Halvprofessionella Kameror (24 Foton): Hur Väljer Man Den Bästa Halvprofessionella Kameran? Betyg För SLR Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Halvprofessionella Kameror (24 Foton): Hur Väljer Man Den Bästa Halvprofessionella Kameran? Betyg För SLR Och Andra Modeller

Video: Halvprofessionella Kameror (24 Foton): Hur Väljer Man Den Bästa Halvprofessionella Kameran? Betyg För SLR Och Andra Modeller
Video: Vilken kamera ska du välja 2021 - 5 råd! 2024, April
Halvprofessionella Kameror (24 Foton): Hur Väljer Man Den Bästa Halvprofessionella Kameran? Betyg För SLR Och Andra Modeller
Halvprofessionella Kameror (24 Foton): Hur Väljer Man Den Bästa Halvprofessionella Kameran? Betyg För SLR Och Andra Modeller
Anonim

Halvprofessionella kameror är den optimala lösningen för erfarna proffs. Sådana enheter utmärks av ett förmånligt pris, men samtidigt ger de bra detaljer. Det finns många modeller på marknaden idag, vilket mycket komplicerar urvalsprocessen.

Särdrag

I de flesta fall köps halvprofessionella enheter av personer som planerar att på allvar engagera sig i filmning. Förutom, det finns en liten andel perfektionister som, även på familjefotografier, inte kommer att tolerera några brister.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur skiljer de sig från professionella?

Konstigt nog, men det finns nästan inga skillnader mellan halvprofessionella och professionella alternativ. Först och främst är detta priset, som kan skilja sig åt flera gånger. Det beror på vilken matris som används, fodralet och andra komponenter. Till exempel, kroppen av dyra modeller är gjord av hållbara material, som är kända för sitt motstånd mot mekaniska skador.

Skillnaden mellan de två typerna ligger också i anpassningsfunktionerna . Halvprofessionella alternativ har ett läge för automatisk justering, fokusering, etc., men kameror som är utformade för riktiga proffs kräver manuell ändring av alla parametrar.

En annan skillnad ligger i objektivet, eftersom semi-pro-modeller är utrustade med optik med hög bländare, som spelar en viktig roll för att säkerställa fotografiernas kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Halvprofessionella kameror kan vara DSLR och ultrazoom. Självklart det första alternativet är att föredra eftersom det gör att du kan uppnå bättre fotokvalitet, inklusive detaljer och färg . Superzoom har dock en mer överkomlig kostnad, vilket skiljer dem positivt från konkurrenterna.

Det är därför vi rekommenderar nybörjarfotografer att först skaffa ultrazoom, vilket gör att de kan förstå grunderna i detta yrke, och först efter det gå över till avancerade spegelalternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Det finns ett stort antal semi-professionella modeller på den moderna marknaden, och TOP-betyget är följande.

Canon EOS 6D Mark II

Canon EOS 6D Mark II är en uppdaterad modell som är känd för sin funktionalitet och sin utmärkta sensor. En särskiljande egenskap hos enheten är en dual-pixel sensor, samt hårdvara och mjukvara stöd för ljuskänslighet . Autofokus har 45 punkter och ett inbyggt stabiliseringssystem säkerställer att du får fantastiska bilder under alla förhållanden. Kameran fick bra autonomi - nu är det möjligt att ta upp till 1200 bilder på en enda laddning. Den enda nackdelen är att kroppen är tillverkad av plast, om än mycket hållbar.

Bild
Bild

Nikon D610

Nikon D610 - Trots sin lilla storlek har kameran vattentätt skydd och ett avancerat autofokussystem. Det är därför modellen är mycket populär bland studioskytteentusiaster . 24 megapixelsensorn och ISO 3200 hjälper dig att bli av med brus. Bland de främsta fördelarna med enheten är god autonomi, utmärkt mätning oavsett belysning och möjligheten att spela in videor i FullHD -upplösning.

Bild
Bild

Canon EOS 6D

Canon EOS 6D är en av de mest prisvärda halvprofessionella DSLR: erna med en 20MP sensor. Dessutom är sökarens täckning 97%. Detta är tillräckligt för att skjuta på professionell nivå. Enheten hanterar natur, landskap, studioporträtt och mer. Nybörjarfotografer gillar kanske inte den här modellen, eftersom den automatiska fokuseringen är svag här, men den manuella är på en hög nivå.

Ett särdrag hos modellen är en mjuk slutare, samt god autonomi - vid behov kan mer än 1 000 foton tas på en enda laddning. Kvaliteten på färgåtergivningen är också på en hög nivå, tack vare vilken bilderna erhålls ganska professionella.

Bild
Bild

Nikon D7500

Nikon D7500 - ingen annan modell har fått så många utmärkelser och utmärkelser som den här. En särdrag hos enheten är en matris av hög kvalitet, liksom möjligheten att skjuta 8 bilder per sekund . Dessutom har enheten en underbar display som kan lutas och vridas. Kameran är mycket efterfrågad bland fans av filmning, eftersom den stöder 4K -inspelning.

Kroppen är tillverkad av plast, som är resistent mot stötar och mekanisk belastning . Det finns inga klagomål om ergonomi heller, varje knapp är genomtänkt och placerad på den bekvämaste platsen. En av fördelarna med modellen är också 51-punkts automatisk fokusering;

Bild
Bild

Sony Alpha ILCA-77M2

Sony Alpha ILCA-77M2 är en unik modell med en grödmatris. Den största fördelen med enheten är närvaron av Bionz X -processorn , vilket gör det möjligt att arbeta med 79 fokuspunkter. Dessutom är det tack vare denna processor som enheten är redo att skjuta på mindre än en sekund efter att den har slagits på.

Nyheten är tillverkad av magnesiumlegering, vilket säkerställer dess styrka och förmåga att motstå mekanisk belastning.

Bild
Bild

Valbara kriterier

För att en halvprofessionell kamera ska kunna utföra de funktioner som tilldelats den helt bör den väljas korrekt.

Antalet deklarerade megapixlar

De flesta tror att ju fler megapixlar en enhet har, desto bättre blir bilderna. Naturligtvis finns det en viss sanning i detta, men inte bara denna omständighet påverkar bildkvaliteten. Antalet megapixlar talar bara om hur många sensorer som är placerade på matrisen.

Du bör inte jaga denna indikator och göra den till den viktigaste när du väljer en enhet, eftersom för många megapixlar kan orsaka buller, oskärpa och andra liknande problem i foton. De flesta experter säger att den gyllene medelvägen är 16 megapixlar.

Bild
Bild

Matrisdimensioner

Den andra faktorn som du bör vara uppmärksam på när du väljer en halvprofessionell kamera är storleken på matrisen. Bildens skärpa beror på detta element. Det bör dock komma ihåg det om matrisen är för stor, kommer pixlarna att vara lämpliga . Som ett resultat kommer bildkvaliteten att bli sämre än för en enhet med en liten sensor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Verklig sensorkänslighet

ISO är en av de viktigaste mätvärdena. Fotografer värderar hög känslighet eftersom det har en direkt inverkan på bildkvaliteten i skymningen.

Matrisens verkliga känslighet kan ligga inom ett ganska brett område - från 50 enheter för vanliga tvålfat, upp till 25600 enheter för professionella enheter. För halvprofessionella alternativ är en indikator på 3200 enheter lämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskära och helbild

Vissa experter tror att dessa indikatorer kan påverka kvaliteten på bilderna negativt. Grödfaktorn är förhållandet mellan ramen och matrisdiagonalen. Tekniken är mycket populär, och bland de främsta fördelarna är följande aspekter:

  • förmågan att minimera buller;
  • de mest harmoniska övergångarna i toner;
  • möjligheten att få en fullständig bild.

Denna teknik har dock också en nackdel - fotograferingshastigheten minskar och sådana enheter kan inte skryta med kompatibilitet med alla objektiv.

Dessutom kännetecknas DSLR-skivor med gröda ramar av sina alltför höga krav på optikens kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

ytterligare egenskaper

Ytterligare funktioner och funktioner påverkar också enhetens användbarhet och kvaliteten på de resulterande bilderna. Bland de viktigaste egenskaperna är det värt att lyfta fram.

  • Kontinuerlig fotograferingsfunktion - för sådana modeller kan antalet skott till och med nå 1000 per minut. Allt beror på slutartiden, samt programvarubearbetning av foton.
  • Slutartid . Denna parameter är viktig för proffs som gillar att genomföra olika experiment under filmning. Dessutom påverkar slutartiden direkt bildens skärpa och gör det också möjligt att få olika effekter.
  • Säkerhet . Semi-pro-kameror har en stöttålig kropp som kommer till nytta när du reser. De är också kända för att vara damm- och fuktbeständiga, så du kan skjuta på stranden utan rädsla. Det optiska filtret skyddas av en speciell antistatisk beläggning.
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan viktig parameter är storleken på LCD -skärmen. Ju bättre skärm desto roligare är fotograferingen.

Du kommer omedelbart att kunna se om modellen har öppnat sina "ögon", om det blev en blixt, om det finns onödiga föremål inom fotograferingsområdet. Den största fördelen med skärmen är att fotografen kan radera misslyckade foton under fotograferingen, och på datorn bearbetar han redan de nödvändiga filerna.

Således, halvprofessionella kameror har en nisch mellan amatör- och professionella enheter . Dessa kameror har en bra matris, stöttålig kropp och utmärkt batteritid. Jämfört med de "snygga" professionella alternativen är dessa kameror billiga, så nästan vilken fotograf som helst har råd med dem.

Rekommenderad: