Hur Tittar Jag På IPTV På TV? Hur Ansluter Man Via En Router? Visa Och Installera En Spellista, Hur Använder Du Den?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Tittar Jag På IPTV På TV? Hur Ansluter Man Via En Router? Visa Och Installera En Spellista, Hur Använder Du Den?

Video: Hur Tittar Jag På IPTV På TV? Hur Ansluter Man Via En Router? Visa Och Installera En Spellista, Hur Använder Du Den?
Video: Installation: SMART IPTV Pongo Support (ANDROID TV) 2024, Maj
Hur Tittar Jag På IPTV På TV? Hur Ansluter Man Via En Router? Visa Och Installera En Spellista, Hur Använder Du Den?
Hur Tittar Jag På IPTV På TV? Hur Ansluter Man Via En Router? Visa Och Installera En Spellista, Hur Använder Du Den?
Anonim

Den utbredda tillämpningen av modern teknik tvingar människor att anpassa sig till den. Och det ger upphov till ganska många ovanliga problem som inte har uppstått tidigare. En av dem är hur man tittar på IPTV på TV utan avbrott.

Vad det är?

Först måste du ta reda på vad IPTV är på en TV. Detta är en betydligt utökad tv i jämförelse med analog sändning . Signalen överförs med hjälp av IP -protokollet. Den totala anslutningshastigheten för tillförlitlig drift bör vara minst 50 MB per sekund. Samtidigt bör IPTV inte förväxlas med strömmande TV -kanaler som överförs direkt till kundutrustning.

Bild
Bild

Använd i så fall:

  • programvara för buffertdatabearbetning;
  • videoservrar;
  • informationssäkerhetssystem;
  • program för behandling av mottaget och överfört innehåll;
  • trafikkvalitetskontrollsystem och elektronisk utrustning.

Olika administrativa protokoll används . Så, med hjälp av UDP, RTP, ljud- och videofiler överförs i streaming -läge, respektive. För själva sändningen används RTSP -protokollet. Anslutning till fjärranslutna interaktiva tjänster följer den vanliga HTTP -standarden (vilket är ganska förutsägbart). Men för sådana "exotiska" som multicast -strömmar är IGMP -standarden ansvarig.

IP -TV ger dig tillgång till ett nästan obegränsat antal kanaler. Användare kommer att kunna spela in och spola tillbaka sändningar i realtid. Bilden uppfyller helt HD -standarden. Valet av ljudspår har implementerats, dessutom används flerkanaligt ljud.

Men man måste komma ihåg att IPTV fungerar extremt dåligt med otillräcklig anslutningshastighet.

Bild
Bild

Kabelanslutning och installation

För att titta på TV med IPTV -standarden genom att ansluta den till en gammal TV, du måste använda en mottagare … Naturligtvis talar vi om de TV -apparater som inte stöder internetanslutningar och / eller signalöverföring via USB -kontakter. Mycket lättare för ägarna av modern teknik som uppfyller Smart TV -standarden.

Du kan bara ansluta IPTV -boxen till TV: n efter att du har stängt av den . Det första steget är att ansluta HDMI-kabeln till kontakterna på digitalboxen och TV-mottagaren. Om en RCA -kabel används för anslutningen, anslut den till ljudutgången. Därefter måste du sticka "tulpanerna" i ett lämpligt uttag på TV: n. En Ethernet -patchkabel måste anslutas till en av LAN -portarna på routern. Dess andra ände är ansluten till mottagarenheten. Först efter det måste du ansluta strömförsörjningen.

Nästa steg att ta är öppna tunergränssnittet med knappen Setup … Genom avsnittet som rör avancerade inställningar tilldelas parametrar för kommunikation och uppspelning av videosignaler. Sedan laddar de ner VLC Media Player, en m3u -fil, och släpper sådana filer på ett USB -minne . Därefter öppnas USB -menyn och spelarens installationsfil startas från enheten. När installationen är klar öppnar du spelaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med dess funktioner måste du installera en spellista genom att välja filen på flash -kortet. Vidare visar systemet listan över kanaler med en allmän lista. Du kan börja spela upp en kanal genom att klicka på dess ikon. För att "Video on Demand" -läget ska fungera och använda TimeShift -alternativet är det nödvändigt att ställa in tid och datum korrekt genom de avancerade inställningarna. När du använder en trådbunden anslutning är det mycket viktigt att korrekt ange metoden för anslutning till fjärrportalen.

Vanligtvis då:

  • välj "Auto" (DHCP);
  • kontrollera statusen för Ethernet -anslutningen via fliken egenskaper;
  • föreskriva nödvändiga parametrar för NTP -servrar;
  • anpassa videon;
  • ställ in skärmupplösningen;
  • ställ in en lämplig upplösning på videoutgången;
  • spara inställningarna och starta om digitalboxen eller mediaspelaren.
Bild
Bild
Bild
Bild

Trådlös synkronisering

Men inte alla vill använda ledningar. De allra flesta människor föredrar att helt enkelt ansluta via en IPTV -router och sedan njuta av sändningarna lugnt . Ett sådant läge kan innebära distribution av en signal till och med flera TV -apparater samtidigt. Det är sant att det redan kommer att vara nödvändigt att använda moderna TV -mottagare. Endast med Wi-Fi-alternativet kan de fungera stabilt i det här läget.

Bild
Bild

Konsekvent:

  • ingår i avsnittet om anslutning till ett Wi-Fi-nätverk;
  • välj den nödvändiga bland alla rader;
  • Skriv in ett lösenord;
  • bekräfta önskan att ansluta.

Dessutom måste du titta på nyanser av att ansluta IPTV på tv -mottagare av olika märken. På LG TV väljer de Peers TV, Vintera TV, SS IPTV. Naturligtvis behöver du bara ladda ner en av dessa spelare. Sedan registrerar de sig på LG Content Store -resursen.

Efter att ha valt en lämplig spelare via marknaden bekräftar de önskan att installera den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Situationen är enklare när du använder LG Smart TV -mottagare . I det här fallet behöver du bara öppna det installerade programmet. Kanalerna visas omedelbart på skärmen. Om de inte räcker måste du dessutom ladda ner spellistan i m3u -format.

Ägare till Samsung -TV -apparater måste agera lite annorlunda . Nödvändigt nätverkstillstånd ställs in via inställningsmenyn. Det bör vara i "IP -inställningar" -läget. Därefter körs parametern 85 17 30 89 in i fältet med DNS -inställningar. För att använda betalda prenumerationer kan du använda specialapplikationer nStreamPlayer, Divan TV. Samsung Apps-butiken innehåller separata program för TV-kanaler och spelare med förinstallerade listor.

Bild
Bild

Men en hel del konsumenter väljer att köpa Phillips -TV. Gör i så fall följande:

  • genom konfigurationsmenyn, gå till nätverksanslutningen och "trådbunden" undersektion;
  • ange en statisk adress när du konfigurerar nätverket;
  • i DNS1 -raden i avsnittet IP -konfiguration föreskrivs värdet 178.209.065.067;
  • välj Net TV på startskärmen och peka sedan på en av de två applikationerna - Ivi eller Stream;
  • lägg till den med en separat knapp.
Bild
Bild

Ägare av Sony Bravia TV-apparater måste aktivera alternativet IPTV med den inbyggda egenutvecklade webbläsaren … URL Loader öppnas via verktygsfliken. Presentera operatv. obovse. ru / 2.5 / och följ den här länken. Då blir en hel sida tillgänglig, där det finns etiketter för TV -kanaler, filmer och serier.

Men du kan göra det annorlunda:

  • ladda ner PC-Player TVIP;
  • flytta filen till ett flash -kort;
  • starta programmet på TV;
  • lägg till en spellista;
  • välj kanaler från tematiska block.
Bild
Bild

Möjliga problem

De praktiska fördelarna med IPTV i jämförelse med analog sändning är inte värda att nämnas igen. Men ibland bromsar även denna anmärkningsvärda prestation av mänskligt geni eller upplever andra misslyckanden. Många problem kan lösas framgångsrikt utan dyra servicesamtal . När bilden har försvunnit helt och det inte ens finns något ljud måste du först kontrollera om det elektriska nätverket fungerar, samt om alla nödvändiga komponenter är korrekt anslutna.

Ibland är orsaken till felet fel inställning av videoingången i inställningarna … Om justeringen inte hjälper, eller om inställningarna är korrekta, är det bäst att försöka byta kablar. När tulpaner används kan färgerna på kontakterna och kontakterna missfärgas. Uppräkning av anslutningsalternativ hjälper till att lösa problemet.

Det är också värt att kontrollera om routern fungerar, om den distribuerar Internet.

Bild
Bild
Bild
Bild

När såningen misslyckas måste routern startas om . Efter den sista nedladdningen kontrolleras Internet igen via telefon eller dator. Att ansluta till Internet via en trådbunden kanal innebär att du måste leta efter en länk. Det uttrycks genom att en glödlampa blinkar nära uttaget. Om sådana tillvägagångssätt inte gav önskat resultat måste du koppla bort digitalboxen från fjärrkontrollen och ta bort strömkabeln i några sekunder.

Ibland saknas ljud och bild på separata kanaler. Detta kan bero på sändningarnas betalda status. Du måste gå in i kanallistan och se om det finns en låssymbol mittemot dem. Om inte, bör du kontrollera din internetanslutningshastighet. En kabelanslutning är mycket bättre än Wi-Fi.

Rekommenderad: