Hur Vet Jag Hur Många Kilometer Canon -kameror är? 20 Foton Hur Ser Man Med Programmet? Hur Kontrollerar Jag Hur Många Bilder Kameran Har Tagit?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Vet Jag Hur Många Kilometer Canon -kameror är? 20 Foton Hur Ser Man Med Programmet? Hur Kontrollerar Jag Hur Många Bilder Kameran Har Tagit?

Video: Hur Vet Jag Hur Många Kilometer Canon -kameror är? 20 Foton Hur Ser Man Med Programmet? Hur Kontrollerar Jag Hur Många Bilder Kameran Har Tagit?
Video: ЭЛЕКТРОСКУТЕР ЗАПАС ХОДА 100 км 1 АКБ SKYBOARD BR50-3000 pro max CITYCOCO SKYBOARD дальность поездки 2024, April
Hur Vet Jag Hur Många Kilometer Canon -kameror är? 20 Foton Hur Ser Man Med Programmet? Hur Kontrollerar Jag Hur Många Bilder Kameran Har Tagit?
Hur Vet Jag Hur Många Kilometer Canon -kameror är? 20 Foton Hur Ser Man Med Programmet? Hur Kontrollerar Jag Hur Många Bilder Kameran Har Tagit?
Anonim

När jag köper ny fotoutrustning vill jag att den ska vara riktigt ny och av hög kvalitet. Vid tidpunkten för köp av begagnad fotoutrustning är det viktigt att veta hur länge ägaren använder den och den optimala bedömningen av de interna mekanismerna och delarna. Endast licensierade reparationscentraler kommer att kunna utföra fullständig diagnostik. För en snabb preliminär uppskattning av kamerans körsträcka kan du göra det själv.

Bild
Bild

Vad är det för?

Körsträckan på en kamera kan jämföras med en bils körsträcka. Detta är ett viktigt tekniskt tillstånd som den fortsatta driften av enheten beror på. Priset beror också på detta. Alla kameror är utrustade med en slutare. Dessa är mekaniska fönsterluckor, de reglerar belysningsutrustningen som träffar kamerasensorn och ansvarar för exponeringen. Slutaren är, precis som alla andra mekaniska apparater, utsatta för slitage. Den specifika körsträckan beror på kameramodell och installerad slutare:

  • de enklaste modellerna - 15 tusen ramar;
  • professionella modeller - 150-300 tusen ramar.
Bild
Bild

Dessa siffror anger fordonets normala beräknade körsträcka. Men det betyder inte att slutaren kommer att sluta fungera med den senast producerade ramen, efter att ha överskridit dessa parametrar. Numeriska värden indikerar tillförlitlighetsresursen som tillverkaren ställt in i kamerorna . Slutartid påverkar kvaliteten på foton. Svarta ränder kan visas på bilder med snabba slutartider eller blixtläge. Slutaren är också ansvarig för exponeringens kvalitet. Slutaren slits också under filmning. Denna parameter visas dock inte i diagnostiken. Vid inspelningstillfället är videoslutaren i öppet läge, men för närvarande slits de interna mekanismerna, batteriet, matrisen och knapparna för att styra enheten.

Det är viktigt att ta reda på körsträckan för en Canon -kamera, både när du köper begagnad utrustning och när du väljer en ny i en butik . Trots allt, under sken av nya enheter, kan restaurerad utrustning också säljas. Vid noggrann användning kan kameran hålla upp till 10 år. Det finns delar som kan misslyckas snabbare, eftersom deras livslängd mäts med användningsfrekvens, inte tid. Men de måste bytas ut, det här är just det element som slutaren är.

Bild
Bild

Metoder för att bestämma körsträckan

Du kan kontrollera kamerans körsträcka med hjälp av specialprogram. Det bör dock noteras att inte alla kameror tillåter dig att ta reda på antalet bilder som tagits. Beroende på modell och tillverkare finns det flera alternativ för hur du kan ta reda på hur många ramar slutaren tog. Trots den höga tekniken för kontroller som utförs oberoende hemma är det viktigt att komma ihåg om det finns några acceptabla fel i tjänsten.

Bild
Bild

De kommer inte att förvrängas avsevärt från kontroller som utförs på fotocenter, men skillnaden kan vara märkbar. Vi kommer att nämna universella program som är lämpliga för de flesta märken.

Kamerans slutartal - programmet bestämmer tillståndet för slutarridån och dess körsträcka online. Tjänsten stöder den nya serien Nikon- och Pentax -kameror och några kameraserier från Canon och Sony. Interaktionen med programmet är enkel, utan kablar och ledningar som ansluter kameran till datorn. Bilden laddas in i programmet utan bearbetning, i JPEG- eller RAW -format, resultatet visas direkt.

Bild
Bild
Bild
Bild

EOSMSG -programmet - lämplig för olika kamerorader, en komplett lista över enheter som stöds finns på webbplatsen. Tjänsten fungerar när kameran är ansluten via en kabel. Innan du använder programmet måste du installera programmet på din dator. En betydande nackdel med tjänsten är att arbete på Windows 10 -webbplatsen endast sker i XP -kompatibilitetsläge, annars genererar programmet ett fel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan använda tjänsten utan kabelanslutning till en dator. Denna metod används dock bäst endast om det inte finns någon sladd. Den nya eller sista bilden som togs med denna kamera används och laddas ner till datorn. Sedan i programmet måste du välja Välj ett foto, tack vare vilken bilden laddas upp till tjänsten … Där ytterligare samma fönster öppnas som när du arbetar genom en kabel, och du kan få information. För att kontrollera vissa tillverkare finns det både licensierade och mycket riktade kontrollprogram.

Canon EOS Digital informationsprogramvara kan laddas ner från den officiella webbplatsen . Efter nedladdning till din dator måste du tillåta åtkomst och installera programmet. Anslut sedan kameran via en kabel, det är bättre att använda den som ingår i satsen. Om kameran inte har anslutits till en specifik dator tidigare måste du först automatiskt installera drivrutinerna. Systemet bör se kamerans enhet med foton.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om drivrutinerna inte installeras automatiskt måste det göras manuellt. Sedan kan du köra programmet.

Som en följd av kontrollen har du en lista med information om kameran tillgänglig för visning:

  • firmwareversion;
  • miltal;
  • laddningsnivå;
  • enhetsmodell och serienummer, linsinformation och systemdatum.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelen med programmet är stöd för alla serier av kameror - från DIGITAL REBEL Xsi till den mest populära Canon EOS 600D -serien . Fördelen med tjänsten är att en fullständig kontroll av enheten sker, och inte av bilderna som tagits på den.

Ett annat program för att uppskatta körsträcka - Shutter Count Viewer är också gratis, du hittar det på utvecklarens webbplats … Finns för datorer med Windows systemprogramvara. Installationsalgoritmen är densamma som för den tidigare tjänsten. Efter start av programmet läses data från EXIF -filen, som visar antalet slutare för en viss kamera. Nackdelen med applikationen är att information endast finns tillgänglig om ett begränsat antal SLR -kameror, listan över modeller finns på webbplatsen där programvaran laddas ner. Dessa tjänster hjälper dig att ta reda på den tekniska användbarheten hos kameran och undviker att köpa en enhet med en minsta livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

Efter att ha kontrollerat körsträckan för Canon fotografisk utrustning och fått rapporten kan du analysera informationen. Det är viktigt att komma ihåg att den genomsnittliga slutartiden beror på det specifika märket och modellen.

  • Små modeller för amatörfotografering har en resurs på cirka 20 000 bilder.
  • Avancerade mellanklasskameror och "pseudo-mirror" -modeller är utformade för att fungera utan att byta ut slutaren och kan ta 30 000 bilder.
  • SLR -kameror på en enklare nivå är utformade för i genomsnitt 50 000 bilder.
  • Medelstora "DSLR" kan utföra cirka 70 000 operationer.
  • Halvprofessionella SLR-kameror är utformade för att producera upp till 1 miljon foton.
  • Professionell SLR-fotografisk utrustning slits ut först efter att 150-200 tusen kopior av ett foto har tagits.
Bild
Bild
Bild
Bild

Slutaren kan fortsätta att fungera även efter att den inställda gränsen för skott har tagits, men detta är kortvarigt. Byte kan göras i alla tjänster för att arbeta med professionell foto- och videoutrustning . Den genomsnittliga ersättningskostnaden är dock ganska hög. När det ersätts med professionell utrustning blir det logiskt och lönsamt. Med en billig och enkel kamera kan kostnaden vara upp till hälften av kostnaden för en ny. I sådana fall blir det mer lönsamt att köpa en ny kamera.

Genom att titta på körsträckan via Internetresurserna kan du se till i vilket skick utrustningen är och hur länge den fortfarande är redo att hjälpa dig . Om du köper en begagnad kamera, om säljarens ord och teknikens tillstånd inte stämmer kan du sänka kostnaden eller undvika en dålig affär.

Bild
Bild

Det är viktigt att komma ihåg att ingen tjänst kan ge en 100% rapport om diagnos av körsträcka, men bara hjälper till att göra denna bedömning, baserat på enhetens allmänna tekniska skick. Den mest tillförlitliga metoden för en fullständig och högkvalitativ kontroll utförs i servicecentra med professionell utrustning.

Rekommenderad: