Måla Väggar (118 Foton): Alternativ För Att Måla Ytor I En Lägenhet, Vilken Färg Ska Målas Betongpartitioner, Intressanta Exempel I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Måla Väggar (118 Foton): Alternativ För Att Måla Ytor I En Lägenhet, Vilken Färg Ska Målas Betongpartitioner, Intressanta Exempel I Interiören

Video: Måla Väggar (118 Foton): Alternativ För Att Måla Ytor I En Lägenhet, Vilken Färg Ska Målas Betongpartitioner, Intressanta Exempel I Interiören
Video: Måla vägg - Så gör du. Steg för steg 2024, April
Måla Väggar (118 Foton): Alternativ För Att Måla Ytor I En Lägenhet, Vilken Färg Ska Målas Betongpartitioner, Intressanta Exempel I Interiören
Måla Väggar (118 Foton): Alternativ För Att Måla Ytor I En Lägenhet, Vilken Färg Ska Målas Betongpartitioner, Intressanta Exempel I Interiören
Anonim

Varje person vill att hans hem ska se vackert och harmoniskt ut. Lyckligtvis har ägare av privata hus och lägenheter ett rikt utbud av möbler och efterbehandlingsmaterial för att uppnå detta mål. Idag kommer vi att prata om att dekorera väggar med färg och bekanta oss med alla stadier av målning av skiljeväggar.

Särdrag

Att måla väggarna är ett utmärkt alternativ för att inreda ett hem, vare sig det är en stadslägenhet i alla storlekar eller ett mysigt privat hus. Det viktigaste är att välja rätt färg så att det är trevligt att vara i sin miljö.

För närvarande finns det ett stort antal färger för varje smak . Detta tyder på att det är möjligt att måla väggarna med hög kvalitet under nästan alla förhållanden. Till exempel, för små rum med små bilder, är det värt att använda ljusare eller pastellfärger, som visuellt kan utöka utrymmet och uppdatera det. Om du ska måla väggarna i ett rymligt rum, så här kan du vända dig till mörka nyanser som ser snygga och attraktiva ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

En viktig roll spelas av syftet med detta eller det där området. Så i mysiga sovrum rekommenderas det att vända sig till lugna och neutrala paletter, eftersom de har en fördelaktig effekt på en persons humör och hans nervsystem. Under sådana förhållanden somnar hushållen snabbare. När det gäller den smala korridoren, här rekommenderar designers inte att använda för täta mörka färger, eftersom de visuellt begränsar utrymmet. Älskare av ljusa och saftiga färger bör använda dem i vardagsrum och barnrum.

I ett rum kan du kombinera flera olika nyanser av färg. De kan skilja sig från varandra med ett par toner eller till och med kontrast med varandra. Valet av rätt kombination beror till stor del på inredningsstilen och ägarnas preferenser.

Bild
Bild

Numera är vackra blandningar mycket populära .kännetecknas av en blank glans. Sådana originalfärger ser särskilt organiska och effektiva ut i samband med moderna stilistiska trender. Om du letar efter en färg som skapar en atmosfär av lugn och fullständig harmoni med dig själv i rummet, bör du titta på enkla matta färger. De är idealiska för avkoppling eller sovplatser.

När det gäller det främsta kännetecknet för alla interiörfärger är det värt att notera deras vackra utseende, vilket är svårt att förväxla med andra efterbehandlingsmaterial. Mycket beror naturligtvis också på den kompetenta beredningen av basen innan färgämnesblandningen appliceras. Om allt arbete utfördes exakt och korrekt, kommer resultatet inte att göra dig besviken.

Många föredrar färger, eftersom du kan applicera olika mönster och tryck på dem med egna händer med en speciell designblandning. Tack vare denna teknik kommer det att vara möjligt att skapa en verkligt unik interiör i den ursprungliga designen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idag kan du hitta olika typer av färger i byggvaruhus. Varje specifik sammansättning har sina fördelar och nackdelar som måste beaktas vid köp. Till exempel kan vissa blandningar inte användas i rum med hög luftfuktighet, medan andra inte bör appliceras på väggar i ett rum på solsidan, annars kommer de att blekna.

Visningar

Det finns flera typer av inredningsfärger. Låt oss titta närmare på deras distinkta och operativa egenskaper.

Bild
Bild

Vattenbaserad

Sådana allergivänliga färger finns oftast i butiker och är mycket populära bland konsumenter. Liknande blandningar produceras på olika baser och skiljer sig åt i olika kvaliteter.

Dessa färger har flera saker gemensamt:

  • de är alla miljövänliga och absolut säkra för miljön och människors hälsa;
  • alla vattenbaserade färger luktar nästan inte;
  • dessa efterbehandlingsalternativ torkar tillräckligt snabbt och ser estetiskt tilltalande ut.
Bild
Bild
Bild
Bild

Populariteten för dessa färger beror på ett antal fördelar som de har:

  • den vattenbaserade färgblandningen fäster lätt på väggar, och det kan vara nästan vilken yta som helst. För att få basen att se jämn och snygg ut är det tillräckligt att applicera färgen i två lager;
  • efter att sådan färg har torkat helt, bildas en speciell tunn film på väggarna, som gör att vattenånga kan passera igenom;
  • liknande kompositioner lämpar sig väl för färgning;
  • vattenbaserad färg är relativt billig och presenteras i ett rikt sortiment.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis har vattenbaserade färgblandningar sina egna svagheter. Till exempel är de inte mycket motståndskraftiga mot mekaniska skador. Repor och andra liknande defekter visas ofta på dem. Dessutom döljer det första målade skiktet praktiskt taget inga brister i överlappningen.

Om du bestämmer dig för att dekorera rum med vattenbaserad färg, måste du komma ihåg att detta efterbehandlingsmaterial inte tolererar kollisioner med fukt och fukt. Av denna anledning är det starkt avskräckt att använda den i ett badrum eller kök.

Emulsion

Sådana färgkompositioner är vattenbaserade och späds ut med vatten. En sådan färg är bra genom att den innehåller en speciell bindemedelskomponent, liksom färgämnen fördelade i ett vattenhaltigt medium. Således bildas en emulsion i kompositionen av denna färg. Efter fullständig torkning tvättas inte en sådan färgkomposition bort från väggens yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Emulsionsfärger är också mycket populära, eftersom de har ett antal positiva egenskaper, för vilka de så ofta väljs av konsumenterna:

  • det är värt att notera effektiviteten hos dessa blandningar och deras demokratiska konsumtion i färgningsprocessen;
  • dessa blandningar är miljövänliga och absolut säkra, så att de kan appliceras säkert även i barnrum;
  • emulsionsfärger är brandsäkra och icke brandfarliga;
  • dessa efterbehandlingsmaterial fäster lätt på vilken yta som helst. Men om vi pratar om en metallbas, rekommenderas det att först grunda den för att undvika korrosion i framtiden;
  • emulsionsfärger torkar tillräckligt snabbt och har ingen stark kemisk lukt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en emulsionsfärg bör du vara medveten om att den inte kan appliceras på en yta som tidigare har avslutats med en blank eller lackerad färgblandning eller speciellt självhäftande material. Efter avslutad emulsionsfärg kan väggarna dock beläggas med alla föreningar och valfri emalj kan användas.

Dessa typer av vattenbaserade färger är indelade i flera underarter:

  • Vattenbaserad.
  • Akryl.
  • Polyvinylacetat (PVA).
  • Latex, vattendispersion och silikon
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vattenbaserad och vattendispersiv

De flesta konsumenter tror att vattenbaserade och vattendispersionsblandningar inte skiljer sig från varandra. De avskalar inte väggarna, andas och är också ganska lämpliga för efterbehandling i rum med hög luftfuktighet. De är dock inte frostbeständiga och tappar sin ursprungliga färg med tiden.

Det finns dock skillnader mellan dem. Så matta emulsionsbeläggningar tvättas bort med tiden, och vattendispersionsbeläggningar är fuktbeständiga och är inte rädda för kontakt med vatten. De kan också tvättas många gånger utan att påverka deras utseende. Dessutom har vattendispersionsblandningar som regel en enkel vit färg och vattenbaserade färger överraskar kunder med ett brett färgspektrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Numera kan du hitta vackra vattenbaserade färger i butiker, som används för att skapa unika volymetriska effekter. Dessa blandningar kallas texturerat (eller texturerat). Med deras hjälp kan du dekorera väggarna i ett visst rum på ett mycket originellt och ljust sätt. Den största fördelen med dessa formuleringar är deras ökade styrka och hållbarhet.

Bild
Bild

Akryl

Dessa färger innehåller speciella akrylhartser som spelar rollen som ett bindemedel. Sådana blandningar är elastiska, så att de kan användas även för att dekorera träväggar. Dessutom är akrylfärger hållbara och svåra att skada. Med hjälp av en högkvalitativ akrylförening kan hårsprickor (upp till 0,5 mm) lätt överbryggas.

Tyvärr är dessa färgblandningar ganska dyra . Naturligtvis kan du i butiker hitta många mer prisvärda alternativ som är baserade på akrylpolymerer. Dessa blandningar ser attraktiva ut, men är mindre praktiska.

Akrylversioner är frostbeständiga, men denna effekt uppnås först när de är helt torra. Dessutom kännetecknas de av låg gaspermeabilitet, därför kan de med deras hjälp framgångsrikt skydda motsvarande material, till exempel armerad betong, mot korrosion. Sådan färg kan säkert användas för att avsluta alkaliska baser, men det är tillåtet att applicera det på ny applicerat gips inte tidigare än efter 30 dagar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Akrylfärg är slitstark och slitstark. Det är inte mottagligt för mekanisk skada och behåller också färgens ljusstyrka i många år. Dessutom är sådana färgblandningar inte rädda för exponering för solljus.

Trots den imponerande listan över positiva kvaliteter har akrylfärger också sina nackdelar, till exempel tål dessa efterbehandlingsmaterial inte hög luftfuktighet. De rekommenderas inte för användning i rum med fuktiga väggar.

Bild
Bild

Latex

De dyraste vattenbaserade färgerna är latexalternativ. Liknande blandningar produceras med latex, vilket ger beläggningen en ökad vattenavvisande effekt. Tack vare denna särdrag kan latexbeläggningar tvättas säkert utan rädsla för att förstöra deras utseende.

Sådana färger täcker hårsprickor på 1 mm. De kan säkert användas på olika grunder. Till exempel kan detta vara strukturerade tapeter, väggar täckta med gips, gips eller tegel och innertak. Vanligtvis torkar latexblandningar på bara 30-60 minuter.

Bild
Bild

När det gäller de negativa aspekterna av detta efterbehandlingsmaterial inkluderar dessa dess svaga ljusbeständighet. På grund av detta kan latexfärg med tiden blekna och se mindre estetiskt tilltalande ut med tiden.

Polyvinylacetat (PVA)

Polyvinylacetatsorter av inre färger är relativt billiga, så de väljs mycket oftare än dyra latexblandningar. Men tyvärr är de inte mycket vattenbeständiga. På grund av detta, under vanliga tvättförhållanden, kommer polyvinylacetatfärgen att tvättas av väggarna.

Sådana moderna färgblandningar är miljövänliga och motståndskraftiga mot solljus. Dessutom är dessa färger inte rädda för kontakt med fett och oljor, så de kan säkert användas i många delar av hemmet. Idag använder konsumenterna polyvinylacetatfärg inte bara för väggdekoration, utan också för taket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Silikon

I innehållet i dessa färger fungerar speciella emulgerade hartser som bindemedel. Dessa komponenter finns ofta i akrylblandningar. Efter torkning bildar färg med silikon en speciell vattenavvisande yta, men de slutar inte att tillåta luft och vattenånga att passera igenom.

Dessa typer av färger kännetecknas av ökad elasticitet. De kan användas för att dölja hårsprickor upp till 2 mm i storlek. Det är också tillåtet att applicera dessa färger på en gipsbelagd bas efter två dagar. Sådana färgblandningar får användas för att avsluta alla typer av mineralytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Silikonfärg får kombineras med blandningar av akryl, latex och mineral. Dessutom kan de appliceras utan rädsla på den gamla silikatbeläggningen.

De främsta fördelarna med dessa blandningar är:

  • ökat motstånd mot föroreningar;
  • motståndskraft mot bildandet av svamp och mögel, liksom reproduktion av olika mikroorganismer;
  • motståndskraft mot fukt och fukt;
  • varaktighet;
  • styrka.

Nackdelen med silikonfärg är dess höga kostnad. Av den anledningen vänder de sig oftast bara till det för att dekorera rummet eller om husets ägare försöker betona dess lyx och presentabilitet.

Bild
Bild

Organiskt lösningsmedel

I dessa varianter fungerar ett alkydharts som bindemedel, därför kallas det alkyd. De är idealiska för efterbehandling av putsade golv, liksom metall- eller trägolv. Efter torkning avger alkydfärg inte obehaglig lukt eller giftiga föreningar, vilket indikerar dess säkerhet och miljövänlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olja

Oljefärg är en annan typ av alkydblandning. Sådana formuleringar har också varit populära tidigare. De skapas på basis av torkande olja utspädd med vit sprit, terpentin eller till och med bensin.

Den största fördelen med dessa kompositioner är deras överkomliga pris, och de finns ofta i butiker. Sådana alternativ torkar dock mycket länge - det tar ofta flera dagar. Efter fullständig torkning avger oljefärg skadliga och giftiga ämnen, därför rekommenderas det att använda det för externt efterbehandling. En annan betydande nackdel med denna finish är att den börjar bli gul med tiden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Emalj

Sådana färger är gjorda på grund av lack, tack vare vilka de får en unik blank yta. Moderna emaljblandningar används ofta för att måla metallbaser, olika verktyg och apparater, träytor och väggar behandlade med gips.

Det är tillåtet att applicera på emaljkompositioner för både inredning och yttre dekoration. Nitroemaljalternativ torkar mycket snabbt - det tar 15 till 45 minuter. Huvuddragen i dessa blandningar är deras hållbarhet och vattenbeständighet, dessutom är de inte rädda för rost och solljus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Silikat

Silikatfärgblandningar är baserade på flytande glas, därför hänvisas de till ett antal mineralkompositioner. Sådana färger är det mest framgångsrika alternativet för att avsluta fasader på byggnader.

De har många positiva egenskaper:

  • Hög motståndskraft mot temperaturfluktuationer och hårda klimatförhållanden.
  • Luftgenomsläpplighet och ånggenomsläpplighet.
  • Motståndskraftig mot aggressivt solljus.
  • Löshet.
  • Varaktighet.
  • Outplånlighet.
Bild
Bild

Moderna silikatfärger måste spädas med vatten. De innehåller en viss mängd alkali, så du bör vara mycket försiktig när du hanterar dem. Var noga med att vara försiktig och skydda dina händer, ögon, försök att inte få blandningen på huden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgen får inte appliceras på underlag som tidigare är belagda med alkyd- eller akrylblandningar. Det rekommenderas inte heller att måla baser av glas, keramik, metall och sten med en silikatkomposition. Men de kan säkert avsluta alkaliska ytor, till exempel täckta med gips. Om du grundar grunden innan du målar, bör jorden också vara silikat.

Lim

Dessa färger är vattenbaserade och innehåller organiska polymerer. De är miljövänliga och innehåller inga skadliga föreningar. Men limbaserade formuleringar är inte resistenta mot fukt och fukt, så deras användning är begränsad. De kan endast användas i varma och torra rum. Limfärger finns i både flytande och pulverform.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kasein

Dessa typer av blandningar är baserade på proteinkomponenter. Dessa färger kan köpas för både invändig och utvändig väggdekoration. De täcker väl gips, betong eller tegel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dextrinerad

Dessa benlimfärger kan uteslutande användas för inredningsarbete, eftersom de inte tål kontakt med fukt. Sådana beläggningar är lätta att applicera och är hållbara, särskilt om du vände dig till dem för att avsluta ett torrt rum. Dessutom är sortimentet av dextrinerade färger så rikt att det blir möjligt att välja rätt färg för alla interiörer och stilar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa beläggningar, liksom alla liknande exemplar, förstörs under påverkan av fukt och koldioxid. I områden med dålig ventilation och vid hög luftfuktighet blir dextrinerad färg känslig för mögel och mögel.

Färglösningar

Det enklaste är enfärgsdekorationen i rummet. Processen att applicera färg med en sådan designlösning är enkel och tar inte för mycket tid.

Som nämnts tidigare är det värt att välja ljusa färger för små rum, och under rymliga förhållanden kommer både ljusa och mörka paletter att se harmoniska ut, liksom deras effektiva kombination.

Bild
Bild

Några av de mest populära färgerna som används i inredning är vita, beige, gräddfärger. Dessa färger är "lugna" och diskreta. Mot deras bakgrund ser både ljusa och kontrasterande möbler ut organiskt. Om det finns för många ljusdetaljer i interiören, och golvet och taket också är snövit eller beige, bör en sådan ensemble spädas med ljusa accenter (inredning av mättade färger).

Om du bestämmer dig för att gå till ljuspaletter, bör du välja en färg som kan tvättas. Detta beror på nedsmutsning av sådana blandningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mörka skalor ser mer självsäkra och djärva ut, men det borde inte vara för många av dem. Till exempel, om du avslutade väggarna med mörkgrå, mörk choklad eller svart färg, ska möblerna för ett sådant rum köpas ljusa. Delar med blanka ytor är också lämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du gillar ljusa och saftiga färger, bör du välja dem noggrant. Glöm inte att för många brokiga nyanser kan irritera och excitera nervsystemet. Det rekommenderas inte att hänvisa till sådana paletter om du dekorerar ett sovrum eller arbetsrum. Även i ett positivt och glatt barnrum undviker man alltför påträngande färger.

Bild
Bild

Mot bakgrund av brokig och rik färg är det nödvändigt att ordna möbler och inredning i lugna toner för att balansera interiören.

De mest populära ljusa färgerna är:

  • Blå . På bakgrunden kommer objekt i en vit eller blå nyans att se bra ut.
  • Rosa . Rosa är en bra lösning för ett litet flickrum, men det borde inte vara för mycket. Organisera en accentvägg i en så rik prestanda, och måla resten med mjuk rosa färg.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Grön . Den naturliga gröna färgen kommer att ha en lugnande effekt på nervsystemet om du väljer dess lugna nyans. Du bör vara så försiktig som möjligt med surgrön, eftersom det kan påverka hushållens känslomässiga tillstånd negativt.
  • Röd . Denna sensuella färg ser bra ut i kombination med vitt och svart. Sådana lösningar bör dock endast behandlas om sådana skarpa färgtandem inte irriterar dig.
  • Lila violett . Dessa färger ser söta och attraktiva ut. De kan användas i många rum och spädas med vita detaljer, samt glänsande glas- och kristallelement.
  • Gul . Denna positiva färg ser imponerande ut när den kombineras med lila, blå, cyan, vita och bruna detaljer.

Färgkombinationer ser intressanta ut i interiörer. Enklare och mindre påträngande är tandemet med olika nyanser av samma färg. Om du vill få mer märkbara kombinationer till atmosfären, bör du vända dig till kontrasterande lösningar, till exempel kollisionen mellan vita och svarta eller gula och blå färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkares översikt

Idag finns det ett stort antal tillverkare som producerar högkvalitativ och vacker färg. Låt oss titta närmare på några av dem.

Faidal målar

OOO Kraski Faidal är en viktig representant för det tyska koncernen Feidal Coatings. Sortimentet hos denna tillverkare inkluderar färger och lacker för både professionella och hantverkare. Du kan välja det perfekta alternativet för att måla ett litet rum i ett vardagsrum och för att dekorera hela fasaden på en stor byggnad.

Alla färger som Faidal Paints erbjuder tillverkas uteslutande enligt tyska recept, på högteknologisk tysk utrustning och med importerade råvaror. Märkets produkter är miljövänliga, hållbara och har ett stort urval av olika färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Uralintech

Detta stora företag tillverkar ett brett sortiment av polyuretan-, polyester-, epoxipolyester- och värmehärdande färger i pulverform. Alla produkter tillverkas under det välkända och populära märket Prolak.

Torra färger skapas med den mest moderna utrustningen. Alla produktkomponenter är av oöverträffad kvalitet.

Fördelarna med färger från denna tillverkare inkluderar:

  • Överkomliga priser.
  • Gynnsamt system med rabatter.
  • Den kortaste leveranstiden för färg.
  • Ett brett sortiment, representerat av blandningar av olika nyanser.
  • Beläggningens hållbarhet och slitstyrka.
Bild
Bild

Quil

Denna stora anläggning producerar högkvalitativa färger och lacker som utmärks inte bara av ett attraktivt utseende utan också av utmärkta prestandaegenskaper.

Quil producerar iögonfallande dekorativa färger för konsumentmarknaden såväl som för industriella komplex. Färgningssystem för efterbehandlingsmaterial är också utformade för en mängd olika förhållanden, från vanliga bostadshus och lägenheter till stora verkstäder och företag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Marco Polo

Detta märke gör fantastiska färger som inte bara har en perfekt slät, men också en något grov yta. På grund av den intressanta konsistensen, när den utsätts för solljus, börjar beläggningen skimra effektivt och visar unika kromatiska kontraster.

Marcopolo -sortimentet representeras av dekorativa interiörbeläggningar som kan väljas för absolut vilken stil som helst. Det kan vara unika material som lämpar sig för klassiska och krångliga ensembler eller grova färger som passar bra i en högteknologisk eller loftstil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lätt konst

Detta företag producerar verkligt exklusiva färg- och lackbeläggningar som har en intressant effekt som imiterar metallens glans. Dessutom erbjuder Easy art både klassiska matta och blanka färgalternativ.

Produkterna från detta märke kännetecknas av en lång livslängd, utmärkt utseende och trevlig konsistens. Den kan användas för att applicera den på vilken yta som helst, oavsett om det är naturligt trä, billig plast eller betong- och tegelväggar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Valet av färg bör hanteras mycket ansvarsfullt, eftersom det idag finns många olika alternativ på marknaden som inte är lämpliga för alla förhållanden.

Så, för att måla ett så populärt material som MDF, rekommenderar experter att använda polyuretanprimer, speciell polyuretanfärg och speciell lack för MDF -paneler. Dessa material är utformade för att avsluta en sådan bas och kommer inte att skada den. Polyuretanföreningar är som regel dyra, men de tjänar länge och ser estetiskt tilltalande ut. Även för MDF kan du säkert använda alkyd, alkyd-uretan och oljemaljer. Det senare alternativet är inte det mest framgångsrika, men det är billigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att måla gips väljs oftast den populära vattenbaserade färgen. Du kan säkert lägga till olika färger till den och ge den önskad färg. En mängd olika färger är lämpliga för vanliga betongväggar, liksom pålitliga blandningar av epoxi, akryl latex och glans.

Välj färg av en eller annan färg i enlighet med dess framtida plats. Så i barnkammaren är det värt att använda mer positiva och skonsamma alternativ, som i vuxenrummet, där pastell och lugnande färger kommer att se bäst ut, men för vardagsrummet kan du välja något ljusare.

Bild
Bild

Färg är ett utmärkt efterbehandlingsmaterial som ofta köps istället för tapeter. Experter rekommenderar att man köper blandningar som kan tvättas med vatten, särskilt när det gäller lätta versioner.

Leta exklusivt efter högkvalitativa och miljövänliga produkter . Var försiktig med färger (t.ex. oljefärger) som innehåller giftiga föreningar eller alkali. För att arbeta med sådana beläggningar måste du använda en mängd olika skyddsutrustningar, till exempel höga handskar och en mask.

Om du planerar att måla ditt kök, var noga med att köpa en andningsbar och fuktbeständig färg, annars kommer beläggningen att kollapsa och snabbt förlora sin attraktivitet under konstant fuktighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

För köp av högkvalitativ och pålitlig färg rekommenderas att du kontaktar stora och välkända butiker i din stad som har ett gott rykte. Så du kommer att rädda dig själv från att köpa en blandning av låg kvalitet.

Verktyg

För att måla väggarna själv bör du fylla på med följande nödvändiga verktyg:

  • En spatel (du behöver ett brett och smalt verktyg).
  • Vält.
  • Medium till liten borste.
  • Rengör behållaren.
  • Målningsbricka eller specialnät.
  • Trasor.
  • Sandpapper för startskiktet.
Bild
Bild

Många användare köper också sprutpistoler eller en praktisk sprutpistol för självmålning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man målar?

Att måla ett särskilt rum i ett hem är en viktig process som måste ägnas vederbörlig uppmärksamhet. Du måste bestämma stilen på interiören som du vill se i detta utrymme, liksom på den direkta nyansen av färg. När du har bestämt dig för specifika designlösningar och köpt alla nödvändiga material kan du börja dekorera väggarna.

Bild
Bild

Stilval

Valet av denna eller den där färgen beror till stor del på den stilistiska inriktningen av inredningen.

Till exempel kan en ovanlig ensemble i loftets riktning kompletteras med grå, mörkbrun eller askvit färg. Dessa grova ytor i industriell stil kommer att se bra ut i kombination med accenttak i tegel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många färger är lämpliga för den klassiska riktningen, men designers i sin design väljer oftast snövit, grädde, beige och bruna toner.

Bild
Bild

För en modern högteknologisk stil är glansiga och matta blandningar av korta och enkla färger idealiska. Det kan till exempel vara vita eller svarta beläggningar. Dessutom ser deras kombinationer bra ut i sådana interiörer.

I lantlig stil dominerar träytor, men de kan säkert spädas ut med accentväggar färdiga i vit, beige, ljusgrön, matt gul eller ljusblå färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

I Provence -stilinställningar bör du använda känsliga och pastellfärger, till exempel persika, ljusrosa, beige eller ljusblå.

Bild
Bild

För en minimalistisk inredning är den bästa lösningen enkel vit färg, mot vilken några få inredningsartiklar och ljusa accenter sticker ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ytförberedelse

Efter att du har bestämt stilen på inredningen och färgen på färgen bör du börja förbereda väggarna för applicering av efterbehandlingsmaterialet.

  • Först måste du bli av med smuts och damm på golven.
  • Om det finns oegentligheter och sprickor på väggarna måste de kittas, annars kommer färgen att betona dessa defekter.
  • Var noga med att ta bort gammalt efterbehandlingsmaterial, oavsett om det är gammal färg eller tapeter. För tapeter måste det gamla limskiktet också tas bort från golvytan.
  • Det är också nödvändigt att ta bort mögel och mögel från väggarna, om dessa fel uppstår.
  • Väggar på vilka gipset har börjat släpa efter rekommenderas att rengöras och repareras igen, och alla sprickor och gropar bör täckas.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Försumma inte beredningen av underlaget innan du applicerar färg. Om du förbereder dig snabbt och felaktigt, kan färgblandningen ligga dåligt och betona olika defekter och problemområden på väggarna, om sådana finns.

Applikationstekniker

Efter noggrann förberedelse kan du gå vidare till direktmålning av väggarna. Det måste produceras i olika riktningar (först horisontellt och sedan vertikalt). Försök att applicera färgen så att det inte kommer några fläckar eller droppar på väggarna. Sådana problem kan undvikas om inte för mycket komposition tas med en rulle. Dessutom rekommenderas det inte att applicera blandningen i två lager samtidigt, eftersom detta leder till en felaktig yta och droppande droppar.

Bild
Bild

Tunna inte färgen för mycket innan den appliceras på väggen, annars blir det svårt att applicera och resultatet kan bli en besvikelse. Om du använder oljefärg rekommenderas det att fylla på en speciell hårborste för det.

Dela väggytan i flera olika sektioner . Även proffs vänder sig till denna teknik, eftersom den hjälper till att avsluta basen enklare, mer exakt och snabbare. Utmed de visuella gränserna är det värt att fästa maskeringstejp. På den första tomten, vars storlek inte bör överstiga 1 kvm. m, färg ska appliceras i tre horisontella ränder och sedan snabbt skugga dem över hela området. En pensel eller rulle är lämplig för detta. Närmar sig slutet av processen, bör borstens rörelser vara uppifrån och ner.

Om du vill skapa originalremsor i olika färger måste du göra en markering av basen i förväg och sedan limma remsor av tejp på den. Avlägsnande av den speciella maskeringstejpen kan endast göras efter att färgen har torkat helt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den givna tekniken är den enklaste och mest okomplicerade. Om du vill dekorera väggarna på ett mer originellt och ovanligt sätt kan du lita på moderna designidéer som kan förvandla finishen utan erkännande. Låt oss lära känna dem bättre.

Ornament

För att skapa en vacker glasyreffekt måste väggen först täckas med en basfärg, och sedan med ett skrynkligt och torrt tygstycke målat i en annan nyans fyller du slumpmässigt mönstret på färgytan. Du kan också använda råmaterial. Tack vare detta "verktyg" på väggarna får du mjukare improviserade prydnader.

Bild
Bild

Naturligtvis kan du använda inte bara papper eller tyg för detta, utan också andra verktyg. Det kan till exempel vara en svamp, som kommer att bilda ett prickigt mönster, eller en pensel, som kommer att bilda ovanliga mönster genom stänk.

Strukturerade reliefer

Om du vill att väggarnas yta ska präglas bör du använda lim eller glasfärger. Du kan göra dem grova och präglade med hjälp av enkla enheter som finns i nästan alla hem. En vanlig svamp är lämplig för detta, liksom en kläder eller skoborste. Det är dock värt att komma ihåg att den glasade eller limblandningen bara kan användas efter att grundfärgskiktet har torkat helt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lutningar

Om du gillar icke-standardiserade lösningar bör du komplettera dekorationen med en kreativ gradient.

För att göra detta måste du förbereda:

  • 3 hinkar färg i olika nyanser;
  • Rulle och specialrätter för det;
  • 2 borstar med hårda och mjuka borstar;
  • Papperstejp.
Bild
Bild

Först måste du doppa rullen i en ljusare färg och applicera den på väggen och sprida den över hela området (från golv till tak). Det är nödvändigt att applicera blandningen i flera lager så att beläggningen blir tätare och mer tillförlitlig.

Dela väggen visuellt i 4 sektioner. Applicera den mörkaste färgen på den nedre delen. Låt dig inte skrämmas av alltför mättade och kontrasterande färger och sträva inte efter att bilda perfekt släta kanter.

Nu måste du ansluta de mörka och ljusa halvorna av väggen till varandra. Rör om de två färgerna i en separat skål, doppa rullen i den resulterande blandningen och spåra remsan på den andra nedre delen av väggen, något över det första kvartalet.

Bild
Bild
Bild
Bild

På basens tredje kvartal ska det finnas en färg med medelhög ljusstyrka. Som regel är det den saftigaste. Efter alla steg har bara en remsa förblivit intakt, som är målad i basfärgen. Borsta försiktigt med en rulle och släta lätt övergången från medium till lättare. Naturligtvis kan du inte göra detta och lämna allt som det är - det kommer att se intressant och kreativt ut.

Vid slutet av allt arbete, inspektera väggen noggrant . Om det verkar för dig att det finns ett överflöd av mörk eller ljus färg på det, ska du inte vara upprörd. Vid denna tidpunkt har du fortfarande möjlighet att lägga till ytterligare en nyans för att bilda det perfekta färgensemblet.

Vackra exempel

För en liten hall skulle ljusfärg vara det bästa alternativet. Det kan spädas med accentytor för murverk eller tegel. Mot bakgrund av beige eller krämfärg kommer dörrar och möbler av chokladtoner att märka sig anmärkningsvärt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En tandem med två ljusa färger kommer att se bra ut i korridoren. Det kan till exempel vara vertikala gula och vita ränder av medellång bredd, som alternerar med varandra. I en sådan miljö kommer ett ljust golv och ett vitt tak att se harmoniskt ut. Ge högkvalitativ och ljus belysning i detta utrymme, och korridoren verkar inte trång.

Bild
Bild

Inuti ett mysigt trähus kommer en accentvägg målad i vitt, karamell, beige eller mjuk kaffeskugga att se spektakulär ut. Resten av golven kan lämnas intakta med sin naturliga trästruktur. För sådana interiörer skulle den idealiska lösningen vara möbler, vars klädsel upprepar skuggan på accentväggen och ramarna är gjorda av trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

Träväggar kan också målas i känsliga och pastellfärger. Det kan till exempel vara snövit, ljusblå, persika, karamell och till och med aska alternativ. Interiörer med liknande detaljer ser väldigt mysiga och varma ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I hallen kan du dekorera väggarna med djärvare färger. Till exempel kan det vara ett mörkrött eller vinrött överdrag, mot vilket dekorativa resväskor är installerade och grå möbler med korallränder finns. Lägg en svart och grå randig matta på golvet och ett litet bord med antikformade hjul. En sådan interiör kommer att vara en bra lösning för älskare av kreativa och extraordinära lösningar!

Bild
Bild

Fuktbeständig gul färg kommer att se bra ut i ett badrum med svarta golvplattor på en liten torg och glashyllor. Använd kromdetaljer i en sådan miljö, liksom infällda taklampor i en fyrkantig form. Resultatet är en snygg ensemble med en modern twist.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mot bakgrund av lakonisk gråblå färg kommer aristokratiska inredningsartiklar att se bra ut: en snövit soffa med spetsiga detaljer på baksidan, ett gråvitt soffbord med böjda ben och en vit fåtöljstol. Att dekorera en sådan ensemble kan göras med pastellfärgade kuddar, vintagehinkar med träbitar, samt små ljusljus på bordet.

Bild
Bild

En mild gradient kan appliceras på sovrummets design. Detta kan vara en smidig övergång av en accentvägg från grönblå till vit till färg. Lägg ljust trä eller parkett på golvet och lägg en pallbädd med ljusa sängkläder. Du kan komplettera en så intressant ensemble med gardiner i en vit och blå nyans, en målad kantsten i orientalisk stil och en golvmatta i en himmelblå färg.

Rekommenderad: