Skrivaren Skriver Ut Svarta Ark: Varför Finns Det En Solid Svart Bakgrund På Hela Sidan Och Vad Ska Jag Göra?

Innehållsförteckning:

Video: Skrivaren Skriver Ut Svarta Ark: Varför Finns Det En Solid Svart Bakgrund På Hela Sidan Och Vad Ska Jag Göra?

Video: Skrivaren Skriver Ut Svarta Ark: Varför Finns Det En Solid Svart Bakgrund På Hela Sidan Och Vad Ska Jag Göra?
Video: HP LaserJet Printer Printing Full Black Pages? 2024, Mars
Skrivaren Skriver Ut Svarta Ark: Varför Finns Det En Solid Svart Bakgrund På Hela Sidan Och Vad Ska Jag Göra?
Skrivaren Skriver Ut Svarta Ark: Varför Finns Det En Solid Svart Bakgrund På Hela Sidan Och Vad Ska Jag Göra?
Anonim

När skrivaren skriver ut svarta ark måste användaren ofta leta efter orsaken till haveriet på egen hand. Källan till problemen kan vara både fel val av förbrukningsmaterial och tekniska fel. Steg-för-steg-diagnostik hjälper dig att förstå varför en solid svart bakgrund visas på hela sidan och vad du ska göra med den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Orsaker

Fall när skrivaren skriver ut svarta ark istället för en vanlig utskrift är inte så vanligt, men inte en enda ägare till en MFP, bläckstråleskrivare eller laserteknik är immun mot dem. I de flesta fall är uppdelningen av hårdvarukaraktär, och dess eliminering innebär ett besök på ett servicecenter eller byte av delar.

Felet uppstår i både färg- och svartvita enheter.

Om tryckutrustningen sprider bakgrunden till hela arket i en färg är orsaken troligen en av följande faktorer

Ljuset slår på trumenheten . Om skrivaren nyligen har reparerats kan allvarliga fel ha uppstått när du tar bort det här objektet. Trumman misslyckas också om den hanteras vårdslöst när du byter patron eller använder själva kontorsutrustningen. Varje kontakt med direkt artificiellt eller naturligt ljus kan skada den känsliga beläggningen. Om skrivaren producerar en helt svart sida är trumman det första du måste kontrollera.

Bild
Bild

Förlorad kontakt i kontrollpanelen . Den ligger i enhetsfodralet, har sin egen processor, ROM och minnesblock. Om skrivaren regelbundet börjar göra utskriftsfel är det vettigt att kontrollera detta objekt. Dessutom finns det ett kontaktelement på själva patronen, som också kan oxidera.

Bild
Bild

Det finns ingen laddningsvals i patronen . En del med liknande funktionalitet kallas också coroton i vissa laserskrivare. Om enheten, efter att ha bytt bläck eller reparerat, slutar skriva ut normalt, är det värt att kontrollera om alla element har installerats på sina platser.

Bild
Bild

Högspänningsenheten är defekt . Om den, när du flyttar patronen till en annan liknande enhet, fungerar normalt, ligger problemet troligtvis i den. För korrekt diagnostik måste du kontakta servicecenteret.

Bild
Bild

Skrivhuvudet är smutsigt . Detta fel uppstår i bläckstråleskrivare.

Bild
Bild

Patronen är skadad, inte förseglad . Vanligtvis i det här fallet talar vi alltid om normal utskrift av de första utskrifterna. Sedan passerar tonern eller bläcket genom det tidigare förseglade skalet, avgivningen avbryts. Fläckar eller heltäckande svarta ark visas istället för vanliga utskrifter.

Bild
Bild

Fel papper har valts . Om bilden blir normal på ark från ett paket och en exceptionellt svart bakgrund visas på andra är det värt att kontrollera deras syfte. Om skrivaren i stället för specialpapper får den som är avsedd för faxet kommer du inte att kunna vänta på normal utskrift.

Bild
Bild

Det här är de främsta anledningarna till att det kan vara svårt för en solid svart bakgrund att visas på pappersark när du använder en skrivare.

Lösning

Det är möjligt att förstå vad man ska göra om utskriftsenheten i stället för ett färgutskrift bara ger en svart bakgrund om problemet är korrekt diagnostiserat. Till exempel, om du väljer fel papper blir det inte svårt att åtgärda problemet . Faktum är att ett helt svart ark uppstår när faxpapprets yta är termiskt exponerad. Det räcker med att ersätta fel förpackning med den som är avsedd för skrivare, och problemet försvinner helt.

Dålig kontakt i någon av skrivarenheterna är ganska fixbar . Om andra stadier av diagnosproblem inte har identifierats är det värt att fokusera på just detta fel. Det första steget är att uppmärksamma den korrekta positionen för den fjäderbelastade kontakten. Om det är i rätt läge när du vrider 30-40 grader, var det troligtvis ett problem med mekanisk egendom. I avsaknad av synliga snedvridningar måste du rengöra kontakterna inuti, redan med borttagning av fodralet - om det finns en garanti, bör du kontakta servicecenteret för detta.

Bild
Bild
Bild
Bild

När anledningen till att skriva ut svarta ark är trumman - det huvudsakliga mottagningselementet när du tar emot data från en dator, finns det två scenarier . Den första låter dig räkna med den naturliga återställningen av funktionerna i denna del med tiden. Vid "blixtar" händer detta, men inte alla ägare av utrustning hinner vänta. Det andra handlar om att byta ut ett defekt element - det är dyrt, men jämförbart med reparationskostnaden.

Bläckpatroner av dålig kvalitet är en annan källa till utskriftsproblem . Utseendet på en svart bakgrund inträffar särskilt ofta vid byte av originalkomponenter till HP, Canon -skrivare med billiga motsvarigheter. Den dåliga nyheten är att en läckande patron eller utspilld toner kan hamna på delar inuti fodralet.

I det här fallet kommer det att vara nödvändigt att inte bara byta förbrukningsvaror utan också att utföra ytterligare serviceunderhåll av utrustningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Avsaknaden av en laddningsrulle är ett ganska vanligt problem efter att ha besökt ett servicecenter . Om din skrivare nyligen har skickats för rutinunderhåll är det värt att kontrollera om det finns några extra delar kvar i butiken. Särskilt noga kontrollera kvaliteten på utskriften under besöket av en privat specialist som arbetar på plats hos kunden. Efter att ladda coroton har installerats på plats försvinner alla problem med utmatningen av svarta ark.

När en bläckstråleskrivare skriver ut i svart är problemet att leta efter i skrivhuvudet. Det ska sköljas i ett hydroakustiskt bad. Byt ut bläcket om problemet uppstår ofta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

Ibland betyder det att skriva ut svarta ark överallt bara att skrivaren är för sliten och måste kasseras. Detta händer även med den mest pålitliga utrustningen, och på billiga modeller händer det även i ett år efter köpet. Det kan bara finnas ett råd här: spara inte på inköp av högkvalitativ utrustning, ändra den i tid . Detta är inte bara kopplat till resursen. Förbättringar sker också inom trycktekniken, vilket möjliggör snabbare och bättre utskrifter.

Den enklaste diagnostiken utförs utan att besöka ett servicecenter . Till exempel, på kontoret är det ganska enkelt att kontrollera om problemet är i patronen eller i hårdvaran. Det räcker med att flytta kassetten till en annan enhet och utföra ett testutskrift. Om det är normalt, utan svart bakgrund, är tekniken i sig källan till problemet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Laserskrivare är mest sårbara för denna typ av fel . Det är i dem som laddningsrullen och trumenheten används. Om det inte finns någon kontakt måste du kontrollera plattformen på sidan, på vänster sida. Det är här som de fjäderbelastade elementen är placerade, och oftast under installationen knäpper det övre inte normalt. Du kan installera delen i önskad position med dina händer eller med en skruvmejsel.

Du kan skriva ut en testsida utan att ansluta till en dator. Det räcker med att höja och sänka locket 5 gånger. Det resulterande arket ska vara "randigt", men utan en solid svart bakgrund.

Rekommenderad: