Skrivaren Skriver Ut Tomma Ark: Varför Producerar Den Vita Sidor Vid Utskrift När Bläck Finns? Vad Ska Man Göra?

Innehållsförteckning:

Video: Skrivaren Skriver Ut Tomma Ark: Varför Producerar Den Vita Sidor Vid Utskrift När Bläck Finns? Vad Ska Man Göra?

Video: Skrivaren Skriver Ut Tomma Ark: Varför Producerar Den Vita Sidor Vid Utskrift När Bläck Finns? Vad Ska Man Göra?
Video: Printer Print Blank Page, how to fix this blank page in printer Epson and Other 2024, April
Skrivaren Skriver Ut Tomma Ark: Varför Producerar Den Vita Sidor Vid Utskrift När Bläck Finns? Vad Ska Man Göra?
Skrivaren Skriver Ut Tomma Ark: Varför Producerar Den Vita Sidor Vid Utskrift När Bläck Finns? Vad Ska Man Göra?
Anonim

Skrivarägare står ibland inför det faktum att deras teknik börjar skriva ut tomma ark istället för text. Det kan finnas många anledningar till detta: från tekniska fel till programvarufel . I vår recension kommer vi att titta på de viktigaste och berätta vad du ska göra i den här situationen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudsakliga skäl

Alla anledningar till att skrivaren börjar skriva ut tomma ark kan grovt delas in i flera grupper

  1. Fel pappersval . Kontrollera i så fall standardutskriftsformatet i enhetsinställningarna. Om papper av annan storlek än det som anges i maskininställningarna läggs i facket kommer maskinen inte att skriva ut text.
  2. Orsaker till fel kan vara tekniskt … Dessa inkluderar fel på skrivhuvudet och patronen, liksom fel på vissa delar av enheten eller deras igensättning.
  3. Oftast visas tomma ark om bläckpatronen har tagit slut . I så fall fyller du på den så snart som möjligt, om den tillhör gruppen påfyllningsbar, eller byt ut den.
  4. Om skrivaren inte har använts på länge är det möjligt torkande bläck inuti skrivhuvudets munstycke … Om detta händer måste du blötlägga patronen eller skölja den.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användarens ouppmärksamhet kan göra att bläcket i skrivhuvudet torkar helt .… Om till exempel strömförsörjningen under driften av enheten oväntat stängdes av, kan det hända att vagnen inte hittar sin parkeringsplats och stannar i någon annan del av enheten. I det här fallet verkar luft på bläcket som sitter i skrivhuvudets munstycken under lång tid och torkar dem. När färgen är helt torr börjar den täppa till kapillärerna.

Vid en sådan oförutsedd situation, mycket det är viktigt att inspektera vagnen och vid behov linda den med en gasväv fuktad med vatten för injektion (saltlösning är inte lämplig i detta fall). Denna servett ska vara lite "överkörd" av vagnen, medan dukens tjocklek bör vara tillräcklig för att skrivhuvudet kommer i kontakt med det. Dessa åtgärder förhindrar att bläcket torkar ut och efter att elförsörjningen återupptas - ta bara bort servetten, koppla in kabeln i uttaget och starta sedan skrivaren själv och vänta medan den utför ett självtest och parkerar huvudet på plats.

Tomt ark utan text kan visas på grund av överhettning av skrivhuvudet när maskinen har använts under en längre tid och utför stora utskrifter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tomt ark kan komma ut och när dokumentet är felformaterat i en grafisk eller textredigerare - det händer att de redan har hoppat över sidor i förväg. För att undvika problem innan du aktiverar skrivaren måste du välja förhandsgranskningsfunktionen i filmenyn - i fönstret som öppnas kan varje användare förhandsgranska det utskrivna materialet. Om du hittar tomma sidor måste du ta bort dem.

Felaktiga inställningar är också en vanlig orsak till vita ark . Faktum är att den överväldigande majoriteten av moderna skrivare är anslutna till en stationär eller bärbar dator via en USB -port. Det finns dock programvarufel, och sedan "flyger" de tidigare angivna inställningarna helt enkelt, och enheten antingen producerar vita ark, eller står och svarar inte på kommandon, även om utskriftsprogramfönstret visar information om att utskrift pågår.

Detta händer vanligtvis när utskriftsköinformationsfilen är skadad.

Vissa avbrott i datorns interaktion med skrivaren kan orsaka flugna förare … Om detta händer måste du uppdatera skrivarprogramvaran genom att ta bort den gamla först.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vanliga användarfel bidrar också till att vita blad ser ut

  1. Om du bytte ut patronen själv och glömde att ta bort skyddsfilmen från den kommer det att förhindra att bläck kommer på papperet. På grund av detta känns inte patronen igen av systemet. För att åtgärda detta problem behöver du bara ta bort patronen och ta bort filmen.
  2. Använda olämpligt eller dåligt papper. Som regel anger skrivarens instruktioner nödvändigtvis vilken typ av papper det är kompatibelt med - arken måste ha en viss tjocklek och densitet.
  3. Oförenlighet mellan patron och skrivare. En annan vanlig situation - innan du köper, studera bruksanvisningen och se till att båda modellerna kan fungera med varandra, särskilt ofta är det problem med bläckstråleskrivare.
  4. Slutligen kan orsaken vara felaktig anslutning. Alla ledningar tenderar att misslyckas med tiden, eller så kan du av misstag koppla bort anslutningen under rengöringen - i så fall startar inte skrivaren.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur åtgärdar jag problemet?

Om du tror att skrivaren producerar vita sidor på grund av inkompatibilitet mellan patronen och skrivaren, finns det vissa steg du måste vidta

  1. Skriv ut en testsida offline. Men inte alla skrivarmodeller har det här alternativet. Som regel anges detta i bruksanvisningen som följer med vilken enhet som helst.
  2. Prova att starta om skrivaren. Detta kan göras inte bara med på / av -knappen, utan också genom att koppla bort kabeln från nätverket. Detsamma måste göras med själva datorn som skickar filen till utskrift. Det är möjligt att det finns ett programvarufel.
  3. Om skrivhuvudet är överhettat måste det få vila i ett par timmar, under vilken tid det kommer att hinna svalna helt.
  4. Prova att ta bort patronen och sätt tillbaka den igen. Om du ser att det är smutsigt, torka det försiktigt med en fuktig trasa, låt det torka helt och sätt sedan tillbaka det på plats - du bör höra ett karakteristiskt klick. Ofta är dessa steg tillräckligt för att få tillbaka skrivaren.
  5. Medan patronen torkar kan du också rengöra insidan av själva skrivaren - kanske finns damm, bläckmärken och några andra typer av smuts kvar på den. Detta kan göras med en speciell vätska som säljs i en kontorsutrustningsbutik.

I detta fall är det mycket viktigt att undvika kontakt mellan vätskan och kontakterna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rensa utskriftskön

Oftast förhindrar utskriftsköfel att nya filer skickas till utskrift, men ibland kan det också leda till en situation med tomma ark. För att rengöra det måste du följa dessa steg:

  • gå till "Kontrollpanelen" (Win + R - kontroll) och välj "Enheter och skrivare";
  • högerklicka på önskad skrivare och välj "Visa utskriftskö";
  • klicka på "Rensa kö".
Bild
Bild

Om det fortfarande inte rensas kan du försöka göra det på ett annat sätt:

  • gå till "Services" -objektet (Win + R - services. msc) och starta "Print Manager";
  • tryck samtidigt på Win + R -tangenterna och skriv% windir% / System32 / spool / PRINTERS, därefter öppnas en mapp som lagrar alla tillfälliga filer i utskriftskön - du måste bara rensa den.
Bild
Bild

Installera om drivrutinen

För att uppdatera skrivarprogramvaran måste du ladda ner drivrutinerna. Detta kan göras från skivan som följde med skrivaren eller från enhetens tillverkares officiella webbplats. Innan arbetet påbörjas bör du ta bort den gamla drivrutinen. I allmänhet är åtgärdssekvensen för att installera om drivrutinerna följande:

  • stäng av enheten, koppla bort kabeln från datorn och dra ut kabeln från uttaget;
  • gå till alternativet "Kontrollpanelen", välj "Enhetshanteraren" från den föreslagna listan;
  • flera skrivare kommer att listas i popup-fönstret-välj den du behöver, högerklicka på den och markera "Ta bort" -objektet;
  • efter det kommer operativsystemet att börja installera nya drivrutiner, allt är enkelt här - du behöver bara följa instruktionerna i installationsguiden;
  • samma åtgärd kan utföras via "Enhetshanteraren", i det här fallet i menyn måste du välja "Uppdatera maskinvarukonfiguration";
  • glöm inte att först ansluta skrivaren och slå på den, i popup-fönstret ser du okänd utrustning som visas-högerklicka på den och klicka på "Installera";
  • systemet uppmanar dig automatiskt att välja en drivrutin från hårddisken på en persondator eller ladda ner från Internet.

Denna metod används när de nedladdade drivrutinerna inte har någon installationsfil.

Bild
Bild
Bild
Bild

andra metoder

Det händer att skrivaren slutar skriva ut dokument från alla applikationer efter att ha uppdaterat operativsystemet. I den här situationen kan du göra följande:

  • försök att skriva ut dokumentet från valfritt alternativt program, om tillgängligt;
  • se till att rätt skrivare är vald som standard.

Det är möjligt att formatet på den valda filen inte är kompatibelt med programmets funktion - i det här fallet, försök att använda en annan.

För att upptäcka systemfel i skrivarens funktion kan du använda inbyggd sökning . För att göra detta, hitta din skrivare i enheterna, högerklicka på den och kör alternativet "Felsökning". I slutet av sökningen kommer systemet själv att upptäcka och åtgärda alla fel som kan diagnostiseras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter bör du använda ett specialverktyg från tillverkaren av utrustningen. Om du inte installerade det tillsammans med drivrutinerna kan du hitta det själv på tillverkarens webbplats.

Det är viktigt att i förväg se till att det finns papper i skrivaren, eftersom vissa program skriver ut flera testsidor samtidigt.

När verktyget har slutfört diagnostiken väljer du "Fixa fel". Om skrivaren fortsätter att spotta ut ark och vidare ligger orsaken i något annat, till exempel kan fel vara av hårdvarukaraktär.

I det här fallet måste du ta bort patronen, undersöka den noggrant - den ska inte visa några tecken på oxidation, alla kontakter ska vara rena och fria från rost.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var uppmärksam på enhetens beteende som helhet. Förekomsten av interna fel kan indikeras inte bara genom att skriva ut tomma ark - relaterade problem kan vara:

  • skrivaren stängs av spontant efter att flera ark skrivits ut;
  • Lysdioder flimrar atypiskt;
  • teknik kopierar blad utan att stanna;
  • bokstäver läggs över varandra, texten är snedställd.
Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

Problemet med att skriva ut tomma ark uppstår ofta när om skrivaren är gammal och operativsystemet på datorn är den senaste versionen … I detta fall, även om drivrutinerna är korrekt installerade, fungerar systemet inte korrekt. I en sådan situation kan du prova att använda ett speciellt emulatorprogram , vilket gör det möjligt att installera ett äldre operativsystem i det nuvarande operativsystemet, medan det föråldrade kommer att fungera på den så kallade virtuella maskinen och inte kommer att kunna påverka driften av den huvudsakliga på något sätt. Ett sådant program kallades VirtualBox , det är fritt tillgängligt på Internet. Efter det måste du dessutom ladda ner distributivet för det föråldrade operativsystemet , som din skrivare är kompatibel med och placera den på den virtuella enheten.

Varje liten skada på enheten kan oftast repareras på egen hand - för detta räcker det med reservdelar, verktyg och nödvändiga guider som alltid finns på Internet.

Rekommenderad: