Hur Använder Jag Skannern? Hur Skannar Jag Korrekt Ett Dokument Och Negativt Till En Dator? Steg-för-steg-instruktion

Innehållsförteckning:

Video: Hur Använder Jag Skannern? Hur Skannar Jag Korrekt Ett Dokument Och Negativt Till En Dator? Steg-för-steg-instruktion

Video: Hur Använder Jag Skannern? Hur Skannar Jag Korrekt Ett Dokument Och Negativt Till En Dator? Steg-för-steg-instruktion
Video: How To Scan A Document To Your Computer 2024, April
Hur Använder Jag Skannern? Hur Skannar Jag Korrekt Ett Dokument Och Negativt Till En Dator? Steg-för-steg-instruktion
Hur Använder Jag Skannern? Hur Skannar Jag Korrekt Ett Dokument Och Negativt Till En Dator? Steg-för-steg-instruktion
Anonim

Skannern är en mycket praktisk enhet som används både på kontor och hemma . Det låter dig digitalisera foton och texter. Detta är nödvändigt när du kopierar information från dokument, återställer den elektroniska formen för tryckta bilder och i många andra fall. Funktionsprincipen för enheten är enkel, men de som aldrig har stött på sådan utrustning har ibland svårigheter. Låt oss ta reda på hur du använder skannern korrekt.

Bild
Bild

Hur man börjar?

Vissa förberedelser bör göras först. Först och främst är det värt se till att enheten kan skanna data … Idag erbjuder många tillverkare multifunktionella apparater. Men inte alla modeller är utrustade med denna funktion.

Bild
Bild

Sedan följer anslut enheten till en dator eller bärbar dator . Många modeller ansluter till en PC via Wi-Fi eller Bluetooth. Om utrustningen inte har sådana moduler kan du använda det klassiska alternativet - anslut enheten med en USB -kabel. Det senare bör ingå i inköpspaketet.

Bild
Bild

För att starta själva skannern måste du trycka på aktiveringsknappen. Om anslutningen gjordes korrekt ser du indikatorlamporna tändas. Om lamporna är släckta rekommenderas det att kontrollera USB -kabelns position. Se till att den passar hela vägen in i kontakten, inspektera den för skador och defekter … Kanske din utrustningsmodell är utrustad med extra strömförsörjning. I detta fall måste de också anslutas till ett uttag.

Bild
Bild

Många skannermodeller kräver att ytterligare drivrutiner installeras.

Ett mjukvarumedium medföljer enheten och åtföljs av en bruksanvisning. Om en skiva av misstag försvinner eller skadas kan du köpa en från en fackhandlare . För ett specifikt modellnamn, titta på skannerns baksida. All information du behöver ska finnas där. Ett annat alternativ är att ladda ner programvara via Internet. För att göra detta behöver du bara ange namnet på modellen i sökfältet.

Om alla ovanstående steg har slutförts och datorn har identifierat den nya enheten kan du infoga ett dokument (text eller bild) i enheten. Efter att du har lagt in ett papper i facket stänger du locket på maskinen ordentligt. Den omedelbara skanningsprocessen börjar. Nedan följer en steg-för-steg-guide om hur man gör en elektronisk kopia av ett dokument.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur skannar jag?

Dokumenten

Efter installationen av drivrutinen visas alternativet "Scanner Wizard" på datorn. Med dess hjälp kan du enkelt skanna ett pass, foto, bok eller bara text tryckt på ett vanligt papper. Som redan nämnts låter vissa versioner av Windows OS göra dig utan ytterligare programvara. I detta fall bör en enkel handlingsplan följas.

  1. Klicka på Start -knappen . Välj "Alla program". I den lista som öppnas, hitta rätt objekt. Det kan kallas Printers & Scanners, Fax & Scan eller något annat.
  2. Ett nytt fönster öppnas . I den ska du klicka på "Ny skanning".
  3. Ytterligare välj bildtyp , från vilken du vill göra en kopia (färg, grå eller svartvitt). Besluta också om önskad upplösning.
  4. I slutet behöver du klicka på "Skanna " … När processen är klar syns bildikonerna högst upp på monitorn.
Bild
Bild

Därefter kommer vi att överväga populära program som hjälper till att skanna information från pappersmedier

  1. ABBYY FineReader . Med den här applikationen kan du inte bara skanna ett dokument utan också redigera det. Konvertering till originalfilen är också möjlig. För att uppnå din plan bör du välja "Arkiv" -objektet. Sedan måste du trycka på knapparna "Ny uppgift" och "Skanna".
  2. CuneiForm . Detta program ger möjlighet att skanna och konvertera filer. Tack vare den inbyggda ordlistan kan du kontrollera texten för fel.
  3. VueScan . Det finns mycket stora möjligheter att arbeta med den resulterande digitala bilden. Du kan justera kontrast, upplösning, ändra storlek.
  4. PaperScan Free . Denna programvara har också en rad olika alternativ för att anpassa bilder.
Bild
Bild

Det sista steget när du arbetar med någon programvara är att spara den digitaliserade filen. I ABBYY FineReader görs detta med en knapptryckning. Användaren väljer omedelbart "Skanna och spara". Om en person arbetar med en annan applikation sker själva digitaliseringsprocessen först och sedan trycks "Spara".

Bild
Bild

Du kan förhandsgranska och anpassa bilden . För att göra detta, klicka på "Visa" -knappen. Därefter bör du välja platsen för att spara filen. Detta kan vara en hårddisk eller extern lagring. I det här fallet är det nödvändigt att på något sätt namnge filen, ange dess format. När dokumentet är sparat stängs programmet. Det viktigaste är att vänta på att processen är klar. Tänk på att vissa stora filer tar en viss tid att spara informationen helt.

Bild
Bild

Foto

Att skanna fotografier och teckningar är praktiskt taget detsamma som att arbeta med textdokument. Det finns bara några nyanser.

  1. Det är viktigt att välja skanningsläge … Tilldela grå, färg och svartvita bilder.
  2. Efter det det är värt att bestämma i vilket format du behöver ett foto … Det vanligaste alternativet är JPEG.
  3. Efter att ha öppnat ett framtida elektroniskt foto i läget "View" kan du ändra om det behövs (justera kontrast, etc.) … Användaren ges också möjlighet att välja en upplösning.
  4. Sammanfattningsvis behöver du bara tryck på "Scan" och "Save" knapparna .
Bild
Bild

Många undrar om det är möjligt att skapa en elektronisk kopia av en negativ eller bild med den här typen av utrustning. Tyvärr är en konventionell skanner inte lämplig för detta. Även om du försöker digitalisera filmen på detta sätt, räcker inte enhetens bakgrundsbelysning för att få ett bra kvalitetsresultat.

Bild
Bild

För sådana ändamål används en speciell flatbäddsskanner. I detta fall skärs filmen. Varje segment ska ha 6 bildrutor. Sedan tas ett segment och sätts in i ramen. Skanningsknappen trycks in. Programmet delar upp segmentet i ramar på egen hand.

Huvudvillkoret är frånvaron av damm och skräp på det negativa. Även en liten fläck kan märkbart förstöra den resulterande digitala bilden.

Bild
Bild

Användbara tips

För att säkerställa att resultatet av varje skanning är felfritt och att utrustningen tillfredsställer sin ägare under lång tid, det finns några enkla regler att följa.

  • Var försiktig när du hanterar enheten . Det finns ingen anledning att slå på locket eller pressa ner papperet kraftigt. Detta kommer inte att förbättra kvaliteten på det erhållna materialet, men det kan orsaka skada på apparaten.
  • Kom ihåg att kontrollera om det finns häftklamrar i dokumentet . Metall- och plastklämmor kan repa skannerglasytan.
  • När du är klar stänger du alltid skannerlocket .… Om du lämnar maskinen öppen kan den skadas. Först börjar det byggas upp damm på glaset. För det andra kan ljusstrålar skada digitaliseringselementet.
  • Det är naturligtvis viktigt att hålla utrustningen ren . Men aggressiva tvättmedel kan inte användas för detta. Detta gäller särskilt enhetens inre yta. För att hålla enheten i gott skick, torka helt enkelt av den med en torr trasa. Du kan också använda specialprodukter för rengöring av glasytor.
  • Rengör inte levande utrustning . Koppla bort den från elnätet innan du börjar rengöra. Detta är viktigt inte bara för att hålla enheten i gott skick utan också för användarens säkerhet.
  • Om utrustningen går sönder ska du inte försöka reparera den själv . Sök alltid hjälp från specialiserade centra. Ta inte isär enheten av sportintresse.
  • Skannerns placering är en viktig punkt . Det rekommenderas inte att placera utrustningen i områden i rummet med direkt solljus (till exempel nära ett fönster). Närheten till uppvärmningsanordningar (konvektorer, centralvärmebatterier) är också oönskad för avsökningsapparaten.

Kraftiga temperaturförändringar är också skadliga för skannern. Detta kan avsevärt minska enhetens livslängd.

Rekommenderad: