Hur Skannar Jag Till En Dator Från En Skrivare? 17 Foton Hur Skannar Jag Ett Dokument I Windows 10 Och Gör En Skanning I Windows 7?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Skannar Jag Till En Dator Från En Skrivare? 17 Foton Hur Skannar Jag Ett Dokument I Windows 10 Och Gör En Skanning I Windows 7?

Video: Hur Skannar Jag Till En Dator Från En Skrivare? 17 Foton Hur Skannar Jag Ett Dokument I Windows 10 Och Gör En Skanning I Windows 7?
Video: Skanna med en HP All-in-One-skrivare med hjälp av Windows Faxa och skanna i Windows 8 2024, April
Hur Skannar Jag Till En Dator Från En Skrivare? 17 Foton Hur Skannar Jag Ett Dokument I Windows 10 Och Gör En Skanning I Windows 7?
Hur Skannar Jag Till En Dator Från En Skrivare? 17 Foton Hur Skannar Jag Ett Dokument I Windows 10 Och Gör En Skanning I Windows 7?
Anonim

Skanning av dokument är en integrerad del av alla pappersarbete. Skanning kan göras både på en separat enhet med samma namn och med en multifunktionell enhet (MFP), som kombinerar funktionerna för en skrivare, skanner och kopiator. Det andra fallet kommer att diskuteras i denna artikel.

Bild
Bild

Träning

Innan du startar skanningsprocessen måste du installera och konfigurera din MFP. Tänk på att om enheten är ansluten via LPT -porten och du inte har en gammal stationär dator , och en bärbar dator eller dator av en ny modell, måste du dessutom köpa en speciell LPT-USB-adapter. Så snart skrivaren är ansluten till datorn med en USB-kabel eller via Wi-Fi, kommer operativsystemet automatiskt att identifiera enheten och börja installera drivrutinerna.

Drivrutiner kan också installeras manuellt med skivan som medföljer enheten, eller så kan du hitta dem på den officiella webbplatsen för tillverkaren av din enhet

Efter det kan du börja konfigurera.

Bild
Bild

Förberedelser för arbete via Wi-Fi

Med ett trådlöst nätverk kan du skanna dokument på en skrivare även från en smartphone medan du är på andra sidan staden. Detta är en mycket bekväm funktion, som inkluderar egenutvecklad programvara från tillverkare, är det bästa alternativet för dem som arbetar hemifrån.

För att konfigurera MFP: n via Wi-Fi måste du placera enheten så att den enkelt kan ta upp signalen. Ställ sedan in routern och anslut MFP: n till strömmen. Därefter bör inställningen starta automatiskt, men om detta inte hände, gör det manuellt. Sedan kan du ansluta nätverket:

  • slå på Wi-Fi;
  • välj anslutningsläget "Automatisk / snabb installation";
  • ange namnet på åtkomstpunkten;
  • ange och bekräfta lösenordet.

Nu kan du installera drivrutinerna och ansluta molnlagringen.

Bild
Bild

Konfiguration via verktyg

Varje MFP -märke har sina egna verktyg, som finns på tillverkarens officiella webbplats. Se till att det valda programmet matchar den installerade programvaran och ladda ner den version som krävs . Följ sedan bara instruktionerna på skärmen. När du är klar visas verktygsgenvägen i aktivitetsfältet.

Kontorsinställningar

Vanligtvis på ett kontor används en enhet för flera datorer samtidigt. Det finns två sätt att konfigurera MFP i det här fallet.

  1. Anslut skrivaren till en dator och dela. Men i det här fallet skannar enheten bara när värddatorn körs.
  2. Konfigurera skrivarservern så att enheten visas som en separat nod i nätverket och datorer är oberoende av varandra.

När det gäller den nya typen enheter, som har en inbyggd skrivarserver, krävs ingen ytterligare konfiguration.

Bild
Bild

Flera alternativ för hur man tar en skanning från skrivaren diskuteras i detalj nedan.

Klassisk version

Detta är det enklaste och vanligaste sättet att skanna ett dokument och överföra det från skrivaren till din dator

  1. Slå på skrivaren, öppna luckan och lägg det ark du vill skanna med framsidan nedåt. För att placera sidan så jämnt som möjligt, guidas av speciella markörer. Stäng locket.
  2. Gå till Start -menyn och hitta fliken Enheter och skrivare (för Windows 10 och 7 och 8) eller Skrivare och fax (för Windows XP). Välj önskad enhet och klicka på fliken "Starta skanning" längst upp i menyn.
  3. I fönstret som öppnas, ställ in nödvändiga parametrar (färg, upplösning, filformat) eller lämna standardinställningarna och klicka sedan på knappen "Starta skanning".
  4. När genomsökningen är klar kommer du fram till ett namn på filen i popup-fönstret och klickar på "Importera" -knappen.
  5. Filen är klar! Du kan nu hitta den i mappen Importerade bilder och videor.
Bild
Bild

Hur skannar jag med Paint?

Från och med versionen av Windows 7 kan du också göra en skanning med Paint -programmet inbyggt i operativsystemet. Denna metod är särskilt användbar om du bara vill skicka en bild till din dator, till exempel ett foto. Det är väldigt lätt att lära sig det.

  1. Först måste du öppna Paint. Klicka på fliken "Arkiv" i det övre vänstra hörnet och välj alternativet "Från skanner eller från kamera".
  2. Välj din enhet i fönstret som öppnas.
  3. Konfigurera nödvändiga inställningar och klicka på "Starta skanning".
  4. Den sparade filen öppnas med Paint.
Bild
Bild

Skanning med speciell programvara

Det finns flera program för att skanna dokument. Genom att arbeta med dem kan du uppnå betydligt bättre kvalitet på den slutliga filen. Vi listar bara några av dem.

ABBYY FineReader

Tack vare denna programvara är det enkelt att skanna ett stort antal textdokument, samt bearbeta bilder från kameror på smartphones och andra mobila enheter. Programmet stöder mer än 170 språk, med dess hjälp kan du överföra vilken text som helst till ett vanligt format och arbeta med det som vanligt.

Bild
Bild

OCR CuneiForm

Med denna kostnadsfria applikation kan du konvertera texter med valfritt typsnitt och behålla sin ursprungliga struktur.

En obestridlig fördel är den inbyggda stavningskontrollordlistan.

Bild
Bild

Scanitto Pro

Programmet har ett enkelt gränssnitt, ett kraftfullt skanningssystem, integration med alla Microsoft -plattformar, samt praktiska verktyg för att arbeta med textdokument och bilder.

Bild
Bild

Readiris Pro

Verktyget utför framgångsrikt alla funktioner som är nödvändiga för skannern och känner igen handskriven text med noggrannhet.

Bild
Bild

Scan Corrector A4

Detta verktyg är idealiskt för nybörjare som vill göra en genomsökning och dokumentkorrigeringar så snabbt och enkelt som möjligt utan ytterligare användning av grafiska redaktörer.

Bild
Bild

VueScan

Och med hjälp av det här verktyget kan du utöka funktionerna på en föråldrad enhet avsevärt, eftersom den är kompatibel med nästan vilken skanner och MFP som helst . Det är sant att det finns ett minus - bristen på ett ryskspråkigt gränssnitt.

Bild
Bild

Du kan också använda skannern genom att använda den från din telefon. Här är en lista över de bästa mobilapparna för detta ändamål:

  • CamScanner;
  • Evernote;
  • SkanApp;
  • Google Drive;
  • Kontorslinser;
  • ABBYY FineScanner;
  • Adobe Fill and Sign DC;
  • Photomyne (endast för bilder);
  • TextGrabber;
  • Mobil dokumentskanner;
  • ScanBee;
  • Smart PDF -skanner.

Att arbeta med all programvara och mobilapplikationer är intuitivt enkelt, så även en nybörjare kommer inte att vara svårt att göra allt rätt.

Du behöver bara köra verktyget och följa instruktionerna i användningsreglerna steg för steg.

Bild
Bild

Användbara tips

  • Innan du gör en skanning, glöm inte att torka av enhetens glas noggrant med speciella impregnerade våtservetter eller torr mikrofiberduk och spray för rengöring av glas och bildskärmar. Faktum är att eventuell, även obetydlig, kontaminering är präglad på den digitaliserade bilden. Låt aldrig fukt komma in i MFP: n!
  • När du placerar ett dokument på glaset, följ de särskilda märkena på enhetens kropp så att den färdiga filen blir jämn.
  • När du behöver digitalisera sidorna i en tjock, skrymmande bok öppnar du bara skannerlocket. Lägg aldrig mer vikt på enheten än vad som anges i bruksanvisningen!
  • Om sidorna i din bok är tunt papper och baksidan är synlig när du skannar, placera ark med svart papper under spridningarna.
  • Bilder som sparats i JPEG -format förblir oförändrade och kan inte förbättras ytterligare. För att göra bilder av högsta kvalitet med möjlighet till vidare bearbetning, välj TIFF -format.
  • Det är bättre att spara dokument i PDF -format.
  • Om möjligt ska du inte använda skanningsalternativet "Dokument" och aldrig välja 2x skanningsförbättring för att bibehålla kvaliteten.
  • Istället för svartvitt skanning är det bättre att välja en färg eller gråskala.
  • Skanna inte bilder under 300 DPI. Det bästa alternativet är i intervallet från 300 till 600 DPI, för fotografier - minst 600 DPI.
  • Om gamla fotografier har fläckar och skav, välj färgläge. Detta kommer att göra behandlingen enklare. I allmänhet är det bättre att digitalisera svartvita foton i färg-på så sätt blir bildkvaliteten högre.
  • Använd den djupaste färgen när du skannar färgbilder.
  • Kontrollera alltid ditt dokument med avseende på häftklamrar eller andra delar som kan repa skannerglasets yta.
  • Installera MFP: n från värmeapparater och direkt solljus och undvik plötsliga temperaturförändringar.
  • Kom ihåg att koppla ur enheten vid rengöring.
  • Lämna aldrig MFP -locket öppet efter att du har slutfört arbetet för att förhindra att damm eller ljusskador kommer in i skannern.

Rekommenderad: