Taggtråd (30 Bilder): Typer Och Typer, Galvaniserad Tråd Med Spikar Och Andra Alternativ. Hur Många Meter Tråd Finns Det I Viken? GOST Och Vikt

Innehållsförteckning:

Video: Taggtråd (30 Bilder): Typer Och Typer, Galvaniserad Tråd Med Spikar Och Andra Alternativ. Hur Många Meter Tråd Finns Det I Viken? GOST Och Vikt

Video: Taggtråd (30 Bilder): Typer Och Typer, Galvaniserad Tråd Med Spikar Och Andra Alternativ. Hur Många Meter Tråd Finns Det I Viken? GOST Och Vikt
Video: How to Learn Swedish En text utifrån en bild med GRAMMATIK 2024, Mars
Taggtråd (30 Bilder): Typer Och Typer, Galvaniserad Tråd Med Spikar Och Andra Alternativ. Hur Många Meter Tråd Finns Det I Viken? GOST Och Vikt
Taggtråd (30 Bilder): Typer Och Typer, Galvaniserad Tråd Med Spikar Och Andra Alternativ. Hur Många Meter Tråd Finns Det I Viken? GOST Och Vikt
Anonim

Alla uppfinningar av mänskligt geni är inte lika roliga. Men även de mest "hårda" av dem är ibland nödvändiga. Till exempel används taggtråd i säkerhet, vilket är oumbärligt för lager, militära anläggningar och industriell produktion. Tänk på sorter, alternativ och metoder för att använda denna efterfrågade trådprodukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

Varje serieproducerad produkt är föremål för speciell GOST . Det finns en statlig standard för taggtråd. Det godkändes redan 1969 för att ersätta de hopplöst föråldrade standarderna för 1941 års upplaga. Taggtråd klassificeras efter beläggningsanvändning och tillverkningsnoggrannhet. De största dimensionerna för enskilda element och tillåtna avvikelser för dessa indikatorer är strikt normaliserade.

Bild
Bild

Listan över tekniska krav som fastställts:

  • basmaterial;
  • spikmaterial;
  • törnenas läge;
  • oacceptabla metallfel;
  • egenskaper hos olika beläggningar;
  • ytdensitet av beläggningar.

Statens standard säger till och med hur lång taggtråden ska vara i en spole. Enligt GOST 285-69 innehåller en spole 380 löpmeter klarad eller galvaniserad taggtråd och dess vikt är 35 kg (med en avvikelse på 2 kg upp eller ner). Men det är inte så enkelt. Vissa källor indikerar att mer än 400 linjära meter tråd kan finnas i viken.

Bild
Bild
Bild
Bild

En spole med en längd av 100 m väger cirka 9, 1 kg, men vikten på en spole varierar mellan 35-45 kg.

Bild
Bild

Skapelsens historia

Det är omöjligt att bara nämna ett namn på personen som uppfann det taggade försvaret. Men det är helt uppenbart att den vanliga platta trådens svaga hållförmåga drev till dess skapande. Det kan knappast ses som ett allvarligt hinder för djur i betesmarker eller för kriminella i fängelser. År 1872, en amerikansk bonde G. Rose Jag kom på idén att fästa brädor med vässade trådar till ett enkelt trådstaket. Patentet mottogs ungefär sex månader senare.

Men det moderna utseendet på taggtråd skapades Joseph Glidden . Han insåg att det inte var rationellt att fästa vassa element på brädorna, så han skapade en metallstruktur, som utan ytterligare enheter blev ett allvarligt hinder. Att linda dem med metalltråd utan skärpa hjälpte till att förhindra förskjutningen av spikarna. Viktigt: Glidden skapade inte sin design från grunden utan gick ut från de redan kända proverna, inklusive de som föreslogs i Frankrike.

På ett eller annat sätt, men produktionen av "egoza" växte snabbt: bara i USA 1875 tillverkades den 270 ton och ett kvarts sekel senare översteg produktionen 150 tusen ton.

Bild
Bild
Bild
Bild

Taggtråd är mycket skyldig J. Gates . För första gången i USA använde han i stor utsträckning avancerade metoder för metallsmältning, vilket gjorde det möjligt att minska produktionskostnaderna. Och det var också Gates som drev en reklamkampanj som visar att dussintals kor hålls säkert i ett trådstaket. Billigheten av den färdiga produkten och den ljusa marknadsföringen gjorde sitt jobb - snart köptes "törnen" inte bara av dem som letade efter en effektiv ersättare för trästaketet runt sitt hem. De började använda den där överflödet av skogar gjorde det möjligt att bygga traditionella korraler, eftersom det visade sig vara enklare och mer lönsamt.

Bild
Bild

Huvudsorter

Det finns två huvudtyper av taggtråd. Låt oss överväga dem mer detaljerat.

Galvaniserad

För all yttre likhet är modern taggtråd inte precis den som patenterades i slutet av 1800 -talet. Vid det här laget har cirka 450 patent utfärdats för det. Samlare av trådstaket (det finns, det visar sig att det finns några) räknas upp till 2 tusen olika typer och prover . I tillverkarkatalogerna nämns ofta bara två dussin huvudsorter. Det enklaste alternativet är en enkärnig korrugerad konstruktion med spikar i hela.

Tjockleken på en sådan produkt är oftast 2,8 mm . Det är detta alternativ som vanligtvis används i sommarstugor och staket runt privata hus.

Förstärkt trådband är också ganska utbrett. Dess kanter är nästan lika vassa som kvalitetsblad. Tejpen finns i raka eller vridna versioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förstärkt

Beläggning med ett skyddande zinkskikt hjälper inte alltid till att lösa de tilldelade uppgifterna. Ibland krävs en mer betydande förstärkning av den inneslutande strukturen. Sådana alternativ är kända:

  • Brunos spiral (varv med olika diametrar);
  • platt wellpapp med spetsig kant;
  • "Kedjelänk" med diamantformade celler;
  • spikar som kompletterar huvudstaketet.
Bild
Bild
Bild
Bild

En biaxial (mer exakt, tvåbasad) taggbarriär är också efterfrågad. För det mesta är den gjord av galvaniserad metall.

Tvärsnittet av varje kärna når 1,6 mm. Venerna är sammanflätade. Ledande leverantörer kan leverera sådan tråd i spolar upp till 100 löpmeter.

Bild
Bild

En typisk taggtrådstekstur ser ut så här

Produkter som arbetar under spänning måste vara märkta för en ström på 2-10 kV. De produceras främst för boskapsuppfödning och kriminalvårdsinstitutioner. När vi återgår till tejpdesigner är det värt att påpeka att de kan skada betydande delar av mjukvävnad. De används för att skydda strukturer, inklusive de som är monterade på ramar och stöd. Och den klassiska typen av taggtråd används främst på egen hand.

Den traditionella versionen kallas ofta "tråd " … Det är alltid ett galvaniserat material med en tjocklek på 2,5 till 2,8 mm. Att gå utöver dessa gränser avråds starkt. Det finns trådar både från en tråd och från två trådar, flätade till en "pigtail". Denna åtskillnad görs också mellan törnen. Stämplade dubbar används främst där den maximala graden av skydd behövs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den elastiska "tråden" är relativt stark och har ett litet tvärsnitt . Sådant material är mer motståndskraftigt mot de negativa effekterna av extrema temperaturer. Motståndet mot mekanisk påfrestning ökar också. Som ett resultat används "trådar" med ökad elasticitet för konstruktion av stora spann. När det gäller den "mjuka" tråden är den mycket bekvämare vid fastsättning.

Men med tiden försvagas ett sådant staket och börjar sjunka intensivt . Denna nackdel är särskilt uttalad med en betydande längd av spann. Problemet är inte alltför stort om du monterar tråden i små ytor. Dessutom utmärker teknologer piercing-skärande tejp och förstärkt "twist" i en speciell kategori. Resten anser experter att de bara är underarter av de tre huvudtyperna av taggtråd.

Bild
Bild

Populära tillverkare

"Törnen" är efterfrågad märke "Egoza ". Detta företag tillverkar sina produkter i staden Miass i omedelbar närhet av Ural Federal Highway. Denna plats skapar omedelbart en imponerande logistisk fördel. Huvudverkstaden var utrustad med två automatiska linjer, och produkterna är målade med en pulverpolymerkomposition. Varm zinkbeläggning är tillgänglig på kundens begäran; tjockleken på dess lager kan variera från 70 till 120 mikron.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att uppmärksamma produktionen i staden Lyudinovo, Kaluga -regionen. Därifrån kan du beställa taggtråd i versionerna SBB, AKL, PKLZ. " Mesh and Wire Plant " har varit engagerad i tillverkningen av AKL sedan 2006. Sortimentet innehåller också:

  • Brunos spiral;
  • SCL;
  • galvaniserad vass tråd med en diameter på 2,8 mm;
  • platt "Gyurza";
  • platta taggtejp "Acacia" (och ett antal andra alternativ).
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också titta närmare på produkterna:

  • PJSC TNMK;
  • MMK-Metiz;
  • Atlant-Media LLC;
  • ROL-MET-BUD;
  • Eurobarb Concertina;
  • SE "Soyuz";
  • Granza.
Bild
Bild
Bild
Bild

Var är den installerad?

Taggtråd kan ofta ses ovanpå staket runt sommarstugor, ett lanthus eller till och med ett stadshus. Men det används fortfarande aktivt för staket runt betesmarker, korraler. Och även taggtråden är monterad:

  • runt fängelser;
  • vid militära anläggningar;
  • vid tågstationer och stationer;
  • på flygplatser;
  • vid serviceflygplatser;
  • i lager;
  • i butiker;
  • på industriföretag;
  • i hamnar.
Bild
Bild

Installationsregler

Fästning av vertikala stöd, grävda i marken, utförs i steg om högst 3 m . Dessa stöd är tillräckligt för att montera själva tråden, inget annat krävs. Men en ökning av säkerhetsgraden är endast möjlig med ytterligare spänning av tråden i tvärplanet i förhållande till huvudremsan. Taggtråden kan användas förutom de redan skapade skyddskonstruktionerna. I detta fall är den monterad ovanpå staket och grindar.

Förstärkt tejp är mycket svårare att montera. För att installera det behöver du:

  • sax för skärning av metallförstärkning;
  • Kvarn;
  • några andra verktyg, beroende på hur tråden är fäst vid förankringspunkterna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Egoza trådinstallation kommer att förenklas med hjälp av specialfästen . För platt- och spiralmodeller kan samma typ av fästen användas. Det är tillåtet att montera dem på olika ställen. Nu säljer de smulor i olika format:

  • direkt;
  • L-formad;
  • Y-formad.

Staketet bör förberedas oberoende med ett steg mellan fästena på högst 2, 5-3 m. Du måste arbeta inte bara i skyddshandskar utan också i trånga kläder. Ibland är det vettigt att även använda skyddsglasögon. Fästets form väljs med hänsyn till enkel installation. Innan arbetet påbörjas bör området markeras.

Bild
Bild

Ankarpunkter fixeras med bultar eller genom svetsning. Sedan monteras en spiral ovanpå smulorna med hjälp av specialfästen. Nästa steg är att dra dubbelsträngen längs hela spirallängden. Själva spiralen är inriktad, och den fixas med hjälp av vridningar av ett speciellt mönster.

Slutligen ansluts de enskilda delarna av trådstaket med hjälp av monteringsfästen. Om stängslet kommer att få energi måste du varna för detta genom att hänga specialskyltar runt omkretsen med tydlig varningstext.

Rekommenderad: