Hörn -TV -fästen På Väggen (17 Bilder): Hur Man Hänger Fästet I Hörnet Av Rummet? Roterande, Halvcirkelformade Och Andra Typer Av Fästelement

Innehållsförteckning:

Video: Hörn -TV -fästen På Väggen (17 Bilder): Hur Man Hänger Fästet I Hörnet Av Rummet? Roterande, Halvcirkelformade Och Andra Typer Av Fästelement

Video: Hörn -TV -fästen På Väggen (17 Bilder): Hur Man Hänger Fästet I Hörnet Av Rummet? Roterande, Halvcirkelformade Och Andra Typer Av Fästelement
Video: Mounting Dream Full Motion Corner TV Wall Mount MD2501 Bracket for Most 26-50 Inch TV 2024, Maj
Hörn -TV -fästen På Väggen (17 Bilder): Hur Man Hänger Fästet I Hörnet Av Rummet? Roterande, Halvcirkelformade Och Andra Typer Av Fästelement
Hörn -TV -fästen På Väggen (17 Bilder): Hur Man Hänger Fästet I Hörnet Av Rummet? Roterande, Halvcirkelformade Och Andra Typer Av Fästelement
Anonim

Det händer ofta att rummets storlek inte tillåter installation av TV: n längs väggen. Men idag kan detta problem lösas. Du kan placera det här objektet i hörnet av rummet genom att fästa det på fästet. Detta hjälper till att spara utrymme.

Bild
Bild

Särdrag

Vinkelfäste kan användas för att placera TV: n på en bekväm höjd … Det tar inte extra utrymme. Dessa produkter är välförtjänt populära hos konsumenterna. Huvudorsaken är att lokalerna sällan är upptagen med några saker, därför blir sådan användning mycket rationell. Dessutom skapas sådana fästelement enligt principen om svängning, vilket gör det möjligt att använda dem i lägenheter med en layout som skiljer sig från den vanliga.

Det bör också noteras att, trots att den är installerad på en av väggarna kan användarna titta på TV var som helst i rummet … När det inte är nödvändigt att använda panelen, fälls den enkelt. Detta är till exempel bekvämt under rengöring. Denna fördel uppskattas också mycket av dem vars lägenhet är liten.

Detta tillbehör har många fördelar. Faktum är att det anses med rätta vara universellt.

Den kan användas både i ett hörn och på vilken annan yta som helst, även i mitten av en vägg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Fästelement för en TV -panel väljs beroende på vilka mål som eftersträvas. Designen kan varieras. De vanligaste är:

  • fast;
  • lutande;
  • luta och svänga.

Fast fäste är ett halvcirkelformat monolitiskt stativ som fixerar TV: n och förhindrar att den lutar eller vrider sig i önskad riktning. Lätt att installera … Armaturen har maximalt antal hål.

Till användning lutningsfäste särskilt när TV: n måste installeras långt över ögonhöjd. Det låter dig luta panelen i önskad vinkel, vilket gör det lättare att titta på dina favoritprogram.

Lutande svängningsmekanism Bekvämt när du placerar TV: n på en vägg nära taket.

Det gör att du kan se människor i alla delar av rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Valet av hörnfäste är ett ansvarsfullt företagande. Först måste du bestämma den framtida platsen så exakt som möjligt. Den måste uppfylla ett antal parametrar.

  1. TV: n måste skyddas från kontakt med små barn och husdjur.
  2. Det är nödvändigt att försöka utesluta möjligheten till mekanisk skada.
  3. En viktig punkt är att spara ledigt utrymme i rummet.
  4. Dessutom ska panelen passa bra in i rummet och se ergonomisk ut.

När du väljer en fäste måste du lita på vissa faktorer. Styrka spelar en speciell roll . Den möjliga belastningsnivån beror på den. Notera TV: ns ungefärliga vikt … Om indikatorn närmar sig produktens maximala gräns, bör du tänka på ett mer hållbart alternativ.

Det är bäst om fästet är konstruerat för ytterligare 5-10 kilo vikt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kvalitet är också viktigt . Fästelementen kommer att hålla panelen, vilket ofta är ganska anständigt värde, och den opålitliga designen kan ge många obehagliga minuter för användarna. Experter noterar att produkter från pålitliga och beprövade tillverkare bör föredras.

Valet av fästen utförs med hänsyn till storleken på panelens diagonal … Fästelementets egenskaper anges oftast med det rekommenderade värdet. Du måste också fråga i förväg om det är möjligt att utföra justeringen, eftersom inte alla produkter gör att du kan ändra skärmens position efter eget gottfinnande i framtiden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa användare ytterligare funktioner är viktiga till exempel hyllor eller en speciell låda för att dölja trådarna. Experter rekommenderar att du väljer en produkt i samma färgschema som TV: n, så att de ser mest exakt ut. Oftast på rea kan du hitta fästen i svart, grått eller vitt, men du kan välja ett annat alternativ.

Vesa -märket indikerar att produkten är mångsidig . Det betyder att den tillverkades enligt allmänt accepterade standarder.

En liknande inskription finns på många produkter i denna kategori, oavsett tillverkare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsregler

Efter köp av produkten bör du ta hand om installationen. Felaktig användning kan påverka fästen, vilket kan leda till att TV: n faller och går sönder. därför om konsumenten inte är säker på sina egna styrkor och färdigheter rekommenderas det att kontakta en specialist . Man måste dock komma ihåg att detta innebär ytterligare finansiella kostnader.

Självinstallation utförs först efter att användaren noggrant har läst instruktionerna … Detta dokument kommer nödvändigtvis med vilken parentes som helst.

En förvald installationsplats bör markeras. Normalt dras en linje längs hållarens nedre kant. Om det finns en sådan möjlighet är det bättre att kontrollera det mot byggnadsnivån, det hjälper till att placera TV: n så jämnt som möjligt.

Hålpunkterna är också markerade med en penna.

Bild
Bild

Hål borras mycket snabbt med en borrhammare eller borr … Deras storlek bör bero på storleken på fästelementen. Du måste vara försiktig och använda kommunikationskretsarna för att undvika att träffa ledningarna av misstag.

Ankare eller pluggar drivs inåt. Plattan och själva enheten är ordentligt fastsatta med konventionella bultar. Därefter är TV: n installerad. Det rekommenderas att ansluta den först när installationsarbetet är helt klart.

För gipsskivor rekommenderar experter att använda fästen med sex fästpunkter istället för fyra . Butterfly pluggar kommer att göra.

Det är bäst att utföra installationen på en metallprofil, detta kommer att ge ytterligare strukturell hållfasthet.

Bild
Bild

Du kan ta reda på hur du installerar svängarmen för KROMAX Techno-12 TV nedan.

Rekommenderad: