Färg MFP: Betyg På De Bästa Multifunktionsskrivarna För Hemmet, Val Av LED MFP: Er Med Färgutskrift Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Färg MFP: Betyg På De Bästa Multifunktionsskrivarna För Hemmet, Val Av LED MFP: Er Med Färgutskrift Och Andra Modeller

Video: Färg MFP: Betyg På De Bästa Multifunktionsskrivarna För Hemmet, Val Av LED MFP: Er Med Färgutskrift Och Andra Modeller
Video: Best Colour Laser Printer || Buying Guide – In 2021 2024, Maj
Färg MFP: Betyg På De Bästa Multifunktionsskrivarna För Hemmet, Val Av LED MFP: Er Med Färgutskrift Och Andra Modeller
Färg MFP: Betyg På De Bästa Multifunktionsskrivarna För Hemmet, Val Av LED MFP: Er Med Färgutskrift Och Andra Modeller
Anonim

Multifunktionsskrivare, kallade MFP: er, är utrustning som krävs i nästan alla hem … Med hjälp av sådana enheter kan du skriva ut foton, abstrakt och kurser, färgglada presentationer och kopior av dokument. I den professionella industrin är applikationen ännu bredare: fotosalonger och kontorskomplex kan inte klara sig utan sådan utrustning. Särskilt efterfrågade är färg -MFP: er, som kommer att diskuteras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

Förklaring av förkortningen MFP - multifunktionell enhet. När det gäller tryckutrustning är detta en multifunktionell skrivare som kombinerar följande egenskaper:

  • skrivare;
  • scanner;
  • kopieringsmaskin;
  • fax.

Det finns också 3-i-1-modeller på marknaden, utan fax. Hushållsenheter kräver inte faxmottagning, så den här funktionen överges ofta.

Bild
Bild

Närvaron av en skanner låter dig överföra texter och bilder från pappersmedier till en dator eller bärbar dator. I digital form färdigställs eller skickas fotografier, målningar och teckningar över Internet. När det gäller utskrift presenteras den i olika modeller av MFP: n på sitt eget sätt: vissa skrivare säljs med fotostudioutskrift, andra erbjuder enklare teknik med lägre bildkvalitet.

För kontor kan de också välja svartvita enheter, men nu är färg -MFP: er mer populära på hårdvarumarknaden. Färgbilder är viktiga även i officiella dokument som CV, portföljer, rapporter med illustrationer och grafer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Det finns många typer av skrivare. Den allra första av dem - matris - uppfanns 1964 i Japan. Det är dock meningslöst att tänka på det: matrisenheter skriver bara ut svartvita bilder och text, nu används de bara inom banksektorn. Men på kontor och hem används tre andra typer: LED, bläckstråleskrivare och laserenheter.

Bläckstråleskrivare

Billiga enheter där en bild eller text appliceras med skrivhuvuden. Bilden överförs till papperet punktvis genom att blanda 4 grundläggande färgämnen. Flytande färg används, vilket gör att du kan uppnå en ljus bild: färgämnena blandas med varandra och bildar nya nyanser. Men det finns också nackdelar:

  • relativt långsam utskrift;
  • bläcket smetas ut direkt efter utskrift, det måste få torka;
  • bläckpatronerna är dyra;
  • Om du inte använder skrivaren på länge torkar bläcket på huvudet och du måste rengöra det.
Bild
Bild

Det finns inget du kan göra om långsam utskrift, men andra problem kan lösas. För att minska kostnaden för att byta patroner installerar många ägare CISS - kontinuerligt bläckförsörjningssystem. Detta är en extra enhet som består av flera behållare. Från dem går rören direkt till skrivhuvudet, genom vilket färgämnet matas.

Vilka är fördelarna med CISS:

  • du kan självständigt välja bläck, därför spara på deras köp (maximal besparing - 70 gånger);
  • mindre risk för färgningstorkning på huvudet;
  • du kan skriva ut kontinuerligt utan att slösa tid på att byta patroner.

Tidigare måste CISS installeras oberoende. Nu finns det enheter med ett redan förinstallerat alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

För hemmet köper du oftast A4 -bläckstråleskrivare. De är billiga. Och det är också bläckstråleskrivningsmodellerna som oftast blir mini-MFP: er kompakta enheter som enkelt passar på ett datorbord. Men när du köper är det fortfarande värt att kontrollera måtten, eftersom de också producerar stora enheter för fotoutskrift under professionella förhållanden.

Bild
Bild

Laser

Laserenheter är mer mångsidiga än bläckstråleskrivare. Fördelar:

  • hög hastighet;
  • klartextutskrift;
  • rita bilder på valfritt papper, film;
  • färgämnet är inte fläckigt, är inte rädd för vatten;
  • billigare att underhålla.
Bild
Bild
Bild
Bild

Besparingar och andra fördelar uppnås på grund av ny tryckteknik . Flytande färgämnen används inte i lasermodeller. Istället tas toner - ett torrt färgpulver. Det fixeras på papperet med trycket från en speciell trumma och uppvärmning, vilket uppnås genom en lasers verkan.

Även om laserskrivare är billigare att underhålla, eftersom de inte kräver inköp av dyra originalpatroner, kostar själva utrustningen mer vid köp. En annan nackdel är att bilden inte är lika ljus och omfattande som bläckstråleskrivare.

Tonern blandas inte bra, så det är bättre att skriva ut foton med den tidigare typen av enhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

LED

LED -MFP: er - ett nytt ord i modern utskrift . Deras princip liknar laserteknikens verkan, bara istället för en stråle används hela strömmar, som erhålls på grund av aktivering av många lysdioder. Som ett resultat blir utskriften snabbare, 40 sidor per minut är standardsiffran för dessa modeller . Men vi får inte glömma priset, och det är flera gånger högre än för bläckstråleskrivare.

Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Tänk på de tre bästa skrivarna hittills. I betyget ingår både budgetversioner med ekonomiska förbrukningsmaterial och dyrare variationer.

HP Color LaserJet Pro MFP M180n

En laserskrivare med medelpris (kostar 17-19 tusen rubel). En pålitlig tillverkare, med tryckteknik kan du använda enheten både hemma och på kontoret. MFP M180n ger snabb utskrift av dokument, presentationer och rapporter, klarar färgglada bilder . Satsen innehåller redan märkpatroner, så att du kan ansluta enheten och börja använda den direkt efter köpet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också andra funktioner

  1. Automatiskt avstängningssystem … Vid långvarig inaktivitet stänger skrivaren av sig själv. Detta sparar energi även när arbetaren eller ägaren glömmer tekniken.
  2. Möjlighet till autonomt arbete … Enheten kan utföra alla dess funktioner utan att vara ansluten till en dator eller bärbar dator. En praktisk display är inbyggd i toppanelen, med hjälp av vilken kontroll utförs.
  3. Överför filer trådlöst från vilken enhet som helst … Smartphone -ägare kan installera en dedikerad applikation och skicka bilder och dokument till skrivaren genom den. En bekväm lösning för små kontor, där inte alla anställda arbetar på en PC, vissa använder bara surfplattor eller telefoner.

Även om de flesta av funktionerna är användbara specifikt för kontoret, på grund av sin lilla storlek, är modellen också lämplig för hemmabruk.

Det kommer att tilltala professionella fotografer och alla som ofta arbetar med dokument och bilder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Epson L3150

Denna modell är en storleksordning billigare: även om genomsnittspriset är 14, 5 tusen rubel, erbjuds enheten i vissa järnaffärer för 12-13 tusen rubel. Tillverkaren, liksom HP, är tidstestad. L3150 är en bläckstråleskrivare som förinstalleras med CISS . Tack vare det kontinuerliga försörjningssystemet minskas kostnaden för förbrukningsmaterial avsevärt och resursreserven ökar. Tillverkaren hävdar att den första uppsättningen bläck (innehåller en uppsättning behållare) kommer att räcka för 7500 färgdokument eller 4500 svartvita ark.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilket utskriftsformat som helst - upp till A4. Tack vare bläckstråle -teknik är utskriften levande. Du kan skriva ut foton, presentationer. Andra fördelar inkluderar flera egenskaper.

  • Skriv ut direkt från din smartphone utan att ansluta till ett Wi-Fi-nätverk . Även utan att använda en router kan du överföra bilder och dokumentation från din telefon. Och om du installerar ett ytterligare program kan du övervaka status för utskrift och bläcknivå i behållarna.
  • Olika påfyllningar för olika bläckbehållare . Detta enkla alternativ undviker felaktig trådning, vilket ofta resulterar i smutsiga utskrifter för icke-proffs. Fysiskt fungerar det inte att blanda ihop kapaciteterna.
  • Pålitligt skydd mot läckande behållare . Även om de vänds upp och ner, förhindrar bläcklåssystemet att innehållet rinner ut.

Modellen är perfekt för dem som vill spara på förbrukningsmaterial, men ändå får högkvalitativ utskrift.

Bild
Bild

Canon PIXMA G3411

En annan bläckstråleskrivare med inbyggt CISS-alternativ. Kostnaden, med hänsyn till funktionaliteten, är positivt överraskande - från 10 till 12 tusen rubel. Det rekommenderas att köpa hem: utskriftskvaliteten är utmärkt, färgåtergivningen är utmärkt, men på grund av bläckstråle -tekniken är hastigheten halt. Omfattande dokument på kontor kommer att vara svåra att skriva ut.

Liksom många andra moderna skrivare, Canon PIXMA G3411 utrustad med behållare på framsidan av fodralet. Behållarnas väggar är genomskinliga, så ägaren kan övervaka bläcknivån utan att ens titta på enhetens tekniska specifikationer. Detta arrangemang av behållare minskar också risken för luftburna föroreningar och förlänger utrustningens livslängd.

Canon vet hur viktiga ljusa, detaljerade bilder är. Utskriften här förbättras ytterligare med hybridfärgsteknik. Det ger maximal variation av nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns andra plus också

  1. Tre behållare med färgbläck och 2 behållare med svart färgämne ingår. Tillräckligt för 6000 färg- eller 7000 svartvita dokument.
  2. Utskrift av dokumentation från molnlager och smartphones.

Om utskriften är schemalagd över natten kan ägaren aktivera den tysta funktionen. Samtidigt sjunker prestandan, men utrustningen ger praktiskt taget inga ljud när huvudet rör sig.

Bild
Bild

Det är mycket bekvämt att fylla på skrivaren och du behöver inte använda originalbläck . Förbrukningsmaterial kommer att kosta en slant om du väljer ett alternativ för budgetfärg. Ooriginal bläck är inte sämre i kvalitet än märkesbläck, den enda skillnaden är tillverkaren.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du köper en MFP måste du bestämma dig för några nyanser som underlättar valet

  1. Utskriftsfunktioner - det är tänkt att skriva ut bilder eller text . Om du vill ha levande bilder, leta efter bläckstråleskrivare av hög kvalitet. Laser och LED är lämpliga för text.
  2. Användning av teknik - för ett tryckeri, kontor eller hem . Typografisk version - LED -teknik, kontor - laser, för hemmabruk - bläckstråleskrivare. När det gäller fotoutskrift är både bläckstråleskrivare och laserenheter lämpliga.
  3. Köparens budget . Ju högre den är, desto fler premiummodeller finns tillgängliga.
  4. Tillhandahållet område för enheten … Professionella modeller kan kräva flera kvadratmeter, hemskrivare har tillräckligt med utrymme på bordet som mäter 50x70 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas att uppmärksamma varumärket. Bra tillverkare är HP, Epson, Canon. De har en bred servicestödstjänst i Ryssland, och själva enheterna misslyckas sällan. Men om du behöver en enhet med billiga förbrukningsmaterial kan du ge upp varumärket för att köpa en modell med inbyggd CISS. Detta gör att du inte kan köpa dyra originalpatroner.

Om du planerar att arbeta med bilder bör du vara uppmärksam på DPI eller upplösning. Ju högre den är, desto mer detaljerad blir bilden.

Om du letar efter en hemmamodell kan du vägra många ytterligare funktioner. Autonomt arbete utan att ansluta till en dator, fax, trådlös anslutning är valfria tillägg.

Rekommenderad: