Datorn Ser Inte HP -skrivaren: Windows Ser Inte Via USB, Orsaker Och Eliminering Av Problemet

Innehållsförteckning:

Video: Datorn Ser Inte HP -skrivaren: Windows Ser Inte Via USB, Orsaker Och Eliminering Av Problemet

Video: Datorn Ser Inte HP -skrivaren: Windows Ser Inte Via USB, Orsaker Och Eliminering Av Problemet
Video: How To Fix Printer Issues In Windows 10 [Tutorial] 2024, April
Datorn Ser Inte HP -skrivaren: Windows Ser Inte Via USB, Orsaker Och Eliminering Av Problemet
Datorn Ser Inte HP -skrivaren: Windows Ser Inte Via USB, Orsaker Och Eliminering Av Problemet
Anonim

En dator och en skrivare har länge blivit trogna assistenter, inte bara i kontorsarbetarnas verksamhet, utan också i vardagen för varje person som behöver använda funktionerna för dessa två enheter.

Tyvärr tenderar tekniken att misslyckas regelbundet. Skrivaren och datorn är inget undantag. Ibland avbryts det välkoordinerade arbetet med dessa enheter, och ibland startar det inte ens, även om båda är användbara. Det kan finnas många problem, men en av de vanligaste är situationen när datorn inte ser skrivaren. I den här artikeln kommer vi att prata om problemen med HP -skrivaren.

Bild
Bild

Huvudsakliga skäl

För att fastställa driften av två enheter måste du ta reda på vad kärnan i ett sådant misslyckande är. Det finns många anledningar till att en Windows -dator inte kan se HP LaserJet -skrivaren via USB. Bland dem:

  • felaktig anslutning;
  • defekt USB -kontakt eller kabel;
  • brist på uppdateringar eller drivrutinerna själva;
  • felaktig enhetsdefinition;
  • brist på anslutning till utskriftstjänsten;
  • fel i datorns operativsystem.

Efter att ha identifierat orsaken till att driften av de två enheterna misslyckades kan du börja eliminera det problem som har uppstått.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ska man göra?

I varje fall är det nödvändigt att utföra en viss ordning med sekventiella åtgärder.

Felaktig anslutning

Detta är det vanligaste problemet på grund av att datorn kanske inte ser skrivaren via USB. I det här fallet är det lämpligt att försöka koppla bort och återansluta skrivaren. Se till att skrivaren är på (strömknappen trycks in och kontrollampan lyser).

Bild
Bild
Bild
Bild

Kabelproblem

Du bör noggrant inspektera USB -kabeln och kontakterna för defekter eller skador. I den här situationen, om det inte finns några yttre tecken på skador på kabeln, rekommenderas att du stänger av och sedan slår på enheterna i lämpliga kontakter . För att kontrollera om själva kontakten fungerar räcker det med att koppla bort musen och tangentbordet och växelvis ansluta skrivarkabeln till de lediga platserna. Om anslutningen återställs i en av dem, kommer situationen att lösas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Brist på förare

Ibland glömmer användare att installera drivrutiner och uppdatera dem i tid, vilket också kan påverka skrivarens och datorns funktion negativt. För att åtgärda denna situation bör du hitta installationsskivan, som vanligtvis medföljer skrivaren . Genom att sätta in skivan i din dator och sedan utföra en serie enkla sekventiella manipulationer installerar du drivrutinerna. Därefter ser datorn den extra enheten.

Om det inte finns någon sådan disk i uppsättningen måste du självständigt hitta skrivartillverkarens webbplats på Internet, ladda ner lämpliga drivrutiner och installera dem på datorn. I slutet av installationen bör du starta om datorn och först börja arbeta.

Ibland kan drivrutinerna helt enkelt krascha och sedan fungera felaktigt, då rekommenderas det att avinstallera och installera om dem.

Bild
Bild

Datorn ser inte enheten

Om det finns ett problem med skrivarens synlighet på datorn måste du kontrollera om det finns andra anslutna enheter. Om det inte finns någon bock bredvid önskad enhet på kontrollpanelen behöver du bara hitta den i listan över föreslagna anslutningsalternativ och ange standard för att använda den här skrivaren . Markeringen flyttas till den och anslutningen till datorn återställs igen.

Bild
Bild

Utskriftstjänsten är inte ansluten

En handikappad utskriftstjänst kan också göra skrivaren osynlig för datorn. Problemet elimineras i utskriftsinställningarna, där den automatiska starttypen används.

Bild
Bild

Systemfel

Om ovanstående felsökningsmetoder inte fungerade är det vettigt att kontakta servicecentret för att få hjälp, där en fullständig Windows -diagnostik kommer att utföras. Om problemen med att se skrivaren försvann när du anslöt skrivaren till en annan dator, kan det hävdas att problemet ligger direkt i datorn. Detta beror på att det uppstod någon form av allvarligt fel i själva datorns operativsystem. Följande orsaker kan orsaka det:

  • virus;
  • skyddande verkan av antiviruset (blockering av enheter);
  • felaktiga BIOS -inställningar.

I detta fall kommer endast en specialist att kunna korrigera den uppkomna situationen.

Bild
Bild

Rekommendationer

Det finns ett antal rekommendationer, vars efterlevnad gör att du kan förhindra eventuella problem vid drift av två enheter:

  • När datorn inte ser skrivaren ska du inte skynda dig att utföra några åtgärder med dessa två enheter. Om möjligt är det värt att försöka ansluta skrivaren till en annan dator: på så sätt kommer det att vara möjligt att förstå om problemet är i skrivaren eller i datorn.
  • Innan du arbetar med utrustning måste du alltid kontrollera alla kablar för mekaniska skador (vridningar, knäckar).
  • Innan du använder skrivaren och datorn, kontrollera USB -portarna för damm och deformation.
  • Du bör vara uppmärksam på hur skrivaren är ansluten till datorn: används adaptrar för att implementera anslutningen. Du kan försöka ansluta enheterna direkt till varandra.
  • Det rekommenderas att byta ut en lång USB -kabel mot en kort.

Rekommenderad: