Wi-Fi-adaptrar För TV: Hur Man Ansluter En Digitalbox Utan USB-kabel? Varför Ansluter Inte Wi-Fi-mottagaren? Vad är En Wi-Fi-modul?

Innehållsförteckning:

Video: Wi-Fi-adaptrar För TV: Hur Man Ansluter En Digitalbox Utan USB-kabel? Varför Ansluter Inte Wi-Fi-mottagaren? Vad är En Wi-Fi-modul?

Video: Wi-Fi-adaptrar För TV: Hur Man Ansluter En Digitalbox Utan USB-kabel? Varför Ansluter Inte Wi-Fi-mottagaren? Vad är En Wi-Fi-modul?
Video: Адаптер USB. Настройка Wi-Fi на цифровой приставке Т2. 2024, April
Wi-Fi-adaptrar För TV: Hur Man Ansluter En Digitalbox Utan USB-kabel? Varför Ansluter Inte Wi-Fi-mottagaren? Vad är En Wi-Fi-modul?
Wi-Fi-adaptrar För TV: Hur Man Ansluter En Digitalbox Utan USB-kabel? Varför Ansluter Inte Wi-Fi-mottagaren? Vad är En Wi-Fi-modul?
Anonim

Moderna TV -modeller har en rik funktionalitet. I dag till salu kan du träffa enheter med olika inbyggda moduler, spelare och kontakter. I vissa fall måste du köpa ytterligare komponenter till TV-apparater, till exempel digitalboxar eller trådlösa adaptrar. I den här artikeln kommer vi att titta på funktionerna i moderna Wi-Fi-adaptrar för TV-apparater och ta reda på hur du väljer dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Innan du i detalj överväger alla funktioner i moderna Wi-Fi-adaptrar för TV-apparater, bör du förstå vad de är.

Wi-Fi-modulen är utformad för att ansluta TV: n till Internet trådlöst. Vissa moderna TV -modeller är inte utrustade med detta alternativ. I det här fallet är en speciell adapter vägen ut ur situationen.

En Wi-Fi-adapter är en enhet som har möjlighet att ta emot och skicka signaler till ett trådlöst Wi-Fi-nätverk med lämpliga protokoll från en router till porten på själva TV-utrustningen.

Bild
Bild

Särdrag

Moderna Wi-Fi-adaptrar är mycket populära. Dessa enheter utför viktiga funktioner och har många positiva egenskaper. Låt oss bekanta oss med dem.

  • Tack vare moderna Wi-Fi-adaptrar är det möjligt att snabbt ansluta utrustning till ett trådlöst nätverk. Det finns inget behov av tvinnade par eller ytterligare ledningar.
  • På grund av användningen av de övervägda adaptrarna blir det möjligt att synkronisera TV: n med en bärbar dator, persondator, mobiltelefoner, surfplattor och andra möjliga enheter. Således kommer det att vara möjligt att skicka musikspår, videomaterial, fotografier och olika filmer till TV -skärmen. Det är mycket bekvämt.
  • Med en korrekt vald Wi-Fi-adapter kan du sömlöst visa "skrivbordet" från bildskärmen till TV-skärmen. Detta är en bra lösning inte bara för underhållning, utan också för alla typer av arbetsflöden.
  • Användare har möjlighet att se sina favoritfilmer och musikvideor i ett bredare format. Det är trots allt inte bekvämt för hela familjen att titta på sådant material från en bärbar dator.
  • Det är möjligt att ta emot en digital tv -signal från leverantören till routern. Detta innebär att internetkabeln som är ansluten till routern kommer att fungera som leverantör av inte bara internet utan även tv.
  • Med en högkvalitativ adapter kommer hushållen att kunna styra utrustning med en smartphone eller surfplatta. Dessa funktioner finns på nästan alla moderna enhetsmodeller.
Bild
Bild

Funktionsprincip

Trådlös teknik som avlastar användare och deras hem för oändliga ledningar och kablar fungerar på grundval av radiovågor. Wi-Fi-enheter fungerar som sändare och mottagare av motsvarande signaler.

En digital signal krävs för framgångsrik överföring av data med hjälp av en radiovåg. Den omvandlas till en radiosignal och sedan själva sändningen.

Denna funktion utförs av moderna Wi-Fi-routrar, som idag finns i nästan alla hem.

Mottagarfunktionen utförs av TV: ns Wi-Fi-adapter . Den angivna enheten fångar upp önskad signal, konverterar den till digitalt format. Efter det kan filmen säkert övervägas på tv -skärmen.

Bild
Bild

Översikt över anslutningstyper

Det finns olika typer av Wi-Fi-adaptrar, som alla har sina egna egenskaper och anslutningsnyanser. Låt oss lära känna dem bättre och förstå deras särdrag.

PCMCIA

Den angivna anslutningstypen anses vara en föråldrad variant. Idag används den vid sällsynta tillfällen. På moderna modeller är det ofta frånvarande. I gamla TV -apparater tillhandahålls vanligtvis denna typ av anslutning . Om du har en liknande teknik i ditt hem kan du använda den.

Bild
Bild
Bild
Bild

HDMI

Anslutningstypen HDMI (High Definition Multimedia Interface) används nu i stor utsträckning. Motsvarande kontakter finns i de flesta moderna enheter . HDMI har utformats speciellt för att ta emot och skicka multimediefiler. Det är därför de flesta användare använder den.

Bild
Bild

HDMI är en anslutningstyp som har hög överföringshastighet . Många av dagens enheter med olika ingångar, till exempel USB 2.0., Är inte lika snabba när det gäller högkvalitativa "tunga" filmer.

Bild
Bild

USB

Detta är det mest populära och utbredda anslutningsalternativet.

Idag finns universella USB -portar i nästan alla möjliga enheter, och TV -apparater är inget undantag.

Wi-Fi-adaptrar som är anslutna till denna ingång har oftast ett utseende som praktiskt taget inte går att skilja från en miniatyrminne.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära tillverkare

Dagens Wi-Fi-adaptrar produceras av många kända tillverkare, bland vilka det finns ganska populära namn med ett lysande rykte. När du väljer det bästa adapteralternativet rekommenderas det att ge företräde åt märkesvaror. Tänk på en liten lista över de bästa tillverkarna som producerar högkvalitativa och pålitliga Wi-Fi-adaptrar för tv-utrustning.

Som oss . Namnet på detta berömda taiwanesiska märke är känt för nästan alla. Tillverkaren tillverkar exceptionellt hög kvalitet och praktisk utrustning av alla typer och konfigurationer. Du kan hitta många varianter av Wi-Fi-adaptrar i Asus sortiment. Oftast är dessa produkter utformade för att fungera med de vanligaste gränssnitten - 2.0. och 3.0. adaptrar stöder standard 802.11a / b / g / n kommunikation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Xiaomi . Ett kinesiskt företag som producerar kvalitetsprodukter som är avundsvärda i popularitet. Varumärket erbjuder konsumenter en mängd olika modeller av Wi-Fi-adaptrar. Enheter från en kinesisk tillverkare är billiga. I sortimentet finns det oftare enheter som är avsedda för anslutning till USB -kontakten. Adapter är mycket små och färgglada, som påminner om miniatyrminne.

Bild
Bild
Bild
Bild

TP-Link . Det är en stor tillverkare av datorteknik och telekommunikationsutrustning. Företagets huvudkontor ligger i Kina (Shengzhen). Företaget tillverkar billiga men högkvalitativa Wi-Fi-adaptrar som säljs tillsammans med nödvändiga drivrutiner. I TP-Link-sortimentet kan du hitta många kraftfulla enheter med intressanta och attraktiva mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alfa Network . Ett annat känt taiwanesiskt varumärke, grundat 2002. Wi-Fi-adaptrar från denna populära tillverkare stöder alla "färska" standarder. Många enheter är konstruerade för användning i två möjliga band - 2, 4 och 5 GHz. Alfa nätverkskort kännetecknas av goda effektegenskaper och ökad känslighet. Dessutom har märkesenheter mycket enkla och intuitiva kontroller.

Bild
Bild
Bild
Bild

D-Link . Det är en global tillverkare av högkvalitativ nätverks- och telekommunikationsutrustning. Huvudkontoret ligger i Taiwan (Taipei). Företaget grundades 1986. D-Link erbjuder många högkvalitativa och effektiva Wi-Fi-adaptrar, varav de flesta är små och mycket enkla att använda. Många enheter har ett brett utbud och stabil anslutning.

Bild
Bild
Bild
Bild

LG . Det är ett världsberömt märke som producerar många "smarta" tekniska enheter, inklusive moderna Wi-Fi-adaptrar. LG -enheter stöder alla moderna standarder, på grund av vilka det är möjligt att överföra information med en hastighet som kan jämföras med en kabelanslutning. Varumärkets sortiment innehåller också adaptrar som kan anslutas inte bara till Internet, utan också till olika smartphones (till exempel LG AN-WF500).

Bild
Bild
Bild
Bild

Samsung . Utmärkta Wi-Fi-adaptrar från det populära sydkoreanska märket. I Samsungs arsenal kan du hitta många enheter som fungerar smidigt och utmärks av höga krafter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ström . Det är ett välkänt företag som tillverkar enkla och små Wi-Fi-adaptrar av god kvalitet. Många modeller är utrustade med kraftfulla processorer och kan sömlöst avkoda högupplösta videofiler och "vikter" - upp till 1080p.

Bild
Bild
Bild
Bild

Zuxel . Det är ett stort internationellt företag med huvudkontor i Taiwan. I sortimentet av denna tillverkare kan du hitta många högkvalitativa modeller av Wi-Fi-adaptrar som stöder alla nuvarande standarder. Märket producerar billiga enheter, majoritetsformfaktorn är gjord i form av en liten flash -enhet. Vissa enheter har en utfällbar antenn gömd i kroppen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tenda . Det är ett välkänt kinesiskt varumärke som grundades 1999. Tillverkarens sortiment innehåller många högkvalitativa Wi-Fi-adaptrar i olika formfaktorer. Lejonparten av produkterna har en minimalistisk svartvitt design. De flesta enheter är utformade för att anslutas till USB -porten i TV -designen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lumax Electronics erkänd som den största tillverkaren av professionell telekommunikationsutrustning. Varumärket producerar högkvalitativa och hållbara produkter. Konsumenter lockas inte bara av de goda tekniska egenskaperna hos Lumax -adaptrar, utan också av deras överkomliga kostnad - i tillverkarens sortiment kan du hitta många budgetmodeller av miniatyrstorlekar.

Bild
Bild

Edimax . En känd taiwanesisk tillverkare med huvudkontor i Taipei. Wi-Fi-adaptrar av detta märke finns i ett rikt sortiment och säljs i många butiker. Du kan hitta många enheter där både Wi-Fi- och Bluetooth-moduler finns.

Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis är listan över nuvarande märken som producerar moderna Wi-Fi-adaptrar för TV-apparater (och inte bara) inte begränsad till de listade märkena.

Anständiga enheter erbjuds också av tillverkare som Toshiba, UWA, Philips och många andra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Wi-Fi-adaptrar bör, precis som alla andra tekniker, väljas med uppmärksamhet på ett antal särskilt viktiga parametrar. Låt oss i detalj överväga vilka kriterier som måste beaktas i detta fall.

Kompatibel med din TV

Vanligtvis anger tillverkare på fodralet med sina adaptrar med vilka TV -apparater de kan fungera. För att inte riskera det rekommenderas det att ge företräde åt märkesenheter som tillverkas av samma märke. Ofta visar sig kostnaden för sådana enheter vara mycket högre, men på så sätt kommer du att försäkra dig mot att använda utrustningen av låg kvalitet.

Vissa enheter är placerade som universella externa Wi-Fi-moduler . Adaptrar av denna typ är enkla att ansluta och fungerar korrekt. Men många användare har märkt att när TV: n blinkar slutar enheterna att fungera och utför sin huvuduppgift. Efter det kan de inte återställas.

Bild
Bild

Överförda signalstandarder

Det är viktigt att överväga vilka standarder för överförda signaler Wi-Fi-adaptern som du valde kan fungera med. De måste jämföras med standarderna för din trådlösa router. De bästa indikatorerna för signalmottagning och överföring tillhandahålls av en speciell standard IEEE 802.11 n . Den snabbaste hastigheten överstiger vanligtvis 300 Mbps.

Bild
Bild

Enhetsfrekvens

Det är också viktigt att ta hänsyn till frekvenserna för de valda adaptrarna. Man får inte misstas med lämplig frekvens vid vilken enheten fungerar. Du bör köpa enheter som matchar frekvenserna på din Wi-Fi-router.

Bild
Bild

Effektindikatorer

Detta är en annan viktig parameter att tänka på när du väljer rätt Wi-Fi-adapter för din TV. Det är på honom att stabiliteten i överföringen av nödvändiga uppgifter kommer att bero direkt. Om vi pratar om en stor och rymlig lägenhet, är det lämpligt att köpa högeffektsenheter . Om du sparar pengar och köper en "svag" adapter för en sådan situation, klarar den helt enkelt inte belastningarna. Signalen blir svag och i vissa fall helt otillgänglig.

Bild
Bild

Handlingsradie

En parameter som bestämmer avståndet mellan sändaren och mottagaren - router och TV. Detta är ett viktigt kriterium som inte bör överskuggas.

Räckvidden för Wi-Fi-adaptern måste väljas med hänsyn till alla hinder som kommer att finnas på vägen.

Detta kan vara möbler, väggar, skiljeväggar. Ju större avstånd och fler hinder, desto mindre kvalitet blir signalen.

Bild
Bild

Krypteringsalgoritm

Säkerheten och skyddet för överförda signaler tillhandahålls av en specifik typ av kryptering. Följande nuvarande protokoll anses vara att föredra: WPA, WPA2 . Vi måste ta hänsyn till att WEP -protokollet är föråldrat. Det är minst skyddat mot eventuell hackning.

Bild
Bild

Tillverkare

Om du vill köpa en högkvalitativ Wi-Fi-adapter för din TV, bör du ge företräde åt exklusivt märkta enheter. Idag producerar många stora tillverkare sådana enheter. Många av dem är ganska billiga, samtidigt som de har bra tekniska egenskaper.

Bild
Bild

affär

Det är starkt avskräckt att köpa en Wi-Fi-adapter från tvivelaktiga butiker eller marknaden. Det är ingen mening att leta efter en högkvalitativ och välfungerande enhet i butiker där allt säljs-från mat till barnleksaker. På sådana platser kan adaptrar överraska med ett frestande lågt pris, men de kommer inte att fungera länge efteråt.

Vid driftstörningar eller funktionsstörningar vill du inte reparera eller byta ut utrustningen som köpts från de listade anläggningarna.

Bild
Bild

Det rekommenderas att shoppa i en specialaffär där datorer eller hushållsapparater säljs . Dessa kan vara stora nätverkare som M-Video, Eldorado och många andra. På sådana platser kan du hitta en original- och kvalitetsprodukt med garanti. När du väljer en enhet, var inte lat för att inspektera dess utformning. Alla delar av adaptern måste vara säkra och sunda, väl säkrade. Det ska inte finnas några defekter eller skador på fodralet. I en bra butik bör du inte nekas till sådana kontroller och inspektioner.

Bild
Bild

Hur ansluter och konfigurerar jag?

Det räcker inte att välja en högkvalitativ Wi-Fi-adapter med lämpliga parametrar. Den måste installeras korrekt. Du måste ansluta enheten till den befintliga enheten och sedan konfigurera den. Det finns inget oöverkomligt komplicerat och obegripligt i dessa förfaranden.

Låt oss lägga det på hyllorna hur man korrekt ansluter och konfigurerar de övervägda enheterna för TV: n

  • Först måste du försiktigt sätta in Wi-Fi-adaptern du köpte i någon av de tillgängliga kontakterna (allt beror på vilken typ av anslutning som finns i din enhet, oftast är det USB).
  • Efter det måste du ta fjärrkontrollen. Med den här kontrollen måste du gå till inställningarna eller alternativen för din TV.
  • Gå sedan till avsnittet "nätverk". Beroende på typ av firmware kan avsnittets namn och konfiguration vara annorlunda, till exempel "Trådlösa nätverk" eller "Trådlösa anslutningar". Det viktigaste är att förstå betydelsen av det valda objektet.
  • Nu måste du ansluta till det trådlösa nätverket. Välj ditt nätverk.
  • Därefter måste du ange lösenordet för åtkomst och ansluta.
Bild
Bild

WPS -anslutningen görs enligt följande

  • Användaren måste gå till routern. Du måste hitta WPS -snabbåtkomstknappen. Vanligtvis är den placerad på enhetens baksida. Om du har en Zyxel Keenetic -router hemma kan du se den nödvändiga knappen på den främre halvan av fodralet - det indikeras med en nyckel- eller vågsymbol. Klicka på knappen hittad.
  • Ställ in inställningen på WPS i dina TV -inställningar. Ange ett lösenord eller en aktiv PIN -kod.
  • Nu måste du gå tillbaka till routern. Tryck på samma WPS -knapp igen för att öppna åtkomst.

Som du kan se är hela proceduren för att ansluta och konfigurera en Wi-Fi-adapter elementär. Var inte orolig om du inte förstår något.

Vanligtvis anges alla funktioner i åtgärderna för anslutning av sådana enheter i bruksanvisningen, där du kan titta när som helst.

Bild
Bild

Möjliga problem

Trots att moderna modeller av Wi-Fi-adaptrar är tillverkade av hög kvalitet, pålitlig och hållbar, betyder det inte att det aldrig kommer att bli problem med dem. Låt oss överväga vilka problem användaren kan stöta på och hur de kan elimineras på egen hand.

Många människor står inför det faktum att den trådlösa anslutningen inte kan konfigureras och TV: n inte ser adaptern. Ett sådant problem kan uppstå på grund av drift eller finjustering av routern. Det kan lösas genom att ange data och manuella nätverksinställningar. Algoritmen för åtgärder är kanske inte den enklaste. Låt oss stegvis överväga hur vi ska agera om utrustningen inte ansluter till Wi-Fi.

  • Öppna din TV -meny. Gå till posten "Trådlösa nätverk" igen (i ditt fall kan namnet variera beroende på firmware).
  • Nästa steg är att välja typen "Manuell inställning".
  • Öppna fältet där du måste ange lämpliga data för att ställa in tekniken.
  • Skriv ner IP -adressen noggrant. Normalt görs inmatning med fjärrkontrollen.
  • Då måste du gå till nästa inmatningsfält. I den måste du ange gateway och nätmask.
  • Du måste ange DNS -värdena.
  • Välj önskat nätverk och tryck på "Ok" eller "Enter". Om du inte ser det önskade nätverket i listan måste du skapa det själv. Detta kräver att du anger lösenordet och namnet som du angav och ställde in när du konfigurerade din router.
  • Kontrollera att nätverket fungerar som det ska när alla procedurer har utförts.

Rekommenderad: