Laserskrivare För Hemmet: Färg Och Bra Svartvita Skrivare. Hur Väljer Man För Hemmabruk? Granskning Av Budgetskrivare

Innehållsförteckning:

Video: Laserskrivare För Hemmet: Färg Och Bra Svartvita Skrivare. Hur Väljer Man För Hemmabruk? Granskning Av Budgetskrivare

Video: Laserskrivare För Hemmet: Färg Och Bra Svartvita Skrivare. Hur Väljer Man För Hemmabruk? Granskning Av Budgetskrivare
Video: Best Cheap Printers in 2021 - Laser & Inkjet & All in one 2024, April
Laserskrivare För Hemmet: Färg Och Bra Svartvita Skrivare. Hur Väljer Man För Hemmabruk? Granskning Av Budgetskrivare
Laserskrivare För Hemmet: Färg Och Bra Svartvita Skrivare. Hur Väljer Man För Hemmabruk? Granskning Av Budgetskrivare
Anonim

Datorer och bärbara datorer som kommunicerar elektroniskt med omvärlden är verkligen användbara. Men sådana utbytesmetoder är inte alltid tillräckliga, även för personligt bruk. Det är därför det är så viktigt att veta hur man väljer en laserskrivare för ditt hem och vilka alternativ som är bäst att navigera.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

Innan du går vidare till att välja en laserskrivare för ditt hem, det är nödvändigt att förstå hur en sådan enhet är arrangerad och vad dess ägare kan räkna med. Grundprincipen för elektrografisk tryckning genomfördes i slutet av 1940 -talet . Men det var först efter 30 år som det var möjligt att kombinera laser och elektrografisk avbildning i kontorsutrustning. Redan den utvecklingen av Xerox från slutet av 1970 -talet hade ganska anständiga parametrar även med modern standard.

En laserskrivare av vilket märke som helst skulle vara otänkbar utan att använda den ursprungliga interna skannern. Motsvarande block bildas av en massa linser och speglar. Alla dessa delar roterar, vilket gör att du kan skapa önskad bild på den fotografiska trumman. Utåt är denna process osynlig, eftersom "bilden" bildas på grund av skillnaden i elektriska laddningar.

En viktig roll spelas av blocket som överför den bildade bilden till papper. Denna del bildas av en patron och en rulle som ansvarar för laddningsöverföring.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att bilden visas, ingår ytterligare ett element i arbetet - den sista fixeringsnoden. Det kallas också "spisen". Jämförelsen är ganska begriplig: på grund av den märkbara uppvärmningen smälter tonern och fastnar på pappersarkets yta.

Hemlaserskrivare är i allmänhet mindre produktiva än kontorsskrivare … Tonartryck är mer kostnadseffektivt än att använda flytande bläck (även korrigerat för CISS). Kvalitet vanlig text, grafer, tabeller och diagram är bättre än sina bläckstråleskrivare. Men med fotografier är allt inte så enkelt: laserskrivare skriver ut bara anständiga bilder och bläckstråleskrivare - de bästa bilderna (i det icke -professionella segmentet förstås). Hastighet laserutskrift är fortfarande i genomsnitt högre än för bläckstråleskrivare med samma prissnisch.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också värt att notera:

  • enkel rengöring;
  • ökad hållbarhet av utskrifter;
  • ökade storlekar;
  • ett betydande pris (en obehaglig överraskning för dem som sällan skriver ut);
  • mycket dyr utskrift i färg (särskilt eftersom detta inte är huvudläget).
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Färgad

Men det är ändå värt att notera det färglaserskrivare och MFP -enheter förbättras gradvis och övervinner sina brister . Det är de färgade pulveranordningarna som rekommenderas att tas med hem. När allt kommer omkring måste du oftast skicka fotografier för utskrift, och antalet utskrivna texter är litet.

När det gäller tillförlitlighet, prestanda och utskriftskvalitet är färglasrar ganska anständiga. Men innan du köper dem måste du noga överväga om ett sådant företag är värt pengarna.

Bild
Bild

Svartvitt

Om utskriftsmängden är liten är detta det bästa valet. Det är den svartvita laserskrivaren som måste gå till gården:

  • studenter och skolbarn;
  • ingenjörer;
  • arkitekter;
  • advokater;
  • revisorer;
  • översättare;
  • journalister;
  • redaktörer, korrekturläsare;
  • bara människor som regelbundet måste visa dokument för personliga behov.
Bild
Bild

Hur väljer man rätt?

Valet av en laserskrivare kan inte bara begränsas till att bestämma den optimala uppsättningen färger . En mycket viktig parameter är formatera Produkter. För hemmabruk är det knappast vettigt att köpa en A3 -skrivare eller mer. Det enda undantaget är när människor vet säkert att de kommer att behöva det för vissa ändamål. För de flesta räcker det med A4. Men prestationen ska inte underskattas.

Naturligtvis kommer knappast någon att öppna ett tryckeri hemma med en köpt skrivare. Men ändå måste du välja det, med fokus på dina behov i tryckvolymen. Viktigt: Tillsammans med den minsta genomströmningen är det användbart att uppmärksamma den månatliga toppen av den säkra cirkulationen . Ett försök att överskrida denna indikator kommer att resultera i ett tidigt fel på enheten, och detta kommer definitivt att vara ett fall utan garanti.

Även med den nuvarande arbetsbelastningen för studenter, formgivare eller akademiker behöver de knappast skriva ut mer än 2000 sidor per månad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det brukar anses att ju högre utskriftsupplösning , desto bättre blir texten eller bilden. För utmatning av dokument och tabeller är dock miniminivån tillräckligt hög - 300x300 punkter per tum. Men att skriva ut fotografier kräver minst 600x600 pixlar. Ju mer RAM-kapacitet och processorhastighet, desto bättre klarar skrivaren även de mest krävande uppgifterna, som att skicka hela böcker, detaljerade bilder i flera färger och andra stora filer för utskrift.

Det är viktigt att tänka på och operativsystemets kompatibilitet . Naturligtvis, om din dator kör Windows 7 eller senare, blir det inga problem. Allt är dock mycket mindre rosigt för Linux, MacOS och särskilt OS X, Unix, FreeBSD och andra "exotiska" användare.

Även om kompatibilitet garanteras kommer det att bli nödvändigt att klargöra hur skrivaren är fysiskt ansluten. USB är mer bekant och mer pålitligt, Wi-Fi låter dig frigöra mer utrymme, men lite mer komplicerat och dyrare.

Bild
Bild

Det är också värt att överväga ergonomiska egenskaper . Skrivaren ska inte bara sitta stadigt och bekvämt på den avsedda platsen. De tar hänsyn till brickornas orientering, det återstående lediga utrymmet och bekvämligheten med att ansluta, manipulera kontrollelement. Viktigt: intrycket på handelsgolvet och på fotot på Internet är alltid förvrängt . Förutom dessa parametrar, hjälpfunktioner är viktiga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Toppmodeller

Bland budgetskrivare kan det anses vara ett ganska anständigt val Pantum P2200 … Denna svartvita maskin kan skriva ut upp till 20 A4 -sidor på en minut. Det tar mindre än 8 sekunder att vänta på att den första sidan kommer ut. Den högsta utskriftsupplösningen är 1200 dpi. Du kan skriva ut på kort, kuvert och till och med OH -film.

Den tillåtna månadsbelastningen är 15 000 ark. Enheten kan hantera papper med en densitet på 0,06 till 0,163 kg per 1 m2. Ett vanligt pappersfack fyller 150 ark och har en utskriftskapacitet på 100 ark.

Bild
Bild
Bild
Bild

Andra parametrar:

  • processor med en frekvens på 0,6 GHz;
  • typiskt 64 MB RAM;
  • stöd för GDI -språk har genomförts;
  • USB 2.0;
  • ljudvolym - högst 52 dB;
  • vikt - 4,75 kg.
Bild
Bild

Jämfört med andra skrivare kan det också vara ett lönsamt köp. Xerox Phaser 3020 . Detta är också en svartvit enhet som skriver ut upp till 20 sidor per minut. Designerna har gett stöd för både USB och Wi-Fi. Den stationära enheten värms upp på 30 sekunder. Utskrift på kuvert och filmer är möjlig.

Viktiga egenskaper:

  • tillåten belastning per månad - högst 15 tusen ark;
  • 100-arks utmatningsfack;
  • processor med en frekvens på 600 MHz;
  • 128 MB RAM;
  • vikt - 4, 1 kg.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett bra alternativ kan också övervägas Brother HL-1202R . Skrivaren är utrustad med en 1 500 siders patron. Upp till 20 sidor matas ut per minut. Den högsta upplösningen når 2400x600 pixlar. Inmatningsfackets kapacitet är 150 sidor.

Kompatibla operativsystem - inte lägre än Windows 7. Implementerat arbete i Linux, MacOS -miljö. USB -kabeln är tillval. I driftläge förbrukas 0,38 kW per timme.

I detta fall kan ljudvolymen nå 51 dB. Skrivarens massa är 4, 6 kg och dess mått är 0, 19x0, 34x0, 24 m.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan titta närmare på modellen Xerox Phaser 6020BI . Skrivbordsfärgskrivare uppfyller alla moderna krav. Enheten kommer att vara det bästa valet för dem som behöver A4 -utskrift. Tillverkaren hävdar att den högsta upplösningen når 1200x2400 dots per inch. Det tar inte mer än 19 sekunder att vänta på att den första sidan ska komma ut.

Laddningsdelen rymmer upp till 150 ark. Utmatningsfack 50 sidor mindre. 128 MB RAM är tillräckligt för de flesta vanliga uppgifter. Färgtonerkassetten räcker till 1000 sidor. Prestanda för den svartvita patronen fördubblas.

Bild
Bild

Det är också värt att notera:

  • tydligt utförande av AirPrint -alternativet;
  • utskriftshastighet - upp till 12 sidor per minut;
  • trådlöst PrintBack -läge.
Bild
Bild

Älskare av färgutskrifter kommer att gilla HP Color LaserJet 150a . Den vita skrivaren klarar ark upp till A4 inklusive. Färgutskriftshastigheten är upp till 18 sidor per minut. Upplösning i båda färglägena upp till 600 dpi. Det finns inget automatiskt dubbelsidig utskriftsläge, det tar cirka 25 sekunder att vänta på det första utskriften i färg.

Nyckelfunktioner:

  • acceptabel månadsproduktivitet - upp till 500 sidor;
  • 4 patroner;
  • resurs för svartvitt utskrift - upp till 1000 sidor, färg - upp till 700 sidor;
  • densiteten hos det bearbetade papperet - från 0, 06 till 0, 22 kg per 1 kvm. m.;
  • det är möjligt att skriva ut på tunna, tjocka och supertjocka ark, på etiketter, på återvunnet och glansigt, på färgat papper;
  • möjligheten att bara arbeta i Windows -miljön (minst 7 versioner).
Bild
Bild

En annan bra färglaserskrivare är Brother HL-L8260CDWR … Detta är en anständig gråfärgad enhet som är utformad för att skriva ut A4-ark. Utmatningshastigheten är upp till 31 sidor per minut. Färgupplösningen når 2400x600 punkter per tum. Upp till 40 tusen sidor kan skrivas ut per månad.

Bild
Bild

Modifiering Kyocera FS-1040 designad för svartvitt tryck. Upplösningen på utskrifterna är 1800x600 punkter per tum. Du får inte vänta på det första utskriften mer än 8,5 sekunder. På 30 dagar kan du skriva ut upp till 10 tusen sidor, medan patronen räcker till 2500 sidor.

Kyocera FS-1040 saknar mobila gränssnitt . Skrivaren kan inte bara använda vanligt papper och kuvert, utan även matt, glansigt papper, etiketter. Enheten är kompatibel med MacOS. Demonstration av information utförs med hjälp av LED -indikatorer. Ljudvolym under drift - högst 50 dB.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att överväga att köpa Lexmark B2338dw . Denna svarta skrivare är strikt svartvitt. Upplösning av utskrifter - upp till 1200x1200 dpi. Utskriftshastigheten kan nå 36 sidor per minut. Det tar inte mer än 6,5 sekunder att vänta på att det första utskriften ska komma ut.

Användare kan enkelt skriva ut upp till 6000 sidor per månad. Resurs för svart toner - 3000 sidor. Stöder användning av papper med en vikt på 0, 06 till 0, 12 kg. Inmatningsfacket har en kapacitet på 350 ark. Utmatningsfacket rymmer upp till 150 ark.

Bild
Bild

Skriva ut på:

  • kuvert;
  • OH -film;
  • kort;
  • pappersetiketter.

Stöder PostScript 3, PCL 5e, PCL 6 -emulering . Microsoft XPS, PPDS stöds fullt ut (utan emulering). RJ-45-gränssnittet har implementerats. Det finns inga mobila utskriftstjänster.

För att visa information tillhandahålls en display baserad på organiska lysdioder.

Bild
Bild

HP LaserJet Pro M104w är relativt billigt. Du kan skriva ut upp till 22 standardsidor per minut. Stöder utbyte av information via Wi-Fi. Det första utskriften kommer att skrivas ut på 7,3 sekunder. Upp till 10 tusen sidor kan visas per månad; det finns dubbelsidig utskrift, men du måste aktivera det manuellt.

Bild
Bild

En översikt över HP LaserJet Pro M104w laserskrivare presenteras i videon nedan.

Rekommenderad: