Batterier Till Kameran (17 Foton): Andra Typer Av Penlightbatterier. Hur Väljer Du Rätt För Din Kamera?

Innehållsförteckning:

Video: Batterier Till Kameran (17 Foton): Andra Typer Av Penlightbatterier. Hur Väljer Du Rätt För Din Kamera?

Video: Batterier Till Kameran (17 Foton): Andra Typer Av Penlightbatterier. Hur Väljer Du Rätt För Din Kamera?
Video: Hur man ska välja rätt slags kamera - Elgiganten förklarar 2024, Maj
Batterier Till Kameran (17 Foton): Andra Typer Av Penlightbatterier. Hur Väljer Du Rätt För Din Kamera?
Batterier Till Kameran (17 Foton): Andra Typer Av Penlightbatterier. Hur Väljer Du Rätt För Din Kamera?
Anonim

Samtidigt med valet av kamera uppstår frågan om vilken typ av lämpliga batterier. Från materialet i den här artikeln lär du dig vad de är, hur man väljer och använder dem korrekt.

Karakteristisk

Kamerabatteriet är laddningsbart batteri som driver digitalkameror … Sådana element väljs med hänsyn till egenskaperna hos en viss anordning. De sätts in i ett speciellt fack på kameran. Som regel säljs de laddade, så de är redo att användas direkt efter köpet.

Energi inuti batterier genereras av kemiska reaktioner. När det är förbrukat, laddas batterierna och fyller på kemikalier. Laddnings- och urladdningscykler utan förlust av kapacitet kan vara upp till 1000 och mer. I det här fallet kan batteritypen vara olika.

Bild
Bild

Visningar

Hela sortimentet av strömförsörjningar för kameror är indelat i 2 grupper: engångsbatterier (batterier) och laddningsbara batterier . I detta fall har batterierna 2 standardstorlekar: finger (AA) och lillfingrar (AAA).

På det sätt de producerar energi är de det galvanisering och laddningsbar . Engångsbatterier produceras i tre typer: alkaliskt, salt, litium. Samtidigt förkortar saltkällor livslängden för kamerorna. Alkaliska och litiumvarianter är mer lämpliga för teknik. Samtidigt anses litium vara det bästa bland dessa 3 typer.

Bild
Bild

Batterier är klassiskt och individuellt, avtagbart och inbyggt … Fördelen med AB (laddningsbara batterier) är möjligheten att ladda. De anses vara det bästa alternativet, är lämpliga för frekvent användning av kameran och anses vara ett återbetalningsköp. De bästa kan laddas cirka 1500 gånger.

Batterier för kameror skiljer sig åt i typ och material för tillverkning, liksom i spänning och kapacitet. Enligt typen av utförande är de litiumjon (Li-ion), litium-polymer (Li-pol), nickel-kadmium (Ni-Cd), nickel-metallhydrid (Ni-MH), inklusive förkortningen LSD Ni-MH.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varje typ av uppladdningsbart batteri har sina egna egenskaper:

  • litiumjon och litiumpolymer sorter väger lite och håller en avgift länge, men är dyra och är inte konstruerade för ett stort antal laddningar;
  • nickelmetallhydridalternativ hållbar, ger hög spänning, men väger mycket och är dyra;
  • nickelkadmiumbatterier billig, väger lite, arbetar med temperaturfluktuationer, men laddas snabbt ur och kan bara laddas efter full urladdning.
Bild
Bild

Tillverkare

Olika ledande företag är involverade i tillverkningen av laddningsbara batterier för kameror. Betyget för de bästa laddningsbara batterierna innehåller flera märken, nämligen:

  • Duracell, Energizer (USA);
  • Varta (Tyskland);
  • Panasonic (Japan);
  • Sony (Japan);
  • GP (Hong Kong).
Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Du måste köpa lämpliga batterier av ett visst märke för kameran, helst produkten som tillverkas av tillverkaren av kameran själv. Samtidigt anger tillverkarna de nödvändiga parametrarna och typen av lämpliga batterier i instruktionerna för de producerade kamerorna.

Moderna kameror förbrukar mycket ström. Batteriet ska räcka för långa skott, så billiga fingertoppalternativ är inte bra. Det är bäst att inte välja batterier som tappar snabbt. De viktigaste inköpskriterierna är batteristorlek, spänning och kapacitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det köpta batteriet är kompatibelt med kameran, men dess kapacitet är mindre än nödvändigt, påverkar detta antalet bilder . Samtidigt påverkar detta inte fotograferingskvaliteten. Normalt har laddningsbara batterier en specifik form och specifika kontaktplatser. Därför måste du gå till affären med din kamera.

När du köper ett batteri måste du vara uppmärksam på egenskaperna i den bifogade AB -dokumentationen. I sitt fodral måste du titta på volymen, som anges i mAh. Kapaciteten bör variera mellan 1200-3200 mAh. Förutom, du måste välja alternativ med låg självurladdningsnivå, hög strömeffekt och lång livslängd.

Det bör noteras att batteriets kvalitet är direkt relaterad till dess laddning. Litiumjonbatterier kan laddas vid vilken laddningsnivå som helst. För kameror av välkända märken produceras litiumjonbatterier som är utrustade med laddare för storleken på det installerade batteriet. Du måste köpa ett batteri från en pålitlig leverantör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Driftsregler

För att säkerställa att kameran fungerar som den ska och inte misslyckas i det mest olämpliga ögonblicket, du måste följa vissa regler.

  • Använd för kameran du behöver exklusivt kompatibel laddare med erforderlig automatisering , som kommer att övervaka laddningsnivån.
  • Batteriet får inte vara helt urladdat , måste du undvika situationer där kameran sitter på och av. Om detta händer bör kameran laddas omedelbart.
  • Förvara batterier i ett tillstånd av 50% laddning .
  • Kan inte överskridas högsta tillåtna laddningsnivå.
  • Du måste försöka skydda batteriet mot hypotermi … Vissa typer av laddare är inte frostbeständiga.
  • Batterier kan och bör vara ladda med kvarvarande laddning … Deras kapacitet minskar inte från detta.
  • Kapaciteten varierar med temperaturen … Om ett laddat batteri tas ut i kylan reduceras dess kapacitet med 10-20%.
  • Kapaciteten beror på atmosfärstrycket . Till exempel, när den används i bergen, minskar den märkbart.
  • Om det är onödigt behöver du ta ut batteriet ur kamerafacket … Lagringstemperaturen bör inte vara låg.
  • Om batteriet inte används på länge, dess livslängd reduceras .
  • Litiumjonbatterier har inget minne . Det är ingen idé att "överklocka" dem.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om kameran tar slut på batteriet snabbt eller inte laddas kan det finnas flera orsaker. Detta beror ofta på försämring av strömförsörjningen och slutet på antalet laddningscykler. Dessutom händer detta med batterier med låg effekt, som helt enkelt inte drar enheten.

Bild
Bild

Och orsaken kan också ligga i fel val av energikälla. Ibland beror detta på inköp av praktiskt taget urladda batterier. Detta händer också med lösa kontakter i kontakten eller i batterifacket.

En annan anledning kan vara skador på själva kameran.

Rekommenderad: