Hur Visar Jag En Bild Från En Bärbar Dator På En TV? Hur överför Jag En Bild Med En Drivrutin Och En VGA -kabel? Andra Sätt Att överföra Bilder Till Skärmen

Innehållsförteckning:

Video: Hur Visar Jag En Bild Från En Bärbar Dator På En TV? Hur överför Jag En Bild Med En Drivrutin Och En VGA -kabel? Andra Sätt Att överföra Bilder Till Skärmen

Video: Hur Visar Jag En Bild Från En Bärbar Dator På En TV? Hur överför Jag En Bild Med En Drivrutin Och En VGA -kabel? Andra Sätt Att överföra Bilder Till Skärmen
Video: Turn Your Computer & TV into a Digital Photo Frame with Google Photos, Chrome, and Chromecast 2024, Mars
Hur Visar Jag En Bild Från En Bärbar Dator På En TV? Hur överför Jag En Bild Med En Drivrutin Och En VGA -kabel? Andra Sätt Att överföra Bilder Till Skärmen
Hur Visar Jag En Bild Från En Bärbar Dator På En TV? Hur överför Jag En Bild Med En Drivrutin Och En VGA -kabel? Andra Sätt Att överföra Bilder Till Skärmen
Anonim

Numera har nästan alla i huset en TV, bärbar dator och persondator. Närvaron av ett så stort antal enheter gör att varje familjemedlem kan ha sin egen enhet, som de kan använda när som helst.

Men detta öppnar också möjligheter för att visa en bild från en enhet till en annan, till exempel från en bärbar dator eller dator till en TV, eftersom det är trevligare att titta på en film på en 43-tums bildskärm än på en 19-tums bildskärm. I vår artikel kommer vi att lära oss hur man gör det korrekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur överför man med kabel?

Först måste du notera att det finns två sätt att visa en bild från en enhet till en annan:

  • trådbundet;
  • trådlös.

I det första fallet används följande teknik:

  • HDMI;
  • DVI;
  • S-Video;
  • USB;
  • LAN;
  • VGA;
  • Scart.
Bild
Bild
Bild
Bild

HDMI

Denna metod för kabelanslutning anses vara den mest optimala idag för att överföra mediedata från en enhet till en annan . Denna typ av teknik gör det möjligt att överföra filer med hög hastighet, och med en kabel kan du överföra inte bara bilden utan också ljud av hög kvalitet.

Hur överför du bilder från en bärbar dator till en TV med denna teknik? Det räcker bara att ansluta ett par enheter tillsammans med lämplig kabel. Därefter bör du slå på AV -läget på TV: n och hitta porten som HDMI -kabeln är ansluten till. Och på en bärbar dator måste du ange skärminställningarna, ställa in lämplig upplösning och konfigurera rätt visning av skärmarna. Det är faktiskt att det kommer att vara möjligt att styra två skärmar på en bärbar dator. Men i allmänhet kommer det att vara möjligt att använda flera lägen i en sådan situation:

  • duplicering - samma bild kommer att visas på båda skärmarna;
  • visas på skärmen på en enhet - då stängs displayen av den andra enheten helt enkelt och kommer att vara i viloläge;
  • skärmtillägg - i det här läget blir TV: n som en andra bildskärm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Sammanfattningsvis bör det bara tilläggas att för korrekt funktion av detta anslutningsformat måste motsvarande drivrutin installeras på den bärbara datorn. Det kommer vanligtvis med grafikkortdrivrutiner.

DVI

Denna anslutningsstandard utvecklades för överföring av videobilder till digitala enheter. Det var HDMI som ersatte den. Dess största nackdel är att den inte stöder ljudöverföring. Av denna anledning måste du använda en TRS-kontakt eller adapter, det är också en minijack . Och ännu fler är bekanta med det som ett hörlursuttag. För att sända en bild till en TV -skärm från en bärbar dator måste du utföra nästan samma åtgärder som för HDMI. Efter det kan du börja spela vilken fil som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

S-video

Det tredje formatet som låter dig genomföra uppgiften som behandlas i artikeln kallas S-Video . Detta gränssnitt tillhör den analoga typen och låter dig överföra videofiler endast i standardkvalitet 576i och 480i, det vill säga videoöverföring i HD, och det finns inget mer Ultra HD -format. Få TV -modeller har en liknande port, av den anledningen, för att göra en anslutning av denna typ, i överväldigande majoritet av fallen du måste skaffa en S-Video till RCA-adapter . Dessutom finns det fortfarande en begränsning av kabelns längd. Modeller med en längd på mer än 2 meter bör inte användas, eftersom ju längre kabellängd, desto lägre blir signalkvaliteten. Detta format kan inte heller överföra ljud. På grund av detta, på samma sätt som DVI, måste du använda en mini-jack.

Bild
Bild
Bild
Bild

Av funktionerna när det gäller installation bör det noteras att efter att kabeln har anslutits måste du välja en aktiv signalkälla på TV: n.

USB

Men anslutningen via denna kontakt, även om det är lätt att göra, men att överföra bilden genom det är tekniskt omöjligt . Den angivna standarden var inte tänkt som en överföring av bild och ljud. Genom det kan du bara få TV: n att känna igen den bärbara datorn som en flash -enhet, vilket gör det möjligt att se presentationer, några textdokument och bilder, men inte mer.

Det enda sättet att på något sätt använda USB för att dubba en bärbar datorskärm är att använda HDMI -porten på TV: n också . Då blir det möjligt att köpa ett externt grafikkort, som faktiskt kommer att vara en adapter, och installera motsvarande drivrutin på den bärbara datorn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men videouppspelning i en viss kvalitet beror direkt på egenskaperna och funktionerna hos själva det externa grafikkortet.

LAN

Ett annat sätt att överföra bilder till en TV från en bärbar dator eller dator är LAN. Det är intressant att det skiljer sig markant från ovanstående metoder. LAN är en trådbunden Ethernet -typanslutning. Om TV: n inte är utrustad med en Wi-Fi-modul eller om det inte finns någon teknisk möjlighet att ansluta den, är detta alternativ den bästa lösningen.

För att kopiera en PC -bild till en TV måste du följa en viss sekvens av steg

  • Anslut TV -enheten till routern med en nätverkskabel . För korrekt funktion måste DHCP -protokollet vara korrekt konfigurerat på routern. Om detta inte görs måste du registrera nätverksinställningarna direkt på TV: n manuellt.
  • Nu måste du ansluta en bärbar dator till samma nätverk . Och det spelar ingen roll hur man gör det: med tråd eller trådlöst.
  • Ett program bör installeras på den bärbara datorn för att mata ut filer till TV: n … Alternativt kan du använda en programvara som heter Home Media Server. Även en person som inte förstår det komplicerade med bärbar datorstyrning kan anpassa detta program.
  • Det återstår att öppna allmänhetens tillgång till nödvändiga kataloger .
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter det kan du överföra nödvändiga mediefiler och spela upp video och ljud.

VGA

Ett annat extremt populärt bildöverföringsgränssnitt är VGA . Nästan vilken enhet som helst idag är utrustad med en sådan kontakt. För att skapa en sådan anslutning måste den bärbara datorn och TV: n ha lämpliga kontakter och kabel. Om allt detta finns där måste du utföra följande åtgärder:

  • sätt in kabeln i kontakterna på båda enheterna;
  • slå på den bärbara datorn och TV: n;
  • nu måste du välja VGA som huvudsignalkälla;
  • på den bärbara datorn, bör du konfigurera anslutningen och ställa in en bekväm upplösning.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att konfigurera det behöver du:

  • högerklicka på en tom plats på skrivbordet;
  • i snabbmenyn, hitta objektet "Skärmupplösning";
  • välj "Skärm" -menyn;
  • välj önskat bildutsändningsläge;
  • tryck på "Apply" -knappen för att spara ändringarna.
Bild
Bild

Förresten måste det sägas att ljudöverföring också är omöjlig med VGA -kontakten. Om du också vill överföra ljud kan du använda den redan två gånger nämnda mini-jack-kontakten.

Scart

SCART -kontakten är en standard som möjliggör överföring av både digitala och analoga signaler. Ja, och du kan ansluta en högkvalitativ videokälla till din TV utan mellanliggande kodning.

För att sända en film på en TV från en bärbar dator är det bättre att använda en VGA-SCART-adapter. Det är bara så att många TV -modeller har en SCART -kontakt, och många bärbara datorer har VGA.

I allmänhet, om vi talar om trådbundna sätt att projicera en bild från en bärbar dator till en TV, så skulle det mest lämpliga alternativet naturligtvis vara HDMI . När allt kommer omkring tillåter denna standard överföring av högkvalitativ video och ljud utan mycket tidskrävande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativ för trådlös överföring

Som du kan förstå, om så önskas och tekniska möjligheter, kan du konfigurera och trådlös överföring av bilder från en bärbar dator till en TV. Ett sätt att göra detta skulle vara en DLNA -anslutning. För att använda denna teknik måste TV: n vara en smart-TV och ha en Wi-Fi-modul.

Om du vill sända från en bärbar dator till TV på detta sätt måste du:

  • anslut båda enheterna till Wi-Fi-routern , på TV: n måste du ange åtkomstpunkten som den viktigaste och ange lösenordet;
  • på en bärbar dator du behöver öppna avsnittet "Nätverks- och delningscenter " och gör servern och välj hemnätverket som huvudnätverk;
  • nu måste du välja de filer du vill överföra , för vilken du måste klicka på höger musknapp, ange sedan "Egenskaper" och öppna fliken "Åtkomst", nu måste du växla kryssrutan till "Dela den här mappen";
  • nu på tv kan du öppna de filer du vill ha .
Bild
Bild
Bild
Bild

Förresten, om TV: n och den bärbara datorn stöder Wi-Fi Direct-funktionen, kan du överföra filer på ett sådant sätt att det kommer att bli mycket snabbare.

Ett annat sätt hur du kan projicera en videosignal från en dator till en TV skulle vara en teknik som heter Miracast. Tack vare det blir TV: n en trådlös bildskärm på din dator. Fördelen med denna metod är att tekniken inte spelar någon roll vilken videoström som sänds - någon video som är kodad med någon codec och packad i valfritt format kommer att överföras. Även en fil som är skrivskyddad kommer att överföras.

Jag måste säga att inte alla enheter stöder denna teknik. För att den ska fungera fullt ut måste utrustningen köras på en Intel -processor. Om så är fallet måste du utföra en sekvens av åtgärder för att utföra överföringen.

  • Aktivera Miracast (WiDi) på TV: n … Om den här funktionen av någon anledning saknas behöver du bara aktivera Wi-Fi. Om du har en TV från det sydkoreanska märket Samsung, så finns det en speciell nyckel som heter "Mirroring".
  • Nu måste du köra på din dator program som heter Charms .
  • Här måste du trycka på knappen " Enheter "och välj sedan " Projektor " … Ibland är denna nyckel också signerad. Skicka till skärmen .
  • Om Miracast -tekniken stöds av persondatorn, då erbjuda "Lägg till en trådlös display ".
  • Allt som återstår är bekräfta det för att kunna sända nödvändigt innehåll från din bärbara dator till din TV.
Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

Om vi pratar om rekommendationer bör användaren först och främst förstå egenskaperna och funktionerna hos de enheter som finns till hands. Oftast uppstår problem på grund av att användare inte vet vilka format deras utrustning stöder och därför ofta inte kan bestämma sig för rätt typ av anslutning.

En annan viktig punkt är det när du köper olika kablar och Wi-Fi-moduler är det absolut nödvändigt att kontrollera deras prestanda direkt i butiken, annars blir användaren förvirrad senare när den är ansluten , varför ingenting fungerar och börjar synda på tekniken, även om problemet ligger i en kabel av dålig kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den tredje aspekten kommer att vara viktig för användare som använder en trådlös anslutning. Det består i det faktum att innan du börjar arbetet bör du se till att routern fungerar och att det finns en internetanslutning, om vi pratar om LAN.

I allmänhet, som du kan se, finns det ganska många sätt att överföra bilder från en bärbar dator till en TV

Tack vare detta får användaren många möjligheter att hitta det lämpligaste alternativet för honom.

Rekommenderad: