Billig Och Pålitlig Skrivare För Hemmabruk: Laser Och Bläckstråleskrivare, Färg- Och Svartvita Skrivare För Hemmet

Innehållsförteckning:

Video: Billig Och Pålitlig Skrivare För Hemmabruk: Laser Och Bläckstråleskrivare, Färg- Och Svartvita Skrivare För Hemmet

Video: Billig Och Pålitlig Skrivare För Hemmabruk: Laser Och Bläckstråleskrivare, Färg- Och Svartvita Skrivare För Hemmet
Video: Hur väljer du rätt skrivare? Elgiganten förklarar 2024, April
Billig Och Pålitlig Skrivare För Hemmabruk: Laser Och Bläckstråleskrivare, Färg- Och Svartvita Skrivare För Hemmet
Billig Och Pålitlig Skrivare För Hemmabruk: Laser Och Bläckstråleskrivare, Färg- Och Svartvita Skrivare För Hemmet
Anonim

Den betydande utvecklingen av tekniska framsteg möjliggör användning av tryckutrustning utanför kontor och specialiserade centra. Nu, för tjänsterna för utskrift av foton och kopior av dokument, är det inte nödvändigt att kontakta specialister. Du kan köpa en skrivare för individuellt bruk och skriva ut och skanna papper utan att lämna tröskeln. Detta alternativ är mycket mer ekonomiskt och enklare. Du behöver bara välja rätt enhetsmodell.

Bild
Bild
Bild
Bild

Primära krav

Det är nu möjligt att köpa en billig hemskrivare som uppfyller alla dina grundläggande behov. Dessutom tänker du på budgetalternativet, det kommer att misstas att tro att billig betyder dålig kvalitet . Tvärtom, en enkel enhet som syftar till att lösa problem med en smal cirkel är den mest pålitliga assistenten som inte kommer att svika dig vid rätt tidpunkt. För denna period är de mest billiga och populära bläckstråleskrivare och lasertyper av skrivare, multifunktionella enheter (MFP).

Valet av skrivare beror också på användningsändamålet . Laserenheten kan skriva ut med hög upplösning men återger inte många halvtoner. För foton eller bilder med hög klarhet och färgåtergivning är bläckstråle -teknik mer lämplig.

Från en billig enhet för individuellt bruk krävs lite: små dimensioner, kvalitet och miljövänlighet i utskriften. De flesta enheter som säljs uppfyller dessa krav.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Alla utskriftsenheter är av två typer och de är indelade i underarter. Laser- och bläckstråleskrivare har olika dimensioner . De flesta lasermodeller är massiva i design och kräver mycket utrymme. Pappersfacket i dessa skrivare är vanligtvis placerat under skåpet, vilket påverkar dess höjd.

För hemmabruk, mer lämpliga bläckstråleskrivare för kraven . De är mer kompakta och tystare. Även en MFP med inbyggd skanner kräver lite ledigt utrymme. Sådana mått gör det möjligt att använda enheterna i små utrymmen, till exempel i ett studentrum, ett litet kontor, på en elevs skrivbord.

Bild
Bild

När det gäller miljövänlighet förlorar en laserskrivare till en bläckstråleskrivare. Värmeelement kräver mycket el och toner anses vara giftiga. Dessutom avger enheten ozon under utskrift, vilket påverkar atmosfären negativt.

Bild
Bild

Det finns 3-i-1 MFP: er med möjlighet att kopiera, skriva ut foton och skapa skanningar. Enheterna utmärks också av tryckteknik - färg och svartvitt. En underart av bläckstråleskrivare är enheter med CISS. Varje alternativ har sina egna fördelar och nackdelar.

Laserkassetter har en bra resurs . Det är möjligt att tanka modellerna, även om tillverkarna inte rekommenderar det. En annan uttalad fördel med denna enhet är möjligheten till sällsynt användning av skrivaren. Det är helt acceptabelt att enheten är inaktiv i flera månader. Efter en så lång inaktivitet kommer skrivaren att fungera korrekt. Nackdelarna med ett sådant köp för hemmet kan kallas dess inte alltför budgetkostnad, lägre upplösning och utskriftshastighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färg används som förbrukningsmaterial i bläckstråleskrivare . De är billigare, kompakta och snabba. Dessutom möjliggör hög upplösning i vissa modeller utskrift och fotografier. Eget bläck garanterar en lång hållbarhet för tryckta foton och säkerheten för deras kvalitet. Canon, Epson och HP lovar att deras skrivare tål direkt UV -exponering.

Nackdelen med bläckstråleskrivare är behovet av konstant användning med dyra förbrukningsmaterial . Patroner kan inte fyllas på mer än 4 gånger, och med sin lilla resurs visar sig kostnaden för utskrifter vara ganska hög. Situationen löses genom att köpa enheter med CISS, där färgen hälls i kolvarna och därifrån kommer till skrivhuvudet.

Fördelen är en mycket stor resurs till en överkomlig kostnad för utskrifter. Nackdelen är den stora kostnaden för enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller betyg

Sedan 2018 har intressanta budgetmodeller erbjudits på marknaden, i vilken en rad nackdelar med laser- och bläckstråleskrivare har eliminerats. Till exempel, HP har släppt modeller med bra kassettkapacitet . Samtidigt håller kostnaden för patronen oförändrad. Sådana modeller är lite dyrare än en enkel skrivare, men kostnaden för utskrift är mer lönsam.

Tillverkarna av laserenheter gjorde detsamma och glädde konsumenterna med kompakta och billiga modeller med ett lågt pris och en månadsbelastning . Dessa enheter är mer lämpliga för hemmabruk än de modeller som tidigare erbjudits på marknaden. Det särskilda betyget inkluderar enheter som är mest relevanta inom låg- och medelprissegmenten.

Bild
Bild

Canon PIXMA MG2540S MFP

En av de billigaste modellerna för färgutskrift. Enheten för 1500 rubel är en anständig enhet för hemmabruk med låg belastning . På 1 min. 5-8 sidor svart och färgad text med en upplösning på 4800x600 publiceras. Det finns två patroner i skrivaren. Anslutning - kabelansluten typ. MFP: s vikt är 3,5 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Canon PIXMA MG2440

En skrivare med en inbyggd skanner som kostar från 2700 rubel - det här priset är bra för dem som letar efter en bekväm skrivare för läxor på den … Denna enhet har bara en nackdel - brus under drift . Bland de brister som inte påverkar utskriftens effektivitet, men bör noteras: ibland skrivs ut med en upplösning på 4800x600 dpi från de fastställda gränserna. Skrivaren har 4 färger och ytterligare USB -platser, förbrukar endast 9W, så det anses vara ekonomiskt ur alla synvinklar.

Bild
Bild
Bild
Bild

HP Deskjet 2130

En bekväm enhet med en kopiator som kostar bara 2900 rubel. Perfekt för småskaligt personligt bruk. Det är värt att överväga det skrivaren går långsamt att skriva ut och patronen måste bytas ofta . Annars motiverar den här enheten sig helt vad gäller utskriftskvalitet och användbarhet. Månadsvis lager av sidmatning - 1000 bitar. Upplösning för utskrift av foton och dokument 1200x1200.

Bild
Bild
Bild
Bild

Canon PIXMA iP2840

Denna skrivare för färg- och svartvittutskrift kostar från 2500 rubel. Med enkel användning kan den inte skryta med prisvärda patroner, men den har begränsade inställningar för att ställa in marginaler . Skriva ut med en upplösning på 600x600 dpi upp till 8 sidor per minut i maximalt A4 -format. Det finns ytterligare platser för USB. Lämplig för utskrift av fotografier, men kvaliteten är inte idealisk. Men enheten förbrukar bara 8 watt. Alla dessa egenskaper gör det till ett bra köp för hemmabruk.

Bild
Bild
Bild
Bild

HP Deskjet 1510

Priset för denna enhet varierar från 2600 rubel. En skrivare med inbyggd skanner är lämplig även för utskrift av fotografier. Nackdelarna är dyra patroner. Månadsvis sidvolym - 1000 st. med en utskriftshastighet på 7 sidor per minut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Canon PIXMA E404

Bekväm utrustning för hem och kontor till ett pris av 3300 rubel. En skrivare med en skanner och en anständig utskriftskvalitet med en upplösning på 4800x600 dpi . Det bör noteras att sökningen efter drivrutiner för den här enheten är mycket problematisk. Därför rekommenderar vi att du tar hand om installationsskivan. Skrivaren kan skriva ut foton med en hastighet av 8 per minut. Den är kompakt, lätt att använda och ekonomisk (11 W).

Bild
Bild
Bild
Bild

HP Deskjet Ink Advantage 1015

Modellen kostar 3200 rubel. Visar utmärkt teknisk prestanda för utskrifter med en upplösning på 600x600 dpi för foton av hög kvalitet. Av nackdelarna - betydande kostnader krävs för köp av ersättningspatroner. Den maximala månatliga utskriftskapaciteten anges till 1000 sidor med 10 watt effekt. Bekvämt genom att det finns ytterligare platser för USB.

Bild
Bild

Pantum P2500W

Enheten kostar från 3000 rubel. Detta är det belopp som måste betalas för utskriftskvalitet med en upplösning på 1200x1200 dpi. Månatlig utskriftsvolym - högst 15 000 sidor vid 22 kopior per minut och 600 MHz processoreffekt. Internminne med en kapacitet på 128 MB. Bra alternativ för att skriva ut foton och dokument hemma.

Bild
Bild
Bild
Bild

HP Deskjet Ink Advantage 2135

En skrivare som kan köpas för 3600 rubel. Alla nödvändiga egenskaper för användning med en ganska komplex design och svag programvara, med ett litet utbud av patroner. Men kvaliteten på utskriften med en upplösning på 1200x1200 dpi med en hastighet av 20 sidor per minut, utrustning med en skanner och en utskriftsmultiplikator utjämnar alla brister.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Om du behöver skriva ut färgabstrakt, dokument och foton i små mängder kan du utan tvekan välja det billigaste bland bläckstråleskrivare eller MFP: er. Samtidigt måste du förstå att du då och då måste spendera vissa belopp på köp av nya patroner. För stora volymer färgutskrift är modellen med CISS det bästa valet . För svartvit utskrift i stora mängder är naturligtvis det bästa alternativet en svartvitt laser.

Det kostar lite mer än en bläckstråleskrivare, men underhåll och tankning är mer ekonomiskt. Därför kommer de initiala kostnaderna snart att betala sig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om kraven för skrivaren mer specifikt, bör du göra ett val beroende på ett antal egenskaper

  • Utskriftshastigheter . Detta är en viktig punkt om du måste skriva ut mycket och snabbt.
  • Månadsvolym . Varje skrivare har en rekommenderad månadsbelastning. Efterlevnaden av denna rekommendation förlänger enhetens livslängd. Med en stor belastning på denna parameter är det viktigt att vara noggrann.
  • Påfyllning och typ av utskrift . Du kan också tanka laserskrivare, men inte alla tillverkare tillåter detta. När du köper är det värt att fokusera uppmärksamheten på detta faktum, samtidigt som du uppskattar kostnaden för sådant arbete. Servicecenter hjälper till att hantera detta bättre, eftersom säljare ofta inte har sådan information. Dessutom får de i vissa butiker inte ens berätta vilken utrustning som kan tankas. De mest problemfria företagen när det gäller självpåfyllning är HP, Kyocera, Ricoh (patroner kan fyllas på hemma).
  • Utskriftsupplösning . Utskriftens kvalitet beror på denna parameter, vilket är särskilt viktigt vid utskrift av fotografier.
  • Kopplingstyp . Standardalternativet är en trådbunden anslutning, men det finns modeller med stöd för en trådlös anslutning, vilket är viktigt när du behöver skriva ut från flera enheter. Wi-Fi ansluter dem till ett nätverk utan att använda kablar.
  • Ytterligare funktioner . Bland de användbara tilläggen kan vara en kopiator, skanner, duplex eller direktutskrift, utskrift från en USB -enhet eller minneskort.
Bild
Bild
Bild
Bild

Faktum är att frågan om vilken skrivare som är bättre att köpa hem kan besvaras av användarens uppgifter. Därför är det upp till var och en att väga alla "nödvändiga" och "användbara" individuellt efter deras behov.

Rekommenderad: