Hur Slår Jag På Skrivaren Om Dess Status är "av"? Vad är Detta Villkor? Vad Händer Om Skrivaren Skriver Så Här?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Slår Jag På Skrivaren Om Dess Status är "av"? Vad är Detta Villkor? Vad Händer Om Skrivaren Skriver Så Här?

Video: Hur Slår Jag På Skrivaren Om Dess Status är
Video: Regionfullmäktige 16 november 2020 2024, Maj
Hur Slår Jag På Skrivaren Om Dess Status är "av"? Vad är Detta Villkor? Vad Händer Om Skrivaren Skriver Så Här?
Hur Slår Jag På Skrivaren Om Dess Status är "av"? Vad är Detta Villkor? Vad Händer Om Skrivaren Skriver Så Här?
Anonim

Nyligen kan inte ett enda kontor klara sig utan skrivare, det finns en i nästan alla hem, eftersom utrustning behövs för att skapa arkiv, föra register och dokumentation, skriva ut rapporter och mycket mer. Ibland finns det dock problem med skrivaren. En av dem: utseendet på statusen "Inaktiverad", när den faktiskt är aktiverad, men slutar vara aktiv . Hur vi löser det kommer vi att ta reda på.

Bild
Bild

Vad betyder det?

Om det i skrivarens normala tillstånd visas som "Inaktiverat" är detta ett problem, eftersom denna status endast ska visas när du kopplar bort enheten från strömförsörjningen. Oftast, i det här fallet, försöker användare omedelbart starta om skrivaren, slå på och stänga av det, men det hjälper inte att klara uppgiften, men tvärtom kan bara göra det värre.

Till exempel, om den här skrivaren finns på ett kontor där flera enheter är anslutna med samma nätverk, och när en enhet startas om, kommer alla andra också att få statusen Inaktiverad och problemen kommer att intensifieras.

Bild
Bild

Om flera skrivare i samma rum får kommandot “Skriv ut” samtidigt, men inte kör det på grund av statusen”Inaktiverad”, kan det finnas flera orsaker till detta

  1. Det var ett brott mot programvarans utskriftsprocess, alla systeminställningar för informationsutmatning gick förlorade. En eller flera enheter kan också ha infekterats med ett virus.
  2. Fysisk skada åsamkades enheten, vilket gjorde att den inaktiverades och den inre strukturen skadades.
  3. Papperet har fastnat eller att det finns slut på toner (om skrivaren är bläckstråleskrivare) eller om pulver (om skrivaren är laser) har tagit slut. I det här fallet är allt klart: programmet skyddar din enhet specifikt från eventuella skador.
  4. Offline -läget var anslutet.
  5. Patronerna är smutsiga, tonern är slut.
  6. Utskriftstjänsten har stoppats.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ska man göra?

Skynda dig inte att gå direkt till inställningsavsnittet för att ändra installationsparametrarna. För att komma igång finns det några saker att göra.

  1. Kontrollera att alla ledningar är ordentligt anslutna, inte slita och att det inte finns några defekter på dem.
  2. Om det inte fungerar öppnar du enheten och kontrollerar att det finns tillräckligt med toner inuti och att papperet inte har fastnat eller fastnat på något sätt. Om du hittar något av dessa problem är det enkelt att fixa det själv. Då kan skrivaren fungera.
  3. Se till att skrivaren är fri från fysiska skador som kan påverka dess prestanda negativt.
  4. Ta ut alla patroner och sätt tillbaka dem - ibland fungerar det.
  5. Prova att ansluta din skrivare till andra datorer, det kan fungera på dem. Detta är en utmärkt tillfällig lösning på problemet om skrivaren används på kontoret, eftersom det inte finns tid att testa alla metoder och det finns många datorer runt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Startar om utskriftstjänsten

Det är möjligt att skrivaren i allmänhet inte har några skador och fel i inställningarna, utan sig själv problemet uppstod just på grund av ett fel på utskriftstjänsten … Då måste du starta om utskriftstjänsten i menysektionen, som du hittar där.

För att göra detta måste du ange kommandot tjänster. msc (du kan göra detta i avsnittet "Kör", eller helt enkelt genom att använda Win + R -knapparna). Därefter måste du hitta avsnittet "Utskriftshanterare", i vissa fall Printer Spooler (namnet beror på typen av enhet, ibland kan det skilja sig åt) och koppla bort enheten från strömmen i en minut och sedan slå på den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om flera skrivare fungerar samtidigt, stäng av alla enheter som har detta problem. Efter några minuter, slå på dem igen.

Många moderna systemen kommer automatiskt att diagnostisera sig själva och bli av med det senaste problemet som har uppstått du behöver inte ens göra någonting.

Bild
Bild

Åtgärda drivrutinsproblem

Kanske är orsaken förare (de är föråldrade, deras arbete är trasigt, vissa filer är skadade). För att förstå att problemet finns i drivrutinen måste du gå till "Start", sedan till "Enheter och skrivare" och hitta din enhet där. Om ett utropstecken visas som indikerar att ett fel har uppstått i programvaran, eller om du inte hittar skrivaren bredvid drivrutinen, är det värt att ta ett antal steg.

  1. Prova att uppdatera dina drivrutiner . För att göra detta måste du helt utesluta dem från systemet, ta bort dem från "Enhetshanteraren". Om drivrutinerna visas i de installerade programmen måste du gå till "Program och funktioner" och ta bort dem därifrån.
  2. Sätt sedan in programvaruskivan i enheten . Denna skiva måste medfölja enheten när du köper den. Om den här disken inte finns kvar hittar du den senaste drivrutinen på enhetens officiella webbplats, laddar ner den och installerar den. Det bör noteras att som regel är alla de senaste drivrutinerna för moderna enheter ganska enkla att använda och representerar ett arkiv. Men när du laddar ner den kommer den att innehålla många filer. För att ladda ner dem måste du öppna avsnittet "Enheter och skrivare", där du kan komma genom att klicka på "Start", som redan nämnts. Sedan måste du klicka på "Installera - lägg till lokalt" och göra allt enligt anvisningarna. Glöm inte att ange på hårddisken i vilken mapp du packade upp drivrutinerna som du hämtade tidigare. Efter det behöver du bara starta om både skrivaren och datorn och sedan kontrollera datorns status. Om du slog på den och det fortfarande visar att skrivaren är avstängd är problemet något annat.
  3. Det finns en ännu enklare lösning: om drivrutinen verkligen börjar bli gammal eller inte längre är lämplig för din typ av enhet kan du prova att använda speciella program för att uppdatera drivrutinerna. Dessa program är automatiserade och mycket lättare att arbeta med.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Använda fixerverktyg

För att uppdatera drivrutinerna behöver du specialprogram (verktyg) så att sökningen efter problemet sker automatiskt och själva enheten identifierar varför denna situation har uppstått.

Bild
Bild

Oftast, efter att ha utfört stegen som beskrivits ovan, bör problemet med utseendet på statusen "Inaktiverad" försvinna.

Om allt annat misslyckas, låt oss titta på andra steg för att slå på skrivaren. Ta en Windows 10 -enhet, till exempel.

  1. Hitta Start -knappen på skrivbordet. Klicka på den: detta öppnar huvudmenyn.
  2. Skriv sedan namnet på din skrivare - det exakta namnet på modellen i sökraden som visas. För att inte skriva allt detta och undvika misstag kan du helt enkelt öppna listan över enheter på vanligt sätt genom att gå till avsnittet "Kontrollpanelen" och sedan till "Enheter och skrivare".
  3. Från listan som visas nästa måste du hitta den enhet du behöver och ta reda på all viktig information om den genom att klicka på den. Sedan måste du se till att den är inställd på "Standard" så att filerna som skickas till utskrift matas ut från den.
  4. Efter det kommer en dialogruta att visas, det kommer att finnas information om fordonets tillstånd. Där måste du avmarkera kryssrutorna från objekten som säger om fördröjd utskrift och offline -läge.
  5. Du kan behöva återgå till de tidigare inställningarna eller få enheten att vara offline. För att göra detta behöver du bara följa samma steg i omvänd ordning. För att göra detta måste du gå till avsnittet "Enheter och skrivare" och klicka på den typ av utrustning du behöver och sedan avmarkera bekräftelserutorna från värdet "Standard" som valdes tidigare. När du har slutfört detta steg måste du försiktigt sluta para ihop enheterna och sedan koppla bort enheten från strömkällan.
Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

Om ingen av ovanstående metoder hjälpte dig att bli av med statusen "Inaktiverad" kan problemet vara relaterat till en krasch i programmet, vilket också händer ganska ofta. Som redan nämnts kan du gå till inställningarna och avmarkera kryssrutan för bekräftelse från kommandot "Fördröjd utskrift " (om den finns där), eftersom skrivaren inte kan utföra utskriftskommandot om den här funktionen bekräftas. Och du kan också rensa utskriftskön.

Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter kan du kontrollera skrivarens status på enheterna. För att göra detta, kör följande kommandon: "Start", "Enheter och skrivare", och i det här avsnittet, kontrollera i vilket tillstånd din skrivare visas.

Om det fortfarande är offline måste du högerklicka på dess genväg och välj kommandot Använd skrivare online . Detta kommando förutsätter att din enhet kommer att användas online. Sådana åtgärder är emellertid endast relevanta för datorer som kör operativsystemen Windows Vista och Windows XP. Om du har Windows 7 måste du klicka på "Visa utskriftskön" och avmarkera kryssrutan "Använd skrivare offline" i avsnittet "Skrivare" om du har klickat på skrivarens ikon.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter det kan det hända att enheten meddelar om pausad status , det vill säga dess arbete kommer att avbrytas. För att ändra detta och få skrivaren att fortsätta skriva ut måste du hitta rätt objekt som gör att du kan göra detta. Du hittar den när du klickar på skrivarikonen eller tar bort bekräftelsen från kommandot "Pausa utskrift", om det fanns en bock.

Microsofts utvecklare själva råder alla användare av enheter i Windows 10 -operativsystemet att alltid använda de senaste uppdateringarna .… Men om det är omöjligt att lösa problemet på egen hand, är det bättre att ringa en guide som är insatt i detta, eller kontakta ett servicecenter som är specialiserat på utskriftsenheter. Så du kommer att lösa problemet, och du kommer inte att ta upp virus.

Rekommenderad: