Hur Vet Jag Hur Mycket Bläck Som Finns Kvar I Skrivaren? Hur Ser Jag Toner Och Bläcknivåer?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Vet Jag Hur Mycket Bläck Som Finns Kvar I Skrivaren? Hur Ser Jag Toner Och Bläcknivåer?

Video: Hur Vet Jag Hur Mycket Bläck Som Finns Kvar I Skrivaren? Hur Ser Jag Toner Och Bläcknivåer?
Video: How to check the ink in your printer by Using Windows 10 2024, Maj
Hur Vet Jag Hur Mycket Bläck Som Finns Kvar I Skrivaren? Hur Ser Jag Toner Och Bläcknivåer?
Hur Vet Jag Hur Mycket Bläck Som Finns Kvar I Skrivaren? Hur Ser Jag Toner Och Bläcknivåer?
Anonim

Det är relativt enkelt att lära sig att använda en kringutrustning, skriva ut dokument, bilder, grafik. Och för att studera skrivarens funktioner och kunna konfigurera den, samt tolka olika indikatorer på gränssnittspanelen - inte alla kan detta. Till exempel är det för de flesta användare ett problem att ta reda på hur mycket bläck som finns kvar i en utskriftsmaskin installerad hemma och hur man ser på det återstående färgämnet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anledningen till att utskriften upphörde

En laser- eller bläckstråleskrivare kan plötsligt stoppa processen att skriva ut textdokument, bilder av olika skäl. Och det spelar ingen roll vilken modell eller tillverkare det är. Problem kan vara hårdvara eller programvara . Men om skrivaren vägrar att fungera eller ger ut tomma sidor, ligger problemet uppenbarligen i förbrukningsvarorna. Bläcket eller tonern kan ta slut eller bläckpatronerna kan vara mycket nära noll polymerinnehåll.

I de flesta moderna skrivare, om förbrukningsmaterial tar slut, finns ett speciellt alternativ - ett självdiagnostiskt program, tack vare vilket användaren lär sig om ett obehagligt faktum.

Utskriftsenheten visar en varning med en felkod på informationspanelen.

Bild
Bild
Bild
Bild

I vissa situationer kanske meddelandet inte visas, till exempel när räkningen av den använda bläcknivån är frusen eller när en funktion är aktiverad, systemet för kontinuerlig bläckförsörjning.

För det För att ta reda på hur mycket bläck som finns kvar i en bläckstråleskrivare måste ett specialprogram installeras i operativsystemet på en persondator . Serviceprogramvara för service av enheten levereras vanligtvis med en kringutrustning, vanligtvis på flyttbara medier. Till exempel är vissa Epson -modeller utrustade med Status Monitor -skivor. Användbar programvara för att kontrollera bläckstatus.

Bild
Bild

Hur kontrollerar jag bläcknivåerna i olika skrivare?

För att förstå hur mycket färg som finns kvar behöver du ingen speciell kunskap. Det enda problemet som kan påverka hur snabbt färg eller svartvitt bläck upptäcks är skrivarmodellen du använder. Om CD -skivan inte fanns till hands, vilket ofta händer när du köper begagnad kontorsutrustning, är det lämpligt att använda andra sätt att lösa problemet.

Bläckstatus kan verifieras av programvara om maskinen inte är utrustad med en informationsdisplay.

För detta du måste gå till "Kontrollpanelen" på din dator och hitta "Enheter och skrivare" på fliken "Alla program ". Här måste du välja den använda modellen och klicka på den interaktiva knappen "Service" eller "Utskriftsinställningar". I fönstret som öppnas, se den återstående nivån av färgämnet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat populärt sätt är att skriva ut en så kallad diagnosesida. Det finns flera alternativ för att få korrekt information.

  • Starta ett kommando från gränssnittsmenyn på en dator med ett Windows -operativsystem. Utför på varandra följande klick i menyn: "Kontrollpanelen" och sedan "Enheter och skrivare" - "Hantering" - "Inställningar" - "Tjänst".
  • Aktivering av nyckeln på skrivarens frontpanel.

Du kan också skriva ut informationsbladet genom att samtidigt trycka på flera knappar på enhetens panel. Till exempel, i laserskrivare, för att ta reda på mängden återstående toner, måste du trycka på knapparna "Skriv ut" eller "Avbryt" och WPS och hålla den intryckt i 4-8 sekunder. Leta reda på frasen Toner kvar på den utskrivna blanketten och läs informationen.

Bild
Bild

Det är vettigt att berätta hur du ser mängden bläck i en Canon bläckstråleskrivare . Det mest universella sättet är att gå till "Kontrollpanelen", hitta raden "Enheter och skrivare", högerklicka för att öppna "Egenskaper" och aktivera "Canon Printer Status" på fliken "Service".

Information om färgämnet visas tydligt här.

Bild
Bild

För att ta reda på hur mycket bläck som finns kvar i en HP -utskriftsenhet måste du installera programvaran på din dator. Om det inte finns någon skiva använder du programmenyn. Öppna successivt "Inställningar" - "Funktioner" - "Skrivartjänster" - "Bläcknivå ". Avläsningarna blir korrekta om originalpatronen är installerad i maskinen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tankningsrekommendationer

För att skrivaren ska fungera utan avbrott under en längre tid måste du använda förbrukningsvaror som rekommenderas av tillverkaren av skrivaren. Häll inte för mycket färgämne i patronen. När behållarlocket är öppet bör skumdynan stiga något under tankning.

Tonern måste fyllas på av kvalificerad servicepersonal. Det är oönskat att besluta om en sådan teknisk operation utan nödvändig kunskap. Du kan förstöra en dyr patron eller skada trumenheten.

Rekommenderad: