Hörn -TV -stativ (45 Foton): TV -bord I Modern Och Klassisk Stil, Med Lådor Och Hyllor, Höga Och Andra Modeller I Hörnet Av Rummet

Innehållsförteckning:

Video: Hörn -TV -stativ (45 Foton): TV -bord I Modern Och Klassisk Stil, Med Lådor Och Hyllor, Höga Och Andra Modeller I Hörnet Av Rummet

Video: Hörn -TV -stativ (45 Foton): TV -bord I Modern Och Klassisk Stil, Med Lådor Och Hyllor, Höga Och Andra Modeller I Hörnet Av Rummet
Video: Building a Corner TV Stand Built-in | Plans Available! 2024, April
Hörn -TV -stativ (45 Foton): TV -bord I Modern Och Klassisk Stil, Med Lådor Och Hyllor, Höga Och Andra Modeller I Hörnet Av Rummet
Hörn -TV -stativ (45 Foton): TV -bord I Modern Och Klassisk Stil, Med Lådor Och Hyllor, Höga Och Andra Modeller I Hörnet Av Rummet
Anonim

Många underskattar TV -stativens roll i inredningen. En korrekt vald modell kan komplettera inredningen av ett rum, slutföra det och ibland bli en ljus accent av hela inredningen. Snygga exempel på hörnstrukturen är populära idag . I den här artikeln kommer vi att titta på alla deras funktioner.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Utbudet av moderna TV -stativ är stort. I butikerna uppfyller köparen inte bara vanliga raka, utan också vinkelprover. De ser intressanta och originella ut. Sådana tv -möbler är avundsvärda efterfrågan, eftersom de har många positiva egenskaper.

  1. Trots att hörnmodellerna är rymliga och bekväma tar de väldigt lite ledigt utrymme. De installeras i ett fritt hörn av rummet och lämnar resten av området fritt. Detta är en win-win-lösning för en liten lägenhet där det är brist på bostadsyta.
  2. På grund av volymetriciteten är hörnet -TV -stativ mer funktionella och praktiska än klassiska raka bitar. Deras design innehåller ofta ytterligare ställ, skåp, hyllor. Alla dessa element behövs alltid i ett litet rum.
  3. Dagens hörn -TV -stativ har en attraktiv och snygg design. Det är svårt att överbelasta interiören eller göra den mindre harmonisk med en sådan design. Ett hörnskåp, tvärtom, kommer att fräscha upp atmosfären och komplettera den.
  4. Produkten har en ergonomisk enhet. En TV -apparat på en liknande modell kan ses från nästan var som helst i rummet.
  5. En liknande möbelmodell presenteras i det bredaste sortimentet. Konsumenter kan hitta strukturer i möbelutställningslokaler som skiljer sig åt i storlek, design och inre struktur.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett värdigt alternativ kan hittas för nästan alla interiörstilar och olika färgpaletter. Dessutom är inte alla produkter av denna typ dyra.

Ett hörn -TV -stativ är en utmärkt lösning, men man måste också ta hänsyn till de nackdelar som är karakteristiska för det

  1. Tyvärr har sådana modeller inte tillräcklig ventilation, vilket är så viktigt för moderna tekniska enheter.
  2. Utrustning på ett sådant skåp är vanligtvis placerat lite trångt, vilket inte ser bäst ut.
  3. Djupet på hyllorna i hörnbord är vanligtvis blygsamt, så det är svårt att placera många saker där.
  4. Så att TV: n på detta nattduksbord kan ses länge och bekvämt måste soffan inte placeras längre än rummets centrala zon. Den angivna platsen är inte alltid acceptabel i ett litet, trångt rum.
  5. Stor utrustning kräver samma stora möbler, därför är det inte alltid möjligt att sänka kostnaden för det tillgängliga utrymmet till ett minimum.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att noggrant ha övervägt genomförbarheten av att köpa ett hörnskåp, efter att ha vägt alla dess fördelar och nackdelar, är det vettigt att leta efter en lämplig modell.

Översikt över sorter

Hörn -TV -stativ som produceras i vår tid görs annorlunda. Produkterna skiljer sig från varandra på flera sätt. Låt oss bekanta oss med dem.

Bild
Bild

Efter fasadtyp

När du väljer det bästa hörnskåpet för TV är det mycket viktigt att vara uppmärksam på typen av dess främre del. Det finns två typer av sådana möbeldesigner.

Öppen . Populära och attraktiva produkter. I sin utformning kan hyllor och andra funktionella element av invändig fyllning tillhandahållas. Alla komponenter kommer alltid att vara i sikte, så det kommer inte att fungera att dölja något i dem från nyfikna ögon. På grund av detta vägrar vissa användare att köpa öppna kopior. Och deras inre del är ofta övervuxen med damm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stängd . I dessa produkter stängs hela inre delen av flikar med olika öppningsmekanismer. Det här är praktiska alternativ, eftersom allt i dem är dolt för nyfikna ögon. Föremål som lagras i dessa strukturer är väl skyddade från damm och smuts.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter öppningstyp

Det är lika viktigt att vara uppmärksam på dörröppningssystemet för hörn -TV -stativet. Flera populära alternativ är tillgängliga idag.

Gunga . I denna vanliga konstruktionstyp fästs dörren direkt på skåpets sida. För detta används speciella och pålitliga möbelgångjärn. I sådana system får skärmen inte öppnas med plötsliga rörelser eller pressas hårt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du följer denna enkla regel kommer skåpet att tjäna dig i många år.

Hopfällbar . Inte mindre populära och attraktiva bitar som ser fräscha och originella ut. I dem överförs gångjärnen till den nedre delen av skärmen. För att öppna skåpet måste du dra dörren mot dig och ner. Som tillval är dessa produkter utrustade med rörliga sidhållare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Infällbar . I grund och botten levereras moderna lådor med sådana system. De kompletteras med speciella kompakta rullar som kan flyttas längs sidledarna. Det är sant att när de öppnas tar dessa skåp vanligtvis mycket ledigt utrymme, vilket inte är lämpligt för ett litet rum.

Bild
Bild

Utrustning

Hörn -TV -stativ kan utrustas med olika tillbehör. Tänk på de mest populära och efterfrågade föremålen som dessa möbler levereras med.

  1. Fack för andra enheter . Det är inte alltid sektionen i mitten av strukturen. För detta tilldelas ofta nischer på sidorna, fack med hyllor (utformade för att rymma en bärbar dator eller digitalbox).
  2. Tidningsavsnitt … Möbelstrukturer med denna utrustning har smala och frekventa skiljeväggar orienterade vertikalt.
  3. Uttag . Naturligtvis kommer det knappast vara möjligt att hitta ett hörnskåp till salu där uttagen installerades i produktionsskedet. Oftast installerar användare dessa nödvändiga delar själva. Det är bättre att ha flera av dem.
  4. Fack för kablar . Dängande trådar som är iögonfallande är inte vackra. Idag ger hörn -TV -stativ möjligheten att snyggt dölja dessa element på grund av närvaron av ytterligare fack.
Bild
Bild
Bild
Bild

Former och storlekar

Ett hörnskåp för TV kan ha en mängd olika dimensioner

  1. Bred … Breddparametern även för de största konstruktionerna överstiger inte alltid 1,2 m. Idealhöjden är 85 cm och djupet är 80 cm.
  2. Hög . Här byts bredd- och höjdvärdena. Djupet ökar något och når 90 cm.
  3. Inte bred . Du bör inte köpa små sorter av hörnbord, där bredden är mindre än 60 cm. För teknik kommer detta inte att vara den mest framgångsrika lösningen. Höjden och djupet i denna modifiering är osannolikt att vara mer än 80-85 cm.
  4. Låg . Den minsta höjden är 50 cm. Djupet i en sådan struktur kommer också att vara blygsamt - bara 45 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lämpliga mått på möblerna måste motsvara rummets kvadrat. Det är ingen mening att placera en stor och tung modell i ett trångt rum - det kommer bara att begränsa utrymmet ännu mer, överbelasta det. Det är lämpligt att visa konstruktioner med imponerande dimensioner i rymliga miljöer.

Inredning och stil

Låt oss överväga vad hörnet TV -stativ kommer att vara, gjorda i olika stilar

Klassisk stil … För en klassisk inredning kommer en produkt av naturligt dyrt trä i lugna pastellfärger att vara ett vinn-vinn-alternativ. En tydlig och strikt form av möbler välkomnas, snidade tillägg är tillåtna, men i små mängder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designen ska se aristokratisk och respektabel ut.

Högteknologisk . Ett hörnskåp av metall, glas, massivt trä med blanka ytor och till och med plast kommer att se underbart ut i denna moderna stil. Det är lämpligt att välja modeller i snygga och enkla färger. Vitt, svart, grått, blått, silver kommer att göra. Krom uppmuntras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Minimalism . Detta är också en modern stil. Med sitt namn är allt klart. För en sådan inredning är det nödvändigt att välja det mest enkla och praktiska hörnstypskåpet. Det ska inte vara fullt av dekorationer och prydnader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är lämpligt att välja en monokromatisk modell med helt korrekta former.

Land … Denna stil ger närvaron av en stor mängd naturligt trä i interiören. Det kan vara lätt färdigt och rustikt utseende. Det rekommenderas att välja produkter med raka och enkla silhuetter. Möbler ska se så naturliga ut som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett hörn -TV -stativ kan dekoreras med följande element:

  • bakgrundsbelysning;
  • blommor och vaser intill TV: n på toppen;
  • glänsande eller krombeslag av hög kvalitet;
  • dekorativa överlägg;
  • craquelure -effekt;
  • fräsning;
  • träsnideri.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Val av hemligheter

Låt oss ta en titt på vilka kriterier som är viktiga att ta hänsyn till när du väljer rätt modell för ett hörn -TV -stativ

  1. Mått . Var noga med att mäta i vilken vinkel det framtida köpet kommer att stå. Du kan inte misstas, eftersom ett för litet sängbord kommer att se löjligt ut i stället, och ett stort helt enkelt inte passar, då måste du spendera pengar på en annan produkt. Var försiktig när du mäter.
  2. Material (redigera) … Välj de mest pålitliga och hållbara skåpen. Det kan vara trä, metall eller någon annan modell. Lämpligt material beror på inredningsstilen, ägarnas krav och deras ekonomiska förmåga.
  3. Strukturera . Plocka upp ett sådant skåp, vars utrustning verkligen kommer att vara användbar för dig. Idag kan du i butikerna hitta många alternativ på hyllorna: med lådor och med hyllor, med ytterligare sektioner - det finns mycket att välja mellan.
  4. Design, färgschema … Se till att TV -sängbordet "smälter in" med den omgivande interiören. Motsvarade hans stil och färgschema.
  5. Möbelskick … Kontrollera möbler innan du köper. Det ska inte finnas några defekter eller skador på den.
  6. Affär . Det rekommenderas att välja högkvalitativa och hållbara TV-hörn av hörntyp i specialaffärer och möbelutställningslokaler. Här kan du hitta fantastiska produkter som kommer att tjäna dig i många år.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Boende regler

Tänk på reglerna för att placera ett hörn -TV -stativ:

  • placera den så att TV -skärmen är synlig, tydligt synlig;
  • parametern för produktens höjd måste vara sådan att avståndet från golvet till enhetens skärm inte överstiger 700 mm;
  • inget behov av att lägga kantstenen bredvid värmeenheter och radiatorer;
  • bordsskivan ska ha en sådan breddindikator att det finns en så kallad teknisk lucka på baksidan;
  • försök att sätta hörnskåpet närmare uttagen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

Skåpet på hörnenheten under TV: n kan göra den inre kompositionen mer harmonisk och attraktiv. Låt oss ta en titt på några framgångsrika miljöer med dessa möbler.

Inomhus var väggdekoration är gjord i karamelltoner eller nyanser som kaffe med mjölk , ett hörnskåp i en delikat mjölkaktig eller beige nyans kommer att se särskilt attraktiv ut.

Bild
Bild

Det kommer att se original ut klassiskt träskåp i pastellskugga mot bakgrunden av grova grå väggar och golv färdig med ljust laminat.

Bild
Bild

Fast hörn den svarta kantstenen blir ett originalobjekt i inredningen , där ljusa efterbehandlingsmaterial äger rum. Det är önskvärt att en sådan modell har blanka eller kontrasterande beslag.

Bild
Bild

Mörkt hörnskåp med överbyggnad Det kan också placeras i ett rum med gröna väggar och ett kontrastgolv, täckt med en brokig matta.

Rekommenderad: