker på att du kommer att klara en sådan teknik på egen hand och du inte behöver tips, bör du fortfarande inte riskera det - alla nyanser och funktioner i att använda enheten som du kanske inte är medveten om kommer att nämnas i manualen.

Rekommenderad: