Hur Ansluter Jag En Skrivare Till En Dator Via Wi-Fi? Hur Ansluter Jag Trådlöst Via En Router Och Skriver Ut Filer? Varför Kan Inte Datorn Se Skrivaren?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag En Skrivare Till En Dator Via Wi-Fi? Hur Ansluter Jag Trådlöst Via En Router Och Skriver Ut Filer? Varför Kan Inte Datorn Se Skrivaren?

Video: Hur Ansluter Jag En Skrivare Till En Dator Via Wi-Fi? Hur Ansluter Jag Trådlöst Via En Router Och Skriver Ut Filer? Varför Kan Inte Datorn Se Skrivaren?
Video: Print from your wireless laptop using a printer attached to your networked desktop PC 2024, April
Hur Ansluter Jag En Skrivare Till En Dator Via Wi-Fi? Hur Ansluter Jag Trådlöst Via En Router Och Skriver Ut Filer? Varför Kan Inte Datorn Se Skrivaren?
Hur Ansluter Jag En Skrivare Till En Dator Via Wi-Fi? Hur Ansluter Jag Trådlöst Via En Router Och Skriver Ut Filer? Varför Kan Inte Datorn Se Skrivaren?
Anonim

De senaste tio åren har inlett en mobilitetstid och tillverkare har börjat gradvis gå över till trådlös teknik och introducerat dem i nästan allt. Medlet för att mata ut information till ett fysiskt medium gick inte obemärkt förbi, så det är värt att titta närmare på hur du ansluter en skrivare till en dator via Wi-Fi.

Bild
Bild

Hur ansluter jag?

Först och främst, för att ansluta din skrivare till din dator med ett trådlöst nätverk, behöver du en router. Det gör att du kan skapa nödvändiga åtkomstpunkter, som hjälper dig att sedan skriva ut alla dokument.

För att ansluta kan du använda en enhet utrustad med en USB-port för att fysiskt ansluta skrivaren eller en vanlig Wi-Fi-router om pressen har en adapter.

Bild
Bild

Anslutningsförfarandet är inte så komplicerat som det kan tyckas vid första anblicken. Detta beror på att de flesta inställningarna utförs i automatiskt eller halvautomatiskt läge. Innan du ansluter rekommenderas att förbereda:

  • klargöra nyanser av utrustningen och dess inställningar;
  • ladda ner och installera drivrutiner från skrivartillverkarens officiella webbplats;
  • skapa ett startbart media där drivrutinen installeras.
Bild
Bild
Bild
Bild

Annars måste du följa dessa steg för att ansluta pressen till din dator

  1. Du måste först koppla bort routern och skrivaren från nätverket.
  2. Därefter måste du ansluta utskriftsenheten till routern. För att göra detta måste du använda USB -kabeln som medföljer utrustningen.
  3. Det tredje steget handlar om att slå på routern och ladda ner data. När nedladdningen är klar kan du slå på skrivaren.
  4. Med en LAN -kabel eller ett trådlöst nätverk måste du komma åt routerns gränssnitt.
  5. Det femte steget är att ange specialadressen i valfri webbläsare. Denna adress kan vara "192.168.0.1" eller "192.168.1.1". Adressen kan också anges på förpackningen i routerfodralet; den kommer att skrivas på en särskild klistermärke.
  6. Nästa punkt är att ange behörighetsdata, vilket betyder ett användarnamn och lösenord. Som standard är dessa data admin / admin. Du kan förtydliga värdet på samma klistermärke eller i dokumentationen som följde med utrustningen.
  7. Det sista du ska göra är att se till att routern känner igen skrivaren efter att webbgränssnittet har öppnats. Det är viktigt att utskriftsenheten inte framstår som okänd, utan omedelbart ges ett namn.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera att sekvensen ansågs använda exemplet med att använda en router utrustad med en USB -kabel.

Om anslutningen lyckades kan du gå vidare till nästa steg - konfigurera din dator.

Det är inte alltid möjligt för skrivaren att omedelbart bestämma routern. Orsakerna kan vara följande:

  • routern stöder inte denna typ av anslutning;
  • skrivaren kan inte ansluta till enheten;
  • porten eller kabeln är defekt.

För att lösa problemet kan du försöka uppdatera routerns programvara genom att ladda ner en speciell firmware från tillverkarens webbplats. Om detta inte hjälper, bör du använda en ytterligare metod. Det är mer komplext än vanliga skrivaranslutningsalternativ, men det är ganska effektivt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att ansluta din bärbara dator och router trådlöst måste du följa följande steg

  1. Gå till datorns kontrollpanel. Välj "Enheter och skrivare".
  2. Gå till avsnittet "Lägg till en skrivare".
  3. Ett fönster med två objekt visas i användarens synfält. I det här fönstret måste du välja "Lägg till ett nätverk, trådlös skrivare". Så snart objektet är valt kommer datorn att söka efter lämplig utrustning. Processen utförs automatiskt.
  4. Öppna det föreslagna blocket efter att MFP har upptäckts och visas på skärmen.
  5. Ange IP -adressen som finns i skrivardokumentationen eller på en dekal.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om anslutningen lyckas får PC -användaren ett meddelande om att para ihop datorn med utdataenheten.

När enheten har startats om kan du börja skriva ut alla filer.

Bild
Bild

Hur ställer jag in?

Skrivaren som är ansluten till routern känns inte igen av operativsystemet som en oberoende enhet. Därför, om du väljer det klassiska alternativet för att para ihop utrustning med en dator, måste du lägga till den manuellt. Detta kräver följande.

  1. Gå till menyn genom att trycka på "Start" -knappen. Öppna avsnittet "Parametrar".
  2. Välj underavsnittet "Enheter". Öppna en mapp som heter Skrivare och skannrar. Lägg till en utskriftsenhet genom att klicka på motsvarande knapp.
  3. Vänta tills sökningen efter tillgänglig utrustning är klar och klicka på knappen som säger att skrivaren du letar efter inte finns i listan.
  4. Välj "Lägg till skrivare med IP -adress" i fönstret "Hitta en skrivare med andra parametrar" som öppnas. Därefter måste du bekräfta åtgärden genom att klicka på knappen "Nästa".
  5. Ange vilken typ av enhet som ska skrivas ut på raden som visas, och skriv ner namnet eller IP-adressen som anges i dokumenten som medföljer skrivaren. Det är värt att notera att om adressen angavs när du anslöt till routerns webbgränssnitt måste du använda den.
  6. Vägra att undersöka skrivaren av systemet och leta efter en lämplig drivrutin. Dessa steg är inte nödvändiga eftersom användaren tidigare har tagit hand om att installera den nödvändiga programvaran.
  7. Vänta tills systemet skannar den anslutna enheten automatiskt. Slutet på proceduren blir utseendet på ett fönster med ett meddelande om frånvaron av den nödvändiga enheten.
  8. Gå till avsnittet "Enhetstyp". Här måste du ange att skrivaren är en speciell enhet.
  9. Öppna maskinvaruparametrar. Installera LPR -protokoll.
  10. Ange valfritt värde i raden "Könamn". I detta skede, när du bekräftar operationen, måste du installera den förberedda drivrutinen för skrivaren. Användaren bör trycka på motsvarande knapp för att bekräfta installationen av programvaran från disken och välja arkiv. Du kan också starta nedladdningen genom att gå till Windows Update och välja rätt skrivarmodell från den tillgängliga listan.
  11. Vänta tills drivrutinen är installerad och välj "Ingen delad åtkomst till den här skrivaren". Det är värt att notera att användaren kan ge åtkomst. I det här fallet bör du välja det alternativ som är det mest optimala.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det sista steget är att bekräfta inställningarna och utföra en testutskrift.

Om skrivaren var ansluten och korrekt konfigurerad kommer det inte att finnas några problem vid överföring av information till material.

Bild
Bild

Möjliga problem

Alla lyckas inte konfigurera trådlös utskrift första gången. Ibland ser datorn inte enheten eller routern vägrar att para med MFP: n. Vanliga misstag som användare gör när de utför ett sådant förfarande inkluderar:

  • ange fel användarnamn och lösenord på grund av ouppmärksam studie av instruktionerna för routern eller skrivaren;
  • ingen USB -kabelanslutning;
  • ingen omstart av routern efter anslutning av skrivaren för att spara de installerade inställningarna;
  • ingen signal på grund av att routern inte ingår i nätverket;
  • frånvaron av en skrivare i listan över nödvändig utrustning;
  • felaktig installation av drivrutiner eller deras frånvaro.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det senare innebär att användaren inte förberedde sig för att ansluta tryckutrustningen till det trådlösa nätverket och inte hittade motsvarande arkivfiler från programvarutillverkaren. Genom att redogöra för dessa fel kan du snabbt ta reda på hur du ansluter MFP: n till ett lokalt nätverk via Wi-Fi och börjar skriva ut filer . Om enheten inte är ansluten bör du söka professionell hjälp.

Rekommenderad: