Hur Fyller Jag På En Skrivarkassett? Varför Skriver Skrivaren Ut Dåligt Och Smutsigt Efter Tankning Och Skriver Att Det Inte Finns Toner? Hur Fyller Du På Tanken Själv På Skrivaren

Innehållsförteckning:

Video: Hur Fyller Jag På En Skrivarkassett? Varför Skriver Skrivaren Ut Dåligt Och Smutsigt Efter Tankning Och Skriver Att Det Inte Finns Toner? Hur Fyller Du På Tanken Själv På Skrivaren

Video: Hur Fyller Jag På En Skrivarkassett? Varför Skriver Skrivaren Ut Dåligt Och Smutsigt Efter Tankning Och Skriver Att Det Inte Finns Toner? Hur Fyller Du På Tanken Själv På Skrivaren
Video: How to fix the printer print cartridge is irregular 2024, April
Hur Fyller Jag På En Skrivarkassett? Varför Skriver Skrivaren Ut Dåligt Och Smutsigt Efter Tankning Och Skriver Att Det Inte Finns Toner? Hur Fyller Du På Tanken Själv På Skrivaren
Hur Fyller Jag På En Skrivarkassett? Varför Skriver Skrivaren Ut Dåligt Och Smutsigt Efter Tankning Och Skriver Att Det Inte Finns Toner? Hur Fyller Du På Tanken Själv På Skrivaren
Anonim

Idag har de flesta PC- och bärbara datorer en kringutrustning, till exempel en skrivare. Det är viktigt att ta hänsyn till att sådana enheter oftast köps för att spara pengar. Med hänsyn till alla nyanser - och i synnerhet kostnaden för förbrukningsmaterial - är svaret på frågan hur man fyller på en skrivarkassett hemma med minimala kostnader relevant.

Bild
Bild

Grundläggande regler

Behovet av att byta patroner i skrivaren indikeras av uppenbara brister i utskriftsprocessen, vilket kommer att märkas nästan omedelbart. I det här fallet talar vi om en kraftig försämring av kvaliteten på det tryckta materialet. I sådana situationer finns det flera alternativ för att lösa problemet, nämligen:

  • köpa nya patroner;
  • kontakta specialister;
  • tanka själv.

Detta gäller för både bläckstråleskrivare, påfyllt med bläck och laserskrivare med pulvertoner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att ta hänsyn till att ett ganska brett utbud av förbrukningsmaterial för den beskrivna utrustningen nu finns på marknaden.

Det är ofta svårt att förstå en sådan variation. Så tankning ger:

  • kunskap om skrivarmodellen;
  • rätt val av bläck eller toner;
  • kunskap om utrustningsdesignen och algoritmen för åtgärder.
Bild
Bild
Bild
Bild

Typ av fyllnadsmaterial beror direkt på skrivarens eller multifunktionsenhetens kategori . Det bör noteras att bläck för bläckstråleskrivare är uppdelade i två typer: tillverkade på basis av färgämnen eller på pigmentbasis. Samtidigt ställs vissa och ganska stränga krav på de två angivna sorterna, nämligen:

  • maximalt motståndskraft mot fukt;
  • ingen blekning;
  • maximal bildklarhet;
  • torkningshastighet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att betona det Färgbaserade bläck är praktiskt taget fria från partiklar eftersom deras funktion utförs av vatten . I situationen med pigmenttypen tilldelas denna roll små partiklar av ganska fasta ämnen.

Vid påfyllning av patroner för laserenheter används ett speciellt magnetiskt pulver som kallas toner. Den är tillverkad av olika polymermaterial. Listan över parametrar enligt vilka denna förbrukningsvara klassificeras inkluderar:

  • utskriftsfärg (toner kan vara antingen svart eller fullfärg);
  • produktionsteknik;
  • den typ av polymer som används som råmaterial.

Men i praktiken är den viktigaste punkten uppdelningen av det dielektriska fyllmaterialet i magnetiskt (DM) och icke-magnetiskt (DN).

Detta avser närvaro och frånvaro av järnoxid i tonern.

Bild
Bild
Bild
Bild

Instruktioner för påfyllning av skrivarkassetter

Kärnan i problemet i den överväldigande majoriteten av fallen beror på att tillverkare installerar så kallade demokassetter i nya kringutrustning. De skiljer sig åt i en liten resurs och slutar snabbt att fullgöra sina funktioner. I sådana situationer köper vissa användare nya patroner, som ofta kostar mer än själva enheten. Det är värt att notera, enligt tillgänglig information har HP en stor vinst just från produktion och försäljning av de beskrivna elementen i skrivare och MFP: er … Det är viktigt att tänka på att detta beror på låg kostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med allt detta i åtanke är det värt att överväga hur man fyller på bläckstråleskrivaren och laserskrivaren direkt. Det är omedelbart nödvändigt att fokusera på det faktum att denna process har ett antal funktioner och är mer komplicerad än den kan tyckas vid första anblicken … I det första skedet bör du bestämma modellen för både själva gadgeten och tillbehören till den. Det kommer att vara användbart att studera materialet om utrustningens funktioner.

När du har köpt bläck eller toner (beroende på skrivartyp) måste du utrusta en plats för att utföra alla nödvändiga manipulationer. Det är viktigt att komma ihåg om säkerhetsåtgärder, med hänsyn till fyllnadsmaterialens kemiska egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bläckstråleskrivare

Idag är dessa typer av enheter fortfarande de vanligaste. Detta beror till stor del på möjligheten att skriva ut färgbilder till minimal kostnad.

Det bör dock komma ihåg att med lägsta kostnad för skrivaren måste du snabbt möta behovet av att köpa nya och dyra patroner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är därför ämnet att tanka dessa element med egna händer är relevant. Detta kräver en specifik lista över nödvändiga material och verktyg.

  • Motsvarande märkesbläck , säljs i flaskor i olika storlekar.
  • Sprutor … Erfarna användare rekommenderar att du väljer dem som står i proportion till volymen på själva patronen.
  • Scotch , med hjälp av det, efter avslutad tankning, kommer det att vara nödvändigt att täta hålen i höljet. Förresten, många patroner har klistermärken som gör ett bra jobb med detta. Efter flera tankningar blir de dock oanvändbara.
  • Oljeduk eller tidning som kommer att behöva täcka arbetsplatsen. Det är också värt att ta hand om skydd mot förorening av kläder och utsatta delar av kroppen. Poängen är att det under de beskrivna operationerna är svårt att undvika bläckspill.
  • Bomull eller ren trasa med hjälp av vilket det är möjligt att snabbt ta bort överflödigt fyllmaterial om det behövs.
  • Borr eller skruvmejsel och en tunn borr, relevant i situationer där det inte finns några speciella hål i patronen för bläckinjektion.
Bild
Bild
Bild
Bild

Handlingsalgoritmen tillhandahåller sekventiella steg

  1. Förbered arbetsplatsen, verktyg och tillbehör.
  2. Samla upp den mängd bläck som behövs i sprutan, med hänsyn till informationen på kassettens etikett.
  3. Ta bort skyddsklister om det finns.
  4. Gör hål med en tunn borr om de saknas från början.
  5. Sätt in sprutnålen i kassettfacket på ett djup av cirka 1 cm och fyll behållaren. Det rekommenderas att göra flera hål genom vilka vätskan kommer att injiceras omväxlande för dess jämna fördelning. Denna regel är mer relevant för den svarta patronen.
  6. Ta bort allt överflödigt fyllmaterial.
  7. Täta hålen med originaletiketten eller tejpen.
  8. Sätt i den påfyllda patronen i skrivaren och starta rengöringscykeln. I vissa situationer är det nödvändigt att återställa inställningarna.

Det är viktigt att komma ihåg att tankning måste ske i tid. Annars kan den tomma patronen under en lång ledig period bli oanvändbar och den måste bytas ut mot en ny.

Dessutom är det under alla manipulationer nödvändigt att inte tillåta kontakt mellan munstyckena och främmande föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Laser

Bläckstråleskrivare ersattes av mer moderna laserskrivare, och nu blir färgmodeller billigare för många användare. Men när du köper patroner till dem måste du också gaffla ut (upp till 50% av kostnaden för hela enheten). I sådana situationer, igen, är det vettigt att lära sig att tanka dem själv. Detta kommer att minska driftskostnaderna avsevärt med minimal tidsinvestering.

Det ska noteras att de flesta bläckpatroner för laserskrivare och MFP är utrustade med chips som styr volymen på förbrukningsmaterial . Förresten, oftast, även efter påfyllning, kan du hamna i en situation där enheten skriver att det inte finns toner eller visar det som tomt. För att eliminera sådana meddelanden, om de stör användaren, måste du återställa inställningarna eller byta ut själva chipet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En viktig punkt i laserskrivarens underhåll är att välja rätt toner . Det rekommenderas starkt att köpa tankningsartiklar från specialaffärer. I detta fall bör utrustnings- och tillbehörsmodellen beaktas. Tyvärr kan du i dag, både i landbaserade butiker och på World Wide Web, alltmer hitta toner av låg kvalitet. Vissa användare rekommenderar att välja dyrare alternativ, men i praktiken fungerar denna regel inte alltid.

Bild
Bild

När du byter toner själv måste du följa ett antal grundläggande regler, som inkluderar följande viktiga punkter:

  • Högt rekommenderad undvik kontakt med patronens arbetsytor , vars lista innehåller magnetiska och gummiaxlar, en bildtrumma, en gummiskrapa, etc.
  • patronen måste hållas kvar enbart för hans kropp .
  • tonern fylls på igen i små portioner och med största omsorg .
Bild
Bild

För att tanka en kringutrustning med laser behöver du:

  • själva pulvret (toner);
  • tidningar eller pappershanddukar;
  • ett nytt chip om du behöver byta ut det;
  • latex handskar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör komma ihåg att den beskrivna processen har vissa särdrag. Utifrån detta är det värt att fokusera på de mest relevanta punkterna.

  • Resultatet av alla manipulationer beror direkt på rätt val av pulver .eftersom toners av olika märken kan skilja sig väsentligt från varandra i sina kemiska och fysiska egenskaper.
  • Det är viktigt i förberedelsestadiet att bestämma arbetsplatsen och förbereda den på lämpligt sätt … Det rekommenderas att stänga bordet och golvet bredvid det, annars blir det utspillda pulvret svårare att rengöra.
  • Nästa steg är att hitta tonerbehållaren . I vissa fall måste du ta bort kontakten från det speciella hålet eller göra det själv. I regel ingår de nödvändiga verktygen för detta i tankningssatsen tillsammans med instruktionerna som innehåller motsvarande instruktioner. Efter att alla åtgärder har slutförts förseglas det brända hålet med folie.
  • Vissa tankningsbehållare är utrustade med ett så kallat näslock .… Denna "näsa" sätts in i nämnda öppning av behållaren och förenklar hela processen mycket. I detta fall ska själva behållaren pressas försiktigt så att pulvret gradvis börjar rinna ut. "Pipens" funktioner kan utföras med en vanlig tratt.
  • Som regel förbrukar en fyllning hela behållarens innehåll , och därför kommer det inte att vara möjligt att överdriva.
  • Efter fyllning av tanken är det nödvändigt att stänga hålet med folie .vars regler för tillämpningen beskrivs i detalj i de bifogade instruktionerna. Om kontakten togs bort, placerades den på plats.
  • I det sista steget krävs en påfylld patron skaka för att fördela pulvret jämnt i behållaren . Efter det återstår bara att placera den i skrivaren.
Bild
Bild

Om enheten inte "accepterar" den uppdaterade patronen på grund av ovannämnda chip, måste den senare bytas ut.

Förresten, i den överväldigande majoriteten av fallen ingår det i tankningssatser. I princip är hela den beskrivna processen ganska enkel. Särskild uppmärksamhet bör dock ägnas åt säker hantering av toner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Drift efter tankning

Som redan nämnts kommer köp av nya patroner varje gång att orsaka betydande och omotiverade kostnader. Det vore mer rationellt att uppdatera bläckförsörjningen eller tonern (beroende på skrivarmodell eller multifunktionell enhet). Men ganska ofta, efter självprimning, räcker det inte bara att installera en uppdaterad patron och starta om utrustningen - ofta måste du konfigurera enheten eller vidta andra åtgärder.

Om skrivaren, MFP ger ut tomma eller helt svarta ark, såväl som felmeddelanden visas, kan det finnas flera orsaker . Detta innebär inte bara igensättning av skrivhuvudena på själva patronen och enheten som helhet på grund av förlängd driftstopp för utrustningen. I vissa fall måste användarna möta med fel på elektroniska system, samt programvarufel . Oftast, efter tankning, är skrivaren helt enkelt uppfattar inte patronen som funktionell … I sådana fall kan justering av inställningar, avaktivering av övervakning av bläck- eller tonernivå hjälpa. Ibland kan det till och med vara relevant installera om motsvarande programvara (drivrutiner).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Erfarna användare rekommenderar efter tankning och före vidare drift kontrollera munstyckenas konduktivitet . För att göra detta är det tillräckligt att applicera en servett på patronens arbetsyta. Om det finns tydliga bläckspår på den (svart eller trefärgad) är allt i sin ordning med detta element.

Naturligtvis finns det vissa nyanser av att använda lasermodeller efter fyllning av toner. Oftast pratar vi om att byta ut det chip som är ansvarigt för att kontrollera nivån på förbrukningsmaterial … En annan viktig punkt är relaterad till driften av skrivare och MFP: er som tillverkas av Brother. Observera att när patronen är installerad i enheten är växlarna anslutna. Vid denna tidpunkt återställs en speciell räknare. Ibland händer detta inte, och elektroniken uppfattar den fyllda tonerkassetten som tom.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att komma ihåg att proceduren för återställning av räknare kan skilja sig från modell till modell.

Förutom allt ovan, bör du vara uppmärksam under driften av självbetjänade patroner användbarheten för själva skrivaren eller den multifunktionella enheten … När meddelanden om att det inte finns bläck kommer det också att vara användbart kontrollera utskriftsinställningarna och vid behov återställa dem eller göra lämpliga justeringar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möjliga problem

När du återställer patronernas funktionalitet kan du naturligtvis stöta på vissa svårigheter. Detta gäller förresten för både bläckstråleskrivare och laserutrustning. Mindre problem är spillt bläck eller spilld toner på arbetsplatsen. Men i sådana här situationer är den främsta anledningen till att bli smutsig brist på snygghet . Ofta, efter att ha fyllt på med ny toner, smetar en skrivare eller MFP ut arken under utskriften eller skriver helt enkelt inte ut bra.

Bild
Bild

Enligt användarrecensioner måste de oftast möta sex problem

  • Enheten "ser inte" den uppdaterade patronen och skriver ut vita ark under utskriftsprocessen . Detta gäller för chipmodeller, där en speciell elektronisk enhet skyddar den från självpåfyllning. Felsökningsmetoder (upplåsning) är specifika för din modell.
  • Laserskrivaren skriver mycket svagt ut … Som redan nämnts är många nya representanter för sortimentet av ledande tillverkare utrustade med demokassetter. När du tankar dem kan vissa problem uppstå, främst förknippade med interna problem. Dessutom kan trumman vara sliten eller dåligt jordad som en tråkig utskrift. Glöm naturligtvis inte kvaliteten på själva fyllmaterialet.
  • En patron fylld med ny toner ger helt svarta sidor … I sådana situationer kommer vi att prata om exponeringen av trumytan, som kännetecknas av ökad känslighet för solljus.
  • En främmande bakgrund dyker upp . Typiskt beror denna effekt på en felaktig position av doseringsbladet i förhållande till utvecklingsvalsen.
  • Ljusa ränder längs sidan . En av de vanligaste orsakerna är pulver som fäster vid doseringsbladet.
  • Utseendet på upprepade defekter i form av fläckar, prickar och ränder på ark … Oftast händer detta på grund av träff på trumman, laddningsrullen eller utvecklingsrullen av olika partiklar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter tankning av bläckstråleskrivare läcker bläck ofta ut ur patroner. I detta fall är två skäl möjliga, nämligen:

  • kränkning av tätheten i sömmarna i patronhöljet;
  • Läckande öppning genom vilken fyllningsmaterialet hälldes.

När utskriftskvaliteten försämras efter påfyllning av bläck eller toner kan det ofta hjälpa att rengöra patronen.

Bild
Bild

I vissa fall måste en sådan procedur köras flera gånger i rad.

Men i vilket fall som helst är självbetjäning och återställning av en kringutrustnings funktionalitet ett effektivt sätt.

Bild
Bild

Allmänna rekommendationer

Först och främst är det värt att uppmärksamma nyanser av påfyllning av bläckpatroner. Innan du fyller bläck bör du noggrant inspektera behållaren … Om den innehåller torkade partiklar av fyllmaterialet måste de avlägsnas med våtservetter och rengöringsvätska. Efter alla manipulationer måste kontaktplattan vara helt torr.

Bild
Bild

Det är viktigt att komma ihåg att tomma patroner måste fyllas på så snart bläcket tar slut. Själva påfyllningen av volymen förbrukningsmaterial bör utföras med hänsyn till vissa punkter.

  • Allt nödvändigt arbete utförs på den jämnaste ytan i frånvaro av främmande föremål . Arbetskläder och skyddsutrustning kan hjälpa till att skydda föremål och utsatta delar av kroppen från bläck. Själva bordet kan täckas med barns engångsblöjor.
  • Det är viktigt att tänka på det oftast innehåller behållarna inte den bläckvolym som deklareras av tillverkaren … Baserat på detta bör tankning vara 80–90%.
  • Det rekommenderas att använda sprutor med de tunnaste möjliga nålarna .
  • Särskild uppmärksamhet krävs etikettens skick som täcker påfyllningsöppningarna . Använd vanlig tejp vid skador.
Bild
Bild
Bild
Bild

Grundreglerna för tankning av laserenheter bestäms av tonerns egenskaper. Det är en dammig blandning av hartser, järnpulver, grafit och flera andra komponenter. Det rekommenderas att följa viktiga regler under lagring och användning.

  • Toner ska vara i en tätt sluten behållare och vid rumstemperatur.
  • Nödvändig vidta åtgärder för att förhindra att vatten tränger in i pulvret (särskilt varmt).
  • En tonerbehållare rekommenderas starkt innan du häller blandningen i behållaren. skaka väl … Detta hjälper till att bli av med klumparna.
  • Viktigt att komma ihåg om pulverets toxicitet och låt den på grundval av detta inte komma i kontakt med ögonen och luftvägarna. Det är av denna anledning som du ska bära skyddsglasögon och andningsskydd när du hanterar toner.
  • Det är bäst att fylla på patroner blandning som rekommenderas av tillverkaren utformad för specifika typer av enheter.
  • Det är nödvändigt att kontrollera volymen av det fyllda materialet eftersom överdosering är oacceptabelt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Sammanfattningsvis kommer det att vara användbart att påminna dig om vikten av att välja rätt fyllmaterial. Denna regel är relevant både för bläckstråleskrivare och MFP -enheter, liksom för mer moderna och avancerade kringutrustning för laser. Det är viktigt att komma ihåg att alltför stora besparingar i sådana fall kan medföra extra kostnader för köp av nya patroner.

Rekommenderad: