Hur Ansluter Jag En Bluetooth -högtalare Till En Dator? Varför Kan Inte Datorn Se Det? Ansluta Högtalaren Till En Dator Med Windows 7 Och Andra

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag En Bluetooth -högtalare Till En Dator? Varför Kan Inte Datorn Se Det? Ansluta Högtalaren Till En Dator Med Windows 7 Och Andra

Video: Hur Ansluter Jag En Bluetooth -högtalare Till En Dator? Varför Kan Inte Datorn Se Det? Ansluta Högtalaren Till En Dator Med Windows 7 Och Andra
Video: Fix Bluetooth speaker or headphone paired but not connected windows 10 2024, Maj
Hur Ansluter Jag En Bluetooth -högtalare Till En Dator? Varför Kan Inte Datorn Se Det? Ansluta Högtalaren Till En Dator Med Windows 7 Och Andra
Hur Ansluter Jag En Bluetooth -högtalare Till En Dator? Varför Kan Inte Datorn Se Det? Ansluta Högtalaren Till En Dator Med Windows 7 Och Andra
Anonim

Bärbara Bluetooth -högtalare blir mer och mer populär bland PC -användare varje år. Enheter som är lätt att ansluta tar inte mycket plats, men de låter dig alltid få bra ljud.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Bärbara enheter som bärbara datorer, smartphones och surfplattor har ofta ganska svaga inbyggda högtalare som varken kan uppnå tillräcklig volym eller klara låga frekvenser. I denna situation är det mycket mer rimligt att dessutom köpa en bärbar Bluetooth -högtalare, som sedan kan anslutas till en stationär dator, bärbar dator eller liknande enheter.

Vanligtvis fungerar kolumnen antingen med ett inbyggt uppladdningsbart batteri eller konventionella batterier.

Bild
Bild

Det kommer att vara möjligt att ansluta den till en dator oavsett vilket operativsystem som är installerat på den - Windows 7, Windows 10, Windows 8 eller till och med Vista . Oftast "ansluter" två enheter på grund av närvaron av en inbyggd Bluetooth-sändare i en modern bärbar dator, men det är också möjligt att ansluta till fler "äldre" enheter med hjälp av en kabel eller adapter. Om vi överväger själva gadgeten, absolut alla modeller är lämpliga för att lyssna på musik: Logitech, JBL, Beats, Xiaomi och andra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Anslutningsprocess

Du kan ansluta en Bluetooth -högtalare till en dator utrustad med vilket operativsystem som helst, men oftast väljs två av dem - Windows 7 och Windows 10 . Processen att "ta kontakt" i båda alternativen är något annorlunda. Enligt experter, det är lättare att ställa in en kolumn i Windows 10.

Bild
Bild

För Windows 7

För att ansluta en Bluetooth-högtalare till en Windows 7-utrustad enhet, börja med att slå på högtalaren direkt. Efter aktivering av enheten är det nödvändigt att sätta den i anslutningsläge - det vill säga möjligheten att "ansluta" till annan utrustning med Bluetooth -överföring. Vanligtvis, för detta, inom ett par sekunder, trycks en tangent med inskriptionen Bluetooth eller strömknappen ned. Om indikatorn på kolumnen blinkar ofta, utfördes proceduren korrekt. Därefter, på datorn, precis i aktivitetsfältet, aktiveras Bluetooth -knappen med den högra knappen.

Bild
Bild

När du klickar med musen öppnas ett fönster där du måste välja "Lägg till enhet". Om allt görs korrekt visas ett fönster på skärmen som visar alla enheter som kan anslutas . Efter att ha valt din trådlösa högtalare från listan måste du klicka på den och sedan klicka på knappen "Nästa". I nästa steg kommer systemet att konfigurera själva gadgeten, varefter det meddelar att högtalaren är ansluten och kan användas för att lyssna. I det här fallet ska musiken omedelbart spelas upp via den trådlösa högtalaren.

Om uppspelningen inte har startat kan du högerklicka på högtalarbilden i aktivitetsfältet och sedan välja avsnittet "Uppspelningsenheter".

Bild
Bild

Genom att klicka igen med höger musknapp på den använda Bluetooth -enheten måste du aktivera alternativet "Använd som standard".

För Windows 10

Anslutningen av en trådlös Bluetooth -gadget börjar med att öppna menyn på datorn och välja avsnitt "Parametrar " … Därefter måste du flytta till " Enheter " och klicka på pluset bredvid inskriptionen " Lägger till Bluetooth eller annan enhet. " I nästa steg aktiveras själva gadgeten och måste sättas i anslutningsläge.

Det är nödvändigt att se till att indikatorn för enheten börjar blinka aktivt - detta signalerar att andra enheter kan upptäcka högtalaren och ansluta till den. Som regel dämpas antingen knappen med Bluetooth -ikonen eller strömbrytaren i några sekunder, även om den exakta åtgärden bestäms beroende på vilken modell som används.

Bild
Bild

När högtalarlampan börjar blinka kan du gå tillbaka till din dator och ställa in den för att upptäcka Bluetooth-aktiverade enheter. Detta görs genom att välja vilken typ av enhet som ska läggas till. I den bildade listan måste du klicka på modellen för den befintliga högtalaren och vänta tills fönstret visas och meddela att det trådlösa högtalarsystemet har anslutits. Om du klickar på "Klar" -knappen, kommer troligen ljudet att börja spelas omedelbart.

Om du stänger av högtalaren fortsätter ljudet genom de inbyggda högtalarna eller högtalarna som är anslutna med kabel.

Bild
Bild

Om du har problem med ljud kan du försöka välja en trådlös högtalare själv i inställningarna. För att göra detta, klicka på högtalarikonen i aktivitetsfältet och aktivera sedan "Öppna ljudinställningar". I fönstret som visas väljs Bluetooth -enheten i fönstret ovan som är markerat "Välj en utmatningsenhet".

Det bör nämnas att en av de senaste uppdateringarna av Windows 10 -operativsystemet gjorde det möjligt att mata ut ljud till olika enheter, beroende på vilket program som körs . Till exempel, medan du tittar på en film, används de inbyggda högtalarna och lyssnar på musik utförs på högtalaren. Implementeringen av denna funktion utförs i avsnittet "Enhetsinställningar och applikationsvolym", inom vilket varje program har sin egen version av ljuduppspelning.

Bild
Bild

Hur ansluter man via tråd?

En bärbar högtalare, även om den har möjlighet att ta emot data via Bluetooth -systemet, kan få den att fungera med hjälp av en tråd - både när det gäller en stationär dator och en modern bärbar dator. För att göra detta måste dock själva högtalaren ha en ljudingång märkt AUDIO IN eller INPUT . Vanligtvis används en 3,5 mm jackkabel, även om högtalaringången kan vara 2,5 mm. En sådan tråd ingår ofta i en bärbar högtalare. I detta fall blir anslutningen ännu enklare: ena änden av kabeln sätts in i motsvarande kontakt på högtalaren, och resten är ansluten till ljudutgången från en bärbar dator, PC eller annan bärbar enhet.

Bild
Bild

Ljud överförs via den bärbara enheten tills det stängs av, eller tills operativsystemets inställningar ändras. Det bör också nämnas att kabeln som används kan initialt lödas till högtalaren i ena änden och därför helt enkelt avrullas om det är absolut nödvändigt. Om användaren inte kan hitta datorns ljudutgång bör han göra det fokusera på det gröna eller ljusgröna uttaget på huvudenhetens baksida.

Bild
Bild

Möjliga problem

Användare har ofta samma problem när de ansluter en Bluetooth -gadget. Till exempel, trots "kontakten" mellan datorn och ljudenheten, kanske det helt enkelt inte finns musik. I det här fallet är det första steget att avgöra om problemet ligger i högtalaren eller i själva datorn. För att kontrollera ljudenheten måste den vara ansluten via Bluetooth till en annan enhet, till exempel en smartphone. Om musiken spelas, ligger problemet till själva datorn.

Bild
Bild

För att kontrollera igen, bör du försöka ansluta en spelande enhet via Bluetooth till den, till exempel en annan högtalare. Om musiken spelar i båda fallen är problemet med själva anslutningen, du kan helt enkelt använda kabeln för att eliminera den. Om den andra högtalaren inte överför ljud är Bluetooth -drivrutinen förmodligen föråldrad. Det kan uppdateras för att rätta till situationen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I många fall ser datorn inte högtalaren eller ansluter inte till den, eftersom Bluetooth själv är inaktiverat på en av de två enheterna. Modulens funktion kontrolleras via aktivitetshanteraren. Ibland kan datorn helt enkelt inte hitta kolumnen i listan över tillgängliga enheter och kan därför ansluta till den. Problemet är löst genom att klicka på ikonen "Uppdatera maskinvarukonfiguration" i den övre fältet i Aktivitetshanteraren. Om Bluetooth -modulen inte slås på även efter omstart måste du köpa en ny anslutningsadapter.

Om det inte finns något ljud kan problemet ligga i själva högtalaren - till exempel om högtalarna är trasiga eller om kortet brinner ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att kontrollera laddningsvolymen för ljudenheten, och också se till att det inte finns någon elektromagnetisk störning . Vi får inte glömma att ett lösenord vanligtvis är inställt för en Bluetooth -anslutning, och PIN -koden på högtalaren måste hämtas från tillverkaren.

JBL Bluetooth -högtalare har möjlighet att installera en speciell applikation för att ansluta till en dator, smartphone eller bärbar dator. Genom att ladda ner det kommer användaren att kunna ansluta de två enheterna steg för steg, samt ställa in nödvändiga lösenord för anslutningen och uppdatera drivrutinens firmware. Återigen kan du i programmet ta reda på varför huvudenheten inte ser ljudenheten. Ibland kan problemet förresten vara att datorn antingen hittar fel kolumn eller inte visar något alls. Vart i andra enheter upptäcks snabbt via Bluetooth och är direkt redo att ansluta.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att rätta till den nuvarande situationen allt du behöver göra är att starta om Bluetooth på din ljudenhet . Om detta inte hjälper kan du först byta namn på kolumnen genom att ansluta den via en smartphone eller surfplatta och sedan starta om anslutningen igen. Genom att starta om sökningen efter anslutna enheter på datorn kan du redan "ansluta" till den nödvändiga gadgeten. Om användaren inte är säker på kolumnens exakta namn måste han antingen kontakta tillverkaren eller leta efter den information som krävs i instruktionerna.

Separat bör du klargöra den fasade drivrutinsuppdateringen , eftersom det kan vara "nyckeln" för att lösa problemet. För att göra detta måste du samtidigt trycka på Windows- och S -tangenterna och sedan köra i fönstret "Enhetshanteraren" som visas. När du har angett detta avsnitt måste du välja Bluetooth -menyn, som vanligtvis visar sig vara den första i listan.

Bild
Bild

Högerklicka med musen ger dig möjlighet att gå till avsnittet "Uppdatera drivrutiner". Som ett resultat av dessa steg kommer systemet själv att hitta uppdateringar på Internet, som förresten måste vara anslutna, varefter det kommer att installera dem på datorn. Ett annat sätt att uppdatera drivrutiner är att använda verktyg som laddas ned från Internet eller köps i formatet för en installationsskiva från lämpliga butiker.

Rekommenderad: