UV -skrivare: A3- Och A4 -plattbäddsmodeller För Utskrift På Alla Ytor, DIY -reparation

Innehållsförteckning:

Video: UV -skrivare: A3- Och A4 -plattbäddsmodeller För Utskrift På Alla Ytor, DIY -reparation

Video: UV -skrivare: A3- Och A4 -plattbäddsmodeller För Utskrift På Alla Ytor, DIY -reparation
Video: IDÉER DIY DECORATION FÖR DITT HEM 💖 HANDVERK 🍀 ÅTERVINNADE HANDVERK 2024, April
UV -skrivare: A3- Och A4 -plattbäddsmodeller För Utskrift På Alla Ytor, DIY -reparation
UV -skrivare: A3- Och A4 -plattbäddsmodeller För Utskrift På Alla Ytor, DIY -reparation
Anonim

Storformatstryckmarknaden blomstrar för närvarande. Avancerad UV-utskriftsteknik har revolutionerat utvecklingen av bläckstråleskrivare med enheter som rull-till-rull-skrivare och multifunktionella multimedia-plattbäddsenheter. Det har bara gått 10 år sedan UV -plattbäddsskrivare introducerades, men de blev snabbt populära i hela världen. Huvudorsaken till detta är användarvänlighet och mångsidighet för utskrift.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

UV -utskrift är en form av digitaltryck som använder ultravioletta ljuskällor för att torka eller bota bläck. Normalt är dessa källor kopplade till skrivarvagnen. Eftersom bläcket torkar mycket snabbt har dropparna inget sätt att spridas över substratet . Följaktligen skrivs bilden och texten ut tydligare. Tack vare den omedelbara härdningen med UV-skrivare är det möjligt att skapa tredimensionell fotorealistisk grafik på olika material. UV-teknik möjliggör utskrift av inte bara papper, utan även icke-traditionella mjuka och styva underlag. De flesta UV -skrivare är kompatibla med media upp till 5 cm tjocka.

Bild
Bild

Exempel på mjuka medier: reflekterande film, duk, läder . Exempel på styva medier: glas, trä, aluminium, plexiglas, wellpapp, plast, harts, gips. UV -utskriftsprocessen är miljövänlig eftersom den inte avger skadliga flyktiga organiska föreningar eller avloppsvatten.

Det resulterande trycket är väder- och blekbeständigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

UV-skrivare kan vara flatbädd, rull-till-rull eller hybrid. Flatbäddsmodeller kan skriva ut alla platta medier upp till 5 cm tjocka, flexibla eller styva . Mediet läggs på ett bord (eller flatbädd, därav namnet) och hålls säkert på plats av ett vakuum under utskrift, medan skrivhuvudet rör sig över materialets yta. Detta möjliggör mycket exakt bläckfördelning och hög utskriftskvalitet.

Flatbäddsskrivare är kompatibla med plast, trä, metall, glas, plast och naturligtvis papper.

Bild
Bild

Rullmodeller, som namnet antyder, använder flexibla rullmedier . I dessa modeller är det inte skrivhuvudet som rör sig, utan mediet. Rullmodeller används huvudsakligen för tryckning av reklammaterial: affischer, banderoller.

Hybridmodeller är i huvudsak roll-to-roll-skrivare , som dessutom är utrustade med ett avtagbart bord och ett remdrivsystem för att mata in hårda medier i utskriftsområdet. Denna design utvecklades av tillverkare för att utöka användningen av rull-till-rulle-skrivare utan att avsevärt öka deras kostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Huvudfrågan som måste besvaras när man väljer är vilken typ man ska föredra, eftersom varje typ har sina för- och nackdelar. Låt oss överväga dem. Fördelarna med hybridmodeller är främst förknippade med möjligheten att använda två typer av media samtidigt.

De är inte utan nackdelar

  • Dålig inriktning av drivrem kan resultera i snedställda bilder, vilket kan leda till oåterkalleliga förtryck.
  • Drivremmen kan lämna märken på mediet och måste rengöras ofta.
  • Endast lätta material som har minst en 90 graders vinkel kan användas för utskrift. Utskriftskvaliteten är dålig på tunga medier eller på ojämna eller oregelbundet formade material.
  • Även om skrivaren i sig kan vara liten kan den ta ganska mycket plats för att rymma den. Detta beror på behovet av att ha speciella anordningar för matning av media vid ingången och mottagning vid utgången.
  • Växling mellan rulle och styva media kräver en fysisk systemkonfiguration.
Bild
Bild

Låt oss nu ta en titt på fördelarna med surfplattemodeller

  • Hög utskriftskvalitet.
  • Inga begränsningar för bärarens yta och form. Det enda villkoret är att de måste vara ganska platta.
  • Full utskriftskapacitet, vilket eliminerar tidskrävande trimning.
  • Möjligheten att placera flera små media på ett bord under utskrift.
  • Utskrift av hög kvalitet på stora bilder på flera medier. Eftersom det inte finns någon möjlighet att snedvrida mediet finns det inga luckor mellan de enskilda delarna när bilden monteras.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelen med surfplattemodeller är att deras kostnad kan vara högre än för hybridmodeller.

Andra punkter att vara uppmärksam på:

  • kostnaden för förbrukningsmaterial (bläck, UV -lampor);
  • storleken på det nödvändiga arbetsutrymmet;
  • kostnaden för reservdelar och årligt underhåll;
  • antal operatörer för service.
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

För närvarande är Kina huvudtillverkaren av UV -skrivare (över 95% av världsproduktionen). Kvaliteten på skrivare från Kina är annorlunda . Stora tillverkare har mer erfarenhet av att utveckla och behärska ny teknik, så deras modeller är av god kvalitet.

Bild
Bild

ColorSpan DisplayMaker 72UVR

Denna modell med en utskriftsbredd på 180 cm gör att du kan använda både rull och styvt material upp till 0,6 cm tjockt. För hårda medier installeras flyttbara bord på skrivarens fram- och baksida, där du kan placera ark upp till 150 cm lång. SolaChrome UV -bläck med UV -härdning. Dubbla högintensiva UV -lampor installeras på varje sida av skrivhuvudet för omedelbar bläckhärdning. Det finns totalt 16 Hitachi -skrivhuvuden med en upplösning på 600 dpi. Utskriftshastigheten varierar från 9,3 till 37,2 kvm. m / timme beroende på önskad kvalitet.

Andra funktioner:

  • avtagbart nypvalssystem för enkel insättning av hårda medier;
  • system för automatisk kontroll av medias skevhet och färgkalibrering;
  • linearisering med en inbyggd spektrofotometer som matar färg- och densitetsdata till ett externt färghanteringsprogram.

I allmänhet är DisplayMaker 72UVR utformad för utomhusreklam, utställningsdisplayer, banners och golvgrafik.

Bild
Bild

Freecolor 6090 UV Flatbed -skrivare

Multifunktionell modell som kan användas för att skapa souvenirer, digital skyltning på bildskärmar, namnmärken, foto -ID -kort, plack. Både styva och flexibla material kan användas som bärare: PVC, glas, plast, organiska material, läder, gummi, papper, metall, trä, porslin. Modellen är utrustad med UV -lysdioder och ett vattenkylningssystem. Det finns också många inbyggda applikationer.

Med applikationen Multipal Colors kan du skriva ut med både vitt och färgfärg, vilket påskyndar produktionsprocessen avsevärt . RIP-utskrift kompatibel med JPEG-, PDF-, EPS-format och 3D-volymetrisk utskrift på alla underlag från klart glas eller akryl till mörk keramik.

Bild
Bild

Pressens arbetsstorlek är 600x900 mm, den maximala tjockleken på det använda mediet är 80 mm. Om du behöver A3 -utskrift kan du rekommendera en modell från samma serie - Freecolor UV4060 . Det skiljer sig bara i arbetsutskriftsstorleken - 32x56 cm. En egenskap hos denna modell är närvaron av påfyllningsbara patroner. Påfyllning sker med ett kontinuerligt bläckförsörjningssystem, vilket gör det enkelt att fylla på bläck i patronen efter behov. Detta ökar driftseffektiviteten avsevärt genom att minska stilleståndstiden.

Modellen är skyddad från effekterna av atmosfäriska faktorer (vatten, solljus), därför är den lämplig för utomhusbruk.

Bild
Bild
Bild
Bild

A4 liten UV -skrivare

Detta är en liten skrivbordsminisskrivare för utskrift på olika material: akryl, PVC, metall, trä, plexiglas, kristall, koppar, kakel, läder. Dess dimensioner är bara 650x470x430 mm, och dess vikt är 26 kg. Alla ytor kan skrivas ut direkt utan föregående grundning. Det tar 163 sekunder att skriva ut en bild på A4 -ark. Det finns ett kontinuerligt bläckförsörjningssystem och vattenkylning.

Typiska applikationer inkluderar utskrift på telefonväskor, personliga presenter, fotografiska produkter, reklamartiklar, pennor, tändare och flashminnen, souvenirer, utmärkelser, små skyltar, dekorativa plattor och mer. Lämplig för direktutskrift på alla ytor, inklusive 3D -föremål upp till 15 cm tjocka. Utskrift på mörka eller transparenta underlag är också möjligt med vitt bläck.

På grund av sin kompakta storlek är modellen lämplig för ett kontor eller hemföretag.

Bild
Bild

Reparation och service

Vissa tjänster kräver ingen särskild kunskap och kan utföras oberoende. Till exempel byta ut en patron eller fylla på papper. För att göra detta behöver du bara läsa bruksanvisningen. Du kan självständigt rengöra patronen från luddpartiklar (med tryckluft).

Bild
Bild

Ibland är problemet med programvaran eller nätverket och inte med skrivaren själv . Det är också möjligt att själv diagnostisera och åtgärda dessa problem. Du bör dock inte försöka reparera skrivaren med dina egna händer om något ständigt fastnar i den, det finns obehagliga ljud eller lukt, och även när vissa delar behöver bytas ut. I det här fallet är det bättre att söka professionell hjälp.

Rekommenderad: