Svartvita Laserskrivare: Monokroma A4 -skrivare För Hemmabruk Och Andra Svartvita Skrivare, Betyg Av De Bästa

Innehållsförteckning:

Video: Svartvita Laserskrivare: Monokroma A4 -skrivare För Hemmabruk Och Andra Svartvita Skrivare, Betyg Av De Bästa

Video: Svartvita Laserskrivare: Monokroma A4 -skrivare För Hemmabruk Och Andra Svartvita Skrivare, Betyg Av De Bästa
Video: FULL MATCH - 2017 Royal Rumble Match: Royal Rumble 2017 2024, Maj
Svartvita Laserskrivare: Monokroma A4 -skrivare För Hemmabruk Och Andra Svartvita Skrivare, Betyg Av De Bästa
Svartvita Laserskrivare: Monokroma A4 -skrivare För Hemmabruk Och Andra Svartvita Skrivare, Betyg Av De Bästa
Anonim

Idag är skrivaren en av de nödvändiga enheterna för arbete och studier, som används inte bara på kontoret utan också hemma. Samtidigt presenteras ett stort antal sorter av sådana enheter på den moderna marknaden. Kanske, den vanligaste typen är en svartvit laserskrivare . Låt oss överväga de viktigaste egenskaperna hos en sådan utskriftsmekanism.

Bild
Bild

allmän beskrivning

Svartvita laserskrivare är mycket populära bland användare eftersom de utmärks av egenskaper som tillförlitlighet, hög hastighet och högkvalitativ utskrift.

Om vi pratar om den monokroma enhetens design och inre struktur är det viktigt att notera det den består av en uppsättning axlar och rullar … Den viktigaste delen av skrivaren är också trumma , tack vare detta element, bildas en bild, som senare kommer att skrivas ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enhetsprincipen för enheten är baserad på flera viktiga processer

  1. Först laddas ett dokument i skrivarens minne för att skrivas ut.
  2. Därefter aktiveras en specialiserad automatisk mekanism, med hjälp av vilket papper matas in i enheten. När det första arket visas är även fixeringsenheten i drift.
  3. Med hjälp av en specialiserad laser, som är en integrerad del av enheten, appliceras en detaljerad laddning på trumenheten exakt på de platser som behöver skrivas ut.
  4. När trumman snurrar vidrör den tonerflaskan (pulver som behövs för utskrift).

På grund av detta lockar tidigare laddade platser de minsta tonerpartiklarna som smälts in i pappersstrukturen. Som ett resultat får du ett färdigt dokument eller en bild.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad används de till?

Svartvita laserskrivare används för en mängd olika ändamål … Till exempel kan de tillämpas i kontor för utskrift av alla typer av affärsdokument (till exempel uttalanden, rapporter och liknande). Och de används också aktivt hemma - ingen elev eller skolbarn klarar sig utan skrivare. Dessutom är denna enhet oumbärlig i vissa industrianläggningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

På grund av den stora populariteten hos svartvita laserkategoriutskriftsenheter började ett stort antal moderna utrustningstillverkare att producera sådana mekanismer. Samtidigt, med tanke på att skrivare kan användas för en mängd olika ändamål, skapar de många typer av enheter.

Så det finns skrivare som används för utskrift i hög volym . De kallas ofta industriella. Till skillnad från sådana enheter på marknaden kan du hitta icke-industriella (eller hushålls) mönster som är avsedda för hemmabruk. Dessa sorter skiljer sig åt i funktionalitet och storlek.

Svartvita skrivare varierar beroende på vilken typ av toner som används för utskrift. Den vanligaste är den pulveriserade sorten.

Bild
Bild

Bland annat specialister separata skrivare beroende på vilket format dokument de kan skriva ut . Den vanligaste typen är A4 -skrivare. Andra format kan dock användas för specifika ändamål (till exempel A3 eller A2 och andra).

Tack vare ett så stort utbud av skrivarmodeller kan varje användare själv välja en sådan typ av utskriftsenhet som uppfyller hans individuella behov.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära märkesbetyg

När du väljer en skrivare bör du ägna särskild uppmärksamhet åt tillverkare … Det rekommenderas att endast ge företräde åt de bästa och beprövade märkena som är populära och respekterade bland användare och proffs.

Brother HL-L2340DWR

Marknadsvärdet för denna enhet är cirka 9 000 rubel. Det finns många fördelar med detta pris. Först och främst bör det noteras närvaron av patroner som inte är fästa , tack vare vilken processen att tanka mekanismen inte kommer att kräva stora materialkostnader från dig. Dessutom har enheten dubbelsidig utskriftsfunktion så du behöver inte vända och ladda om papperet. Det är värt att notera att Brother HL-L2340DWR-modellen tillhandahåller möjlighet till mobil utskrift.

Det är emellertid nödvändigt att nämna flera nackdelar, bland vilka den obekväma displayen oftast utmärks, liksom det faktum att startpatronen inte har en mycket stor kapacitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Xerox Phaser 3020BI

Den här modellen är snygg budget därför är den tillgänglig för många. Men trots det låga priset finns alla nödvändiga funktioner. Modellen är lämplig för både hemmabruk och för utskrift på ett litet kontor. Enheten är ganska enkel att använda, behöver inte ytterligare noggranna inställningar … Designen har en specialiserad modul för trådlös kommunikation . Processen att byta patroner är inte alls svår, så nästan alla kan hantera det (även de som inte har specialiserad teknisk och teknisk kunskap). Beroende på vad du skriver ut (text, grafik eller bilder) kan du få från 20 till 60 sidor per minut.

Bland de främsta nackdelarna är det faktum att det tar lång tid att värma upp mekanismen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kyocera ECOSYS P2335d

Denna enhet tillhör ganska hög priskategori . En viktig särdrag hos skrivaren är tyst arbete som inte kommer att distrahera och besvära andra. Dessutom har tillverkaren tillhandahållit möjligheten att komplettera enheten två pappersfack (detta kan göras av användaren efter behag). Det finns en funktion bilateral utskrift, samt en Wi-Fi-router.

Nackdelarna inkluderar ganska komplex inledande installationsprocess . Och några av bristerna noterar skrivarens stora dimensioner, så du bör tänka i förväg var du ska placera mekanismen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Att välja en laserskrivare är ganska svårt. Det är viktigt att vara mycket försiktig och ansvarig för val och köp av en enhet. Det rekommenderas att ta hänsyn till flera viktiga parametrar.

Maximalt format och upplösning

När du köper en skrivare måste du först och främst vara uppmärksam på att den uppfyller huvudformatstandarden, nämligen: hade möjlighet att skriva ut dokument i A4 -storlek (eller 210 x 297 mm) . Rörande behörigheter , då kan inte sådana BW -enheter skryta med hög prestanda i detta avseende. Standarden anses vara upplösningen på 600x600. De avancerade skrivarmodellerna, som har en inbyggd interpoleringsfunktion, har en högre upplösning-1200x1200.

Bild
Bild

Utskriftshastighet

Laserskrivare, till skillnad från andra typer av utskriftsenheter, har hög utskriftshastighet . Så på 60 sekunder kan enheten producera från 15 till 60 sidor (det mer exakta antalet beror på den specifika modellen). Om vi pratar om de mest budgetmodellerna för skrivare, är den genomsnittliga utskriftshastigheten för sådana enheter cirka 20 sidor per minut.

Bild
Bild

Strömförbrukning och anslutningstyper

Strömindikatorn återspeglar hur mycket ström enheten förbrukar. Denna siffra kan variera betydligt och sträcka sig från 150 till 500 watt . Det exakta antalet beror på skrivarens funktioner (ju fler funktioner, desto mer strömförbrukning). När det gäller anslutningstyper kan moderna skrivare ha olika funktioner. Till exempel har vissa modeller trådbundna COM-, LAN- eller USB -portar. Och det finns också modeller med en trådlös anslutningstyp Bluetooth eller Wi-Fi (AirPrint, Google Cloud Print).

Bild
Bild

Patroner, påfyllning och kostnader

När du väljer en enhet bör du vara särskilt uppmärksam på förbrukningsvaror , eftersom de påverkar kostnaden för det tryckta bladet i dokumentet. Samtidigt bör du inte välja skrivare med de billigaste förbrukningsvarorna, eftersom detta kan påverka dokumentets slutliga kvalitet negativt. Bättre att ge företräde åt mellanklass . Optimal tonerkapacitet är 1200 sidor. Det betyder att just en sådan utskriftsmängd är möjlig utan att fylla på den igen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Brickornas mått och kapacitet

Indikatorn för fackens kapacitet är av stor betydelse om du köper en skrivare för utskrift i stor skala: ju större kapacitet, desto fler ark kan du skriva ut i en cykel. Skrivarens dimensioner påverkar direkt enhetens användbarhet, och valet beror på tillgängligheten av ledigt utrymme som du har. I allmänhet rekommenderas att ge enheter med den mest ergonomiska designen företräde.

Om du tar hänsyn till alla ovanstående faktorer får du i slutändan en högkvalitativ enhet som tjänar dig så länge som möjligt och som uppfyller alla dina behov.

Rekommenderad: