HP -skannrar: Vad Ska Jag Göra Om Skanneranslutningen Misslyckas? Hur Skannar Jag Ett Dokument Till Min Dator? Hur Man Använder Det?

Innehållsförteckning:

Video: HP -skannrar: Vad Ska Jag Göra Om Skanneranslutningen Misslyckas? Hur Skannar Jag Ett Dokument Till Min Dator? Hur Man Använder Det?

Video: HP -skannrar: Vad Ska Jag Göra Om Skanneranslutningen Misslyckas? Hur Skannar Jag Ett Dokument Till Min Dator? Hur Man Använder Det?
Video: Scanner not work ? || Scanner cannot communicate ? || How to fix scanner Scanning problems ? 2024, April
HP -skannrar: Vad Ska Jag Göra Om Skanneranslutningen Misslyckas? Hur Skannar Jag Ett Dokument Till Min Dator? Hur Man Använder Det?
HP -skannrar: Vad Ska Jag Göra Om Skanneranslutningen Misslyckas? Hur Skannar Jag Ett Dokument Till Min Dator? Hur Man Använder Det?
Anonim

Under de senaste åren har skanning av olika dokument och bilder blivit mer och mer nödvändig. Detta kanske inte bara är ett arbetsflödeskrav. Enheten används ofta för hem, till exempel studenter och elever från olika utbildningsinstitutioner. I dagens artikel kommer vi att titta på HP -skannrar, hur man använder dem och ansluter till en persondator.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Skannrarna av det beskrivna märket har många fördelar:

  • högkvalitativ och högprecisionsskanning av varje tecken och rad;
  • tack vare enkla och intuitiva kontroller är arbetsflödet mycket snabbare, så att alla kan hantera kontrollerna;
  • det är möjligt att ansluta enheten till surfplattan;
  • tack vare ett stort antal inställningar gör det möjligt för dig att uppnå den nivå av skanning du behöver;
  • Med enheten kan du placera text och fotografier exakt på arket för ytterligare utskrift.
Bild
Bild

Som med alla skannerenheter har modellerna från denna tillverkare sina egna brister:

  • lång lyhördhet för tryckta tangenter;
  • den mjuka silikonkudden på locket blir ständigt smutsig och fläckar glaset.
Bild
Bild

Modellöversikt

Den beskrivna tillverkaren har ett stort urval av olika skannrar, låt oss ta en titt på några av dem

HP HD Pro 2 (42 tum) . Denna modell har möjlighet att skanna dokument i HD -format. Detta är möjligt tack vare CCD -tekniken, som ger ett resultat av hög kvalitet. Denna modell lägger till ett stort antal förbättrade funktioner som gör att du kan öka produktivitet och effektivitet hos utrustningen. Den beskrivna enheten kan ansluta till HPs storformatskrivare utan problem. Modellen är väl lämpad för GIS och kopieringspersonal som behöver skanna och kopiera dokument i högupplöst format.

Bild
Bild

HP Scanjet Pro 2000 s1 … Denna skanner kännetecknas av sin höga hastighet och förmågan att utföra ett brett spektrum av uppgifter. Har en laserutskriftsmetod. Den kan utföra både enkla färgskanningsjobb och komplexa processer. Teknikern kan snabbt och effektivt skanna stora projekt med en hastighet av 24 st / min. Den beskrivna enheten har ett rekommendationsvärde på 2000 sidor per dag. Det finns möjlighet att skanna fotografiska filmer. Denna modell kommer att hitta sin tillämpning i organisationer där snabb dubbelskanning krävs med hänsyn till stora mängder arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

HP ScanJet Pro 3000 s3 . Denna mångsidiga strömningsenhet kan skanna bilder med 35 sidor / minut och kan drivas från mobila enheter så att du kan arbeta på språng. Den rekommenderade volymen för denna maskin är 3000 sidor per dag.

Lämplig för institutioner som digitaliserar alla typer av bilder och papper.

Bild
Bild

HP ScanJet Pro 2500 . Flatbäddsskanner. Denna enhet är mycket snabb och har ett dubbelsidigt skanningssystem. En bra enhet för placering i små och medelstora företag.

Bild
Bild

Hur ansluter jag?

För att ansluta skannern till en persondator måste du ansluta enheten till elnätet och ansluta den till en dator eller bärbar dator via en kabel. Därefter måste vi installera drivrutinen för att vår enhet ska fungera korrekt. Installationen kan göras på vilken dator som helst som är ansluten till det lokala nätverket. Efter installationen måste drivrutinen konfigureras för önskade utskriftsparametrar och IP -adressen ska namnges. Nu måste du ansluta skannern till switch och skapa ett nytt TCP -protokoll på var och en av de datorer som är anslutna till det lokala nätverket.

Detta skapar en nätverksskanner som kan användas från alla datorer i nätverket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland kan det vara nödvändigt att skanna en streckkod. Det är inte så svårt om du känner till några av nyanserna. För att göra detta måste vi gå in i skannern i RS232 -emuleringsläget, det vill säga ansluta den till COM -porten. Nu måste du ange enheten i programmeringsläget, sedan mata in streckkoden i emulatorn, och efter att ha läst den, återför skannern till sitt normala läge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Man bör komma ihåg det Att lära känna varje enhet börjar med att läsa bruksanvisningen som medföljer själva produkten . I den lär du dig inte bara om reglerna och arbetssättet, utan också om hur ofta och korrekt att underhålla och rengöra ditt nya köp.

Underhåll av utrustning måste vara i tid och uppfylla alla krav.

Bild
Bild

Hur man använder?

Så småningom kom vi över till huvudfrågan. När programvaran har installerats och skannern är ansluten till din dator kan du börja skanna. Det kan göras på 3 sätt.

  • Det skannade dokumentet placeras under skannerlocket, varefter du måste trycka på knappen Skanna … Nu väntar vi till slutet av processen och går till den mapp som skapats i förväg och ser resultatet. Som standard används mappen "Bilder" i Windows för att spara grafiska dokument.
  • När installationen är klar visas en motsvarande genväg för skanning på skrivbordet . Genom att klicka på den 2 gånger startar du programmet. Innan skanningsprocessen påbörjas måste du placera det önskade dokumentet på glaset. Utformningen av programmet använder ett enkelt och intuitivt gränssnitt, så det kommer inte att vara så svårt att förstå arbetet.
  • ABBYY Scan Station är välkänt för kontorsarbetare . Detta program kan inte bara skanna olika dokument, utan också kombinera dem till en enda bild. Det här verktyget är mer komplicerat än en standardapplikation, men det finns mycket mer funktionalitet i det. Ritningen kan vara både vertikal och horisontell.
Bild
Bild
Bild
Bild

Möjliga fel

Tänk på de vanligaste felen vid denna typ av utrustning

  • Enheten slås inte på, vilket indikerar en kontrollmodul eller strömavbrott . Att byta ut enheten eller reparera modulen hjälper till att eliminera detta fel.
  • Papper tar inte upp eller tar upp mer än 1 ark samtidigt … Detta indikerar slitna matarvalsar eller en defekt matarkoppling. Rullarna behöver bytas ut eller repareras kopplingen.
  • Om knarrande ljud hörs under driften av enheten, indikerar detta brist på smörjning på de roterande mekanismerna . I det här fallet måste du se över hela enheten.
  • Ett pappersstoppfel uppstår med jämna mellanrum . Detta indikerar att de optiska matarna är smutsiga eller att inspelningsflaggorna hänger. För att fixa det måste du rengöra och byta ut de nödvändiga delarna.
  • Enheten "ser" inte patronen . Om det inte har ett identifieringschip eller om det inte har omprogrammerats vid påfyllning av patronen. Detta kan åtgärdas genom enkel omprogrammering.
  • Rensa arket . Detta händer om det finns problem med patronutvecklingsenheten, högspänningsenheten, skanningslampan eller skannerenheten. Dessa delar kan repareras eller bytas ut.
  • Fel i fixeringsenhet . Detta kan indikera ett fel på värmelampan eller indikera att värmesensorn har slutat fungera. I båda fallen krävs ersättning.
  • Det gick inte att upprätta anslutningen … Detta händer när kontakten förloras på kontakterna. Problemet kan lösas genom att ta bort anslutningskabeln och installera om den.
  • Kan inte ansluta . Problemet kan lösas genom att helt enkelt installera om drivrutinen.

Rekommenderad: