Hur Ansluter Jag IPhone Till TV? 19 Foton Hur Visar Jag Bild Och överför Video Via USB Och Trådlöst? Är Det Möjligt Att Duplicera Skärmen?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag IPhone Till TV? 19 Foton Hur Visar Jag Bild Och överför Video Via USB Och Trådlöst? Är Det Möjligt Att Duplicera Skärmen?

Video: Hur Ansluter Jag IPhone Till TV? 19 Foton Hur Visar Jag Bild Och överför Video Via USB Och Trådlöst? Är Det Möjligt Att Duplicera Skärmen?
Video: How to connect iPhone to a TV with Apple’s HDMI to Lightning Adapter 2024, April
Hur Ansluter Jag IPhone Till TV? 19 Foton Hur Visar Jag Bild Och överför Video Via USB Och Trådlöst? Är Det Möjligt Att Duplicera Skärmen?
Hur Ansluter Jag IPhone Till TV? 19 Foton Hur Visar Jag Bild Och överför Video Via USB Och Trådlöst? Är Det Möjligt Att Duplicera Skärmen?
Anonim

Nyligen, allt oftare, har många ägare av moderna TV -apparater och Apple -teknik ett behov av att ansluta sin iPhone till dem. Detta ökar kraftigt möjligheterna för TV -enheter som inte tillhör kategorin Smart TV - du kan visa en bild på skärmen för att titta på filmer, spela musik, visa en bild eller ett foto.

Låt oss försöka ta reda på hur du ansluter en telefon av det angivna märket till TV: n via kabel och trådlöst

Bild
Bild

Grundläggande principer

När det gäller att ansluta en iPhone är det första man måste förstå nästan alltid verkligt. Du behöver inte ha en Apple TV -låda för att kunna kopplas ihop med din TV . Dess närvaro kan förenkla processen, men frånvaron kommer inte att vara kritisk. Du måste ha rätt kablar till hands, antingen en adapter eller en annan set-top box, som gör att du kan göra vilken TV som helst till en Smart TV-enhet.

En sådan anslutning kommer att vara en utmärkt lösning för att titta på foton och videor . Det låter dig också kopiera din smartphone -skärm på din TV. Detta gör det möjligt att surfa mer bekvämt på Internet, spela spel och ringa videosamtal till släktingar.

Denna metod kommer att vara särskilt användbar i de fall då du har bjudit in vänner till din plats och vill slå på en film för dem och inte spendera mycket tid på att överföra filen med filmen till en flash -enhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sätten

Om vi pratar om anslutningsmetoder finns det två huvudtyper som gör att du kan skapa en anslutning mellan iPhone och kopiera bilden på TV: n:

  • trådbundet;
  • trådlös.

I kategorin trådmetoder ingår metoder och tekniker där någon typ av kabel eller sladd kommer att användas. Dessa inkluderar HDMI, analoga kablar, tulpaner eller DLNA -teknik.

Trådlöst kan kallas ett Wi-Fi-nätverk eller användningen av en dedikerad Airplay-app.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trådbundet

Den första trådbundna metoden jag vill prata om är USB -anslutningen. I det här fallet har USB -kontakten ersatts av en Lightning -kontakt, vilket är Apples egen design . Därför måste du ha en vanlig USB-Lightning-kabel för att ansluta med denna metod. Det fungerar inte att kopiera bilden från iPhone till TV: n eller styra den på detta sätt, men den kommer att kunna upptäcka smarttelefonen som en flash -enhet, varefter det kommer att vara möjligt att spela upp en film eller visa ett foto.

Bild
Bild

Anslutningsalgoritmen kommer att bestå av tre steg:

  • vi ansluter iPhone till TV: n med denna kabel;
  • i TV -enhetens meny måste du välja USB -kontakten som källa;
  • efter några sekunder parkopplas enheterna, varefter smarttelefonen visas som en flash -enhet.
Bild
Bild

En annan trådbunden metod är HDMI -anslutning . Dess fördel är möjligheten att starta mediefiler och spegla skärmen. Sant, här måste du använda en speciell digital AV -adapter eller Lightning to HDMI MiraScreen, beroende på smarttelefonmodell.

Kostnaden för adaptern är låg, så den kan kallas prisvärd.

Bild
Bild

Om du redan har köpt den kommer anslutningen att utföras enligt följande algoritm

  • Vi ansluter adaptern till iPhone;
  • Vi fäster HDMI -kabeln på den motsatta sidan av adaptern. Det är ingen skillnad från vilken sida den ska anslutas till adaptern;
  • Sätt i den andra änden av HDMI -kabeln i motsvarande kontakt på TV: n. Nästan alla moderna enheter är utrustade med det, och även de utan Smart TV -funktioner.
  • Slå på TV: n och ställ in lämplig signalkälla. För att göra detta måste du gå in i menyn och hitta objektet där ordet HDMI kommer att finnas. Det finns också ett alternativ - tryck på knappen Källa eller Inmatning på fjärrkontrollen. Vissa modeller har flera kontakter av denna typ, så menyn kan innehålla flera av dessa objekt. Här måste du växla mellan dem för att hitta rätt. När detta är gjort visas en bild på skärmen.
  • Om allt görs korrekt ska TV: n synkronisera bilden med telefonen, varefter anslutningen kommer att slutföras. Om du använder en fjärde generationens iPhone, efter att synkroniseringen är klar, kommer du att kunna se ikonerna för att spela filer på TV: n istället för enhetens skärm.
Bild
Bild

Trådlös

Om vi pratar om trådlösa anslutningsmetoder är den första metoden AirPlay. Denna teknik låter dig skicka innehållet i din smartphone till skärmen, kopiera iPhone -skärmen på TV -apparater som stöder Smart TV -funktionen. Det viktigaste är att TV: n stöder AirPlay.

För att upprepa bilden från telefonen på TV: n, bör du göra följande:

  • ansluta enheter till ett Wi-Fi-nätverk;
  • på iPhone, hitta den i inställningarna "Skärmupprepning";
  • hitta den önskade Smart TV i listan som visas;
  • ett lösenord visas på TV -skärmen, som måste anges på smarttelefonen.

När detta är gjort visas bilden från iPhone på TV: n. Så snart du behöver slutföra överföringen av bilden räcker det i menyn "Skärmupprepning" för att välja posten "Stoppa upprepning".

Bild
Bild

Nästa trådlösa metod är att använda Wi-Fi. Ett antal TV-apparater är utrustade med inbyggd Wi-Fi-modul, vilket gör det möjligt att ansluta en iPhone utan alltför stora svårigheter. För att översätta en bild på skärmen, bör du:

  • installera en speciell applikation på TV: n, som är gratis (vanligtvis tillhandahåller varje tillverkare sådan programvara i sin butik);
  • du måste installera iMediaShare -appen på din smartphone, som finns i Apple Store;
  • nu ansluter vi enheter till ett Wi-Fi-nätverk;
  • gå till iMediaShare och markera Visa eller dölj de visuella indikatorerna vid kanten av skärmen;
  • nu väljer vi innehållet av intresse för oss, vars visning måste överföras till TV: n;
  • tryck på "Bearning" -knappen.
Bild
Bild

Den tredje trådlösa metoden är via Apple TV. Wi-Fi gäller också här. Innan du startar anslutningsprocessen måste du se till att systemen på enheterna är uppdaterade till de senaste versionerna. Anslutningsprocessen är följande.

  • Gå till Apple TV -menyn, hitta i "Inställningar" "Fjärrkontroller och enheter".
  • Vi ansluter iPhone till samma Wi-Fi-nätverk där digitalboxen är ansluten och tar med den till den.
  • Meddelandet”Skapa par” visas på smarttelefonens display.
  • Nu ska du ange PIN -koden, som visas på TV -skärmen. För att inte ange det varje gång, i säkerhetsinställningarna för digitalboxen, bör du ta bort objektet "Kräv ett lösenord för AirPlay".

Detta slutför anslutningsprocessen.

Bild
Bild

En annan trådlös metod är Google Chromecast. Det kommer att vara relevant för TV-modeller utan Wi-Fi-adapter. Denna enhet kan köpas. Utåt ser det ut som en enkel flash -enhet. Anslutningsprocessen består av flera steg.

  • Vi sätter in Google Chromecast i HDMI -porten på TV: n.
  • Vi installerar programvara som heter Google Home på iPhone.
  • Vi ansluter enheter till ett Wi-Fi-nätverk.
  • Öppna ovannämnda applikation på telefonen. Där måste du gå till ditt Google -konto.
  • Programmet bör hitta i autoläge-enheter som det kan para med och ge en lista. Välj sedan TV: n och klicka på knappen "Nästa".
  • En kod visas på TV -skärmen, som måste anges i applikationen på smarttelefonen, varefter enheterna synkroniseras.
Bild
Bild

Ansluter till olika modeller

Det ska sägas att den viktiga punkten blir vilken TV vi ansluter iPhone till: den gamla eller den nya. Tillverkaren av TV -enheten kommer också att vara viktig, eftersom var och en har vissa egenskaper. Om du har en Samsung -modell med en Smart TV -funktion till hands, görs anslutningen bäst med Mirror Cast för Samsung TV -programvara.

Ansökan gjordes speciellt för denna tillverkare, på grund av vilken anslutningen kommer att vara betydligt mer stabil och det finns färre fel i drift än när man använder alternativa program. Det kommer inte att finnas några specialfunktioner med en trådbunden anslutning.

Bild
Bild

Om iPhone behöver anslutas till en LG-TV, är vanligtvis sådana modeller utrustade med en Wi-Fi-modul, om vi pratar om Smart TV . Då blir det mycket lättare att ansluta dem till en smartphone. För att göra detta kan du använda en programvara som heter LG Smart Share.

Om du vill ansluta till en Philips -enhet kan du använda den förinstallerade appen AirScreen. Om en kabelanslutning krävs, kommer det inte att finnas några finesser i det här fallet heller.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du ansluter en smartphone till andra märken av TV -enheter finns det inga speciella skillnader. Om modellen har DLNA-stöd behöver du bara ansluta TV: n till ett Wi-Fi-nätverk och använda programvara från tredje part.

Om denna standard inte stöds av enheten och smarttelefonen ska anslutas till en TV som släpptes för länge sedan kan du använda en HDMI- eller VGA -kabel.

Bild
Bild

Hur överför man information?

Om vi behöver överföra information från en smartphone till en TV, bör det i detta fall förstås att detta är omöjligt på grund av att TV: n inte har ett inbyggt lagringsutrymme. På grund av detta finns det helt enkelt ingenstans att överföra information.

Men om frågan är att den information som finns på iPhone -enheten kan skickas till skärmen, då är det bäst att använda en USB -anslutning . Detta gör att smarttelefonen kan visas som en enhet, och TV: n har tillgång till alla filer som finns på enhetens hårddisk.

Och om vi pratar specifikt om att sända video och foton till skärmen på en TV-enhet, kan du här använda HDMI-anslutning som den bästa trådbundna metoden och Wi-Fi-anslutning som det mest effektiva trådlösa alternativet.

Rekommenderad: