Skrivaren Skriver Ut Svagt: Varför Skriver Skrivaren Ut Dåligt Med En Helt Ny Patron Och Vad Kan Man Göra? Hur Fixar Jag Svag Utskrift?

Innehållsförteckning:

Video: Skrivaren Skriver Ut Svagt: Varför Skriver Skrivaren Ut Dåligt Med En Helt Ny Patron Och Vad Kan Man Göra? Hur Fixar Jag Svag Utskrift?

Video: Skrivaren Skriver Ut Svagt: Varför Skriver Skrivaren Ut Dåligt Med En Helt Ny Patron Och Vad Kan Man Göra? Hur Fixar Jag Svag Utskrift?
Video: Hp LaserJet P1102 Printing Blank Pages 2024, Maj
Skrivaren Skriver Ut Svagt: Varför Skriver Skrivaren Ut Dåligt Med En Helt Ny Patron Och Vad Kan Man Göra? Hur Fixar Jag Svag Utskrift?
Skrivaren Skriver Ut Svagt: Varför Skriver Skrivaren Ut Dåligt Med En Helt Ny Patron Och Vad Kan Man Göra? Hur Fixar Jag Svag Utskrift?
Anonim

Om skrivaren skriver ut svagt börjar dess ägare leta efter orsaken till problemet i bläckpatronen. Han är dock inte alltid källan till problem. Ibland handlar det om mekaniskt slitage, från tryckrullen till doseringsbladet. Att ta reda på exakt hur du åtgärdar detta problem och förstå varför skrivaren producerar ett svagt tryck på en helt ny patron hjälper dig genom att titta på alla de vanligaste orsakerna.

Möjliga orsaker

Utskrift på en laserskrivare kräver vanligtvis ingen särskild operatörsintervention. Men kvaliteten på utskriften kan förändras med tiden. När en skrivare skriver ut svagt med en ny patron eller efter byte av papper måste du leta efter orsaken till problemet . Några av dem är direkt relaterade till användaråtgärder. Till exempel, efter att patronen är delvis tom, ändras bläckutmatningsläget automatiskt.

Bild
Bild

Bland de vanliga orsakerna till att en skrivare slutar skriva ut ljust finns det flera som är särskilt vanliga

Besparingar på förbrukningsvaror . Om bläck pressas ut ur patronerna till en droppe, bör du vara uppmärksam på hur ofta du byter ut eller installerar nya bläckkällor.

Bild
Bild

Arbetar med grafikprogram . Huvudorsaken till problemen här är oförmågan att anpassa utskriftskraven. Standard för dokument, de fungerar bara inte med grafik. Vågar och lutningar måste justeras individuellt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fel pappersval . Skrivaren har drivrutiner installerade som har flera olika färgprofiler samtidigt. Samma bild på olika typer av papper kommer att skapas med olika färgintensitet. Till exempel, på ett enkelt tunt ark, är det minimalt, och på fotopapper är intensiteten högst. Om parametrarna inte ändras kommer utskriften att se betydligt svagare ut på täta och blanka underlag.

Bild
Bild

Låg bläckförsörjning . Många tillverkares skrivare går automatiskt i ekonomiläge när en patron är 50 eller 70 procent uttömd. Läget "ekonomisk utskrift" är relevant för HP-, Canon -skrivare.

Bild
Bild

Patronens delar är slitna … I det här fallet måste du ändra dem delvis eller köpa ett nytt block helt. Annars, även med full tankning, kommer tätningen knappt att märkas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låg luftfuktighet i rummet … Denna faktor kan påverka hastigheten med vilken vätskan avdunstar under utskrift och lagring av toner.

Bild
Bild

Dessa skäl är grundläggande för ett svagt intryck på papper när du använder en skrivare. I vissa fall bara fullständig diagnostik.

Diagnostik

Det första du ska börja med när du diagnostiserar problem är studera tillverkarens instruktioner . Dyra enheter är ofta utformade för att endast användas med märkesvaror. Med sin obehöriga ersättning får användaren inte det mest attraktiva resultatet när han skriver ut ett tryck.

Bild
Bild

Om det indikeras att påfyllning av patronen är oacceptabelt, är det värt att följa denna regel: deras överträdelse leder till att servicegarantin upphävs.

Följande algoritm hjälper till att diagnostisera ett fel som påverkar utskriftssvaghet

Se till att färgen uppfyller tillverkarens krav . Om förbrukningsvarorna inte är äkta kan skrivaren fungera fel, inklusive minskad utskriftsklarhet. Listan över kompatibla färgtyper anges av tillverkaren på den officiella webbplatsen. Dessutom kan du ta reda på detta via servicecentren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Undersök problemet mer specifikt . Smutsigt bläck, frånvaron av en av färgerna indikerar mekanisk skada på ett av huselementen i tryckanordningen.

Bild
Bild

Kontrollera tryckpressens status . Det är viktigt att bläcket sprutas jämnt genom munstycket. Om det finns en blockering, var noga med att rengöra den. Detta problem är vanligast i skrivare som har varit oanvända under lång tid.

Bild
Bild

När orsaken till felet är korrekt diagnostiserad kan du fortsätta att eliminera det.

Vad ska man göra?

De flesta bleka skrivarproblem kan korrigeras med på egen hand … Om problemet med utskriftskvaliteten kvarstår även efter påfyllning av patronen är den troligaste källan till problem slitage på magnetrulle och doseringsblad … Ersättningen kan göras separat eller i kombination. Efter installation av nya delar ökar utskriftstätheten och skrivaren i sig kommer inte att ge olägenheter med utskriftskvaliteten på länge.

Bild
Bild

Ibland beror färgens blekhet enbart på det faktum att utmatningsskrapan täpps till längs kanten av komprimerad toner … Om det samlas för mycket av det försämras trycket mot magnetaxeln. När du byter ut delar bör du vara uppmärksam på skrapan och rengöra den noggrant från smuts … För dessa ändamål är endast torr bearbetning lämplig. speciella servetter … Det är strängt förbjudet att använda lösningsmedel.

Bild
Bild

Om skrivaren börjar skriva ut dåligt med en halvtom kassett måste du kontrollera enhetens inställningar . I blocket som bestämmer utskriftskvaliteten har många modeller ett EconoMode -objekt. Om den är aktiverad räcker det att avmarkera rutan bredvid för att återställa normal färgintensitet. Du måste förstå att tekniken går till ekonomiläget av en anledning, så vid första tillfället är det värt att fylla på tonertillförseln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland är problemet med utskrift inte relaterat till enskilda element i utskriftsenheten, utan till trumenheten . Det är på den som bilden överförs vid utskrift. Om detta element är skadat eller slitet minskar läsbarheten och densiteten för utskriften. Efter byte kommer alla originalfunktioner att återställas.

Det är viktigt att veta: patronen i sådana enheter är inte avsedd för påfyllning. Det ska inte vara fler än tre av dem.

Rekommenderad: