Gasspisar För 3 Brännare: Typer Av Ytor För Inbyggda 3-brännare, Storlekar På Runda Inbyggda Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Gasspisar För 3 Brännare: Typer Av Ytor För Inbyggda 3-brännare, Storlekar På Runda Inbyggda Modeller

Video: Gasspisar För 3 Brännare: Typer Av Ytor För Inbyggda 3-brännare, Storlekar På Runda Inbyggda Modeller
Video: Hvordan man får gaskøleskabet til at køle igen - How to make your fridge cool again. 2024, April
Gasspisar För 3 Brännare: Typer Av Ytor För Inbyggda 3-brännare, Storlekar På Runda Inbyggda Modeller
Gasspisar För 3 Brännare: Typer Av Ytor För Inbyggda 3-brännare, Storlekar På Runda Inbyggda Modeller
Anonim

3-brännarens gasspis är en bekant lösning för många när det gäller att spara användbart utrymme i köket. En sådan enhet har utökad funktionalitet och en ovanlig attraktiv design.

Bild
Bild

Särdrag

Standardbredden på tre-brännarens häll är 450 mm. Dessa är lämpliga dimensioner för ett litet kök och en familj på 2-3 personer. Med ett större antal personer kan du också välja detta alternativ istället för den traditionella fyrbrännarmodellen. Eftersom i en stor familj alla brännare används samtidigt i sällsynta fall är det fullt möjligt att göra med bara tre. Med tillräcklig effekt kommer tillagningsprocessen inte att pågå längre än på en spis med en kokplatta till.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Kokytan med 3 brännare är inte bara snygg utan också en mångsidig lösning som används i moderna kök. Till skillnad från en stationär platta installeras en oberoende panel hermetiskt utan att det bildas sprickor där skräp kan täppas till. Det är mer praktiskt och hållbart än många konventionella modeller.

Fördelarna inkluderar följande egenskaper:

  • kompakthet;
  • enkel ytvård;
  • pålitligt skydd mot gasläckage;
  • oberoende installationstyp.
Bild
Bild
Bild
Bild

Former och storlekar

Tre-brännare inbyggda spisar, med sina kompakta dimensioner, skiljer sig åt i design och konfiguration. Den inbyggda ytan är traditionellt fyrkantig, rektangulär, rund, oval. När du köper en modell du gillar är det värt att kontrollera om alla nödvändiga rätter placeras på alla brännare samtidigt.

Kokzonernas placering kan variera från modell till modell. Tillverkarna placerar dem 3 i rad eller i en triangel. Ett viktigt steg i valet är att bestämma typ, syfte och storlek på brännarna:

  • grillbrännare utrustad med en grill, avsedd för matlagning utan tillsats av olja;
  • dubbel krona - med en eldelare som bildar två flamcirklar;
  • trippelkrona - Det här är en 2-delare med tre cirklar av eld för snabb förberedelse av stora volymer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Låt oss prata om de material som panelerna är gjorda av och deras funktioner.

Bild
Bild

Emaljerat stål

Det mest traditionella och populära alternativet bland kokplattor med gasanslutning. Emaljen produceras i ett brett utbud av färger, vilket är mycket bekvämt för designlösningar i köksutrymmet. Det är ganska ekonomiskt i jämförelse med andra typer av material.

Tyvärr är chips och repor på ytan inte ovanliga . Därför måste du noggrant använda emaljpanelen för att upprätthålla visuell attraktivitet, släpp inte tunga föremål på den.

Slipmedel och kemikalier med starka komponenter är inte lämpliga för rengöring.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rostfritt stål

Tillsammans med emaljerade rostfria paneler är efterfrågade. I moderna kök ser de lämpliga och presentabla ut. Deras kostnad är högre än för emaljerade modeller, men driftsindikatorerna är mer imponerande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glaskeramik och härdat glas

Dessa är de mest snygga modellerna och är bland de bästa säljarna när det gäller kokgas inbyggda kokplattor. Glas är ett underbart material med utmärkta prestanda och kvalitetsegenskaper. Finns i olika nyanser. Det kräver dock känslig hantering och är inte särskilt resistent mot mekaniska stötskador.

Fördelen är den felfritt släta ytan, som är lätt att underhålla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man rätt?

Naturligtvis väljer många köksutrustning med fokus på varumärkets popularitet och tillförlitlighet. Och gasspisar är inget undantag. Det finns ledare inom detta område, vars betyg ser ut så här:

  • Gefest;
  • Bosch;
  • Hansa;
  • Samsung;
  • Hotpoint Ariston.

Gasspisar är allt vanligare i dagens kök. De får placeras utan att fokusera på ugnens placering på den bekvämaste platsen enligt ägarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom designen föreslår den inbyggda hällen skillnader i tekniska egenskaper

  • Mått . Det är nödvändigt att förstå hur mycket utrymme det är möjligt att tilldela panelen, inte glömma att lämna en ledig yta för att skära mat.
  • Antal kokzoner . Denna punkt överlappar delvis den föregående: i trånga förhållanden är det 3-brännarens häll som är mer lämpligt. Men innan du köper utrustning är det värt att kontrollera bekvämligheten med brännarnas placering och avståndet mellan dem.
  • Material . Valet erbjuds från emalj, rostfritt stål, glaskeramik och härdat glas, deras egenskaper beskrivs ovan.
  • Gitter . Emaljerade är lättare att rengöra, men de kan sjunka och glida. Gjutjärn är starkare och har gummikuddar.
  • Pris . Ibland är detta det dominerande objektet när du väljer en teknik. Hög kostnad är inte nödvändigtvis lika kvalitet. Men ofta skapar ett lite känt företag problem med tjänsten. Med populära märken är det lättare.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en modern gasspis för 3 brännare kommer det inte vara överflödigt att titta på användarrecensioner om populära modeller och tillverkare. Det är också bra att veta vilka ytterligare funktioner som kan finnas tillgängliga. Till exempel att ha:

  • en spak eller en knappomkopplare för att stoppa gastillförseln till 3 brännare i ett tryck;
  • spakar för elektronisk tändning och val av brandnivå;
  • timer inbyggd i enheten.

Olika brännare kan vara samtidigt på hällen: standard, ultrahög hastighet, extra eller multi-nivå.

Bild
Bild
Bild
Bild

Driftsregler

När produkten tas bort från förpackningen måste du se till att det inte finns några skador. Om integriteten hos någon del bryts, tveka inte att kontakta försäljningsstället där produkten köptes. Att ändra tekniska egenskaper hos en sådan produkt är riskabelt, ta inte isär något i gasapparaten själv. Kontakta vid behov serviceavdelningen. Servicestöd kommer att behövas under hela enhetens livslängd.

Innan du ansluter köksgasapparaten, se till att den är avsedd för den typ av gas som kommer att tillföras den . Om detta krav inte följs krävs hjälp av en tekniker som är officiellt auktoriserad i denna fråga, som installerar och utrustar den nya enheten för lämplig typ av gas. Denna information kan läsas på enhetens baksida, bredvid gasanslutningen.

Det är viktigt att installera en gasspis av en oberoende typ på en plats där tillräcklig ventilation kommer att finnas.

Det rekommenderas inte att installera enheten på gas i starka drag som kan blåsa ut branden i brännarna.

Bild
Bild

Överensstämmelse med säkerhet

Det är viktigt för alla som använder hällen att veta om säkerhetsreglerna för hantering av hushållsapparater och i detalj studera de bifogade instruktionerna för enheten, allt som rör korrekt anslutning och frånkoppling av kaminen och regelbunden skötsel av alla dess komponenter.

Efter att en lämplig 3-brännare spis har valts, är det nödvändigt att bestämma en lämplig plats för den på köksbänkskivan . Den mest lämpliga platsen för placering är utrymmet mellan diskbänken och slutet av headsetet. Avståndet med den fria delen av bänkskivan från diskbänken till panelen bör inte vara mindre än 600 mm.

Hällen och ugnen av en oberoende typ kan placeras på nästan vilken plats som helst.

När du placerar gasapparater nära andra apparater måste du ta hand om att installera en specialpanel för att minska uppvärmningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man bryr sig?

Alla typer av beläggningar har sina nackdelar. Många användare är intresserade av vad som är bättre inom vården: glaskeramik, härdat glas, emalj eller rostfritt stål. En liten översikt hjälper dig att räkna ut det.

  • Emalj benägen för gulhet och sprickbildning, å andra sidan, har den fördelen av en mängd olika färgnyanser och enkel skötsel. Det viktigaste är att skydda ytan mot flis. Den klassiska beige nyansen av emalj kommer att komplettera den "provensalska" stilen i köket perfekt. De emaljerade delarna tvättas uteslutande med en svamp och tvålvatten eller med speciella känsliga medel som är speciellt utformade för detta; metallskrapor och slipmedel får inte användas. De tvättade delarna måste torkas helt innan gasapparaten installeras.
  • Stål ser mycket modernare ut. Droppar och ränder från vatten är osynliga på den matta ytan. Men det är nödvändigt att rengöra "rostfritt stål" med en krämig eller flytande konsistens, eftersom det är lätt att repa det. De kommer försiktigt att hantera fett utan att skada metallytan på gaspanelen. Rostfritt stål kan mörkna vid frekvent kontakt med vatten eller starka rengöringsmedel. Det rengörs med en fuktig mjuk trasa.
  • Silat glas och elitglaskeramik ser snygg och presentabel ut. Det är möjligt att bryta dem, men inte så lätt. På härdat glas är alla fläckar och fläckar mycket märkbara, ljus är mer fördelaktigt när det gäller deras synlighet. På mörkt glas är fläckarna mycket mer slående. Glaskeramik har ingen nytta av kontakt med salt och andra slipmedel. För att ta hand om glasytor, använd speciella polyuretansvampar, i inget fall diskgods.
Bild
Bild

Du måste rengöra hällen i tid, efter varje användning. Fettet som finns kvar på ytan kan missfärga det vid uppvärmning.

En svamp, rent rent vatten och tvål används för att rengöra stödgallren . Rengöring utförs efter att gallren har svalnat helt. Slipmedel är inte tillåtna för rengöringsprocessen. Storleken och materialet på gallren kan diskas i diskmaskin.

Brännarna, som består av ett lock och en diffusor, kan tas bort och rengöras med lämpliga medel.

För korrekt drift av det automatiska tändsystemet för brännare och "gasreglering" är det nödvändigt att regelbundet rengöra tändstift och termoelement på spisens yta, naturligtvis, i enlighet med alla säkerhetsregler och iaktta extrem försiktighet.

Efterlevnad av alla vårdrekommendationer och säkerhetsregler kommer att förlänga livslängden för en så användbar köksutrustning som en gasspis.

Rekommenderad: