Skrivare För Utskrift På Plastkort: Att Välja En Kortskrivare För Utskrift Av Passerkort Och Pass

Innehållsförteckning:

Video: Skrivare För Utskrift På Plastkort: Att Välja En Kortskrivare För Utskrift Av Passerkort Och Pass

Video: Skrivare För Utskrift På Plastkort: Att Välja En Kortskrivare För Utskrift Av Passerkort Och Pass
Video: DURABLE DURACARD • Tryck enkelt själv dina plastkort med kortskrivaren 2024, April
Skrivare För Utskrift På Plastkort: Att Välja En Kortskrivare För Utskrift Av Passerkort Och Pass
Skrivare För Utskrift På Plastkort: Att Välja En Kortskrivare För Utskrift Av Passerkort Och Pass
Anonim

Vi kan knappt föreställa oss vårt liv utan plastkort. Det här är inte bara bankkort, utan också olika pass, märken, elektroniska nycklar och mycket mer. Alla dessa saker är förknippade med snabbhet, rationalitet och modernitet. Vi är vana vid dem och kommer inte att vägra.

Alla dessa plastprodukter är tryckta på specialskrivare som märkbart skiljer sig från vanliga kontorsmaskiner .… Så vad är denna mirakel -enhet? Vilka funktioner är tillgängliga för honom? Vilken modell ska du välja? Låt oss betrakta allt i ordning.

Enhet

Skrivare för utskrift på plastkort Är en mekanism vars syfte är att kartlägga nödvändig information.

Bild
Bild

Det kan vara:

  • svartvita eller färgtryck;
  • prägling;
  • streckkoder;
  • Lasergravering;
  • inbäddning av mikrochips;
  • infoga en magnetremsa;
  • laminering.

För hembehov är det osannolikt att dessa funktioner är relevanta, så skrivare är efterfrågade i affärer . Finansinstitutioner, sportklubbar, stora industriföretag, restaurangkedjor och andra anläggningar har länge varit i takt med tiden och använder plastkort i stor utsträckning. Till exempel, med en skrivare, kan du göra pass för alla anställda i företaget, införa ett kortrabattsystem.

Utåt är det en enhet liten storlek , som inkluderar en behållare för att ladda plastämnen, en tryckmekanism och ett fack för mottagning av färdiga kort. Inuti enheten har en komplex struktur , eftersom flera processer kan ske samtidigt under kortproduktion.

Utbudet skiljer sig markant i utseende och följaktligen i funktionalitet. Vissa skrivare skriver bara ut ensidiga medan andra gör det på båda sidor av kortet.

Bild
Bild

Antalet färger som används beror också på vilken typ av enhet .… En dator används för att välja önskad design och utskriftsinformation. Den synkroniseras med skrivaren via en kabel eller trådlöst genom att installera en drivrutin.

Bild
Bild

Förutom sitt direkta syfte - utskrift, du kan göra kodning eller anpassning . Denna funktion krävs för åtkomstkort. En modern kortskrivare har hög prestanda, liksom den nödvändiga skyddsnivån för produkter från slitage och förfalskning.

Visningar

I stort sett är skrivare för plastkort, beroende på utskriftsmetod, uppdelade i två typer

Termisk överföring eller sublimeringstryck . Färgen överförs initialt till tryckbandet och appliceras sedan på plastämnet. När du blandar bläck i denna typ av skrivare finns det ett stort antal nyanser. Utskrifterna är av hög kvalitet och skarpa. Funktion - en tunn kant som inte är fylld med färg finns kvar på kortets kanter, men detta förstör inte produkten alls, utan ger designen originalitet.

Bild
Bild

Överför eller omvänd utskrift … Denna metod innefattar två steg. Först faller färgen på en speciell transparent film, fixeras på den och först sedan limmas den termiskt på plasten. Information som tillämpas på detta sätt kan inte förfalskas. På grund av kortets filmbeläggning är hela dess yta fylld med pigment. Produkterna är mer motståndskraftiga mot mekaniska skador.

Bild
Bild

Prestanda kortskrivare varierar från 1 till 15 tusen eller fler kort per år. Grundmodeller producerar ett minimalt antal kort och används i små företag. Medium - ha ett rimligt pris och alla nödvändiga uppsättningar funktioner för att skriva ut en mängd olika produkter.

Premium -skrivare, förutom de grundläggande, har också många ytterligare funktioner: moduler för kodning och laminering, en autonom pekskärm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det mest populära är det mellersta alternativet . Användarvänlighet, i kombination med ett relativt lågt pris och utmärkt effekt, är attraktivt att köpa och uppfyller användarnas förväntningar.

Toppmodeller

När man jämför modeller av skrivare för utskrift på plastkort, samt baserat på kundrecensioner, det finns flera av de mest populära tillverkarna.

Data kort - omvänd utskriftsmetod, möjligheten att applicera utskrifter på båda sidor samtidigt. Högkvalitativa bilder.

Bild
Bild

Fargo - termisk överföringsskrivare med hög hastighet.

Bild
Bild

Zebra - enhetens ljusa design kombineras harmoniskt med användarvänligheten. Utskriften utförs med en ensidig sublimeringsmetod, det finns en kodningsmodul.

Bild
Bild

Securion - ganska dyr, men vanlig modell, har nästan hela uppsättningen ytterligare funktioner.

Bild
Bild

Sten - skriver ut på nästan vilken plastyta som helst. Har flera kodnings- och lamineringsmoduler.

Bild
Bild

Elypso - enheten är lätt. Det finns möjlighet till färg och monokrom sublimeringstryck. Hög arbetshastighet, lågt ljud.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varje år fler och fler skrivare moderniserad … Utvecklare lägger till innovativa funktioner för att bättre använda enheter.

Hur väljer man?

Att köpa en kortfingerskrivare är ganska dyrt nöje därför måste valet av modell tas på allvar. För att bestämma vilken skrivare du ska köpa måste du ta hänsyn till nyanserna i dess syfte. Valet påverkas av faktorer som:

  • volymer av tryckta produkter;
  • utskriftstyp;
  • syftet med korten;
  • antalet färger du behöver;
  • behovet av kodning;
  • närvaron av en laminator.
Bild
Bild

När du köper en enhet måste du kontrollera den i drift och bekanta sig med dess funktioner. På Internet kan du nu hitta många recensioner för alla skrivarmodeller, så när du väljer kan du använda andra människors erfarenhet.

Rekommenderad: