Restaurering Av Ett Gammalt Skåp (69 Foton): Hur Man Uppdaterar Och återställer Spånskivor Med Egna Händer, Hur Man Dekorerar, Dekorerar Med Decoupage Och Inredning

Innehållsförteckning:

Video: Restaurering Av Ett Gammalt Skåp (69 Foton): Hur Man Uppdaterar Och återställer Spånskivor Med Egna Händer, Hur Man Dekorerar, Dekorerar Med Decoupage Och Inredning

Video: Restaurering Av Ett Gammalt Skåp (69 Foton): Hur Man Uppdaterar Och återställer Spånskivor Med Egna Händer, Hur Man Dekorerar, Dekorerar Med Decoupage Och Inredning
Video: Nej, detta är tydligen inte ett skämt från regeringen. 2024, April
Restaurering Av Ett Gammalt Skåp (69 Foton): Hur Man Uppdaterar Och återställer Spånskivor Med Egna Händer, Hur Man Dekorerar, Dekorerar Med Decoupage Och Inredning
Restaurering Av Ett Gammalt Skåp (69 Foton): Hur Man Uppdaterar Och återställer Spånskivor Med Egna Händer, Hur Man Dekorerar, Dekorerar Med Decoupage Och Inredning
Anonim

I det moderna livet står ingenting stilla. Smaker, preferenser och heminredning förändras. Därför, ofta efter avslutad reparation, blir huvudfrågan vad man ska göra med gamla möbler, särskilt garderober.

Du kan naturligtvis köpa en ny modell av en elegant garderob som harmoniskt skulle passa in i rummets nya design, men om den tidigare versionen av designen är gjord av högkvalitativt material eller naturligt trä bör du inte skynda dig till kasta iväg det. Det är fullt möjligt att ge sådana möbler en chans till ett nytt liv, för detta måste du bara ha tålamod och lära dig hur du uppdaterar ett gammalt skåp med hjälp av dekoration.

Bild
Bild

Idag finns det många sätt att uppgradera objekt. Det kan vara målning, målning, decoupage eller klistermärke av en film som imiterar olika material. Var och en av restaureringsmetoderna kommer inte att kräva stora materialkostnader.

Tack vare sådana moderna efterbehandlingstekniker får garderoben ett originellt utseende, och dekoration med en prydnad eller ett mönster gör att du kan installera strukturen i alla rum. Det bör noteras att alla kan prova sig fram som en oberoende designer och välja typ av design och färgschema efter eget tycke.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar med hantverk

Nya möbler är alltid trendiga, vackra och prestigefyllda. Den kan köpas både färdig och på beställning. Men på sistone föredrar majoriteten av husägare att plocka upp färger, penslar och börja skapa individuella mästerverk från gamla möbelmodeller. Och detta är inte förgäves, eftersom det finns många skäl att inte slänga gamla skåp på en deponi.

Självrestaurering har många fördelar, dessa är:

Snygg . Den främsta anledningen till att byta ut möbler anses vara dess inkonsekvens med den nya stilen. Så, till exempel, om rummet är inrett i riktning mot landet eller Provence, måste till och med en ny köpt garderob "anpassas" till rummets allmänna utseende. Tack vare den handgjorda stilen kommer därför skåpet som används inte på något sätt att vara sämre än en dyr nyhet från butiken.

Bild
Bild
  • Modern . Nyligen har det blivit populärt inte bara att vara ägare till restaurerade möbler, utan också att kunna förvandla gamla föremål med egna händer. Med din kreativa fantasi kan du göra ett verkligt konstverk av onödigt "skräp".
  • Uteslutande . Som regel är alla skåpsmodeller massproducerade, så hundratals liknande analoger finns ofta i butiker. Men om strukturen självständigt återställs kommer den att finnas i ett exemplar. Dessutom kan skåp dekoreras med en original teknik i form av en sammanslagningspalett. Efter att ha stylat möblerna i en lämplig färg är interiören i rummet antingen ljus eller neutral, allt beror på personlig smak.
  • Ekonomiskt . Du kommer inte att kunna köpa en ny garderob gratis. När det gäller den uppdaterade designen blir den prisvärd och ekonomisk. Till exempel tar det lite pengar att köpa en burk färg, en rulle sandpapper och hårdvara. Dessutom anses restaurering vara ett bra sätt att koppla av.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur och vad kan du dekorera

Med tiden tappar alla skåp sitt ursprungliga utseende och blir irrelevanta för heminredning. Men kasta dem inte direkt. Det är fullt möjligt att ge estetik och originalitet till sådana föråldrade modeller. För att dekorera möbler hemma är det tillräckligt att ha tålamod och köpa nödvändiga material.

I modern inredning skiljer sig följande typer av restaurering ut:

Målning . Detta är den mest effektiva och enklaste lösningen. Det är möjligt att uppdatera skåpet genom att måla på olika sätt, inte bara använda en elegant palett för detta, utan också många alternativ för att applicera färg. För att förvandla skåpet är det tillräckligt att helt täcka det med en färg eller bara uppdatera vissa delar: sidor, dörrar, lådor, handtag. Strukturer målade under en ombre ser ovanliga ut, när tråkiga nyanser av färger smidigt blir till en rik ton.

För denna typ av finish används vanligtvis akryllösningar, de lämnar ingen lukt, blandas lätt och tvättas bort.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klistermärken och schabloner . Tack vare en enkel uppsättning föremål kan du skapa vacker inredning själv utan att ha konstnärens färdigheter. Sofistikerade blomsterarrangemang och geometriska former överförs snabbt till möbelns yta och hjälper dem att passa in i husets moderna design. Dekorelement appliceras både på en enkelt förberedd yta och på en förmålad bakgrund. Linjerna på skåpen är skapade med gaffatejp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Restaurering med tapeter . I slutet av renoveringen i huset behöver du inte skynda dig för att kasta bort resterna av tapeten, eftersom de kommer att bli ett utmärkt material för att återställa ett gammalt skåp, dölja dess många brister. Pappersklipp appliceras på den målade ytan. De kan placeras både på de yttre delarna av strukturen och på insidan av hyllorna.

För att möblernas utseende ska förbli oförändrat under en längre tid rekommenderas det att dessutom täcka den färdiga produkten med transparent lack.

Bild
Bild
Bild
Bild

Decoupage . Det är en ovanlig typ av design, där ritningen på skåpet smidigt smälter ihop med sin yta, ser decoupage av dörrar med servetter särskilt vackert ut. De enklaste mönstrade servetterna är lämpliga för dekoration. I det här fallet kan kompositionen visa sig vara kontrasterande, tydlig eller med luckor. Denna dekorationsmetod väljs ofta för en garderob och en möbelvägg, men om det finns en föråldrad modellgarderob i rummet kan den också uppdateras.

Under appliceringen av servetter är det viktigt att se till att inga veck och bubblor bildas, och efter avslutat arbete täcks möblerna med ett skyddande lackskikt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Textil . För att ge garderoben en andra vind, används tyg ofta i efterbehandlingsprocessen. För älskare av allt snyggt och modernt rekommenderas designers att välja spetsdekoration. Det är värt att notera att varje typ av tyg kommer att motsvara en viss dekorationsstil. Till exempel används silke för en mer sofistikerad inredning, medan linne är användbart för Provence. Tyget limmas på ytan av skåpet med PVA -lim.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mosaik. Denna typ av inredning ser estetiskt tilltalande och ljus ut, lämplig för art deco -stil. Trasigt mångfärgat glas, keramik används som huvudmaterial för restaurering, ibland är skåpet dekorerat med en spegel. Partiklar för den framtida ritningen limmas på skåpet med vanligt lim

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förgyllning . Möblerna är täckta med "guld" folie och fixerade med lack.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Åldrande . Om rummet ser ut i Provence -stil, ska möblerna vara ganska "gamla". Inom design anses detta vara en speciell konstriktning, där garderoben får ett antikt vintagelook. Trästrukturer ser speciella ut, målade med fasad med en torr pensel. Om du vill skapa mer märkbara reliefer på skåpets yta kan du först täcka det med akryl och sedan "gå" med en vanlig svamp fuktad med glasyr.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fotorestaurering . Applicering av en film med fototryck.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man målar om en produkt korrekt

Det gamla skåpets ofattbara utseende kan korrigeras genom ommålning. I det här fallet blir möblerna inte bara "fräscha" utan också original. Det är denna typ av restaurering som anses vara den mest populära, eftersom den öppnar upp många idéer som gör en dröm till verklighet. För att uppdateringsprocessen ska fungera korrekt måste du utföra följande steg:

Träning . Träskåpets yta ska vara väl jämn och slipad. Detta gäller även spånskivkonstruktioner. För detta appliceras ett tunt lager kitt och primer. Således kommer det att vara möjligt att dölja alla synliga defekter i form av chips och sprickor på trädet. Därefter slipas möblerna noggrant.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färg . Vald färg och penslar. Ofta används också en speciell sprutpistol för att applicera färg. Det fördelar färgtonen jämnt under tryck och gör arbetet snyggt. Det är värt att notera att färgen ska appliceras jämnt i flera lager, så skåpet får en rik ton och resultatet av restaureringen kommer att pågå under lång tid. När färgen är helt torr kan du dessutom öppna den med en blank eller blank lack.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill få en halvantik modell av skåpet kan du använda färgtoningen för trä. Innan dess rengörs trästrukturen noggrant, spacklas och öppnas med en färgad lösning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

DIY glasinredning hemma

I många hem kan du hitta en garderob med glasdörrar. Det anses vara ett utmärkt föremål för hemdesign, eftersom glas är ett dekorativt element som enkelt kan bearbetas.

Idag finns det två populära sätt att avsluta det:

  • målningsteknik med flytande glas;
  • dekor utan användning av färger.
Bild
Bild

Dessutom använder hantverkare ofta en kombination av glas med metall, polymerlera, plasticin och andra material. För att få glaset att se ovanligt ut måste du förbereda havssalt, korn av omalt kaffe, lim, akrylfärger. Kaffebönor limmas vanligtvis antingen i en specifik ordning eller slumpmässigt. Det är att föredra att applicera kompositionen på glasets botten och ovansida.

Skåpdörrarna kommer också att se snygga ut om de är dekorerade med havssalt. För detta är glasets yttre del täckt med lim, och sedan appliceras salt och väntar tills det torkar helt.

Så att en dekoration under drift inte förlorar sin attraktivitet, den fixeras med flytande glas eller transparent lack.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glas är dekorerat med plasticine inte mindre original. Innan designen påbörjas måste du rita mönster för bilden, välja dess färg. Då bildas en bild av olika nyanser av plasticine. En sådan dekoration passar bra in i barnrummets inre, det hjälper till att ovanligt komplettera det marina temat, där havssalt förvandlas till vattendroppar, plasticin till fisk och alger och skal ska fungera som havsbotten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller dekorationen med krossat glas anses det vara ett riktigt mästerverk och kommer att dekorera dörrarna till alla skåp. Trasiga materialbitar limmas med ett speciellt lim.

Innan du applicerar mönster måste du förbereda lim, krossat glas och akrylfärger, medan proceduren för applicering av dekorationselement är genomtänkt i förväg. Först och främst är arbetsytan täckt med ett tunt lager lim, dekorpartiklarna fixeras och väntar tills det torkar helt. Sedan kan den resulterande prydnaden målas med akryl och öppnas med lack.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorationsmästarklass: steg för steg

Alla kan uppdatera utseendet på det gamla skåpet, för detta räcker det att följa enkla rekommendationer och förbereda material som PVA -lim, akrylfärg och lack, nya beslag, sandpapper och tapeter.

Inledningsvis måste du demontera den gamla strukturen och dra ut alla lådor. Därefter slipas möbelns yta och dess tillhörande delar med sandpapper. Därefter appliceras akrylfärg, först målas hörnen med en svamp eller pensel, och sedan börjar de täcka hela ytan.

Färgskiktet appliceras flera gånger tills önskad nyans erhålls.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa steg är att dekorera lådorna. De kan dekoreras i vitt, objektets framsida är målad med akryl, när det torkar, klistrar du maskeringstejp och dekorerar med "guld" färg. Efter målning tas tejpen bort och tapeten används. För att skapa den enklaste kompositionen är det tillräckligt att använda papperstapeter. De skärs i strimlor, smörjs med lim och limmas.

Slutligen behöver bara de stora skåpdörrarna uppdateras. Tapeter kommer också att limmas på dem, medan det är viktigt att se till att dukarna fäster bra på ytan. Därför är det bäst att applicera klistermärket på tvären eller på längden. När det gäller restaureringen av det inre av skåpet är det också målat. Det är allt, de nya möblerna är klara för långvarig användning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idéer för inspiration

Nyligen rekommenderar många designers att man använder antik stil i dekorationer. Dessutom finns det många tekniker och material som kan ge skåpet ett antikt utseende. Sådana vintagemöbler passar perfekt in i interiören i rum där retro och klassiker råder. Innan designen påbörjas rengörs skåpet av den gamla beläggningen och färgen, avfettas med ett speciellt lösningsmedel. Sedan appliceras ett lager primer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Allt arbete måste utföras noggrant för att inte skada trädet, annars kan det uppstå sprickor och möblerna skadas. Efter att primern har torkat målas ytan med craquelure-lack och grundas om.

Förutom den yttre dekorationen måste beslagen i skåpet också bytas ut och de dekorationselement som matchar stilen måste väljas. Smidiga nyansövergångar ser vackra ut i sådana modeller; färglösningar används för detta.

Rekommenderad: