Hur Gömmer Jag Ledningarna Från TV: N På Väggen? 37 Foton Hur Man Dekorerar Dem? Hur Lägger Man På Tv: N Och Döljer Kabeln Med En Låda?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Gömmer Jag Ledningarna Från TV: N På Väggen? 37 Foton Hur Man Dekorerar Dem? Hur Lägger Man På Tv: N Och Döljer Kabeln Med En Låda?

Video: Hur Gömmer Jag Ledningarna Från TV: N På Väggen? 37 Foton Hur Man Dekorerar Dem? Hur Lägger Man På Tv: N Och Döljer Kabeln Med En Låda?
Video: Tips om du ansluter via KabelTV 2024, April
Hur Gömmer Jag Ledningarna Från TV: N På Väggen? 37 Foton Hur Man Dekorerar Dem? Hur Lägger Man På Tv: N Och Döljer Kabeln Med En Låda?
Hur Gömmer Jag Ledningarna Från TV: N På Väggen? 37 Foton Hur Man Dekorerar Dem? Hur Lägger Man På Tv: N Och Döljer Kabeln Med En Låda?
Anonim

När du placerar en TV -panel ställs ägarna till en bostad inför frågan om var de ska gömma ledningarna. Du måste erkänna att den hängande kabeln inte tillför stil och elegans till interiören alls. Det är därför som designers erbjuder flera effektiva lösningar för att med fördel maskera detta element.

Bild
Bild

Hur man dekorerar?

Det första jag tänker på är maskera . Om du kortfattat beskriver essensen i denna metod, så är den ungefär så här: varför ta bort trådarna, om du elegant och organiskt kan passa dem i rummets design . Naturligtvis är detta vägen till minst motstånd. Men om du närmar dig designen kompetent och med fantasi, kan du komma med en inredning på ett sådant sätt att det ser ganska trevligt och mysigt ut.

Bild
Bild

Låt oss beskriva några bra lösningar

Silikon tips . I det här fallet kan du plocka upp lockiga element i en mängd olika nyanser, teman och tomter på ett sådant sätt att de ger en stor del av originalitet, fantasi och kreativitet till rummets design.

Bild
Bild

Tänkte vrida … Om så önskas kan du uppnå en ovanlig effekt om du helt enkelt ansluter alla trådar till någon form av geometrisk figur eller ger någon annan godtycklig form som uppfyller användarens estetiska önskemål.

Bild
Bild

Grenar av träd och buskar … Detta är en elementär, men en vinn-vinn-metod, som går ut på att imitationer av grenar av gröna växter finns under TV-panelen. Således flyttas uppmärksamhetens fokus från sladden till spektakulär saftig grönska. Dessutom kan du försöka dekorera trådarna med omfattande handgjorda pappersblommor.

Bild
Bild

Dekorativa paneler … De är gjorda av trä, metall och plast och kan ha vilken form som helst. Det är bättre att ta dimensionerna för att helt täcka alla trådar som sträcker sig från TV: n till strömkällan.

Bild
Bild

Det finns särdrag att dekorera olika funktionella områden i rummet. Till exempel i vardagsrummet kan sladden läggas i bottenplattan, gömd bakom möbler eller till och med under mattan. Ser väldigt bra ut dekorativ öppen spis eller snyggt skåp under plasma.

Bild
Bild

I sovrummet det är bättre att dekorera med en färgad duk eller bara gömma TV -panelen med sladdar i garderoben. Kabeln ser väldigt ovanlig ut, inskriven i en komposition med rosetter och dekorativa band.

Bild
Bild
Bild
Bild

De minsta problemen är på köket - här är allt dolt bakom headsetet eller i köksnischen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla ovanstående metoder är rekommendationer "för lata" eller helt enkelt kreativa människor som värdesätter sin tid och vet hur man sparar energi . Men även med outtömlig fantasi, ibland tillåter denna metod dig inte att dölja trådarna - då måste du tillgripa mer seriösa och grundläggande lösningar.

Bild
Bild

Hur gömmer man sig i väggen?

Ett av de säkraste sätten att dölja sladden är att placera den i väggen. Det tar dock mycket tid samtidigt och kräver också finansiella investeringar. I det här fallet är kabeln dold inuti väggen, en sådan lösning är estetisk, komplett och kränker samtidigt inte reparationens dekorativa utseende.

Bild
Bild

I betong

Om den inre skiljeväggen är gjord av betong, finns det inget sätt att göra utan jaktproceduren. Detta är ett ganska dammigt och svårt jobb som bara är lämpligt för dem som planerar en större översyn. I skedet av grov efterbehandling kan du enkelt dölja kabeln. Till att börja med bör du rita ett diagram så exakt som möjligt som anger ledningens väg och de platser där dess början och slut kommer att vara.

Spåren i väggen placeras strikt diagonalt eller vertikalt till närmaste uttag eller växel.

Bild
Bild

Arbetet omfattar flera steg

  1. Stansa det antal hål som krävs i kabeldragningen.
  2. Använd en stansare för att ta bort alla onödiga fragment, så att du frigör området för att placera din framtida "cache".
  3. Dra ut kabeln och sätt in den i ett lämpligt hål på TV -mottagaren, se till att kabeln är ordentligt spänd.
  4. Lägg den formade stroben med gips; den kan köpas i alla järnaffärer.
  5. Det återstår bara slutbeklädnaden - det görs efter eget tycke.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I gips

Denna metod är mycket enklare och billigare, men den kräver också användning av några arbetsverktyg, nämligen en borrhammare. Först måste du göra ett par hål: det ena precis bakom TV: n, det andra i den nedre delen av väggen . Det första hålet är nödvändigt för att direkt stänga trådarna bakom gipsskivan, det andra kommer att göra det mer bekvämt att ta det till nätverket.

Bild
Bild

Kabeln kan också döljas under golvet . För att göra detta måste du använda speciella typer av golvlister med en urtagning för ledningar i dem. I det här fallet kan du enkelt sträcka sladden när som helst utan rädsla för att skada den. Arbetsordningen är enkel: du måste ta bort den yttre panelen och lägga kabeln i det resulterande utrymmet. Efter det fixeras panelen.

De främsta fördelarna med denna metod är: dammfri, snabb och extremt enkel installation.

Bild
Bild

Kabeln kan döljas direkt i golvet - precis under golvlisten . För att göra detta behöver du en perforator - med hjälp av detta verktyg bildas ett grunt spår på ytan, en korrugering med en kabel placeras i det formade utrymmet och kanalen stängs med ett sandcementbruk. Om golvet är av trä, kommer det att vara nödvändigt att ta bort alla brädor på kabelns plats. I den öppnade kanalen placeras tråden i ett metalliserat hölje. Ett annat effektivt sätt är att designa en ny screed på golvet, alla ledningar läggs under den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan gå åt andra hållet och dra kabeln längs taket . Om den är gjord av betong, görs hålen på samma sätt som för väggarna. Om taket representeras av en spänning eller upphängd struktur, kommer processen att leda ledningar att bli ännu enklare, eftersom det vanligtvis finns utrymme mellan golvplattan och själva taket - det är här alla sladdar kan placeras.

Vanligtvis används denna metod för att leverera elektricitet till en taklampa, men det är fullt möjligt att tillgripa den för att maskera kablarna från TV: n.

Bild
Bild

Vi gömmer oss i en dekorativ låda

För att dölja sladden kan du installera en dekorativ låda. Denna metod anses vara en av de mest budgetmässiga, och i butikerna finns ett brett urval av metall- och plastlådor samt modeller av den kombinerade typen.

Fördelen med denna metod ligger inte bara i dess dekorativa effekt, utan också i fullständig säkerhet, eftersom alla befintliga lådor uppfyller 100% brandstandarder. Det viktigaste här är att korrekt välja materialets dimensioner (så att alla kablar får plats i det).

Förutom, det är viktigt att beräkna avståndet till uttaget … Som regel säljs råvaror till lådan i bitar 2 m långa, de måste anslutas med speciella element (plugg, tee, samt hörn eller kontakter). Användningen av en dekorativ låda gör att du kan göra alla tekniska nätverk till ett snyggt dekorativt element på vertikala ytor.

Bild
Bild

Så kanaler kantade med tegel kommer att se harmoniska ut i interiörer art nouveau eller i någon annan modern designriktning. För loft lådor i form av metallrör med liten diameter kommer att vara oersättliga. Fans av ekostil och countrymusik bör titta närmare på modeller som imiterar trä . Dekorationsboxen kan målas för att matcha färgen på tapeter eller väggfärg när som helst.

Bild
Bild

Hur gömmer man sig i möbler?

Ganska effektiv lösning är installation av ledningar i möbler . Till exempel, under TV: n, kan du fixa en gångjärnig panel där du kan dölja TV -kabeln. Bänken under plasmapanelen ser väldigt snygg ut, men det vanligaste alternativet att dölja kabeln från TV -mottagaren är att placera ett praktiskt stativ under den. Det räcker med att bara hänga den i TV -området, och problemet med oestetiska ledningar kommer att lösas. Dessutom kan sladden döljas bakom hyllor och skåp i väggen.

Bild
Bild

Vi ägnar särskild uppmärksamhet åt det faktum att om du planerar att lägga en del av ledningarna horisontellt, är det bättre att göra detta längs väggen, så nära golvytan som möjligt.

I det här fallet är det möjligt att gömma sladden bakom golvlisten. Allt du behöver för att utföra arbetet är bara att lyfta topplisten på golvlisten, placera kabeln i den och sedan fixa tillbaka den . Alla dessa manipulationer utförs utan några extra verktyg, kräver inga speciella arbetskunskaper, och dessutom lämnar de rummet rent (fritt från damm och skräp).

Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Numera installerar fler och fler användare tv -paneler, så problemet med ledningar är ett av de mest pressande. Helst löses detta problem under reparationen, när du kan slipa väggen eller ta bort kabeln under gipset . I alla fall, denna metod är endast lämplig för dem som köper en lägenhet utan renovering . I alla andra fall måste du tillgripa dekorativa designmedel.

Bild
Bild

Vi erbjuder dig ett litet urval av foton som gör att du kan slå och dölja TV -kabeln . Om du har en fantasi om sladdar på väggen kan du lägga ut ganska kreativa och snygga kompositioner av alla teman så att de passar harmoniskt in i inredningen i rummet. Kom dock ihåg - för att din ritning ska se komplett ut måste kabelprodukterna ha den längd som krävs. Om tråden är för kort eller om du planerar att vrida den till en utsmyckad prydnad, passar den helt enkelt inte in i interiören, så det är bäst att använda trådar för kantning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till exempel ser grenar av gröna växter dekorerade med blommor av papper eller tyg väldigt snygg ut.

Bild
Bild

Från sladden kan du efterlikna en gren av ett stort träd, och om tråden är lång är det värt att lägga ut konturerna för hela växten som helhet. Du kan lägga till kreativitet och ljusstyrka i rummet med hjälp av komplexa mönster på vertikala ytor. I detta fall Det är mycket viktigt att tänka på kabelskärmens skugga så att den är i harmoni med väggarnas övergripande design . Vanligtvis är sådana teckningar dessutom dekorerade med en mängd olika dekorativa element: ikebana, klistermärken, kransar, liksom dekorativa trådar eller andra handgjorda föremål.

Bild
Bild

Ett mycket intressant och extraordinärt alternativ för kabelmärkning är att skapa ett så kallat staket av träelement, som reser sig över bottenplattan och samtidigt döljer tråden . I detta fall fästs alla dekorativa element på väggen med tjock dubbelsidig tejp. Älskare av ljusa färger i ett vardagsrum kan försöka göra ett flerfärgat staket.

Bild
Bild

Anhängare av icke-triviala lösningar kommer säkert att tycka om att skapa en bild av ett kraftverk på väggen, som trådarna kommer att fixeras på. Förresten, det här alternativet tillåter inte bara att framgångsrikt dölja kabeln, utan också att ordna en plattform för pedagogiska spel för barn.

Bild
Bild

Sammanfattningsvis kommer vi att ge några rekommendationer. Om du planerar att samla kablar från TV, PC och telefoner på samma plats, då var noga med att markera kabelprodukter på båda sidor . Således kan du i framtiden underlätta sökningen efter det element som krävs. Och så att trådarna inte sammanflätas kan du fixa stålbandet.

Bild
Bild

Alla kablar ska gå en kort bit från växelströmskällor . En sådan lösning kommer att avsevärt minska risken för störningar under utrustningens användning, förhindra att bakgrundsljud uppträder i ljudhögtalarna, frysning av informationsöverföring och försämring av bildkvaliteten.

Det är mycket viktigt att komma ihåg att kabelns storlek är mycket viktig - ju större den är, desto mindre är sannolikheten för störningar, förlust av signaler och andra driftavbrott.

Om du utför öppen maskering av ledningarna, det är nödvändigt att skydda det från fluorescerande belysning . För dekoration behöver du inte använda föremål med ett yttre skal i form av en tygfläta - det kommer snabbt att förlora sitt spektakulära utseende. Dessutom, vid mekanisk skada på ledningarna, kan en sådan fläta bli en potentiell brandkälla.

Bild
Bild

I följande video lär du dig hur du kan dölja trådarna under TV: n.

Rekommenderad: