Hur Installerar Jag Fästet Och Hänger TV: N På Väggen? Välja Bultar För Att Fästa Fästet På En Gipsskivvägg Och Från Gipsskivor

Innehållsförteckning:

Video: Hur Installerar Jag Fästet Och Hänger TV: N På Väggen? Välja Bultar För Att Fästa Fästet På En Gipsskivvägg Och Från Gipsskivor

Video: Hur Installerar Jag Fästet Och Hänger TV: N På Väggen? Välja Bultar För Att Fästa Fästet På En Gipsskivvägg Och Från Gipsskivor
Video: Bra och dåligt med ComHems Android TV HUB 2024, Mars
Hur Installerar Jag Fästet Och Hänger TV: N På Väggen? Välja Bultar För Att Fästa Fästet På En Gipsskivvägg Och Från Gipsskivor
Hur Installerar Jag Fästet Och Hänger TV: N På Väggen? Välja Bultar För Att Fästa Fästet På En Gipsskivvägg Och Från Gipsskivor
Anonim

Modern teknik har gjort stora framsteg under de senaste två decennierna, och nu har en vanlig hushålls -TV förvandlats från en skrymmande tung låda till en elegant och tunn flytande kristall som kan dekorera alla interiörer med sin närvaro.

För att placera tv -utrustning i ett bostadsområde behöver du inte längre leta efter ett sängbord eller ett bord - det blev möjligt att placera nästan vilken modell som helst på planet på väggen eller taket, medan den inte tar upp mycket användbart område . Denna installation av TV: n har blivit mycket vanlig, och den har många fördelar, vilket sparar värdefulla kvadratmeter utrymme och skyddar dyr mediautrustning från fall eller andra skador. Det viktigaste när du monterar tv -utrustning på en väggyta är att tänka efter och bestämma platsen för dess placering och välja lämplig typ av fäste.

Bild
Bild

Kännetecken för platsen för installation

Det viktigaste ögonblicket för att skapa en bekväm visningsmiljö för TV-program är valet av den bästa platsen för att placera en platt-TV på väggytan. Dessutom är det viktigt att välja hållarnas placering. Experter rekommenderar att fixa tv -skåpet så att det ligger på en horisontell linje med dina ögon , som låter dig se bilden på LCD -skärmen i sin helhet och från valfri synvinkel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plats

Rätt val av rummet för dess placering, liksom storleken på möblerna som finns där, hjälper till att navigera hur man placerar TV -utrustningen på väggplanet. Om du planerar att hänga medieenheten i vardagsrummet är det bäst att göra detta på en viloplats.

Fixering av TV -fodralet utförs direkt i ögonhöjd hos en vuxen, som sitter till exempel i en fåtölj . I detta fall beräknas monteringshöjden för fästet individuellt, även om det vanligtvis görs på ett avstånd av 0,9-1,3 m från golvytan . Ibland planeras en platt -TV att hängas i sovrummet. I det här fallet tittar en person på TV i ryggläge, vilket innebär att den ska placeras på väggen mycket lägre än i det tidigare fallet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta är en platt-TV placerad på köket det är dock inte så mycket tittat som lyssnat på, och det finns inte mycket utrymme för dess placering. Av denna anledning fästena som håller denna enhet är monterade i taket . En sådan lösning sparar betydligt utrymme och säkerställer att TV: n är säker från skador, eftersom det är nästan omöjligt att röra skärmen av misstag med den här placeringen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det optimala avståndet från TV -skärmen till visningspositionen är vanligtvis 3 eller 4 gånger skärmens diagonal . På ett sådant avstånd är det bekvämt att titta på TV, ögonen blir mindre ansträngda och trötta. Dessutom tror man att det inte ska finnas några distraherande föremål i närheten av TV: n: möbler, växter, målningar och så vidare. Anledningen är enkel - alla dessa saker kommer att distrahera din uppmärksamhet från händelserna som äger rum på skärmen.

Bild
Bild

För att bestämma placeringen av en platt -TV -enhet måste du veta att bakväggen i dess struktur måste ventileras. Om detta inte händer överhettas interna komponenter och misslyckas i förtid.

Det rekommenderas inte att montera TV -panelen på platser som:

  • en nisch gjord av gipsskivor , eller utrymmet som bildas av hyllor eller ställningar, på grund av att det är svårt att ventilera där;
  • yta väggar med elektriska ledningar inuti , rör för uppvärmning, gastillförsel eller vattenförsörjning;
  • vägg med förfallen gips , med en våt yta, liksom om dess yta smuler eller har djupa sprickor;
  • hörn av väggen på grund av risken för oavsiktlig skada på LCD -skärmen.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att säkra tv -utrustningen är det lämpligt att välja en plats bredvid eluttaget, detta sparar dig från att behöva dra förlängningskablar och tänka på hur du gömmer dem.

Väggmaterial

Vid efterbehandling av moderna interiörlösningar används ofta en gipsskiva. Med sin hjälp planerar de inte bara ytan på ojämna väggar, utan ordnar också konstgjorda nischer eller skiljeväggar mellan rum. Det finns en uppfattning att det är omöjligt att hänga en tung TV på en gipsskivkonstruktion, eftersom detta material är opålitligt, vilket kan leda till att TV -enheten faller. Men enligt experter om du följer tekniken för att utföra arbete är det inga problem när du arbetar med gips och dess drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är känt att gipsskivor spricker och faller ihop med ett felaktigt valt fästelement, vilket inte kan jämnt fördela belastningen på det monterade TV -fodralet på detta material.

För att säkerställa en säker passform när du monterar en LCD -TV välj pluggar som "fjäril", "hartmuth" eller "paraply " … Deras design möjliggör expansion inuti gips, vilket ökar tillförlitligheten hos de skapade fästelementen. TV-apparater som väger 20-30 kg fixeras på väggen med Hartmut-pluggar, som består av en skruv och expansionselement av plast. Om tv -utrustningens vikt överstiger 30 kg är det möjligt att fixa den på väggen endast med hjälp av en konsol.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat vanligt efterbehandlingsmaterial som innehåller gips är plåster . Den används för zonindelning av utrymme och gör mellanväggar av tjocka dubbelblock. Det ska noteras att att fixa en platt -TV på en gipsskivor är en helt lösbar uppgift . I detta fall används också pluggar som öppnas inuti blocket och därigenom säkerställer högkvalitativ kvarhållning av utrustningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fäste typer

För att placera TV -utrustning på ett vertikalt plan eller fixera det i taket används speciella system som kallas fästen . För varje modern generationens TV, på baksidan av fodralet, kan du se området som används för montering av fästelement. En noggrann dimensionering av detta område krävs för att du ska hitta det lämpliga monteringsalternativet.

De flesta moderna modeller av tv -paneler har 4 fästelement, som är fasta och orörliga, men det finns också alternativ där avståndet mellan fästelementen kan justeras om det behövs.

Bild
Bild

Efter att ha löst problemet med TV -panelens fästelement är nästa steg att välja lämpligt fäste alternativ.

Fast

Denna typ av TV -fäste anses vara den vanligaste, den har visat sig bra i användning. Den utåt fixerade versionen av enheten ser ut som 2 monteringsplattor. Den första placeras på en vertikal yta, och den andra monteras på TV: n.

Bild
Bild

Lutad

Den används för att placera TV -panelen på en bekväm nivå för ögonen. Designen gör att panelkroppen kan roteras i olika vinklar, vilket sparar utrymme . Med denna typ av design kan du tillbringa lång tid framför TV: n utan att uppleva obehag i nackområdet.

Bild
Bild

Lutningsvridbar

Denna version av enheten används för att fixa tv -skåpet i den högsta delen av rummet - i taket. Designen har en speciell enhet som låter dig vända LCD -TV: n i den riktning du vill.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tak

En annan typ av fäste som gör att TV -skåpet kan placeras inomhus med en takyta. Den fasta strukturen gör det möjligt att ändra lutningsvinkeln och rotera TV -panelens kropp.

När du väljer ett designalternativ för att fästa TV: n på ett tak eller en vertikal yta, måste du ta hänsyn till att alltför långa monteringsdelar kommer att se oestetiska ut genom att titta ut från TV -fodralets konturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om fästet är för litet finns det risk för att strukturen kollapsar tillsammans med TV: n.

Tips för att välja en monteringsanordning

Välj storlek och typ av infästning av TV -utrustning, utgå från dess dimensioner - i synnerhet värdet måste vara lika med skärmens diagonala storlek, som anges i tum . Tillverkare förser varje TV -fäste med information för köparen, vilket gör det möjligt att korrelera dess dimensioner med parametrarna för TV -utrustning.

Bild
Bild

I elektronik- och tv -teknikens värld finns det en förening som heter VESA , enligt standardparametrarna för vilka moderna tillverkare producera samma typ av enheter för montering av tv -apparater, samtidigt som standardstorlekarna för formatet för vanliga modeller av tv -utrustning iakttas . VESA -modellerna har 4 monteringshål på baksidan av TV: n, som är kompatibla med de flesta tillgängliga fästen. Av denna anledning, när du väljer en fäste måste du bara ta reda på vilka VESA -parametrar på TV: n den är kompatibel med.

Bild
Bild

Steg-för-steg-instruktioner för montering av TV: n på väggen

Innan du skruvar fast fästet för att fästa TV -panelen på en vertikal yta med egna händer, vissa förarbeten krävs . Vissa modeller av platt-TV-apparater produceras med möjlighet att installera dem på ett stativ i en eller annan form, med vilken TV-utrustningen kan placeras på en plan horisontell yta. Detta stativ är vanligtvis avtagbart. Om du demonterar den kan TV -panelen placeras på ett vertikalt plan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Träning

  • Bestäm avståndet från golvet till fästets fästpunkt och gör markeringar på väggen där bultarna ska skruvas in.
  • Bestäm bultarnas diameter lämplig för fästet, eller storleken på pluggen för att montera och fästa fästet på gipsskivans vägg. Oftast levereras fästet med standardskruvar i önskad mängd.
  • Mät avståndet från de övre hålen på fästet till dess nedre kant . Därefter läggs storleken som erhålls genom att mäta fästpunkten på TV: n till avståndet från golvnivån - detta blir höjden på fästets nedre kant. På denna nivå dras en horisontell linje med byggnadsnivån.
  • Sedan måste du fästa fästet på väggen och markera punkterna för borrning genom hålen på monteringshylsan - fästskruvarna skruvas in här.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du förbereder en vägg för att placera en TV på den är det nödvändigt att inte bara ta bort tidigare skruvade skruvar, utan också att kontrollera detta område för dolda elektriska ledningar eller centralvärmerör, vars plats ibland finns innanför väggar i hus med gammalt bostadsbestånd.

Installation

När du har slutfört det förberedande arbetet kan du fortsätta med installationen av väggfästet och TV -panelen:

  • hål borras i väggen enligt befintliga märken och pluggar drivs in i dem;
  • dra åt bultar eller skruvar;
  • fixera fästet och kontrollera tillförlitligheten i dess fästning;
  • TV -panelen ligger i linje med fästena och placeras på fästet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att hänga och säkra TV -utrustningen på fästet, särskilt de som har stor vikt och dimensioner, måste du använda hjälp av en andra person - så att du garanterat undviker oväntade situationer och inte skadar TV: n under installationen.

Tillverkare av LCD-TV med en skärmstorlek på 42 tum eller mer skapar TV-utrustning som kan väggmonteras utan fäste . Det ersätts av speciella monteringsöglor eller spår tillverkade enligt en industriell metod och placerade på baksidan av TV -fodralet. Denna design gör det mycket lättare att placera TV: n på vertikala ytor, eftersom installationsprocessen i detta fall inte skiljer sig från om du var tvungen att montera en hylla eller bildram på väggen.

Rekommenderad: