Vad Händer Om TV: N Inte Spelar Upp Video Från Flash -enheten? Varför Ser Inte TV: N Eller Visar Filmen? Varför Stöder Den Inte USB -minne?

Innehållsförteckning:

Video: Vad Händer Om TV: N Inte Spelar Upp Video Från Flash -enheten? Varför Ser Inte TV: N Eller Visar Filmen? Varför Stöder Den Inte USB -minne?

Video: Vad Händer Om TV: N Inte Spelar Upp Video Från Flash -enheten? Varför Ser Inte TV: N Eller Visar Filmen? Varför Stöder Den Inte USB -minne?
Video: Смартфон OnePlus Nord N100 - ПОЛНОЦЕННЫЙ ОБЗОР 2024, Maj
Vad Händer Om TV: N Inte Spelar Upp Video Från Flash -enheten? Varför Ser Inte TV: N Eller Visar Filmen? Varför Stöder Den Inte USB -minne?
Vad Händer Om TV: N Inte Spelar Upp Video Från Flash -enheten? Varför Ser Inte TV: N Eller Visar Filmen? Varför Stöder Den Inte USB -minne?
Anonim

Vi spelade in en video på ett USB -minne, satte in den i motsvarande plats på TV: n, men programmet visar att det inte finns någon video. Eller så spelar den bara inte upp videon specifikt på TV: n. Detta problem är inte ovanligt. Det finns flera möjliga orsaker till detta.

Bild
Bild

Problem och deras eliminering

Ett av de mest populära och tyvärr olösliga alternativen - USB -ingången tillhandahålls helt enkelt inte för service av ett flash -kort … Det är svårt att tro, men det händer. En sådan ingång på TV: n görs strikt för att uppdatera enhetens programvara.

Bild
Bild

Olämplig modell

Om TV: n inte spelar upp video från USB -minnet är chansen stor att USB -minnet verkligen inte är avsett för detta ändamål. TV -modellen har inte dessa funktioner . Ju nyare enheten är, desto mindre chans att en sådan anledning förklarar oförmågan att se videon. Men det finns fortfarande en väg ut.

  1. Du kan skölja om enheten . Det är sant att inte varje TV är lämplig för en sådan uppgradering, naturligtvis är det osannolikt att användaren själv klarar detta. Men befälhavaren kan komma igång och göra ett till synes hopplöst fall till en lösbar situation. Det är bättre att inte gå in i blinkande själv, konsekvenserna kan vara oåterkalleliga.
  2. Se ingenjörsmenyn … Men det här är inte särskilt enkelt heller, eftersom ett sådant steg bara kan göras med hjälp av en särskild servicepunkt. På forumet kan du läsa ett "hacker" -råd: logga in med två infraröda dioder. Men detta är ett mycket farligt steg. Ingenjörsmenyn bör anförtros professionella. Om användaren själv av misstag väljer fel funktion kan han av misstag slå av alla inställningar.
Bild
Bild

Därför bör bara de som har gedigen erfarenhet av detta och tydligt förstår vad de gör ingripa i teknikens arbete. För resten är det bättre att vända sig till en erfaren mästare.

Bild
Bild

Stöder inte detta videoformat

Ett annat alternativ för att förklara problemet är när TV: n helt enkelt inte ser videon och som ett resultat inte visar en film eller annan video. I en sådan situation kan du försöka fixa situationen så här.

  1. Videofilen ska bearbetas på en dator med ett speciellt program, det vill säga underkastas konvertering. Det vill säga att själva videon måste översättas till det format som TV: n stöder.
  2. Du kan använda en HDMI -kabel som ansluts till din dator. På så sätt kan du se till att TV: n fungerar som en bildskärm. Samtidigt är det viktigt att korrekt konfigurera grafikkortet genom att kontrollera inställningarna på enheten.
Bild
Bild

Till sist, det är värt att börja med instruktionerna - läs vilka format TV: n stöder och ladda ner videor av endast dessa format. Eller förkonvertera videon till önskad fil så att det inte blir några problem med visningen.

Bild
Bild

Gammal programvara

Det finns alternativ, förutom uppdatera mjukvara , Nej. Om TV: n har en internetanslutningsfunktion kan du göra det själv, snabbt och utan problem. Men det finns ett annat alternativ: ladda ner de officiella instruktionerna från tillverkarens webbplats och installera programvaran manuellt med hänvisning till instruktionerna i instruktionerna.

Bild
Bild

Om det finns problem här behöver du ring servicecenteret och specialistoperatörer kommer att förklara hur problemet ska lösas . Mycket ofta spelar TV: n inte video på en flash-enhet just på grund av den icke-uppdaterade programvaran, så du behöver bara göra det till en användbar vana leta efter uppdateringar regelbundet . Det händer att användaren helt enkelt släpper servicetjänster för programuppdateringar och inte vet att TV: n är redo att arbeta i ett mer bekvämt läge.

Bild
Bild

Andra orsaker

Det finns moderna LCD -TV -apparater som i grunden behåller parametrarna för att begränsa videouppspelningsstorleken. Till exempel fungerar LG, Samsung, Sony och Philips alla med ett begränsat antal videostorlekar. Och det är omöjligt att komma runt en sådan ram. Därför köper ägarna av sådana TV -modeller oftast HDMI -kabel och anslut datorn direkt till TV: n.

Bild
Bild

Vad mer kan orsaka att videon inte spelas upp?

  1. Filnamnet kan vara felaktigt. Vissa TV -apparater "förstår" inte det kyrilliska alfabetet, och därför bör filerna kallas siffror eller latin.
  2. Filsystemfel uppstår. Till exempel, om TV: n tidigare läste ett USB -minne utan problem, men plötsligt slutade känna igen det, indikerar det fel på själva enheten. Du bör ansluta USB -flashenheten till datorn, ringa snabbmenyn, högerklicka och gå igenom följande kedja: "Egenskaper - Verktyg - Kontrollera disk - Kontrollera". Därefter måste du sätta "fåglarna" i raden "Fixa systemfel automatiskt".
  3. USB -porten är defekt. Det kan vara värt att börja med att kontrollera portens funktion. Om han inte ser någon flash -enhet eller kabel kan du behöva kontakta servicecenteret för att åtgärda problemet.
Bild
Bild

Det händer att TV: n känner inte igen ljudspår från videofiler (stöder inte vissa codecs) . I det här fallet behöver du också konvertera video eller ladda ner samma film i ett annat format.

Bild
Bild

Tips

Måste vara kolla hur mycket filmen väger . Om det finns en video på en flash -enhet som väger 20, 30 och till och med 40 GB, kommer inte alla TV -apparater att kunna stödja den här videostorleken. Äldre modeller har sällan denna förmåga. Filer från 4 till 10 GB är de mest praktiska i detta avseende.

Bild
Bild

Om TV: n inte har någon USB -port alls kan du ta gammal DVD-spelare eller digital set-top box . De brukar ha rätt ingång. För att ansluta, byt bara till en digitalbox eller DVD. Och sedan, ta fjärrkontrollen från den här enheten, välj USB -anslutningen. Det vill säga lanseringen kommer att vara i stort sett densamma som på TV: n.

Rekommenderad: