A3-skrivare: Färg- Och Svartvita Skrivare För Utskrift, Professionella Lösningsmedelsskrivare Och Andra Typer

Innehållsförteckning:

Video: A3-skrivare: Färg- Och Svartvita Skrivare För Utskrift, Professionella Lösningsmedelsskrivare Och Andra Typer

Video: A3-skrivare: Färg- Och Svartvita Skrivare För Utskrift, Professionella Lösningsmedelsskrivare Och Andra Typer
Video: HP A3 PageWide Copiers and Printers 2024, April
A3-skrivare: Färg- Och Svartvita Skrivare För Utskrift, Professionella Lösningsmedelsskrivare Och Andra Typer
A3-skrivare: Färg- Och Svartvita Skrivare För Utskrift, Professionella Lösningsmedelsskrivare Och Andra Typer
Anonim

Kontorsutrustning används för att skriva ut produkter i olika format, därför erbjuds den i ett brett sortiment. Skrivare som stöder A3 -format är dock inte så relevanta för hemmabruk, eftersom de används mer för publicering av annonser, tryckning av böcker, tidskrifter och kataloger. Om du behöver välja en sådan enhet är det viktigt att studera dess tekniska egenskaper och uppmärksamma de pappersparametrar som den stöder.

Bild
Bild

Generella egenskaper

Tekniska data för varje enhet är olika, så olika kriterier måste beaktas vid val av modell. Upplösning bestämmer det maximala antalet punkter per tum, vilket avgör utskriftskvaliteten . När det gäller textdokument kan enheten ha en liten upplösning på 300 eller 600 dpi. För utskrift av fotografier krävs dock en hög upplösning för att uppnå skarpa bilder.

Bild
Bild

Antalet sidor som skrivs ut per minut mäter skrivarens hastighet. Om du behöver arbeta med stora volymer bör denna indikator ägnas särskild uppmärksamhet åt.

Processorn och minnesstorleken påverkar hur snabb en enhet är . MFP -anslutningen kan vara annorlunda, vilket anges i beskrivningen för enheten. Idag tillverkar ledande tillverkare skrivare med USB -anslutning. Du kan också använda infraröd, Wi-Fi eller Bluetooth.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pappersstorleken spelar en viktig roll eftersom det visar vilka förbrukningsmaterial du kan arbeta med. Det vanligaste är A4, på vilket dokument och blanketter utfärdas . Men när det gäller att skriva ut stora annonser, affischer och affischer bör du välja en enhet som stöder A3 -format. För utskrift är sådana enheter mest relevanta, eftersom de är lämpliga för utskrift av olika problem. Fackets kapacitet är viktig vid hantering av stora volymer material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utskriftsinställningar är en av de viktigaste egenskaperna som avgör typen av enhet . Funktionen för dubbelsidig utskrift, foton i storformat, häften erbjuds i dyra modeller som är mer hållbara. Förbrukningsartiklar erbjuds i olika versioner och används för vissa typer av skrivare, bland annat bläck, bläck, toner etc. Detta bör beaktas, eftersom det material som används påverkar utskriftshastigheten och utskriftskvaliteten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Bläckstråleskrivare

En sådan enhet är mycket billigare att underhålla, medan utskriftskvaliteten är hög. För hemmabruk kan du köpa en bläckstråleskrivare, men det är också mycket efterfrågat på kontor. Funktionsprincipen är att leverera bläck genom speciella munstycken . De liknar fina hårstrån som fördelas över skrivarens huvud. Antalet av dessa element kan variera, moderna modeller kan ha cirka 300 munstycken för svartvitt tryck och mer än 400 för färg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att bestämma utskriftshastigheten beaktas antalet tecken per minut. En sådan enhet måste noggrant omhändertas efter att ha studerat alla rekommendationer från specialister.

Skrivarhuvudet är en del av patronen som måste bytas ut . Bläckstråleskrivaren används bäst för att skriva ut material i svartvitt format på A3 -ark.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enhetens funktioner inkluderar tyst drift, eftersom motorn inte ger mycket ljud . Utskriftshastigheten påverkar dess kvalitet och är 3-4 sidor per minut. Det är viktigt att övervaka bläcket på insidan så att det inte torkar ut. Om skrivaren är inaktiv krävs manipulation för att återuppta driften av enheten. Men marknaden erbjuder modeller som har en munstycksrengöringsfunktion, du behöver bara välja en uppgift från menyn, och allt kommer att göras automatiskt.

Bild
Bild

Laser

Det här är professionella skrivare som är mycket vanligare på kontor och skrivare. Sådana anordningar kännetecknas av hög utskriftshastighet, som når 18-20 sidor per minut . Naturligtvis beror mycket på hur komplex grafiken blir, eftersom det kan ta mer tid att applicera den på papperet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Upplösning och utskriftskvalitet är nära besläktade . Den maximala indikatorn för den första egenskapen är 1200 dpi, och när det gäller typografi är det bättre att välja en enhet med sådana parametrar. Kvaliteten är så nära fotografisk kvalitet som möjligt, så du kan säkert köpa laserutrustning för att publicera kataloger och tidskrifter, göra affischer med affischer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bilden appliceras på papperet med hjälp av en trumma belagd med en halvledare. Ytan laddas statiskt och färgpulvret överförs till förbrukningsvaran.

Efter avslutad procedur är cylindern självrengörande, sedan kan du börja skriva ut igen

De främsta fördelarna med skrivare inkluderar det faktum att de presenteras i en mängd olika, och det är inga problem att hitta en enhet som stöder A3 -format. Även om enheten inte används ofta kommer detta inte att påverka pulverets prestanda, som kan distribueras oberoende i patronen och fortsätta att fungera.

Patronernas kapacitet är stor, en räcker för att skriva ut cirka 2 000 ark . När det gäller kostnaden för utrustning beror det på enhetens märke och modell, men en sådan investering skulle vara klok, särskilt när det gäller ett tryckeri som kräver en professionell enhet.

Bild
Bild

Wide format använder en lösningsmedelsskrivare . En sådan enhet tillhör kategorin tryckutrustning, så det är viktigt att skapa lämpliga arbetsförhållanden. Det måste finnas god ventilation i rummet, eftersom lösningsmedlet inte kan kallas en säker typ av bläck, därför måste försiktighetsåtgärder vidtas vid användning.

Bild
Bild

Bläckelementet tränger djupt in i pappersstrukturen. De största fördelarna med en sådan skrivare inkluderar den ökade driftshastigheten, liksom det applicerade materialets motståndskraft mot ogynnsamma förhållanden . Tryckta produkter bleknar inte i solen, förlorar inte sin attraktivitet från fukt. Bilden blir ljus och tydlig, så affischer och tidningar med färgbilder kan tas fram.

Bild
Bild

För att säkerställa säkerheten kan en förbrukningsvara med ekologiskt lösningsmedel användas. Detta bläck är inte hälsoskadligt och har en mindre negativ inverkan på miljön . Dessutom har färgen ingen obehaglig lukt och är inte brandfarlig. För att kunna använda sådana bläck måste du dock hitta en skrivare som stöder förbrukningsvaran. Utan tvekan gör möjligheten att få en högkvalitativ bild utan att förlora ljusstyrka bläck så populärt bland skrivare för färg- och svartvita utskrifter.

Bild
Bild

Toppmärken

Marknaden erbjuder ett brett utbud av produkter för tryckning av olika material. För att välja lämplig enhet måste du bestämma kraven och parametrarna för resultatet som du vill få . Det finns ett antal tillverkare vars skrivare har vunnit popularitet och självförtroende eftersom de inte bara har hög kvalitet, snabbhet och användbarhet, utan också stöder användningen av olika format, inklusive A3.

Canon kommer utan tvekan att vara det första märket på topplistan . Det japanska företaget är specialiserat på kontorsutrustning som uppfyller de högsta standarderna.

Bild
Bild

En utmärkande egenskap är tillförlitligheten hos skrivare och MFP -enheter, liksom deras hållbarhet.

Naturligtvis, i modellutbudet kan du hitta ett brett urval av enheter som kan användas både hemma och på kontoret.

Canon Pixma Pro-100 bläckstråleskrivare lockar grafiska formgivare och professionella fotografer. På en sådan enhet kan du skriva ut annonser, affischer. Färgpaletten är rik, enheten stöder papper med olika vikt, det finns en funktion för dubbelsidig utskrift. För att arbeta med A3 -formatet kan du överväga andra modeller av detta märke - BubbleJet 19950, Pixma iP8740, som kan användas på redaktioner och tryckerier.

Bild
Bild
Bild
Bild

Epson kan erbjuda L805 som har fantastisk design, hög kvalitet och tillförlitlighet. Det är en bläckstråleskrivare som är lämplig för att skriva ut bilder, skapa levande kataloger och dokumentation. Den största fördelen är ett stort utbud av färg, arbetshastighet, medan det är viktigt att notera att utrustningen är ganska stor och inte kommer att vara praktisk hemma. Du kan också överväga Epson WorkForce WF 7210DTW.

Bild
Bild

När det gäller svartvitt tryck kan du vara uppmärksam på modell från Brother HL-L2340DWR , som har ett högt betyg bland konsumenterna. Laserskrivaren ansluter inte bara via ett USB -gränssnitt, utan också trådlöst. Du kan skriva ut cirka 20 sidor per minut, beroende på deras storlek. Hög prestanda i kombination med ekonomi och kompakta mått lockar mest av allt.

Bild
Bild

Xerox känd för sina MFP: er, som är efterfrågade på många företags kontor. Om du behöver en A3 -skrivare kan du utforska VersaLink C9000DT -specifikationerna. Detta är inte en billig enhet, men den har många fördelar. Färgskrivaren är lämplig för arbete med hög arbetsbelastning, har en pekskärm för enkel användning.

Bild
Bild

Om ett billigare alternativ krävs, stöder B1022 också A3 -format. Detta är en stationär laserskrivare som kan anslutas trådlöst.

Det finns ett dubbelsidig utskriftsläge, det skannar och sparar bilder i de vanligaste formaten, vilket är bekvämt.

I betyget för de bästa widescreen -enheterna träffade KYOCERA ECOSYS P5021cdn … Tack vare högkvalitativ plast är enheten hållbar och pålitlig. Den kompakta storleken gör att du kan använda den både på kontoret och hemma. Facket rymmer 550 ark så att du kan hantera mycket information.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Att välja en skrivare som stöder A3 -utskrift är inte så lätt, eftersom det finns ett stort utbud på marknaden. Vart i du kan studera huvudkriterierna, bestämma målen och sedan blir sökcirkeln smalare . När det gäller utskrift och en stor volym material som behöver skrivas ut är det viktigt att se till att skrivaren är multifunktionell. Därför är det bättre att uppmärksamma MFP: er med hög prestanda. Ofta har sådana enheter en skanner, en kopiator, och vissa har också ett fax, vilket är mycket bekvämt.

Bild
Bild

Det är viktigt att undersöka om skrivaren stöder färgutskrift, men om du inte planerar att producera ljusa affischer och reklamaffischer kan du klara dig med en enhet med svartvitt läge. Detta alternativ är mycket billigare. Laserskrivare är mycket efterfrågade eftersom de är snabbare och har utmärkta prestandasiffror . Men deras kostnad är något högre, vilket måste beaktas innan du köper.

Det rekommenderas att köpa kontorsutrustning från pålitliga tillverkare som ger en garanti och fullständig information om sina produkter. Du kan förstudiera de tekniska specifikationerna för att hitta en enhet som helt uppfyller alla krav och har de parametrar som är nödvändiga för drift.

Rekommenderad: