USB-kabel För Skrivaren: Valet Av Tråd För Anslutning Av Skrivaren, Typer Av Kontakter, Sladdar 3-5 Meter Och Annan Längd

Innehållsförteckning:

Video: USB-kabel För Skrivaren: Valet Av Tråd För Anslutning Av Skrivaren, Typer Av Kontakter, Sladdar 3-5 Meter Och Annan Längd

Video: USB-kabel För Skrivaren: Valet Av Tråd För Anslutning Av Skrivaren, Typer Av Kontakter, Sladdar 3-5 Meter Och Annan Längd
Video: Ett hederligt säkringselement byte med Skylten och lite tips o råd 2024, Maj
USB-kabel För Skrivaren: Valet Av Tråd För Anslutning Av Skrivaren, Typer Av Kontakter, Sladdar 3-5 Meter Och Annan Längd
USB-kabel För Skrivaren: Valet Av Tråd För Anslutning Av Skrivaren, Typer Av Kontakter, Sladdar 3-5 Meter Och Annan Längd
Anonim

Sedan uppfinningsögonblicket har skrivaren för alltid förändrat kontorsarbetet runt om i världen, och efter ett tag kom det långt över deras gränser, vilket förenklade livet för bokstavligen alla. Idag finns skrivaren i många lägenheter och hus, men för kontoret är det helt enkelt nödvändigt. Med sin hjälp skriver skolelever och studenter ut sina uppsatser, och någon skriver ut foton. Enheten är också användbar om du måste skriva ut elektroniska dokument, och nu kan det finnas många av dem - från kvitton på verktyg till biljetter för transport, teater, fotboll. Med ett ord är skrivarens betydelse för en vanlig person inte tveksam, men det är nödvändigt att ge enheten en pålitlig anslutning till datorn. Oftast blir detta möjligt tack vare USB-kabel.

Bild
Bild

Särdrag

Först är det värt att förtydliga att skrivaren behöver två kablar varav en är nätverk som ger en anslutning till ett eluttag för att driva enheten från elnätet. Andra sladden - dedikerad USB -kabel för skrivare , det är ett gränssnittskontakt för anslutning av en skrivare till en dator och överföring av mediefiler. För att vara rättvis bör det noteras att vissa moderna skrivare länge har förvärvat förmågan trådlös anslutning och kan ta emot filer även från fickprylar, men kabelanslutning anses fortfarande vara den mest pålitliga och praktiska, särskilt för att överföra en stor mängd information.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skrivarkabel i motsatta ändar har olika kontakter . Från datorns sida är detta en vanlig USB från en av de nuvarande generationerna, som skiljer sig åt i hastigheten på informationsöverföring. Från skrivarens sida ser kontakten vanligtvis ut som en ojämn fyrkant med fyra stift inuti. Det bör noteras att inte alla tillverkare har visat sig vara anhängare av standardisering - vissa tänker fundamentalt annorlunda och ger medvetet inte kompatibilitet med "främmande" kablar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom har inte alla skrivartillverkare ens en USB -kabel med enheten, men även om du ursprungligen hade kabeln kan den med tiden försämras eller slits ut och behöver bytas ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modern USB -kabel tillverkas ofta skärmad att bli mindre påverkad av de många hinder som skapas av den mänskliga civilisationen. På många sladdar kan du se de karaktäristiska fatformade utbuktningarna närmare ändarna, som kallas så - ferritfat … En sådan enhet hjälper till att undertrycka störningar vid höga frekvenser, och även om behållaren inte kan anses vara en obligatorisk del av USB -kabeln, skadar det inte att ha en sådan.

Dagens USB -kablar krävs Plug-and-play känns igen av moderna operativsystem … Det betyder att datorn inte behöver specifikt "förklara" vad du har anslutit till den - operativsystemet måste inte bara förstå sig själv, då är en skrivare ansluten till den motsatta änden av sladden, utan också självständigt bestämma dess modell och till och med ladda den från nätverket och installera drivrutiner för det …

Bild
Bild

Märkning och möjliga trådlängder

Du kan förstå vilken kabel som ligger framför dig genom markeringarna på den - särskilt om du först fördjupar dig i dess finesser. Den viktigaste indikatorn är AWG -märkning följt av ett tvåsiffrigt nummer. Faktum är att förlängning av kabeln samtidigt som dess tjocklek bibehålls kan signifikant försämra kvaliteten på dataöverföring. För en stabil och högkvalitativ anslutning bör konsumenten se till att den inköpta sladden inte är längre än den borde vara enligt märkningen på den.

Bild
Bild

Standard 28 AWG betyder att den maximala kabellängden ska vara blygsam 81 cm. 26 AWG (131 cm) och 24 AWG (208 cm) är de vanligaste märkningarna som helt uppfyller behoven hos både hemmet och de flesta kontor. 22 AWG (333 cm) och 20 AWG (5 meter) är mycket mindre efterfrågade, men att köpa dem är fortfarande inget problem. Teoretiskt kan en USB -kabel vara ännu längre, till exempel upp till 10 m, men efterfrågan på sådana exemplar är extremt låg, bland annat på grund av att kvaliteten på informationsöverföringen sjunker på grund av förlängning, därför är det inte lätt att hitta ett sådant exemplar på en hylla i en butik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kablar är också ofta märkta med frasen HIGH-SPEED 2.0 eller 3.0 . Låt oss vara objektiva: varken det andra, än mindre det första har länge varit ett exempel på hög hastighet, men så här översätts de första orden. Faktum är att moderna kopior redan innehåller märkning enbart i form av 2.0 eller 3.0 - dessa siffror betyder generering av USB -standarden. Denna indikator påverkar också hastigheten på informationsöverföring direkt: i 2,0 är den upp till 380 Mbps och i 3,0 - upp till 5 Gbps. Numera har även 2.0 -standarden när det gäller skrivare inte tappat sin relevans, för i själva verket räcker den deklarerade hastigheten för att överföra foton snabbare än skrivaren kan skriva ut dem.

Sköldmärkning indikerar att tillverkaren dessutom skyddade sladden från onödiga störningar, inte bara med ferritfat, utan också med skärmning. Utanför ser du det inte - det är dolt inuti och ser ut som ett lager folie ovanpå venerna eller nätet.

Dessutom bör du vara uppmärksam på parmarkeringen - det betyder att kärnorna vrids till ett tvinnat par inuti kabeln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man en sladd?

Välj en USB -kabel till din skrivare på ett ansvarsfullt och klokt sätt. Slarv med att välja ett sådant till synes enkelt tillbehör är fullt av ett antal problem, inklusive:

  • datorns oförmåga att känna igen skrivaren i den anslutna enheten;
  • orimligt låg anslutningshastighet, som inte tillåter att fungera normalt eller bara pressa ut max från en bra skrivare;
  • problem med att börja skriva ut så att skrivaren helt vägrar att arbeta;
  • plötsligt avbrott i anslutningen när som helst, vilket leder till skador på papper och bläck utan ett acceptabelt resultat.

Det första kravet när du väljer kabel är se till att den är helt kompatibel med skrivaren . De flesta moderna utrustningstillverkare har länge förstått att standardisering, ur konsumentens synvinkel, är en absolut fördel, men de mest framstående företagen installerar fortfarande en speciell kontakt. Teoretiskt sett bör instruktionerna för skrivaren innehålla vilken typ av kabel den ansluter till datorn, särskilt om kabeln inte ingår i paketet från början. Om du hade en kabel och enheten fungerade tidigare, ta bara med dig den gamla kabeln till affären och se till att kontakterna på skrivarsidan matchar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många konsumenter, som har lärt sig att USB -kablar finns i olika standarder, tenderar att köpa exakt 3.0, föraktar den gamla 2.0. Detta är inte alltid motiverat, för med bra prestanda ger även en 2,0 -standardkabel informationsöverföringshastigheten normal för en vanlig hemmaskrivare . Om du har en billig multifunktionell enhet med möjlighet att skriva ut i stora format, kanske behovet av USB 3.0 helt enkelt inte finns där. Återigen, när du köper en mer modern kabel måste du se till att din gamla teknik själv stöder USB 3.0 vid alla noder - i synnerhet vid dator- och skrivaranslutningarna.

Det samma Bärbara datorer är ofta utrustade med flera USB -portar, varav endast en överensstämmer med 3.0 -standarden . En medveten användare tar det oftast med ett USB -minne, vilket innebär att när den är isatt är den "fina" kabeln redan ingenstans att ansluta. Samtidigt fungerar sladden och kontakten från olika generationer fortfarande med varandra, men bara med den äldre generationens hastighet.

Det innebär att en delvis uppgradering i form av att köpa en sval och dyr kabel med en gammal kontakt blir slöseri med pengar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Väljer längden på kabeln, i inget fall lägg inte ett stort lager "för säkerhets skull ". När sladden förlängs sjunker informationsöverföringshastigheten oundvikligen, och märkbart, så du kommer förmodligen inte att se de titelhastigheter som anges i markeringarna. Men om du väljer en kabel till och med 2,0 med en längd på högst 3 meter för användning på en vanlig hemskrivare bör du inte märka någon större skillnad. Naturligtvis ska sladden inte sträckas ut som ett snöre, men du kommer troligen att ångra den olämpliga längdmarginalen.

Bor i en stor stad bland ett stort antal strålningskällor eller nära specifika företag, Var särskilt uppmärksam på den brusfria USB-kabeln . Ferritröret som diskuterats ovan är inte en obligatorisk del för en sådan sladd, men i urbana förhållanden kommer det, för att uttrycka det milt, inte att störa och till och med säkerställa en stabil drift av kabeln. Många tillverkare utrustar dessutom sina produkter med fat i båda ändarna, vilket också är ett klokt beslut. Ytterligare skärmning det är inte alltid brådskande nödvändigt, men dess närvaro garanterar redan definitivt att det inte kommer att finnas några anslutningsproblem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det sista urvalskriteriet är pris … Det finns inga erkända märken i tillverkningen av USB -sladdar som skulle blåsa upp prislappen på grund av sitt goda rykte, men inte alla kablar kostar lika mycket - åtminstone de kommer från olika fabriker, så fraktkostnaderna skiljer sig åt. Var alltid uppmärksam på priset i sista hand - det är meningsfullt att välja en billigare kabel bara när du har två absolut identiska kopior framför dig, som bara skiljer sig åt i kostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ansluter jag?

Det händer så att när du ansluter en ny kabel skrivaren upptäcks inte - datorn ser det som någon okänd enhet eller ser det inte i princip. Om din utrustning är relativt ny och har ett relativt fräscht operativsystem (åtminstone på Windows 7 -nivå), är den troligaste orsaken till en sådan reaktion för mycket lång USB -kabel . I en för lång kabel tenderar signalen att gradvis försvagas, och om du överdriver den med en marginal kan det vara så att datorn verkar ha en oändlig kabel eller en som inte har något anslutet längst ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om möjligt testa en annan kabel , då är det detta steg som bör utföras i första hand, och det är ersättningen med en mer adekvat sladd som sannolikt kommer att ge önskat resultat. Om skrivaren definitivt fungerar och det inte kan klagas på kabeln fungerade inte Plug-and-play-principen för dig-detta är särskilt troligt om du har en mycket gammal skrivare eller operativsystemet på din dator. Det betyder att systemet inte kunde hitta drivrutinen för skrivaren på egen hand, och den måste installeras på ett "gammaldags" sätt - manuellt.

Att börja sätta på båda enheterna är datorn och själva skrivaren. Anslut dem med en kabel och vänta på meddelanden att erkännande inte skedde. Frånvaron av något meddelande från systemet med en kringutrustning som inte visas i det kan också indikera just ett sådant resultat. Efter det, gå till installation av drivrutinen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkaren måste också tillhandahålla en skiva i paketet som den här drivrutinen är skriven på. Vissa modeller levereras med flera skivor samtidigt - då behöver du den som drivrutinen är skriven på. Återigen, moderna system krävs för att känna igen enheten och köra installationsprogrammet automatiskt , men om detta inte händer bör du öppna "Den här datorn" och försöka öppna media med ett dubbelklick. Förarinstallationen utförs av ett speciellt program, som kallas så - installationsguiden … Denna programvara kommer att göra allt för dig och berätta hur du ska bete dig - du kan behöva koppla bort skrivaren från datorn en kort stund eller till och med dra ut kontakten.

Om du inte har originalskivan med drivrutinen eller om den nya bärbara datorn inte har en diskettenhet återstår att ladda ner drivrutinen från Internet. Gå till din skrivartillverkares webbplats genom att söka efter den via en sökmotor. Någonstans i strukturen måste det finnas en sida med drivrutiner - välj den för din modell, ladda ner och kör för installation.

Rekommenderad: